Friday , August 1 2014
PANAZZ

Terkini

AC Mizal tutup fan page sebab kedaulatan sultan atau takut siasatan ke atasnya?

Beberapa hari lepas, selepas berita mengenai syarikat jualan langsung AC Mizal dikatakan scam dan tidak mempunyai lesen oleh blog Aidid dan Utusan Malaysia. AC Mizal telah menutup fan page gelang tungsten-nya di Facebook. Ini satu perkara yang menarik.

Semalam, AC Mizal telah mengeluarkan status di profil Facebooknya mengenai penutupan Fan Page-nya atas alasan terdapat user yang menyamar sebagai Sultan Pahang. Dia menyalahkan user tersebut kerana menghina dan memperkotak-katik-kan kedaulatan Sultan Pahang sebagai alasan untuk menutup fan page tersebut. Agak kelakar dan pelik di sini.

Kami perhatikan beberapa minggu lepas, fan page tersebut bukan diselenggara oleh AC Mizal sahaja, malah terdapat beberapa Admin yang bertindak membuang komen-komen yang tidak bertanggungjawab. Masakan mempunyai Admin yang ramai, hanya kerana seorang user menyamar menjadi Sultan Pahang dia bertindak untuk menutup terus fan page tersebut.

Bukankah lebih baik AC Mizal tidak menutup fan page tersebut supaya memudahkan pihak berkuasa menjalankan siasatan? Atau mungkin AC Mizal sendiri ketakutan dengan bayangannya sendiri kerana pegawai KPDNKK sedang memantau kegiatan syarikatnya yang dikatakan tidak mempunyai lesen jualan langsung itu dan menggunakan testimoni palsu?

Selain bertindak membuat laporan polis dan menggelar blogger sebagai membuat fitnah walaupun mereka mempunyai bukti kukuh. Pihak AC Mizal masih belum cuba menapis fitnah-fitnah tersebut dengan bukti yang ada pada mereka. Kami di sini juga masih mengharap dan menanti bukti-bukti kukuh pihak AC Mizal mengenai gelang tungsten yang mampu angkat orang menggunakan satu jari itu dan harga sebenar gelang itu untuk menangkis “fitnah” yang dikeluarkan di internet.

Gambar kahwin Raja Farah

Raja Farah Binti Raja Aziz selamat diijabkabulkan dengan pasangan, Mega Bashirun Qhuyum Zakaria dengan sekali lafaz pada 12 November 2010 jam 11.10 pagi dengan mas kahwin RM888 di Bukit Jelutong.

Walaubagaimanapun, maklumat wang dan jumlah hantaran masih belum dipastikan lagi. Tak sabar kami ingin menunggu Raja Farah mengandung.

Bukti gambar Nabil cium bukan super-impose #1?

kredit: Kopi Milo

Nabil Raja Lawak kantol bercium mulut dengan Uqasha?

Artikel di bawah ini di-tulis oleh penulis jemputan Media Malaya; Mak Bedah.

Meh sini Mak Bedah nak cakap;

“Nabil yang hensem tapi otak takdak, apsai lah ko nie mengong sangat ni. Bekas awek ko dulu, Irma Hasmie yang cun melecun tu tak cukup baik ka? Wat malu kompeni je lah ko nie. Ishh.. Mak Bedah ni memang peminat ko dulu,tapi lepas ape yang Mak Bedah dapat selepas ko makin popular, Mak Bedah rase buang mase lak nak minat ko nie”.

Memang patut lah Irma tu blah jek. Kalau die still ngan ko agaknye makin kurus kering le jawabnye. Merane tengok perangai ko yang tadak akal nih. Ohh lagi satu ye Inchi Nabil, tak payah lah susah-susah nak nafikan ape2. Orang kalau dah berak tepi jalan, mane nak ngaku tu tahi die. Haha.. Bengap punye Nabil.

Sebab tu lah Mak Bedah nak bitau kat korang-korang die hard artis-artis nie. Tak yah lah nak minat lebih-lebih artis Malaysia nie. Bagi contoh yang baik pade masyarakat berape kerat je lah. Yang lain tu semue, wat malu mak bapak je.

Kredit gambar: Ieyra.com

counter statistics