Sunday , October 2 2016
Home / Gossip Panas / Majlis Perkahwinan Farid Kamil & Diana Danielle ala tentera bawa padah (8 Gambar)

Majlis Perkahwinan Farid Kamil & Diana Danielle ala tentera bawa padah (8 Gambar)

Majlis Perkahwinan Farid Kamil & Diana Danielle yang ala-ala pegawai tentera udara telah membawa padah apabila pihak tentera sedang mempertimbangkan untuk mengheret Farid ke mahkamah atas kesalahan kerana memakai pakaian tentera.

Jika didapati bersalah, hukuman penjara selama dua tahun jika memakai pakaian tentera dan penjara tiga bulan bagi kesalahan menyamar sebagai anggota tentera. Gambar majlis perkahwinan mereka yang menjadi isu seperti di bawah.

Sumber dipetik: Fotocantik Studio & Kosmo!

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

02-remy-ishak-pasang-bodyguard-mediamalaya

Remy Ishak kini dikawal pengawal peribadi selepas terima ugutan bunuh (7 Gambar)

Pada bulan lepas, kami ada memaparkan berita dimana pelakon, Remy Ishak menerima ugutan bunuh gara-gara ...

72 comments

  1. Apa salahnya, bukan mereka memperlekehkan tentera malah menunjukkkan mereka mengangkat martabat pakaian seragam ini.

    • mmg x melekehkan.. tapi kalau awak nk taw, pangkat seorang pegawai tentera ni bukan mudah nk dapat. inikan pula sayap yang dipakai tu.. mereka2 yg ada lambang utk Paratroopers tu kna attend mcm latihan penerjunan dari udara. so, mmg haruslah kalau pakaian seperti itu dikhaskan hanya kpd mereka yg ditauliahkan sbg peg. tentera para…

      • Mereka kan artis, habis yang berlakon pakai pakaian polis, bomba dsbnya tu, boleh pun. Knpa kmu tak pernah tengok cerita macam ni dalam tv ke?

        • yg berlakon pakai uniform tu sume diorg dptkan kebenaran dulu la.mcm gerak khas or roda2 kl tu.mana bole main blasah je.uniform ni mana bole dipakai ole org awam. pangkat tinggi plak tu.ic tentera ni pon lain dari kita. kalo ada buat cmni,lenkali tah sape je suka suki ble menyamar.

          • dah tu, die nak pakai nie, bukan wajib dapat kebenaran gak ke? tak paham ape kesnye.

          • Memanglah mesti dapatkan kebenaran. Yg menjadi kesnya si Farid ni tak minta kebenaran atm. Dah tu baju yg dia pakai bercampur semua bahagian askar; darat, laut dgn udara.

          • Hahahaha…!
            tergelak dg ayat Eva ni..

          • apw yg eva ckap tu btol.untuk buat adat istiadat perkahwinan tentera,hanya army officer dan ke a atas je layak.n bukan snag nk dpt those pangkat officer n etc..dye buat mcm ni,dye xde kne mengene pn dgn tentera..its not legal..my friend told me..he's an army student…

      • mana hebat lg pangkat pegawai tentera dan paratroopers dgn Tuhan yang maha esa. klu FK pakai utk p buat jenayah….lain citer….aku rasa ramai yg berkeinginan nk berpakaian cam tu time kawen klu mampu. ramai juga yg x hadap. apa barang? so, ada kemusnahan @ kerosakkan kat mana2 slps kenduri kawen tu??????

    • uniform tentera hanya untuk tentera, bukan untuk disarung sesuka hati oleh mana-mana pihak yang tiada berkaitan dengan tentera. .

    • kurang bijak. baju seragam baju rasmi. istiadat kahwin lalu bawah pedang itu mestilah special hanya anggota tentera, polis dll. mmg sweet every couple nak ala2 military kahwin. at least si Mejar David Teo itu bole la bwt mcm tu.

    • saya sebagai unit tentera melihat perbuatan mereka tak beradab….tentera ada polisi sendiri kalau memang nak akahwin ala tentera

    • hang mempersendakan unit pertahanan negara kar…hang ingat nak pakai uniform tu macam tur jer ker…tolong lah….undang2 negara ada…belum lagi undang2 akhirat…….so pertimbangkan percakapan dengan baik…jangan baik sumbat jer

    • if u are an army officer..u'll understand..dye xboleh buat istiadat perkahwinan tentera bcause he is not an army officer..kalau nk wat,u have to be pgawai(bukan askar biasa),dan ke atas..n nk dpt those pngkat bukan la senang..farid kamil got nothing to do pn ngan army..its not legal..i knew..sbb my friend is an army student..

  2. ikut suke dia la nak pakai baju apa… nak pakai baju tarzan ka.. batman ka..
    bukan dia menyamar jadi askar pun..

    • Ya betul

      • aku pun setuju ..apa salahnya..
        Sheer: klu kawin pakai baju pilot salah x ? pun bukan mudah nak jadi pilot kan

    • yes..ni yg touchg..komen telebih2 ni…yg poyo sgt 2..mst diorg ni tentera…2 yg mengAGONGkan sgt pgkat yg x seberape kat dunie ni..

    • jawab pandangan pakai otak……..cuba hang masok unit pertahanan negara….macam mana semangat hang nak mempertahankan disiplin kod tentera….orang yang benar2 bersemangat jawa saja faham kenapa baju tu dia jawab kena hukuman….nak masok dan pakai baju askar bukan main word suka hati kau ok…..tolong lar

  3. Ramai2 artis yg kahwin ni ni ler pasangan yg paling poyo kalau time bercakap. Aku tengok kat Melodi pun pandai menyampah. Cara DD time tu cakap kat FK dia sambil sebut complete name lagi Huhuhu..

  4. lorh pakaian pun jadi isu. sempit fikiran!

  5. mmglaa jd isu….sume ni knelaa mintk kebenaran kementerian petahanan…kalo sume bule men belasah je,mmg sume nk kawen lalu bwh pedang…kpd FK n DD cukop2laa wt kontroversi….dala psl mengandung pas 15ari kwen da jd isu..sume mende kalo nk buat kne laa pk ksn & akibatnye….

  6. nape kes org x tutup aurat x dibawa ke mahkamah?

  7. see….mentaliti org kita….ade je slh…cpt ngdung slh…pki bju tu slh…pancut dlm salah….ape lg la nk wat woi..:@

  8. BAIK PAKAI BAJU SEKOLAH MENENGAH… HAHAHAHA SURE X KENE SAMAN PUNYA…

  9. lawa uniform ni. tu ramai orang nak pakai masa kawen. 🙂

  10. ceh sbb unifom pun jd isu

  11. camni la anak2. hal pakai tudung dan menyalahi hukum syara' tu.., kita jawab dengan Allah. tapi hidup kat dunia ni pun kena ada undang2 dunia jugak. daan kalau undang2 tu mempermudahkan urusan pentadbiran manusia.., tidak menyalahi hukum agama, wajib kt patuh. kes pakai baju anggota keselamatan ni, memang dah berzaman jd kesalahan kecuali dengan kebenaran pihak berwajib. tujuannya supaya tidak la sewenang2nya ada yang menyamar sebagai pihak berkuasa kemudian menyusahkan org awam, seperti merompak, menipu dan segala macam bagai gejala sosial yang melambak sekarang ni. jadi patuh je la. rasanya farid kamil pun tahu tu, sebab dia pun terlibat dgn industri yang sering melibatkan pihak berwajib… harap maklum.

    • Alaaa…..sekadar pakai baju tu pun nak kecoh….kalau tak pakai baju kecoh…apa susah bg diaorng pakai baju tu bukan ya selalu…..

  12. ingatkan farid je sorang pakai baju tentera, rupanya ramai… yg jadi pengiring dia tu semua… jadi, kalau nak ambik tindakan, bukan farid je yg patut kena… yang lain pun patut kena jugak

  13. sbb tu jgn nk mngada2 pkai baju sebarang nk buat apa pun…artis tak terkecuali dar undang2 negara…hormati profesion org lain

  14. Suka la labu

  15. Tahniah.. Like

  16. yg pengirim tu baju polis la sengal…..farid tu dh la sengal pakai bju tentera cmpur seme laut ada darat pn ada….mempersendakan badan beruniform….hang ingt mak bapak hang ke bagi tauliah utk seseorang layak jd pegawai tentera…..tauliah pegawai tentera ada dari DYMM Agong…. Org lain azab separuh mati nk dapat pakai wing airbone tu….hang seme senang la ckp….dh ada dlm perlembagaan jgn la langgar… klu dah kurang bijak tanya org dulu sblm buat

    • Betul tu setuju sgt2.. kalau nak sanding pakai baju tentera kena la belajar pandai pastu join la tentera boleh kawin lalu bawa panji2 negara sambil di payungi pedang pahlawan.. ni sape suh dia jadik retiss pastu ader ati kawin ala tentera.. yg jadik bertambah haru saper suh dia pakai kasut boot pasukan berkuda DBKL.. aku tahan rasa jer tgk nak gelak pun ader.. adeh la farid ooii.. len kali kalo ang kawen no. 2 jgn dok buat lagu nih naaaa…. ekehkehkeh…

  17. pengiring

  18. kpd 'ENTAH EK'….kite tunggu DD besalin bile…cukop2 tak 9 bln?kalo blom genap 9 bln kite tgk ape alsan dia….adakah baby xcukop bln? atau baby xsaba nk melihat dunia??

  19. adalah mnjadi kesalahan memakai pakaian tentera tanpa kebenaran daripada kementerian pertahanan…dalam kes FK ni lagilah seperti memperlekehkan perkhidmatan Angkatan Tentera Malaysia kerana memakai pakaian bercampur aduk meliputi pakaian tentera darat,tentera laut dan tentera udara..orang2 awam mungkin tidak memahami dan merasakan 'xpelah,itu pn nak jd isu…'…tetapi dalam undang2 adalah salah dan tak mengenal sesiapa pun…kemungkinan akan datang kes2 rogol pun akan dijadikan perkara biasa dan tidak menjadi kesalahan..pesalah laku rogol akan mempertikaikan artis langgar akta undang2 negara xkena ape2…sedangkan dia pula akan dikenakan tindakan..jadi fikirkanlah dan hormatilah undang2 negara.

  20. Jangan jadi orang yang kurang bijak , pakaian tentera tu pride . Tak semua org boleh pakai benda tu . Hanya org yang layak dan berani sahaja boleh pakai . Kena lanyak , kena bantai baru lah ditauliahkan jd pegawai ATM . Ingat senang ke ? Kau berani nak kena bantai , kena tibai ? Kau berani nak terjun dari airplane ? Jangan persoalkan kewibawaan pakaian ATM ni . Ni adalah pride ATM . Org yg layak sahaja berhak pakai . Jangan ingat artis semua dia boleh buat . Respect others . Kalau macam tu , lepas ni semua orang nak kahwin bawah pedang . So mana nak letak nama ATM ? fikirkanlah .

  21. kamu semua tahu tak bukan senang nak pakai baju even tentera sendiri.dia senang2 je pakai

  22. bloody hell betullah.nak sgt pakai baju tu masukla tentera.baru korg rase mcmmne.

    • puiiii…budget bagos sgt r kje ngn pangkat tentera yg korg AGONGKAN SGT 2..plz la wei…sedar la ckt…bnda bangang cm ni pon nk jadi isu.

      • pukimak lahh kau ni ekk . agak2 lahh, nak sound tentera smpai mcm tu skali , aq yg rakyat biase ni pn saket hati baca komen kau ni apa lagi kalau tentera yang baca. kau ni bagus mati kena tembak je. tk pkai otak agaknya sound mcm tu . pelik aku ada gak manusia mcam ni . bodoh agaknye . orang tu mmpertaruhkan nyawa pn kau boleh kata budget bagos.

  23. Adehh…
    Sebelum majlis xder ker org yang explain pasal baju tu, kan dah sie2 jer kene saman la ape la…
    ape da….

  24. elee….tentera pon manusie gak..nk ngagkat martabat bagai pe bnde..xpayah la nk martabat2 sgt..korg pon manusie gak…sedar la diri cket..slagi ko name manusie..ko 2 hamba..martabat ko ngn org len same!!peringatan…

  25. Tak kan FK tak minta kbnran….dri mana dia dpt semua tu…???? N anggota yg pakai pedang tu dri mana????…btw wedding dia org sangat cantik lebih2 lagi DD…sweet gitu

    • praturan tetp praturan bro,yg pkai pedang tu trang2 polis awam.kn xpasal2 da ke dlm,sape susah?diana jgk yg susah sbb laki msuk dlm 2thun,lau msuk ptat mmg jmpa aku la jwbnye,mmg mndapat ngan aku

  26. apalah nak dikecohkan pasal baju…..dia kan raja sehari, biarlah dia pakai apa je pada hari tu…..jgnlah nak komen2 tak tentu….dan cari publisiti murahan…..

  27. orang berfikiran sempit dan tidak menggunakan akal fikiran akan ckp boleh pakai apa2 saja, keistimewaan tentera hanya untuk yang berkelayakan. itu dah termaktub, Kalau semua org boleh pakai baju tentera, kita akan confuse, kalau farid kamil boleh pakai knapa tak org len? pastu dah pakai baju tentera pangkat general lepas kawen p makan kat kedai mamak pulak (contohnya) bleh terima ke? fikir lah ade undang2 ikut lah, keistimewaan baju tentera dengan pangkat itu ada kuasa untuk arahkan tentera2 lain bertugas atau tidak..penghormatan kepada pangkat sangat dititik beratkan dalam tentera, kalau apa-apa sahaja disuruh oleh pegawai kene ikut.

  28. kalau hidup tk nak ikut undang2…pi duk hutan sorang2…

  29. laaa.. awatnya dia xmo pakai bj melayu mcm pahlawan hang tuah tu.. kan ke segak… hadoiiiii…

  30. Sy xnk gaduh cume sy xsuke langar undang2..sbb undang2 yg mndisiplinkan manusia.wallahuklam..fikirlah wahai anak adam.

  31. haa gadoh sume bhahaha

  32. :p:p:p

  33. untong laaaaaaaaaaaaaaaaa

  34. Alaaaa….peraturan manusia yg buat manusia juga yg bolehmengubah…apa salah dia org nak pakai bju dgn pedang…tu yg pelakon dlm tv tu pakai pedang jgn suruh pakai pdng….pakai batang penyapu je,,,,ape2 ajelahko org tuhan yg tentu kan apa yg boleh apa yg 5ak boleh

  35. lalalalalalalala
    tumpang sibuk semua
    lalalalalalalalala

  36. xyah lh kita nk brangan kalo mmg xmampu.mmg ptt para tentera mengagungkn pakaian mereka..carilh sst yg brsesuain kalo nk brmimpi jgn babitkn maruah pihak lain trutama pihak yg selama ini menjaga keamanan negara

  37. Undang2 sudah pun termaktub..xkan nak langgar pula..

    kalo farid bole langgar undang2 n ble lepas bgitu saja..

    so…mcm mana dgn KES2 lain..

    dalam undang2 TIADA myebut PENGECUALIAN..

    Hormati la hak org lain..ingat senang ka nak daptkan pangkat tu..

    • hehehehhehe isu hangat ni ye…pd pendapat sy memang betul la memakai pakaian tentera tanpa kebenaran adalah salah disisi undang2, kerana hanya pihak tentera sj yg boleh pakai pakaian tentera tu, tak boleh suka2 tau…tp tak kan la Fk tu tak minta kebenaran dulu drpd pihak ATM???hummmmmm:D

  38. Pangkat pegawai.dipakaikn oleh sultan/Agong dibawah perkenan DYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong.Jgn perlekehkan tatacara atau akta atm.utk sword bearer hny utk Pegawai Yg tauliah.Leftenan Muda n ke atas.klu semua komen tidak mengap/tidak salah utk Farid Kamil,maka anda sahlah tidak tahu langsung psl akta atm 1972.warta negara.jgn main tulis seolah olah menjadi keyboard warrior.tlg hormati hak atm dan jgn babitkn kisah tv yg terang2 mendapat kebenaran bertulis dr Menhan(menteri pertahanan) dan PAT(panglima angkatan tentera).

counter statistics