Saturday , April 19 2014
Home / Dunia Artis / ND Lala dikepung dan disamun 10 mat rempit

ND Lala dikepung dan disamun 10 mat rempit

Berita hangat pagi ini, penyanyi & pelakon veteran ND Lala, ayah kepada Shila Amzah telah dikepung dan di samun oleh sepuluh ekor mat rempit pada jam 3.40 pagi di Jalan Genting Klang, semalam.

ND Lala telah singgah di stesen minyak di jalan tersebut untuk ke tandas, walaubagaimanapun dia kembali ke kenderaannya untuk membuka telefon pintar untuk membaca SMS di mana di situ dia digegarkan oleh sekumpulan mat rempit dengan bunyi bising deruman enjin motosikal.

Mat rempit tersebut telah mengelilingi ND Lala sebelum memecahkan cermin kenderaan dan mengarahkannya menyerahkan barangan berharga. ND Lala mengalami kerugian kira-kira RM4 ribu termasuk IPhone 4 dan kunci keretanya.

Sumber dipetik: Harian Metro 9 Disember 2011
Tagged with:

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

19 comments

  1. Masukkan teks di sini!

  2. Hoho selamat dia tak di apa-apakan…moga penjahat tu dpt di kesan oleh pihak polis dengan segera…

    " Sinopsis Vanilla Coklat Lestary Tv3 " http://kozumiro.blogspot.com/2011/12/sinopsis-van

  3. selalu jugak aku nie drive mlm2 coz travel dr selatan ke pantai timur…tkt gak nie…rsnye2nye kalo mat2 rempit nie selalunye anak2 melayu…apa la nak jd dgn anak2 melayu skrg nie…dah nampak kurang ke pusat pengajian tinggi tp ke penjara n pusat serenti semakin la bertambahnye…

    • Betul! 90% mat rempit budak melayu..pure LOSER..bila ramai berlagak berani, kalau hebat sangat buat sorang2 tgk…sama mati dulu! Org2 mcm ni ptut dihududkan..potong tgn atau kaki..baru padan muka. Tgk leh rempit lagi tak pkai motor 3 roda gantung sign 'OKU". Kalau aku ND Lala, dapat peluang sikit pun aku langgar sampai mati!! Hancur kepala pun lantak lah..janji puas!

      • Saya sokong anda. Saya pun anti mat motor..mereka ni semua kurang asam, kurang bersih, kurang wangi, kurang duit, kurang akal dan serba kekurangan. Nak share dengan semue, saya makan kat kedai semalam dan kebetulan de TV tunjuk rancangan 999 sal mat rempit..satu kedai org gelak besar bila tengok sorang mat rempit menangis2 sambil digari lepas kena tahan polis. HAHAHAHA..suka org ramai kat kedai tu tengok mereka2 ni lari lintang pukang mcm pelarian pedatang asing bila kena kejar..Haii kata macho sgt..hebat gile..hero kampung teror kat jalanraya??! Pe hal ko org cabut mcm pondan kena serbus JAIS??? Yg paling kelakar,de lah 2 mat rempit tgh minum gak masa ni kat kedai, terus letak duit kat meja dan blah. Kat luar kedai mereka rem ekzoz motor sambil teriak Mampuslah ko org semua! HAHAHAHA..kte tgk sape yg mampus dulu…Pondan Loser! HUAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :p

  4. Diorang ni makin lama makin bersepah pulak. Dah melambak2 tangkapan polis buat, tapi makin ramai plak budak Melayu nak merempit. Jahanam betul diorg ni. Parents dah tak boleh nak control sbb diorg sindri sanggup pukul parents kalau parents halang diorg. Jahanam hidup diorg ni. Duk berlumba tak tentu arah, memekak waktu malam, ganggu orang ramai nak tidur. Budget macam bagus, tapi busuk giler!

  5. bkn nak komplen nk ckp je. stesen minyak mane la pakcik kene, smpai hlang 4rbu. klu logik dek akal xkan xde manusia sorng pn kat si2. berani benor diorang ni yek.penakut benor kter ni…………. saman jer stesen minyak 2. xslamat.

    • klo ko ada kt tmpt kejadian tu pn cik tiara, dh sah2 ko xkn tolong pye, lg2 kene kepong ngn 10ekor cipan liar!
      just nk share, 2 years ago, my fren isi minyak kete, tym tu awl lg dlm kol 9pm. masih ramai org ec minyak. tp bila cipan samun my fren, xde sape pn yg dtg tolong. bila penyamun dh bla, baru lh org dtg tye kenapa, mengapa…

      • Tau xpe kopipahit. Cik tiara buat lwk. Cuba kalau die kat area nd lala kena,ade die nak pegi halau penyamun tu? X do nye. Bukan penting diri tapi itulah realiti. Dunia semakin kejam. Manusia mencari jalan mudah nak senang tanpa pikir halal haram.

  6. takutnye dengan keadaan macam tu..
    semoga kita semua sentiasa di bawah perlindungan Allah..
    dan semoga mereka yang melakukan kesalahan tu dapat kesedaran dengan kadar segera..
    jangan sampai Allah menurunkan bala untuk mengingatkan mereka semua.. kerana kita pun akan turut terkena tempiasnya.. nauzubillah..

  7. Cik tiara oi,baca la pulak pukul berapa die kene samun. Time org nyenyak tido. Lu pikiaq la sebelum nak comment

  8. Cik tiara nie bodoh betul la!!!

  9. nd lala tu pun lebih kurang je ngn mat rempit…dah brapa bnyak duit org dia tibai masa dia buat bisnes MLM dulu…setiap yg berlaku ada hikmahnya…ini adalah balasan tuhan kat dia…mat rempit tu pun akan dpt balasan dr tuhan nnti…kita suma pun x terlepas drinya…sama ada yg baik ataupun kurang baik..

  10. setiap apa yang kita buat, baik ataupun buruk akan dapat balasan, dah tau banyak hal cam ni kenalah berhati hati.. tawakkal alaallah,,,,

  11. Sial la menatang mat rempit nih, mganggu buat bising dgn motor skrg nih merompak pulak

  12. wah..jalan genting klang dah nak dkt ngn area rumah aku tu…dah la time2 camtu mmg time aku balik keje…

  13. xpelh,nk buat cmna..bkn rezeki dia le.lgpn mybe sbb brg2 yg kena rembat tu hasil dri duit bisnes MLM dia (duit tak berkat tu..).apa2 hal pun,mmg tak guna punya mat rempit.klu anak aku jdi mat rempit,aku lbh rela tendang dia msuk longkang dari jamin dia bila kena tido lokap!

  14. Hobi Langgar Motor

    Klakar gak tgk pelesit2 motor umpama anjing kurap bau bangkai knon2 tunjuk hebat wheely atau superman..ingat org tgk bangga ke??! Kena mencarut maki hamun de lah! Dasar anjing2 tak sekolah..cepatlah mampus oiiii..ko berlanggar same sendiri msuk parit ke, langgar pokok atau tiang lampu ke, bergesel dgn lori kontena ke..kan bagus?! Tak lah menyemak kat dunia dunia ni..ntah2 mati pun tanah reject ko org! Ko jatuh kat jalan ramai yg sorak weiiiii…kami lagi sorak bila tgk ko ni lari lintang pukang macam anak haram kena kejar dgn polis..buat kaum melayu malu je!

counter statistics