Tuesday , September 27 2016
Home / Dunia Artis / Majlis Persandingan Ashraf Muslim dan Wan Sakinah (12 Gambar)

Majlis Persandingan Ashraf Muslim dan Wan Sakinah (12 Gambar)

Majlis Persandingan pasangan Ashraf Muslim dan isteri keduanya, Wan Sakinah telah berlangsung pada hari Jumaat yang lepas. Majlis penuh meriah ini dihadiri oleh saudara mara terdekat dan sahabat handai.

Sebagai nota, pasangan ini pernah menggemparkan dunia seni tanahair dengan berita pernikahan mereka di selatan Thailand di mana ia berlaku diluar pengetahuan iseri pertama, Noor Dayana. Gambar penuh persandingan selepas ini.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

4-birthday-yana-samsudin-mediamalaya

Sekitar Majlis Ulangtahun Kelahiran Yana Samsudin ke-31 (7 Gambar)

Semalam merupakan majlis sambutan ulangtahun kelahiran Yana Samsudin yang ke-31. Majlis disambut bersama peminat-peminatnya, staf ...

18 comments

  1. tahniah kepada pasangan ashyraf dan sakinah..semoga mahligai dibina hingga ke jannah..tahniah kpd asyraf kerana mengambil inisiatif membuat juga persandingan rasmi di sini..jgn jadi mcm sesetengah lelaki yg nak kahwin byk tapi isteri kedua,tiga,empat mkn hati..suma nak dirahsia..sepatutnya perkahwinan perkara yg paling manis utk dikenang dan diceritakan kpd anak cucu…berfikir positif adalah lebih baik dari bersangka negatif..hidup hnya sekejap jadi xpayah susah2 nak fkir -ve pasal org lain…

  2. knp muka pengantin mcm xberseri? xmcm gambar diana amir yg sweet w/pn simple..

  3. over pulak si kinah ni.. asal muka nampak tua? memang dia tua atau makeup buat dia nmpk tua?

  4. Membina kebahagiaan ats air mata org lain..emm xmo komen lebih.. Hanya Allah swt yg maha Adil:-)

  5. erm..rsenye kaler baju 2 yg buat kinah tua nampak sgt tua..dah mcm serap kawen gan mak cik juel sayor kat pasar,hik3

    • kaler baju tu x sesuai…buat dia jd x berseri. Gmbr hari biasa dia lg cantik. Kaler paling selamat earth color.

  6. Seriously, I dnt care dia nak kahwin 2, 3, 4 pun. But I feel Dayana, isteri pertama telah dijadikan sbg mangsa keadaan oleh dua individu ni. Apa yg saya tak faham, kenapa Ashraf tak berterus-terang saja pada Dyana sblm mengambil dia sbg isteri. Supaya Dayana dpt membuat pilihan samada utk meneruskan perkahwinan. Mana hak Dayana utk memilih. Dayana langsung tak diberi hak utk memilih walhal Ashraf mmg dah tahu semua ini akan berlaku. Lepas tu cakap hak mutlak suami utk bermadu dlm Islam. Hak mutlak seorang manusia utk memilih MANA???? Did u give her that opportunity Ashraf. So mana nya yg kau ikut konteks Islam yg sebenarnya when u put Dayana in this position. If u cant love her unconditionally, then why drag her into your play-along. Dnt fool ppl….we can see cinta kau sebenar di mana. Dayana tak minta dikasihani. Kalau kau beri dia peluang before putting her in this awkard position, Im sure dia dapat buat pilihan yg terbaik. Really, I simply have no more words to say after seeing yr lovey, dovey my moments. Semua tu dah cukup buat org berfikir . Anyway, tahniah and selamat pengantin baru. Semoga kebahagian kamu berdua berkekalan.

  7. patutnya si asraf ni..kalau dah jatuh cinta dgn 2 org..baik pilih je org kedua..kerana jika kau benar2 cintakan yg pertama, kau tak akan jatuh cinta dgn yg kedua..
    tp Allah lebih mengetahui..krn hanya hati kita milik ALLAH..

  8. nauzubillahiminzalik..ya Allah..jauhkanlah hambamu ujian serupa ini

  9. Ana..sy sokong awk..klu lelaki tu btol2 cintakan isteri die xkn jatuh cinta utk kali yg kedua kt pompuan laen..

  10. suami tu milik Allah , kalau dia rasa dia dpt berlaku adil ,biarkanlah,..pelik dengan perempuan skang ni ,ckp ikut emosi
    Lagipun dayana dah mengiringi dia ke mahkamah waktu memohon poligami cuma yang salah kat sini sbb ashraf tipu dayana waktu nak pergi ke thailand. Apa2 pun, salute kat Ashraf sbb sekurang2nya dia berani berdepan dengan kesalahan yg di buatnya. Sekurang2nya dia mengambil sakinah sebagai isteri bukannya "perempuan murahan"

    To all the womens here ,xperlu cakap pasal cinta manusia ,cinta manusia penuh kekurangan ,xperlu ikut barat sangat kononnya kalau mencintai seseoarnag kita takkan jatuh cinta kali kedua . Sesungguhnya hati kita milik Allah ,Allah yang jaga ..yang penting mereka dah selesai apa yang patut . .

    • Berani berhadapan dgn kesalahan kerana dia mmg seorg artiste dan dia tidak boleh lari atau rahsiakan perkara ni.. Kalau dia org biasa, sememangnya dia rahsiakan sahaja? Seharusnya terus terang dgn Dayana tentang perasaan yg sebenar.
      Jadi sekiranya seorg wanita tak hamil dalam waktu terdekat dia harus redha kalau dimadukan ataupun diceraikan? seharusnya usaha bersama?
      Memang benar Nabi Muhammad s.w.t menikah lebih dari satu tapi beliau setia pada isteri no. 1 sehingga nafas terakhir Khadijah.. Renungkanlah…

  11. Saya tak persoalkan ttg poligami, saya tahu keindahan poligami dan saya tahu kenapa poligami di benarkan dlm Islam. Tapi sya tak setuju kalau ia dibuat seperti sebuah permainan. Org pun tahu ikatan yg terjalin sang lelaki dgn isteri kedua sblm si lelaki menikahi isteri pertama. Kalau dah ada kekasih gelap yg sgt di sayangi, kenapa teruskan pernikahan dgn isteri pertama sedangkan hati dgn kekasih gelap. Dlm hal ini, isteri pertama is left in the dark sedangkan sbg pasangan suami isteri yg baru dia juga ingin merasa dicintai dan disayangi sang suami dgn sepenuh hati. Kalaupun keadaan yg memaksa, kenapa tak berterus terang sahaja yg andai nya dia mengambil si wanita sbg isteri, dia mungkin akan di madukan kerna si lelaki sudah ada pilihan hati yg lain. Saya rasa kalau sang lelaki ini is a true blue gentlemen, dia akan memilih jalan berterus terang. Kerana dgn jln ini dia juga akan berlaku adil kepada isteri pertama utk memilih samada sanggup berkongsi kasih sayang suami dgn wanita lain, Saya nak tanya adil ke kalau seorang wanita yg tidak berdosa, who is an innocent party dlm sandiwara mereka berdua, dilakukan begini. Sebab, cara mereka berdua meletakkan dia di dalam keadaan yg serba tak kena. Kalian berdua telah menyiksa batin seorang wanita yg tidak bersedia utk dimadukan. Keadaan nya tak sama kalau dia sudah mengetahui dgn terlebih dahulu dan redha dan setuju. At least she is mentally prepared dan boleh muhasabah diri dari sifat keji seperti cemburu dan lain2. Ada kah ini yg korang perjuang sebagai polygami dalam Islam. Poligami adalah suatu process yg indah di mana wanita yg ingin dimadukan atau yg jadi madu, diberi hak bersuara utk memilih dan kalau petsetujuan sudah tercapai, masing2 tahu peranan yg perlu dijalankan masings2. Adakah isteri pertama di beri hak sedemikian rupa?? Kalau saya cakap lelaki kalau bab berkahwin lain mesti kaitkan dgn hukum Islam sounds CLICHE' kan?? But this is what has happened. Fikirkan…..

  12. pembenci lahabau

    aku mmg x boleh lah dgn perampas suami org..and pd sang suami, poligami mmg di benarkan, tapi silalah pastikan dahulu yang isteri pertama tahu segala-galanya serta setuju yang dia akan di madukan..bukannya tau selepas sudah di madukan…aku mmg benci perampas suami org dan suami yg curang…………

  13. tahniah buat ashraf n 2nd wife…mungkin cara perkahwinan yg tidak cantik dr segi adat melayu…so ramai org hentam cna cni…well, peduli la dgn kata2 org…sbb u all berdua lbh tahu apa yg sbnrnya terjadi….sbg public figure mcm ashraf mmg sentiasa dipandang apa yg dibuat..lebih2 lg dgn imej yg baik…alahhh dulu2 mawi pun kontroversi jgk dgn ex tunang dia…..macam2 kalo dh glamer dan dikenali ramai…dlm kes ashraf ni bkn sbb dia glamer sgt mcm mawi tp sbb dia dikenali ramai..tu jer…..dgn 1st wife pandai2 la ashraf pujuk ye..hati pompuan…msh ada kelembutan…xde masalah yg x bleh diselesaikan…yg penting semua pihak kena redha….

  14. mmg lahh x berseri, time ni dah bkn anak dara lagi..aperaahhh

  15. Jodoh di tangan Allah SWT. Ia ditetapkan semasa kita di dalam kandungan lagi. Yang merata duk mengutuk ni, fikirlah, jangan jadi jahil, r u questioning keputusan Allah SWT? fikir dulu.

counter statistics