Tuesday , December 6 2016
Home / Gossip Panas / Malaysia Airlines hidang Nasi Lemak Telanjang – Chef Wan

Malaysia Airlines hidang Nasi Lemak Telanjang – Chef Wan

Melalui laman peribadi Insta Chef Wan, dia telah memuat naik sekeping gambar nasi lemak yang dihidangkan kepadanya ketika menaiki penerbangan bersama Malaysia Airlines dalam perjalanan ke Bangkok. Disebabkan perjalanan yang pendek, Chef Wan membuat keputusan untuk tidak membazir duit menaiki Business Class.

Chef Wan terperanjat apabila nasi lemak yang dihidangkan kepadanya tidak mempunyai timun, kacang dan ikan bilis seolah-olah menunjukkan sarapan orang Malaysia yang miskin. Dia berasa kecewa dengan hidangan itu dan mempertikaikan harga tiket penerbangan RM850 hanya layak dihidangkan sarapan seperti itu. Dia juga mempertikaikan Nasi Lemak merupakan antara makanan warisan nasional milik Malaysia yang tidak harus dipersembahkan seperti itu.

Ikuti kata-kata penuh Chef Wan selepas ini.

I flew on economy to Bangkok thinking its such a short trip and so early pulak tu pasti i will close my eye and have a short nap tak payah lah membazir duit naik business class. This Sad looking Nasi Lemak from Mas for sarapan sungguh memeranjat kan..The fact that its our national career and we dont take pride in providing our so call most famous Malaysian breakfast that kita Agong2 kan bangga serata dunia and to show case this on international flight without the proper timun and kacang serta ikan bilis nampak macam miskin sangat sarapan Malaysia ini. Kita orang Malaysia sudah pasti la tahu akan quality Nasi lemak serta pilihan lauk2 that goes along with it but hey….what about all that international travellers. Seriously i feel sad that our Msian Breakfast can suffer its own image so misleading to the point where i felt the need for them to realised how serious this can be. Why la so much in consistency when it come to serving This dish at various destinations? Why my flight ticket cost me rm850 tu maka its not business class enough ke that i am serve Nasi and Sambal with telor that make my breakfast so mcm ” Telanjang la” Come on la Mas tak kan kita nak selalu membebel pasal simple basic thing of serving the country national heritage food and dah macam pahat serta pemukul? Why sent letters to act on my complain and appology and then repeat back the same mistake? Hello am i being to difficult here or being sensible to request for a normal Nasi Lemak?

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

hp-ayda-jebat-dirampas-mediamalaya

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

3 comments

  1. Gerbil chef wan..

  2. Terbaik Chef Wan

counter statistics