Saturday , October 1 2016
Home / Gossip Panas / Luahan Zira Abu Zahar mengenai pengunduran Melodi

Luahan Zira Abu Zahar mengenai pengunduran Melodi

Alhamdulillah.. semua sudah selesai dengan tenang. Ini merupakan kenyataan rasmi dari ketukan papan kekunci  saya sendiri. Blog ini juga tidak pernah kawal oleh mana – mana admin (seperti manager mahupun PA). Apa yg terketuk di sini adalah hasil dari bicara hati yang kadang – kadang memberontak mahu melepaskan sesuatu tapi bisa takut dengan cabulan mulut berbicara, aku diamkan dan akhirnya menjadi ketukan papan kekunci sahaja lah.. 

Dengan ini, aku percaya dengan kuasa media yang maha hebat, aku percaya segelintir besar peminat industri ( tidak semestinya peminat aku ehh.. ) sudah pun sedia maklum dengan pengunduran diri aku ini dari memandu sebuah rancangan gosip paling popular di Malaysia ini iaitu MELODI ( haaa, tak payah struggle masuk top5 ABPBH.. hahaha.. ).  Iya, faham.. perlbagai speku ada timbul dan ada yang dah timbul lama sebelum sebarang kenyataan rasmi lagi (sebab tu aku cakap, kuasa media yang maha hebat). Bagus, ini menunjukkan kebanyakkan diantara kita menggunakan kapasiti otak lebih daripada average penggunaan iaitu 20%.
Jadi dengan ini memudahkan kerja aku lagi. Yakni, tak perlu bicara lebih sebab dah berlebih – lebih pun yang telah dibicarakan. Jujur aku katakan, hati ini telah lama terdetik untuk mengundur. Sebab aku tahu tempat aku bukan di situ. Aku bukan yang boleh memancu kenderaan jenis itu. Aku tidak pernah terfikir untuk mengawal kenderaan itu.
Selama aku berada dalam industri ini, tidak kira besar atau kecil skalanya, segala yang aku buat aku mengikut kemampuan dan kegembiraan aku untuk melakukannya. Dari produksi yang menyediakan segala-galanya untuk aku sehingga ke produksi yang kene beli makanan sendiri, aku tahu aku gembira melakukanya sebab aku lakukan atas kemampuan aku dan kegembiraan hati aku untuk melakukannya.
Memang kadang – kadang, tidak semua yang kita nampak itu indah seperti yang ditayangkan. Aku akui, tidak mudah untuk mengendalikan program itu. Terlalu besar dan berat tanggungjawab yang dicampakkan ke bahu ini. Juga ianya bukan padang aku untuk aku berlegar bermain – main di siu\tu. Padang aku di tempat lain, walau kecil dan buruk,  itu padang aku dan aku gembira dengan padang aku.
Jadi dengan ini, aku memohon untuk membawa diri dengan cara dan pilihan gaya aku sendiri yang aku tahu dimana kemampuan dan kegembiraan yang akan aku kecapi dengan apa sahaja pilihan yang akan aku buat dimasa akan datang.
Mohon ampun dan maaf kiranya ada yang terkasar dan terlebih dan terkurang (seperti yang di katakan aku sangat gedik dan poyo dan macam orang bangang dan macam ntah hapa – hapa dan macam itu dan macam ini… )
Pesan aku,jaga diri leklok ehh..
Apa pun, AKU SAYANG KORANG SANGAT -SANGAT!!
Sumber dipetik: Blog Dira Abu Zahar

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

02-remy-ishak-pasang-bodyguard-mediamalaya

Remy Ishak kini dikawal pengawal peribadi selepas terima ugutan bunuh (7 Gambar)

Pada bulan lepas, kami ada memaparkan berita dimana pelakon, Remy Ishak menerima ugutan bunuh gara-gara ...

18 comments

  1. ade hikmah di sebalik yg terjadi.. go dira go:)

    • Tak cite pun dia cite sal kes dia pijak org dgn kasut????????? Tak kan settle sendiri2 kot????! Tiba2 senyap je tak de statement….tak lah kes tak abis2 siasat lagi?? Ye lah kan, lepas kecoh ko pijak org, tak kan ko nak huha huha kat tv lak kan??? Paham paham..ko pun malu gak nak tayang muka dah..biar lah insaf selamanye bukan insaf sekadar nak coverline agar org lupa hal ni yeh??! Pergilah main kat padang buruk dan kecik ko tu….

  2. sabar dira…kuasa media TIDAK lah hebat mana. kuasa ALLAH tu yang MAHA HEBAT.

  3. Aku still suka tgk Dira…comel…cuma maybe xde chemistry dgn Zizan n Melodi..Good Luck Dira!

  4. Kesian………………….

  5. alahaiiiii dirabuzahar…kalau kamu tahu di mana kamu harus berada berpijak..nyah lah kamuu..

  6. tak payah lah dira…bukannye best sangat pun jadi host melodi tu…baik jadi host kat tv al hijrah macam irma hasmi tu..Baik kat dunia , baik kat akhirat.

  7. teruskan pengajian anda…..life is not a bed of roses..

  8. PESAN DIRA DIATAS:

    "JAGA DIRI LELOK EH…"

    Korang standby eh….

    MUKA KORANG LAK DIA NAK PIJAK!

    WAHAHAHA!

  9. bukan benci bukan xsuka bukan meluat bukan menyampah bukan bosan bukan gelihati bukan jelak bukan jelik bukan nak termuntah bukan muak bukan loya bukan jeles bukan kit hati bukan dan BUKAN…tapi kamu dirabuzahar…!!! kamu yg entahapehape..taktahu ape yang kamu hendak di bumi kamu sendiri…kamu itu perempuan wanita ibu dan isteri..dan kamu tak blh berbuat sesukasuki hatikamupd manusia lain…adakah kamu menutup perkara sebenar??..only u know was going oN pd kejadian itu..u r nating is dis seni industri…,so..just go to you r padang even buruk even kecik,,,,mungkin di situ kamu harus berada..challloooo..

  10. rozita che yan

    mula2 sekali sy nak minta maaf kpd dira sbb nak mengata dira…..hihihi..
    dira mmg bermasalah…..elok la tukar pengacara lain..kita semua pun tau sbbnya…..uruskan hal peribadi sendiri dulu sblm membawa sesebuah rancangan yg terang2 psl gosip artis. so pengacara nye kenala latarbelakang bersih gitu…….

    • klu gtu pengacara galaksi si ikhwan tu pn kna tukarkan gak….. ngata kt org sesedap rasa.padahal diri sendiri pn 2×5 gak n org yg dikata tu….!!!!!!

  11. Layan laki ngan moto beso kau sudah le.nak tenung lama2 katkkat melodi pong kau dah kawin…by..bye dira..

  12. Media Malaya…………………….
    nama dia DIRA!!!! ulang suara…..DIRA!!!!
    Zira tu jiran blkg umah ex-future boyfriend belah pak mnakan angkat dia yg dok kt kutub nun!!!!
    kot ye pn nk meluahkn bicara hati yg mronta2 ke papan kekunci….. kna prihatin le skit…nama org tu woi!!!!

counter statistics