Tuesday , September 27 2016
Home / Pelik / Melintas jalan di Vietnam like a boss!

Melintas jalan di Vietnam like a boss!

Ini real story, sesiapa yang sudah pergi bandar Ho Chi Minh, Vietnam pasti akan merasakan pengalaman ni. Kami rase kalau dekat Malaysia, kalau tak kene tunjuk jari tengah mesti kene maki tak pun sure kene langgar.

Tapi berbeza kat Vietnam, walaupun kat sane sesak gile ngan motor tapi apabila melintas, uols akan melintas like a boss. Horn itu sekadar tanda peringatan sang penunggang motor bahawa mereka sudah menghampiri uols.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

07-kaum-tarojan-gali-kubur-mediamalaya

Festival Ma’nene, penghormatan buat si mati dengan cara yang pelik dan menakutkan

Suku kaum Toraja di Indonesia dengan bangganya menunjukkan ahli keluarga mereka yang telah mati selepas mereka ...

15 comments

  1. seriau jugak!.. 🙂

  2. sebab tu zebra crossing kut..sebab tu diorang bawak slow2 je nak bg orang lintas..

  3. kalo ikut peraturan yg sebenar, bila org nak melintas kat zebra crossing, kereta, motosikal, lori apa semua kena berhenti. tp Malaysia ni lain skit mind diorg. haha.

  4. mmg btl pon…byk sgt motor…tapi bila nk lntas, otometik dorg bg lalu.. tak payah tgu lampu merah…respect btl dgn dorg…dah tu, dorg bwak moto mcm mkn angin jer…bukan pecut2…kalo nk lntas kat bukan zebra line pon dorg bg…jln2 kat HCMC waktu mlm2 mmg sgt best…trasa mcm nk ke sana lgi…shopping gila2 pnya…..

  5. Vietnam

    Pejalan kaki: wa tak kira lu mat rempit ka, mat drift ka, mat drag ka.. ini jalan wa taiko. wa nak lintas, lu bg jalan.

    Malaysia (mungkin)

    Pejalan kaki: wa tak kira lu…ARRRGHHHHH!!![Bunyi hon kereta][bunyi kereta, motor eksiden][bunyi ambulans]

    • ok, dialog yg klaka. hahaha.

    • 🙂 hahahahaaa betul tu tempe. betul sangat2.. mmg real kat Malaysia kita camtu.. sebab aku pernah kena. hahahhaaaa. siap kena berlari lagi,takut kena hon/langgar.. 🙁

  6. nk tau la statistik kmalangan jln raya kat sana..

  7. siap angkat tgn tanda kejayaan slps berjaya melintas..

    terbaik wok !!

  8. kt india lg heaven..xkn kne langgo pnye..ko lintas jela..haha.dorg yg elak smpai ke bahu jalan

  9. tp mula2 tgk motor beribu riban seram gak nak lintas….penduduk kt vietnam ni kan kebanyakan guna motosikal…ngan helmet yg unik2..

    • btl tu ena….helmet, glove, stokin…spek…naik beskal pon pakai glove n spek..kalo kat mesia ni, sure dah kena kutuk…

  10. kat singapore kita lagi bos…melintas jer kat pedestrian crossing tu semua kereta, lori, bas, motor dan wahima basikal pun kena wajib berhenti…kita jalan lagi macam super duper bos!

  11. hahahahaha

counter statistics