Wednesday , December 7 2016
Home / Lain-Lain / Laptop pertama yang pernah dibina (4 gambar)

Laptop pertama yang pernah dibina (4 gambar)

Ini merupakan laptop pertama dijual pada tahun 1981. Pada mase itu, ia tidak dipanggil laptop lagi, lebih kepada komputer mudah alih. Haha. Ia diberi nama The Osborne 1. Komputer seberat 10.7 kilogram ini berharga USD 1795 dan menggunakan sistem operasi CP/M 2.2. Mesti time tu sape yang pertama pakai berlagak nak mampus kan? Lagi gambar selepas ini.

Sumber dipetik: Izismile

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

08-haiwan-tukar-mata-mediamalaya

Super Kelakar: Jika sesetengah binatang matanya tidak ditempat asal (13 Gambar)

Siapalah pedajal gambar-gambar haiwan ni. Haha!

4 comments

  1. Hahahahaha macam komputer aku masa kecil2… nak guna masukkan kad… kad pulak ada pasal MATH, ENGLISH, MUSIC…

  2. pehh kenangan laa zaman2 pkai disket ni….skrinnye kecik sgt..kene pkai kanta daa

  3. pergghh.. iklan tak menahan

  4. AKU ADE SEBIJIK MCM TU KAT UMAH……..

counter statistics