Sunday , September 25 2016
Home / Isu Semasa / Koleksi Supermoon seluruh dunia

Koleksi Supermoon seluruh dunia

Pada hari Sabtu yang lepas, umat manusia seluruh dunia dapat melihat Supermoon di tempat masing-masing. Apa itu Supermoon? Supermoon kali terakhir telah berlaku 18 tahun yang lepas, di mana bulan dapat dilihat lebih besar dari saiz biasa kerana ia berada pada jarak yang lebih dekat dengan bumi.

Tapi di Malaysia, walaupun saiznya besar tapi tetap kecil dibandingkan dengan negara-negara lain. Lagi gambar-gambar Supermoon diseluruh dunia after the jump.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

haron-din

Dr Haron Din meninggal dunia, dikebumikan di Amerika Syarikat

Salah takziah kami ucapkan buat keluarga Dr Haron Din di atas pemergian arwah akibat komplikasi ...

18 comments

  1. wa0….

  2. Rasa macam pernah tengok kat Malaysia, tapi anak supermoon.

    Kalau bulan dah dekat, macamana dengan kesan graviti seperti pasang surut air laut, ek? Yg kat jepun tu ada kait ke.

    • kalau tak silap sye sebenarnya memg ader kaitan, sebab dalam akhbar lebih kurang seminggu sebelum kejadian bulan dekat dengan bumi, saintis sUdah beri amaran mungkin akan berlaku bencana ,dan dengan kuasa Allah memg benar..thsunami berlaku di jepun

  3. YUSREE: MMG ADA KAITAN RASANYA

  4. tanda tanda kiamat.

  5. DUNIA DAH TUA..SEMESTINYE TNDA2 KIAMAT DAH BERLKU..

  6. swikkian: yg gamba no 2 bkn edit rsenye,besela,kalo amek kat tmpt gelap,shutter akn jd lmbt sket ntok tarik cahaye,so t die jd blur,basic information…btw,mmg seyes lawa bulan tyme ni=)

  7. Best tengok bulan sebesar ni. Tak pernah nmpak bulan sebesar ni di negara kita kan…

    Komen sikit kat gambar yg no.2 dr atas tu, mcm di edit jer..bulan jer nmpak clear, lain blur..

  8. tanda2 kiamat? hadeyh..manade bros.. mana dapat semua nih?

  9. wah! cantiknya ciptaan tuhan….

  10. I loike 2nd pics the most. Tp yg len cun gk. Mmg super

  11. I loike 2nd pics the most. Tp yg len cun gk. Mmg super.

  12. MasyaALLAH…kuasa DIA

  13. pic 2nd last… mmg menakjubkan ^^

  14. patut la dlm mgu ni bulan mmg clear..tk igt hari tu hari apa mmg nmpk bulan besar skit dari biasa..tp tk la sebesar ni..tapi tetap terpegun tgk sbb cantik sgt..

  15. tetiba tkt plak tgk gmbr bulan tu…..nampak cm org bongkok..kn da org kata usia bumi kite dpt taw ngn tgk seorg tua bongkok..smakin kuat bongkok, semakin nk kiamat la dunia…wallahualam…

counter statistics