Thursday , December 8 2016
Home / Ngetop / Nor Azita Osman Hina Johor dan jajahan takluknya

Nor Azita Osman Hina Johor dan jajahan takluknya

Heloo uols! Nak ngumpat isu panas yang berlaku pagi tadi ni. Ada seorang ibu mengandung bernama Nor Azita Osman telah menjatuhkan maruah rakyat Johor apabila dengan sengaja update status Facebooknya dengan ayat-ayat berbaur penghinaan dan benci. Antara ayatnya berbunyi:

Aku tak sangka Johor nie hina, xde famous amos kt jb. yang ada kt senai airport jer. bandar konon. gerek apenyer.

Tak sangke seorang ibu mengandung yang berasal dari Kulim, Kedah kini bekerja di Kastam, Johor Bahru sanggup mengeluarkan ayat seperti itu. Orang kata terlajak perahu boleh undur, terlajak tekan submit button macam mane nak backspace? Kecuali delete, itu pun kalau orang tak perasan.

Hanye kerana tiada kedai Famous Amos di sekitar pejabat dan tempat tinggalnya, dia menghina satu Johor dengan ayat sebegitu.

Buat pengetahuan Puan Nor Azita, Senai is part of Johor Bahru. Mungkin jaraknya jauh dari Tambak Johor di mana tempatnye bekerja membuatkannya membuat kenyataan sebegitu. Kesian kan die. Baru pindah Johor Bahru gamaknye.

Tapi yang peliknye. Dekat Kedah langsung takde kedai Famous Amos tapi macam mana Johor yang hina?

Walaupun die dah memohon maaf menggunakan teknik nge’paste’ dari inbox, hal-hal sebegini harus dijadikan pengajaran dan ikhtibar bagi semue pihak.

Nor Azita Osman, anda sudah popular! You just got p4wn3d! Amma padiyappa! Jangan lupa klik butang Like di Fan Page Nor Azita Osman

  • Nor Azita Osman Hina Johor.banned Dia ( Fan page telah di tutup.)
  • Nor Azita Osman Hina Negeri Johor (Blacklist People) ( Fan page telah di tutup.)

Klik pada imej untuk paparan lebih jelas

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Dash-Cam-Kemalangan-23-MEDIAMALAYA

Super WTF: Kompilasi kemalangan kereta menggunakan dashcam #23

71 comments

  1. wah, bolek tahan cantik orangnya..ha3
    kena check balik apa status aku kt fb ni..ha3

  2. isk isk isk…. di mana bumi dipijak di situlah langit dijunjung… hormat le negeri org, mana2 negeri pun ade baik dan kurangnya…
    adopt & adapt le.. tak elok aa kate camni…

  3. lu ni apahal geng?aku rasa standard la org kutuk2 mcm tu..yg lu dok hasut pembaca lu ni ban si minah jenih mulut xdak insuran ni pehal?ke lu ada masalah peribadi ngan dia?

    • standard? you call thing like this standard der? omg. ni bukan soal peribadi, ni more kepade satu region okay. Johor is one big state, bukan asrama penuh, bukan pejabat yg mane kite berade dalam satu kelompok yg kecil. kutuk satu negeri you call it standard?

      • ape ni.. standard la..mulut die biar lah..tu die kata kat member die je..ada agak org org camgini gie print screen pastu kecoh2..dah tu org minat chelsea kutuk MU rilek je//peminat MU kutuk chelsea rilek je…sesama sendiri je pun…? kan? bende remeh nk kecoh..pui

        • Kena ingat bro, Chelsea dgn Arsenal bukan tempat lu org lahir, kalau rakyat negeri lain x kesah negerinya di caci, di hina, kami warga johor x amik port.. we are johorean, we love our country, Kami bukan mudah di pijak…

  4. ni soal sensiviti… kne jge… standart apenyer…

  5. tu la…kawan da pesan,hati-hati sket nak main fesbuk…kan dah popular…

  6. Pehal plak… De plak la yg nak myokong… Oopss.. Ptt la… ckap utara gak… Der, sndri mau igt la…Dah dok kat ngri org, x yah la nak wat perangai mmalukan… Kan dah rmi yg tau ko pnye ati 2 BUSUK… Btaubat la cik kak oii..Smg ALLAH melindungi anda….

  7. pe hal pulak dia na kutuk jb der!
    negeri sendiri pun huru hara, ada hati nak kutuk jb!
    pirah!!

  8. yang sibuk media malaya highlightkan benda2 kecik ni buat apa??? saja nak tuang petrol dalam api ker??? apara!!

    • benda yg kecik nilah harus dibendung kalu dah meluas nanti tak terbendung …. sebab mulut bdn binasa… terlajak perahu blh diundur terlahak kata…… terimalah padahnye…. masuklah kandang kambing dengan mengembik, kandang kerbau menguak bukannye menyalak..ingatlah diman bumi dipijak disitulah langit dijunjung jgnlah mengisi racun di periuk nasi sendiri….

  9. Memalukan.Bangga diri.Tak Ada Adab Sopan.Shock Culture.

  10. pagi² dah bikin panas.. aku pon xtau apa yang nak dibanggakan sangat dengan negeria dia tu sampai negeri aku dia hina.. jangan marah kalau ko kena transfer..

  11. standard pe ke bende????? agak2 la nak ckp kt fesbuk tue.. suke xsuke biar sendiri je yg tau.. xpyh nak ngok sgt update status fesbuk tue.. pk pk la sendiri..!!

  12. missmydirtylittlesec

    hahaha…aku yg asal lahir duduk membesar kt KUALA LUMPUR DAN SEKARANG DUK KAT BATU PAHAT (PARTS OF JOHOR YG KURANG SKIT DARI JB) NIH PUN…WALAUPUN AGAK BERLAINAN CARA idup pun xpernah menghina batu pahat…dohhhh…xsedar diri MAKCIK NIH……

  13. Alahai muka cantek.. bertudung lak tuh..
    Syg sekali bahasa yg digunakan tuh yerk… Ckp x hengaat

    • cantik ke??????? oh.. no no no … dah dicele dgn atitudenye sndiri inilah satu2nya cnth anak melayu yg membanggakan mknan asing jgn2 kat kulim mkn biskut cina mati jer kot… atau pun sendiri x tau camne biskut 'FA' tu.. sbb cari xjumpe …. ruse bru msuk kg gamaknye…

  14. ish..apesal la riak sgt. Secanggih2 kulim tu, ko carik makan kat johor gak. Come on la geng, ambik kira sket la sentiviti warga johor ni. Kami alu-alukan kedatangan org luar utk sama2 majukan johor, bukannya nak hina2 tempat lahir kitorang. Cetek.

  15. watch your mouth la bitch…xde famous amos tu tanda x maju ker ? bahlol…tau buat anak jek, otak x jalan…tu la dia…

  16. orang yang berpelajaran tidak akan mengeluarkan kenyataan begitu….kemajuan atau kemunduran sesebuah negeri bkn terletak atas sebuah kedai biskut……..harap maklum

  17. I bukan warga johor tp I respect smgt ank jhr yg mempertahankan kedaulatan negeri mereka syabas anak melayu yg sebeginilah yg dicari bukan mcm wanita yg gile FA ni…. dri pertuturanya di fb I blh rase orgnye berlagak….dlm fb kate hubbynye memahaminye tp bagi I suaminye bukan memahami tp dipaksai ha..ha.. kalu I punye kakak ipar mcm ni… dah lama I rekemen abg I kahwin lg satu…ha..ha…

  18. pehal minah ni..awal tulisan elok dah 'ya ALLAH' rupenye nak ngutuk…ingat minah kl ke rupenye kedah je..besarkan sgt makanan barat yg tah halal ke tak tu…perkataan 'hina' utk satu negeri sgt tak patut dilafazkan untuk pempuan betudung, dah ada anak…tak sangka hati busuk…aku pun penah g duk kedah even serba kekurangan tak penah lak bawa mulut ke sana sini..adatla nak semua benda ada buat perangai baik masuk syurga..situ semua ade

  19. Orang gomen dah salah guna kegunaan internet. Ni lah jadinya kalau kerja asyik main internet. Makan gaji buta

  20. alahhh..xde apa2 pon..negeri aku kena hina ok jer aku(kelantan)…bkan apa sangat…
    taksub kenegerian ntah apa2 la korg ni…tak bleh trima kritikan langsung…
    macam mna melayu nak maju…hal ni pun nak di besar2kan….
    admin ni pun sama kgak bangang!

    • woi ko la bangang takde semangat kenegerian, agaknye babun macam ko ni kalau negeri kene serang pun ko sembunyik bawah parit sebab takut + bodo takde semangat kenegaraan

  21. biasa la..aku kenal sngat budak2 johor mcm mane,
    pertahan negeri gile2,marah,negeri kena jual kpd singapore relax jer org2 johor,tak bising pulak,tak terasa hina pulak,

    • kan dah bising. tapi Perdana Menteri pilihan bodoh korang dulu yang tipu rakyat Malaysia cakap rakyat Johor setuju cancel buat jambatan.

    • mane ko tau org joho xbising. ko denga ke kalo diowg bising pon. kalo negeri ko kena hina, ko xnak p'tahankan ke? jgn maen bg pendapat je, fikir dulu.

  22. hanya kerana benda remeh (biskut), hal negeri & negara ni bangkit2kan… susah betul dah dapat kesepaduan 1 malaysia nih…

  23. jgn anak die nnti kenan famous amos nye logo tu dah la..kihkih

  24. pehal la media malaya nie…sj je nk curah diesel ke api..huhuhu..xpasal2 nk bg gado org..akai xdak ka?? dah klu makcik 2 pendek akal..jgn la kt tersabit skali..adehh…

  25. Dah la tu maafkan dia je lah. Sume orang buat silap. Ya Allah. Teruknye berdosa tau, mengapi-apikan orang. Kesian kat dia. Open your mind everybody.. sejak bila ambik kesah pasal komen2 ni.. Come on la malaysian..

  26. lah.bia lah.tu kan pendapat masing-masing.semua individu ade hak untuk bersuara.mana tau,lepas ni setiap ceruk kedai kat johor ada famous amous bila baca status dia.kubur semua tak sama lot kan.baik jaga diri dulu

  27. buat pengetahuan korg semua..bersepahlah famous amos tu dijual kat supermarket..si azita je bdk kg yg baru dtg johor x pandai nak cari famous amos..die g cari kat kedai basikal mmg ar x jumper..tu yg sampai nak hina johor..ape da punyer org camni pun ade ke…

  28. ape loser glr klua artikel2 cm ginie.. dah x de modal ke?? hadooii
    series shit x de point!! suke ke ko tengok org gado2 nie, cam setan la plk keje ko..

  29. dia pun dah mintak maaf…maafkan jerlah. munkin pembawaan ibu mengandung.

  30. dah tak der topik tutup jer blog ni… jangan nak mengapi api kan orang plak…

  31. haha…ckp nk ngr demokrasi la..nk kebebasan bersuare la..br org ckp skit camni dh heboh dh.bongok btol la korang nih..ckp je lebih..bujet modern sgt.nk tiru org putih..

  32. aku orang kedah, blaja kt johor..
    kt johor aku tau area skudai je..

    xde nk komen pasal famos amos ke ape.. mkn je la ape ade..
    asal boleh hidop..
    kt utm tmpt mkn ciput je, pon aku xde nk kisah…

    =.="

    • betul tu… makan je apa yg ada..si azita nie nk tunjuk ngada2, nk tunjuk dia ada bnyk uit, konon nk mkn famos amos…! biskut tu ada yg itam, so ank dia mesti ikut itam kot….itam yg berbintik2 mcm famos amos…

  33. @viasms bile masa pula negeri Johor ni kena jual dgn Singapore.. fakta bengap mana kau dapat nie?

  34. allah kasi akal supaya berfikir seblum membuat ape2 kenyataan. ini la padahnyer bile meluahkn rs hati bkn berlandasarkn akal fikiran tetapi berlandaskn kemarahan. so, bile kite ddk kt malaysia, xde sbb nk mengutuk sesama negeri. sedangkn bende yg d gaduhkn psl brand dr luar negara…well done korg semua mmbuatkn negara luar ketawa melihat kita gadoh sesama sendiri n well done jg kepd puan nor azita bt statment yg tak sepatut…

  35. sebenornya bukan hubby nya yg memahami, tetapi telah dipaksa utk memahami, klu tidak hubbynya malam tak dpt makan biskut kering dicelah kankang azita. malang sungguh jd hubby nie. ko ceraikan je bini ko nie

  36. bagi saya,
    ini bukan kes org johor nak pertahankan negeri mereka gila2.
    ini juga bukan kes nak mengapi-apikan sesama negeri ataupon sesama kita.
    tapi ini mengenai sikap sesetengah orang yang masih suka menghina, mengutuk dan mengeluarkan perkataan tanpa memikirkan tentang perasaan orang lain.
    memang la negara kita berdemokrasi, semua orang ada hak masing2 untuk memberi pendapat. tapi pastikan semuanya berlandaskan adab yang baik.

    *akhirnya diri sendiri yang dihina hanya kerana perkara yang kecik sebegini, tak berbaloikan?*

  37. Johor mcm kelantan gak le kena kutuk sikit dah gelabah mcm apa lagi. leh le kawan dgn kelate tu fanatik sgt pertahan sifat kenegeriann melampau..nasib tak bakar apa apa lagi..mcm budak budak je

  38. yang penting rock

  39. macam ginilahh semuaaa jom kita taubatttttttttttttttt

  40. Benda yang macam gini cepat juga yang tersebarrr ,, nak katakan aku ne baik sangat tak laaa ,,, cuba kalau kita nak sembahyangggg hanya 10 minit je . berattttt jerrr

  41. JGN HANYA KERANA BISKUT REKOD PERKHIDMATAN AZITA SBG PENJAWAT AWAM TERCALAR… TGGU LAH.. ANDA PASTI DIKENAKAN TINDAKAN TATATERTIB.. HUAAHAHAHA.. PADAN MUKE KO MAK BUYONG!

  42. pegi la mampus ko bitch…….hope u burn in hell..

  43. pasal biskut pon ko nk hina jhr ape hal…? ko dah wat aku panazzz…..kecoh tol la…ko ni mental ke ape…? tension ek dgn keje..? cian ko kan…?

  44. comel gak die ni..i lover her..hehe

    • beb ko tu keje kat bagunan sultan iskandar JOHOR taw tak takut ke TUANKU MURKAH…BLAHHHH LA WEI…jgn sampai org2 johor sumpah ko jd biskut sudah kejap ada kejap x ada biar tahu JOHOR BERDAULAT…

    • comel ape kejadah nye!hidung die dah mcm senduk mak aku!wawawa.dah la suke2 kutuk johor!sengal nye pmpuan!mak bapak n laki ko xajo ke!!!

  45. salam…
    kesian la kat dia ni. tak menghargai anugerah Allah utk setiap manusia iaitu otak. kalaulah digunakan anugerah itu dgn bijak… pasti hidup dia xjd begini. sy xsuka memaki… tp, sy mmg suka menyindir dan menegur. walaupun sy xbagus & xpula nak tunjuk bagus, sy rasa ada tanggungjwb utk menegur krn sy juga adalah khalifah Allah di muka bumi ni. anyway, sy minta maaf kalau apa yg sy perkatakan ini dianggap kasar. 😉

  46. Salam …
    Wanita ini & seluruh keluarganya perlu KELUAR dari JOHOR dengan KADAR SEGERA. Kita tidak perlukan sebarang maaf dari org sepertinya ..takder faedah utk kita …Saya merayu Sultan Johor & Para Pegawai Protokol Kerajaan Johor mengesan wanita ini dan mengenakan tindakan segera …utk tauladan dan pengajaran …

    ANAK JOHOR JATI

  47. rasa malu dgn kes2 mcm ni..mmg strategi yahudi untuk menggunakan fb sebagai alat nak jatuhkan umat Islam…mula2 tak terpk mcm mane fb ni boleh menjatuhkan kita…rupe2nye dengan kes2 mcm ni..hina dan dihina..yg menghina tu termasokla org tersebut dan org yg minghina blk dgn perkataan2 yg tak baik…nauzubillah..semoga umur kite SEMUA berakhir dalam keadaan yg baik..amin…

  48. Kalau kerana famous amos itu nak jadi pengukur hina dan mulianya sesebuah negeri, ternyata itu satu pandangan yang bodoh.. buat puan norazita, baik masuk sekolah semula, start balik dari darjah satu.. heheh… jgn marah…

  49. john dengan labunya

    mantap gak dia ni…nk kenal….

  50. PERGI JAHANAM…..KAU!!!KAT JB ni apa yg tak ada??
    kami org johor tak makan famous amos sbb dah jelak dan muak sbb tu kedai biskot tu tutop kedai kat johor ni….awak tu mengandung..jaga sikit perangai!!!ta suka dok sisni bleh blahhhhh……

    • biaq pi la kat dia…dia baru belajaq mkn famos amos….dia rasa mcm best giler dapat canang satu dunia dia penggemar famos amos…mcm biskut tu biskut org2 kaya la konon…kita kan makan biskut mayat jer……

  51. dimana bumi dipijak di situlah langit dijunjung… small matter pun nk kutuk2 camtu, mana hilangnya budi bahasa dan kesopanan.. aduhh

  52. selangor paling best…sume ade…dr sawah padi sampai kilang2..sukan no 1..peluang keje byk…mmg best tak terkata dok selangor..jom beramai2 dok selangor…

  53. semua negeri pn ok ar….
    x kire slangor ke mne ke…
    yg pntg kte org malaysia…..
    masing2 ader advantage..

  54. Pukimak lu mak buyong! Lu kalau ada kat depan gua lu punya perut buyong tu memang gua dah terajang! Apa lu ingat negeri asal lu tu maju ker?!! Huahuahua! Fuck lu sekeluarga! Sial lah lu dengan baby lu sekali! Huahuahua!

    • hey cik kak oooiiiii!!!!!!!agak2 r skit lu nak kutuk tanah tumpah darahku…lu jgn pijak ag jb…get lost…

  55. sapa jemput dia datang johor!!!!!!! balik laaaa…

  56. Aku sumpah kau tujuh keturunan mati berdarah pijak negeri johor.

counter statistics