Sunday , September 25 2016
Home / Dunia Artis / Mawi dan Ikin Live di Astro Oasis

Mawi dan Ikin Live di Astro Oasis

Bagi peminat kipas-susah-mati Mawi boleh menyaksikan detik-detik bersejarah pernikahan dan persandingannya yang bernilai RM5 Juta hari ini di Astro Oasis.

Majlis Pernikahan Mawi akan berlangsung di Masjid Sultan Abu Bakar, Johor Bahru pada jam 11 pagi. Orang ramai tidak di’galakkan hadir supaya dapat memberi laluan majlis ini berlangsung dengan sempurna tanpa sebarang gangguan.

1967959499_6686558b05

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

03-instagram-umie-aida-digodam-mediamalaya

Giliran Instagram Umie Aida Pula Digodam (4 Gambar)

Dah semacam trend pula selepas akaun Instagram seorang selebriti digodam, ia berturut kepada selebriti lain. ...

28 comments

  1. Sial ko media melaya..inilah orang melayu bodoh..asyik nak menjatuhkan maruah orang melayu…bodoh media melaya…kita sebagai orang Islam sepatutnya mendoakan kebahagian orang lain..tu pasal la hang ni bangang!!Mawi WORLD!!! PUKIMAK KO MEDIA MELAYA..BODOH TAK TAHU BEZAKAN ANTARA BINATANG DENGAN MANUSIA !!!

  2. @honeybee.. saye anti-mawi, maka secara automatik saye tidak mengecam bentuk wajah mereka ber-2 =D

    @Shah.. ko loser.. cermin diri sendiri sebelum ko cuba bercakap mengenai agama dan bangsa.. =)) bluekk!

    • fayyadh(nama anka bu

      aku sokong media malaya….suka hati dia la nak letak gmbo ape pun..kalu xsuke g la website lain…ko yg bangang

  3. wohooo .. apsal gmbar ni? x kn x de gmbr Mawi n Ekin yg ori? tul tu .. x duk nk ‘gurau mlampau’ sgt ..

  4. Ko tu la pegi mampos!!…sedarlah takkan dah bodoh sangat sampai monyet dengan manusia pun tak dapat bezakan..bodoh !!! aku ada hak untuk bersuara ini negara demokasi..ko tu yang banggang…!!media malaya bodoh …!!!

    • amboii…marah nye abg kite nie..hak3..ko nie sdara mara pihak mawi atau ekin kot.?sbb tue wat kecoh kt sini biler orglen ngumpat psl sdara mara ko tuh..kn?huhuhuhu..

  5. itu orang utan la bukan monyet.. kah kah kah.. marah sangat sampai tak pandai bezakan binatang =D

    sekarang sudah ternyata siapa bangang.. ^_^

    Kulitku tebal.. ku kebal.. ingatku kebal..
    hanya berbual makan angin kembung perut mual…
    resah dan tidak senang.. hidup tak pernah lenang..
    ku schizo paranoia takut pecah tembelang

  6. ee korg ni bawalar bsbar…sapelar yg pndai sgt samekan mnusia ngn binatang tu…kalo bnci po x usah lar wat mcm tu..kan Allah da cptakan kite ni elok2 jd mnusia..sape kite nak wat mcm tu..x slah klu anti ke bnci ke tp ptut2 lar sket..ltakkan diri kite kt tmpt mawi tu..byagkan klu kite yg kna wat mcm tu..stiap mnusia ade ati dan prasaan…kite skitkan ati org..1 ari nnti kite jg yg t'kna..jd dduk sorg and lu pk lar sndri..Allah da bg keistimewaan kn kt mnusia..akal..yg x de pd cptaan Dia yg lain..jd pndai2 lar korg gnekan sbb akal tu lar yg bezakan kite ngan makhluk2 yg lain..SubhanAllah..

  7. wey…korang ni laki ke pompuan???kalo ko ni pompuan harap2 ko x ngandong r..kalo laki harap2 bini ko x ngadong r…sbb kalo ngandong nnt sah2 ank korang muke cam beruk…skng ni TUHAN bayar cash je..phm2 r maksud aku!! media malaya mmg dasar beruk!!!!!!!!!!!!

  8. xbaik la media malaya nie..
    kt sbg umat islam ptt mndoakn kbhagiaan msjd yg dbina olh umat islam yg len..
    dsbbkn ade owg cam kowg nie la..org kita xmaju..
    biar la dorg nak kawen..bknnye gn duit ko pun…
    anwy mawi n ekin congrats..!
    n lg satu lawak kowg nie melampau la..
    ape xda otak ke nak beza bntg gan manusia

  9. aku_anti_hipokrit

    Salam..mediamalaya ni mk bapak xajar ke hormati org lain..bercakap ikt sedap hati dan mulut jek..mcm bgs sngt..hehe..sy ni bkn la kipas-ssh-mati mawi pn tp sbgai org islam kite spttnye mendoakan kebhgiaan pasgn berkenaan..bkn nk jthkn maruah dia..ape agknye rase mediamalaya nnt bile kawen(klu lom nikah g la)..org lyn dn buruk2 kn anda dn pasangn..xkish la anda ni lelaki atau prmpuan..jnji ko manusia..so pk2 la sm..mawi pn MANUSIA pasangn nyer juge MANUSIA bukan cm gmbr yg ko rajin ngat p letak tuh..hehe..ok??adios..wasalammm..

  10. oit!!media melaya..da buta ke??xtau nk beza mnusia ngan bnatang..xbaek lah ckp mawi dan ekin cam tu..diaorang pon mnusia mcm kita..makhluk cptaan allah jgk mcm ko..jd pk dlu kalo nk ngata owg..dh byk pahala ke ngata owg xtentu psal ni..nyway..mawi tetap world..hidup mawi-ekin..WORLD!!

    • tak cakap pun gambar tu mawi & ekin.. gambar tu hanya ucapan perkahwinan & orang utan itu sekadar hiasan saja.. hihhihi.. jangan la mara

  11. bengangnganorgradika

    eleh ko tu nak cover malu jer..skdr hiasan kunun.. ngaku je lar dh buat salah… takut ler tu org dh doakan mcm2.. padan muka.. lain kali jgn hentam kromo jer nk komen.. ingat ler adik beradik ngan sedara mara lain..kalu sedara mara lu kena kutuk cengitu mesti best kan..

    • aku ckp ngan die "jangan mara" bukan sebab aku malu @ ngaku salah.. aku nak suh die kawal kemarahan die yg bongok je.. hehehe..

  12. Kalau tak suka sekalipun,janganlah sampai menyamakan manusia dengan monyet,,, publish lagi blog,,berpanjangan dosa…buat koleksi dosa,,orang yg awak kutuk tu,,buat koleksi pahala..

  13. Apa2 pun yang kita nak buat ingat pada Allah S.W.T….Jangan tambah dosa yang sedia ada..Kita sesama umat Islam x baik wat camtu..Akak x kata akak ni baik tapi hormat pada orang lain..camne kalau orang buat camtu kat kita….???? apa perasaan kita?..Manusia x sama dengan binatang…Tapi dunia sekarang x mustahil manusia yang x berfikiran seperti binatang..Subhanaallah.

  14. ntah la.. tak backing sapa2.. mybe gmbar tu xde maksud pape kot.. gmbar org utan tu tgh makan, bukan pakai gaun pengantin.. so xde kaitan pun dgn mawi or ekin kawin..mybe hiasan je kot.. so tuk media melaya kena la perbaiki cara persembahan blog supaya takwat org salah faham.

  15. makino_hana yuri dan

    aku pun cam sokong apa yg NOBODY ckp..so whatever la,yg pentig ingt dunia dh nk kiamat,so xpayah nk ngata owg len,suma g beriman la,g penuhkan amal ibadat korang dulu..

  16. rilek lah manusia-manusia yang berakal… Nilah, everybody has their own thinking and mind. And they will use it depends on their believe. So wether you are his/her fans..Please accept it, that the picture is only for display, or shall we call it as , wedding card.. Is it so hard to take it? The thing is, before you said something about Islam, do look at yourself first and think before you fire someone. Don't condemn people… As we know, this is a democracy country… So think wisely and critically on the "DEMOCRACY". We should respect each other no matter what it was and who they are…

    and by the way i'm not mawi+ekin fan nor their anti…

    SALAM

  17. Gua setuju sgt dgn "nobody dan makino_hana yuri dango"..Antara lu suka dgn tak suka mawi+ekin tu lu punya pasal…tp klu lu guna akal/otak lu.. gambar tu tak pulak melambangkan sebagai mawi dgn ekin pun.. yang lu semua yg kecoh gile tu knp?
    Bukak cite agama lagi.. lu tak malu ker guna alasan agama sedang kan diri sendiri maki hamun sesama manusia.. Klu lu tak setuju tu lu bagi ayat yg berkesan.. Sekurang-kurangnya minta tukar la gambar tu kepada yang lebih baik…
    .. Chiaow…

  18. salam…ape nie weyh nk gadoh2 lak…xbaek gadoh2 nie…disebab kn bende cam nie pown korg nk gadoh ke…sory nie aku ckp kat org yang setuju mengenai gambar di atas…korang nie rabon ke..?xtau ke yg mane satu manusia n yg mane satu binatang..?ok lah senang ckp mawi n ekin nie manusia tpi korg same kn dgn binatang…korang pon manusia kan..?so korg pon binatang larh..!sory nie untuk org yg setuju mengenai gambar di atas..aku tak setuju makne nye aku n kwn2 laen yang xsetuju mengenai gambar di atas bukan binatang larh sbb ktorg xsetuju..lu org ade telinga dengar baek2..lu org ade mulut jage baek2 (jgn celupa)..lu org ade otak lu pikir la sendiri mane yg baek n mane yg buruk..

  19. salam…hello korng sume nie knp???x kesah la gmba 2 berok ke???org utan ke???monyet ke???tp 2 binatang kan…x baek nak same kan m'nusie ngn bnatang…biar la dyorng nak wat ape pown…mmg la x de p'samaan pown gmba 2 dgn mawi n ekin,tp fikir la cket…cube kad p'kawenan korng 2 background sprti gmba di ats…korng suke ke???dyorng kawen 2 da jodoh dyorng biar la…yg korng nak cebok2 2 knp???klo bnci sngt pown xpayah nak wat cam 2 n kutok2…yg korng nak runtoh kan masjid org 2 knp???mawi nie artis,semue kelakuan dye org tau tp korng 2 org biase mmg la x de sape nak jage tepi kaen korng…cube kalo korng ade kat tmpt mawi 2,orng dok kutok2 korng…ape perasaan korng???suke ke???bangge ke???mcm 2 la perasaan mawi…dye pown x suke gak…
    AKU PEMINAT SETIE MAWI DARI A.F 3…MAWI MMG WORLD…SLMT PENGANTIN BARU BUAT MAWI…

  20. salam…aku setuju ngan hamba ALLAH 2 ckp kn…btol la korang nie walau pon kite nie bkn sedare mawi or eki xlayak ke kitorg nk backup dyorg..dyorg islam aku pon islam so ape salah nye aku nk backup sedare sesame islam aku..beb kitorg idop nie perlu bersatu padu beb..mmg la suke ati media la kn nk tarok gamba ape pon tpi agak2 la wey nk tarok pon..mmg la gamba 2 sebagai hiasan je tpi xkn da xde gamba yg lbeh elok kot..?hmm mmg la gmba 2 xmmbayang kn lgsong mawi n ekin tpi xpayah la nk tarok background 2..agak2 la wey..hmm ye mmg la sume yg backup mawi nie peminat setie dye trmasok lah aku skali..yg xminat mawi pon asal la xgune otak..?layak ke kite yg sesame manusia nie nk ngutok sesame manusia…??
    ape pon SELAMAT PENGANTIN BARU 4 MAWI N EKIN..
    DULU MAWI WORLD…TPI SKRG MAWI N EKIN WORLD…
    OPS HU3…AKU SEBAGAI PEMINAT MAWI YG NO. 1 PERLU BACKUP MAWI WALAU APE JUA KEADAAN NYE…LANX LA KORG NK CKP APE PON..JNJI AKU NIE PEMINAT MAWI NO. 1..WORLD..YES..KEMUNGKINAN BESAR SPE YG MENGUTOK MAWI N EKIN 2 CEMBURU KOT SBB XDPT KAWEN NGAN MAWI..MELEPAS LA PULAK..SORY LA KORG 2 XLAYAK LA UNTUK MAWI..SALAM..

  21. sory la jgn marah ha…cool+oraiitt..
    oraiitt jgn marah ha..aku ckp bende yg btol..korg yg mule dulu kene la padah nye..

  22. aku tengok ramai sangat yang sound media malaya ni..aku nashatkan korang kalu tak SUKA..tak yah la buka website ni..Kalu nak cerita pasal agama korang lagi berdosa baca laman2 gossip ni…kalu nak jadi pembaca laman2 gossip ni kena jadi tak kisah je..biarla nak letak gmbar ape..kalu betul2 nak puji pegi je ke murai.com..kira ok la dia letak gmbr orang utan dari letak gmbr khinzir..ape la korang ni emosional…

  23. Pasal gambar tu pun nak kontroversi… Penting sangat ke isu tu??? Duh… Whatever… But still, I hate that Mawi guy. Over-exposed sangat.

counter statistics