Sunday , December 16 2018
Home / Isu Semasa / Pemuda berjuang untuk hidup selepas kemalangan teruk (11 gambar)

Pemuda berjuang untuk hidup selepas kemalangan teruk (11 gambar)

Derek Thomas (kanan), pemuda yang terlibat dengan kemalangan pada Ogos tahun lepas yang juga meragut 3 nyawa iaitu kekasih, rakan baik dan jurulatihnya. Ketika kemalangan, Derek sudah tidak sedar diri dan tubuhnya melecur sebanyak 85% termasuk muka, leher, perut, dada dan kaki. Dia diangkat oleh pasukan penyelamat berhelikopter untuk mengeluarkan dia dari tempat kejadian.

Pada saat itu, doktor hanya memberi peluang 1% untuk dia hidup akibat dari kesan melecur tersebut. Namun kini, dia sudah hampir fully recover walaupun terpaksa belajar semula untuk berjalan, bernafas, menelan dan bercakap.

Lagi gambar after le lompat.

Amanda Post, kekasihnya (-paling kanan)

Sumber dipetik: Signon San Diego

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Dira Abu Zahar sindir Syed Saddiq di twitter

Semalam, telah berlangsungnya perlawanan akhir antara Liverpool dan Real Madrid. Perlawanan ini menjadi popular kerana ...

6 comments

  1. 1st.. hehe

  2. kebesaran tuhan…

  3. Marilah kita sentiasa bersyukur kepada Allah SWT atas nikmat kehidupan yang diberi. Kalau kita rasa kita ni susah, ada orang lain yang lebih susah daripada kita.

    Setiap kenikmatan hidup yang diberi, boleh ditarik oleh-Nya pada bila-bila masa saja. Bersyukurlah.

  4. Syukur masih diberi peluang kedua.mmg tak sangka kan? Syukurlah

  5. "brader, kita mesti mahu terus hidup!!" – Osman Tikus

counter statistics