Sunday , September 25 2016
Home / Lawak Jenaka / (Lawak) Terima Kasih Datuk

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

1-Artis-Sama-Tapi-MEDIAMALAYA

Super Lawak: Artis Sama Tapi Tak Serupa (7 Gambar)

Macam-macam idea peminat Malaysia ni apabila mencari pelanduk dua serupa artis kesayangan mereka. Tapi macam ...

21 comments

  1. Bosou Ikan Sungai

    sabahan malay slang.. hahahaha. masterpiece from sabahan pupils..

  2. rilek aaa…budak2 baru belajar, kite pun dulu blaja gak bknye pandai terus. frankly aku pun tergelak gak tp mana le tahu bdk2 ni tulis karangan ntah apa2 masa ni mana tahu in future jadi somebody…. apapun aku respek kpd cikgu yg mengajar bebdk ni, kompem cikgu mempunyai tahap kesabaran yg amat tinggi… Tabik cikgu !!!!
    inilah antara sbb aku xble jadi cikgu wpun ade peluang, klu le mende ni berlaku sok kat aku, mati kutu aku dibuatnye… susah ooo nk jadi pendidik… Tahniah kpd cikgu sekalian, semoga anda semua mendidik anak bangsa sebaik mungkin dizaman mencabar nih…

  3. ni btl ke bdk sek wt or sj2 je wt? hahah

  4. oh… ni bahasa sabah ni…. 🙂

  5. APE2 JEK LAHH

  6. Bahasa Brunei la… 🙂

  7. hoiii bukan bahasa brunei lah
    f bahasa brunei tak mcm tu tau….
    plsss…jgn lah korang kritik bahasa brunei
    lady ne org brunei tau…

  8. ni bahasa orang sabahan. ada banyak lagi karangan seperti ini saya pernah tejumpa dalam FB di post oleh cikgunya.

  9. pantat tu dlm bahasa sabah maksudnya punggung

  10. astaga..
    paluinya ni..
    hahaha..
    tp cali brabis..

  11. Izin copy paste gambar nie erk….. menarik!!!!!!!!!!!!!!

  12. Very likes this.. remind me of my childhood..
    mcm butul d kg2 punya sikul..

  13. Hehehe… funny…. Memang betul ini bahasa Sabahan. Perkara ini adalah kebiasaan bagi kanak-kanak yang baru belajar. Apapun kesungguhan mereka untuk mencuba membuat karangan begini patut dipuji, meskipun nahu dan tatabahasanya masih terlalu lemah.

    Media Malaya… mohon izin yah utk di copy

  14. hehe, lawok2.. ni sabahan.. bese dak2 kck sbh mmg cm2.. tp kiut lor.. mntk izin nk copy tau..

  15. it's unique.

  16. tulis dgn tgn kiri la ni…. saje je

counter statistics