Friday , December 9 2016
Home / Isu Semasa / Penghinaan terhadap Tun Dr. Mahathir

Penghinaan terhadap Tun Dr. Mahathir

Stephen Bennit Esq menyamar dengan meletakkan gambar warga asing sebagai gambar profilnya tetapi tidak bagi Pierre Lim. Pihak yang berkenaan, sila ambil tindakan terhadap individu terbabit kerana telah menfitnah bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad seperti ayat-ayat di atas.

Ini adalah profile Pierre Lim, http://www.facebook.com/Pierre1969

Di bawah ini pula ialah gambarnya.

Jika tiada apa-apa tindakan, pastinya Dasar Utama Polis Di Raja Malaysia iaitu

  • Memelihara Undang-Undang dan Ketenteraman
  • Mengekalkan Keamanan dan Keselamatan Malaysia
  • Mencegah dan Mengesan Penjenayah
  • Menangkap dan Mendakwa Pesalah-Pesalah; dan
  • Mengumpul Risikan Keselamatan.

Tidak berkesan.

Komen ini telah diambil dari halaman di dalam facebook yang menghina DYMM Sultan Johor, Almarhum Sultan Iskandar Ibni Al-Marhum Sultan Ismail.

Halaman tersebut juga telah dicipta oleh Stephen Bennit Esq.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

cuimb_mviaikcka

Aplikasi Razak menerima serangan “1 Bintang” di Google Play

Aplikasi Najib Razak baru sahaja diumumkan pada hari ini namun ia mendapat reaksi yang berbeza ...

19 comments

  1. )(*&%^$%#$#%^&*(…………!!!!!!!!!!

  2. che det 🙂

  3. bangsat!!!without him..you dont even know about internet!and so computer!!!

  4. biar aku + lg
    pembunuh mujahidin
    firaun yg xsuka apa2 ttg Islam
    pernah hina Islam,Al Quran dan undang2 Islam
    pemerah duit rakyat
    raja segala rasuah dan penyangak
    dll

  5. Semua org bole berckp dan mengkritik, melaksanakan? payah.
    Seme pemimpin buat, btul ke tak ke, mmg seme org x puas hati…
    Nasihat aku kpd org yg berkenaan, sekiranya anda berpeluang memimpin negara, mampukah? klu mampu, terpaksa aaa rakyat mcm aku ni amik risiko mengundi korang dan bg korang menang election akan datang.. klu makin baik alhamdulillah, klu makin buruk, wallahualam…

  6. Attention seekers je keparat2 tu.Bila lagi nak femes klu tak kluakan cerita2 meletop camni.

  7. great job mm.. hopes kpn(ketua polis) seeing this exposure.. letak kat kerusi elektrik je si cibai tu.. mulut macam…. tahla..takde ayat yg boleh mggambarkan kebodohan dia..muka cam bodoh.. mm..do something..camne nak kasi kpn bertindak eh

  8. di harap pembetulan di buat..Pierre tuh bukan dia yg mengata TUN mcm tuh.dia cuma mnyenaraikan apa panggilan yg si mati call TUN before..if i not mistaken..

    org yang mengata tuh dah mati…then diorang cuma story balik jer…

  9. apa la korng nk dewa2 kan mahathir tu.bukan dia sorang yg dok pk pasal pembangunan..bkn dia sorang la.. ramai lg ahli pikir yg lain yg x disebut namanya..dia manusia biasa gak ada buat salah tentu la kena kutuk..itu pun nk kecoh ke?

  10. apala korang nie, mereka nie tak sedar d untung.
    kepada peyokong UMNO:
    pemimpin ada tu bagus sangat ker?
    jangan terlalu percaya ngan pa yang dikata.
    kepada peyokong PKR:
    dari mana asalnya pemimpin ada?
    bagus sangat ker?

    kepada semua:
    apa yang anda dpt ngan kutuk mengutuk nie. dha-dah ler tu…
    kita rakyat biasa nie, biar ler berpikir jangn terlalu percaya internet, maklumat yang pemimpin berikan. sebab tu di panggil politik.
    jadi kita sokong pada yang kita suka tapi jangn memfitnah. adakah ngan gambar ajer boleh membukti kebenaran. cari sendiri kebenaran tu….
    so aman damai ler melayu.. jangan kita berpecah, kerana takut jadi seperti org kulit hitam kat africa sana nanti, menumpang d bumi sendir….lepas tu nanti kita juga yang rugi….

  11. malaysia negara demokrasi, rakyat berhak suarakn pendapat masing2..

counter statistics