Sunday , September 25 2016
Home / Pelik / Pelajar China dengan Egg Housenya

Pelajar China dengan Egg Housenya

Hi all! Memandangkan gosip artis semacam senyap sekejap so hari ni nak share sket info mengenai seorang designer dari China ni. Namanya Daihai Fei, die telah berpindah ke China untuk sambung belajar. Selepas 6 bulan konvo dan kini mempunyai kerjaya, sewa rumah di bandar tersangat mahal dan gaji Fei setiap bulan berhabis untuk bayar sewa rumah je, ini membuatkan seorang yang penjimat seperti die naik hangin dan die telah bertindak membina egg-house die sendiri. Kesan daripada ini, dia kini menjadi popular!

Rumah tersebut dibina menggunakan buluh yang ditutup dengan pelbagai jenis bahan insolasi dan dilitup dengan lapisan beg berisi sawdust dan rumput yang berjahit. Rumah tersebut walaupun kecil tetapi dilengkapi tempat tidur yang selesa dan lampu untuk menerangi kegelapan malam.

Mandi? Jangan risau! Fei ni walaupun nampak macam penjimat tapi die sentiase pastikan berduit untuk pergi berenang setiap hari selepas bekerja! Selepas berenang sudah pasti akan  dapat mandi shower pula! Pakej katakan.. Clever one.

Banyak lagi gambar after the jump.

Kredit Gambar: Imagine china

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

07-kaum-tarojan-gali-kubur-mediamalaya

Festival Ma’nene, penghormatan buat si mati dengan cara yang pelik dan menakutkan

Suku kaum Toraja di Indonesia dengan bangganya menunjukkan ahli keluarga mereka yang telah mati selepas mereka ...

14 comments

  1. kalau hujan, cimane ?

  2. khairil faizi bppp

    barulah A..aku nak 1 mcm nie..senang nak lari rumah..hehe

  3. bagus gak utk lelaki yg miang. kalu isteri mengamuk, dia bole duduk kat egghouse tu..huhuhu…

  4. cantik la…cute dan unik

  5. dmana toilet nya????

  6. gud gud sgt2 creative..xyah bayar bil letrik n air…wat solar je…

  7. emmh drpd die spend duit kat keta bttr bt investment beli umah je ,,,emhhhh pdek akal tol

  8. Gud idea..pas kawin bru beli umah…:)

  9. wahh btoi2 jimat nih.. huhu.. b'baloi2.. hehe

  10. kemaruk bercamping ni….

  11. haha , mcm best ja . mcm p camping tak balik2 umah ja , 😀

  12. Que Rizuwan Mahrop

    ingatkan lady gaga jew yg ada egg house ad gak dr die hahahaha

counter statistics