Saturday , December 3 2016
Home / Gossip Panas / Majlis Perkahwinan Mawi Ekin Di’sambut Hambar

Majlis Perkahwinan Mawi Ekin Di’sambut Hambar

Mengikut laporan yang saya terima dari seorang rakan yang menetap di Johor Bahru, majlis perkahwinan Mawi & Ekin di’sambut hambar oleh rakyat Johor. Di’sini jelas membuktikan bahawa rakyat Johor sendiri tidak menyokong dan tidak memerlukan Mawi dan pastinya menganggap majlis perkahwinan Mawi & Ekin yang besar-besaran itu hanya suatu pembaziran sahaja.

Kebiasaan’nya jika seseorang artis berkahwin, sudah pasti jalan raya berdekatan dengan majlis yang berlangsung akan mengalami kesesakan lalu-lintas tetapi mengikut laporan yang di’terima, pada jam 10.30 pagi hingga 11.40 pagi jalan raya di’sekitar Masjid Sultan Abu Bakar kelihatan seperti biasa sahaja, polis-polis trafik yang terpaksa bertugas demi majlis perkahwinan Mawi & Ekin dilihat berkumpul beramai-ramai sambil berborak-borak tandanya tiada kesesakan lalu-lintas yang berlaku. (— Tahniah, Mawi. Doa anda ternyata dimakbulkan, kerana membuat kenyataan akhbar memberitahu peminat supaya tidak bersesak-sesak dan membuat gangguan di majlis perkahwinan anda. Bukan sahaja tidak bersesak-sesak, kelibat peminat-peminat Mawi pun langsung tiada. Haha!)

Lagi laporan mengatakan bermula jam 7.00 malam, masih tidak berlaku kesesakan lalu-lintas di hadapan Stadium Tertutup MBJB, Johor Bahru. Walaupun kon-kon polis telah diletakkan di’sepanjang jalan raya, kawasan letak kereta di’bahagian dalam stadium juga kelihatan tidak penuh. Ini jelas menunjukkan kurang’nya sambutan dari rakyat Johor itu sendiri. Kasihan saya mendengar, katanya terdapat booth-booth jualan sekitar stadium tetapi amat kurang dikunjungi orang kerana tidak ramai peminat yang hadir untuk melihat majlis perkahwinan itu!

Jangan risau Mawi, majlis anda di Kuala Lumpur pasti akan meriah (— anda pasti?). Astro pasti mengeluh, TV3 ketawa guling-guling. Dan ucapan saya yang terakhir, misi Wedding of The Year telah menemui kegagalan. Walau’apapun, saya warga Media Malaya sekali lagi mengucapkan ‘Selamat Pengantin Baru’ buat Mawi dan Ekin. Terima kasih.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

hp-ayda-jebat-dirampas-mediamalaya

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

12 comments

  1. x nampak pun booth jualan sekitar stadium…???!!!!!!

  2. pelik betul ..sikit punya ramai..kata tak de sambutan.plz lah mod jgn lah jadi bodoh keluar kan statment yg bangang ni.

  3. bongok….ko doa xde sambutan.. wakakaka..tp setiap crite mawi n ekin ko paparkan dlm website ni. ko minat mawi sgt2 ker????

  4. iye lah… bodoh tol.. kalau lah ko tak concern pakehal ko sibok2 sangat nak papar kan ceta mawi kat sini?? ko dengki kan? betol tak??? org yg tak dengki tak akan kuarkan statement yg mcmni la. hahaha tak malu betul ko ne. biar lah meraka kawin. mawi ada kaco hidup engko ker?? bangang tol la

    • dekat felda taib andak tu ramai org dtg sebab yg pergi makcik2 kampung, orang2 felda & org yg gile populariti aja… orang bandar tak pandang mawi ni.. kah kah kah..

  5. 2005 Mawi hanyalah seorang pemuda kampung, yg membuat 3 kerja utk mengubah nasib, 3 tahun kemudian Mawi bukan saja dah ada rumah banglo besar yg kita tak ada, tapi 6-7 bijik kete tanpa hutang yg kita jugak tak ada.
    Tak lupa juga Mawi dah merantau serata dunia secara percuma yg kita juga tak pernah dan manyak lagi dapat sponsor dan pakaian percuma yg kita tak pernah.
    Kalu kita (yg tak popular) dpt semua tu dah tentu tentu terkezut katak tapi Mawi hanya selamba dgn kepala botak, dan kita terus-terusan abok pon tak dak.
    So..berenti la buat kerja tak senonoh tu, tengok muka bini tengok muka emak dan beritau mereka (kalau berani) "aku tak pernah ngumpat sesapa".

  6. betul la..kalo xdpt smbtn xkn peminat dtg smpi 20-30 ribu..haha..nmpk sgtla ko ni jeles…

  7. uiks. sejak ble lak tme kt stadium tu ade booth? yg aku twu ade booth jual buku cnte mawi jek. but anywy, mse tu aku pg mjls kawen dye kt stadium tue.. tapi sgt lah membosankan.. tak meriah langsung macam org kawen.. mmg hambar gle.. sampai adik aku ngantuk.. kteorg gerak awal afta akma ngan haziq nyanyi..sbb sgt mmbosankan.bapak bosan!

  8. Aku tak minat Mawi tapi kesian pulak tengok majlis yg konon nya meriah tu. Macam fun fair. Kalau lah 'ter' bercerai, macam fun fair jugak kah?

  9. apa la yg media nak dengki2 kat Mawi ni? dia tak tau apa pun sbb yg uruskan semua Astro and sponsor2 dia..korang ni kan, come on la media..toksah la nak lanyak Mawi dgn Ekin sampai mcm tu sekali…entah apa2…dia nak kawin, dia punya hal la…dah x kena jemput, tak payah la datang..yg terhegeh2 nak seat jugak tu nape? kalau dia jemput, boleh la korang pegi..adui..x tau adab majlis la sape yg dok komplen2 nih…

counter statistics