Friday , December 9 2016
Home / Dunia Artis / Lavienda, nama anak perempuan Bienda yang baru dilahirkan

Lavienda, nama anak perempuan Bienda yang baru dilahirkan

Lavienda, anak perempuan Bienda yang dilahirkan 26 Februari lalu. Bayi ini selamat dilahirkan menerusi pembedahan di sebuah hospital swasta dan beratnye 2.95 kilogram.

Bienda mendapat ilham nama anaknya ini daripada perwatakan drama telenova Latin yang kerap ditontonnya ketika hamil.

Sumber dipetik: mStar Online

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

3-gegar-vaganza-3-akhir-mediamalaya

Azharina Juara Gegar Vaganza 3

Program yang berlangsung selama 8 minggu ini telah berakhir selepas Azharina telah dinobatkan sebagai juara ...

17 comments

  1. ape maksud Lavienda dr sudut agama? adakah krn nak same dgn name cite Latin?

    • tiada masalah… sekarang ni, muallaf tak perlu lagi menukar nama asal kepada nama Islam(arab sebenarnya).. walaupun contoh tak kena, tapi boleh difahami kot..

    • satu lagi contoh, nama2 orang Islam di Turki.. pelik2 semuanya.. juga tiada masalah..

  2. cntek nma …hehe ..putih btol ank bienda tu ..mcm pcong …

  3. namira atau namiron atau namiraz = harimau

  4. anak bienda lg cantik dr anak mawi.mgkn ank mawi byk gen bini dia kot,gen perempuan sundal @ tu bkn ank mawi,oppsss..

  5. tak baik ckp cmtu.. ank mawi ke ank bienda ke.. semua baby tu lahir suci dan bersih dr dosa.. jgn hukum ea kalo tk ske ibubapa ea…

  6. unt. fiza….bawa mengucap…tak elok cakap macam tu…

  7. Sebagai orang yang nak mengaku dirinya Islam, pemilihan nama yang membawa maksud yang baik itu sangat penting. Kalau maknanya dalam bahasa Arab dah tak elok, bayangkan nanti semasa kita dipanggil tatkala dalam kubur dan di padang masyhar. Bahasa Islam tu kan ke bahasa Arab. Betul, bahasa apapun yang kita guna pakai Allah Taala confirm tau, bahasa Islam tetap bahasa Arab!!! kalau maksud nama tu 'taik kambing'..bayangkan dipadang masyhar si polan tu dipanggil sebagai 'taik kambing'…ish..ish..ish

  8. adoiii laaa… bukan nak pertikai tapi org ikut nama org Islam yang penuh dengan makna yang baik dan senang di sebut..serta tinggi nilai ketimuran bukan kerana cerita Latin ke… amerika ke.. ish3… ada makna ke nama yang diberi… ish3

  9. xpe tu anak dorang,, kalo name tu xelok skali pun,, baby tu xsalah,, mak bapak die yg tangung,, die xmntak pun name mcm tu.. sume terletak pada makbapak..

  10. hahahhaa..kelakar baca komen2 kt sini..
    😀

counter statistics