Wednesday , October 22 2014
Home / Gossip Panas / Penjelasan Azhar Sulaiman, isu mengaku murtad

Penjelasan Azhar Sulaiman, isu mengaku murtad

Baru-baru ini kecoh apabila Azhar Sulaiman telah menaikkan status pengakuan murtad di laman Facebooknya. Ia dikecam ramai peminat kerana tindakannya itu.

Namun bagi pihak Azhar pula menjelaskan dia hanya mengutarakan persoalan kepada individu cerdik agama, iaitu adakah beliau juga dikategorikan sebagai murtad kerana menjadi ahli UMNO.

Pada pendapat kami, dalam kenyataan Azhar itu, jika dibaca ia bukanlah satu persoalan namun lebih kepada kenyataan. Bukanlah kami menyokong mane-mane kenyataan parti politik namun pengakuan di facebook itu sudah cukup menguatkan bahawa Azhar mengaku sebagai murtad, bukan? Wallahualam.

Tagged with:

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

52 comments

  1. bodoh!! bangga sgt kw join umnongok tu..puiiii

  2. alif ya mim buaya

    kalau dah bodoh tu buatlah cara orang bodoh..tak payah nak memandai mandai buat statement konon nak perli pihak yg kita tak puas hati..ada hadith sahih berbunyi ''ada manusia mengeluarkan perkataan yg biadap terhadap Allah dan Rasul (Islam) dengan niat hendak membuat orang lain ketawa sedangkan dia tidak mengetahui jenaka tersebut telah menjerumuskan dia ke dalam neraka yg paling bawah''…Wallah huaklam

  3. Lebih sayangkan parti daripada Allah..berfikir dahulu kerana silap kata boleh binasa..peliharalah umat Islam..Ya Allah

  4. Admin, tukarlah gambar top 5 artis pilihan pengunjung!!!!!!!!!! Dah setahun gambar yang sama, bengong!!!!!!!!!!!!

  5. sikit2 Allah,sikit2 Allah..aku heran la tengok org Islam sekarang gelabah semacam jer..isu org Islam yg paling kontroversi skrg nie..kenapa dgn kamu semua aa..??mmg ada org kacau kamu org ke@belang korg dh tkantoi?ntahlaa..sendiri jawab lerr..agama lain rilex jer..takde hal pun..tenang laa..jgn gabra sgt..bdoa je byk2 tentu hati korg bersih dan suci punye..jgn jd kaki kutuk kat sini deq..

  6. Belajar tinggi, tinggi, tapi bengong!

    • Sebenarnya andalah manusia yg paling BODOH DAN BONGOK sekali kerana tidak memahami maksud tersirat sindiran Azhar pada puak2 pembangkang yg ssuka hati nk mermurtadkan org.benda yg simple pon korang ni bodoh sgt nak faham.Maksud yg simple klu ahli UMNO murtad,masuk PAS Islam,klu aku pon akn tny soalan yg sama,Azhar org yg bijak dia tahu apa yg dia katakan.Klu xpaham jg sindiran sinis ni mmg pttlah korang ni dipanggil BODOH..

      • Isu macam ni tak perlu ditanya atau nak main sindir2 lah supaya tak nampak kebengongannya. Orang yang bagi komen dalam forum ni semuanya pandai2 dan faham yang Azhar menyindir Pizza oi!. Kau dah ada bukti yang sohih dengan saksi ke yang pembangkang kata hal2 murtad ni?Kalau kau tak tengok dan dengar dengan mata kepala sendiri daripada mulut orang yang bercakap perkataan tu, lebih baik kau beristighfar banyak2 supaya kau tak jadi pemfitnah dan menampakkan KEBENGONGAN kau YANG MAHA BENGONG tu…

        • Sedihhhhhhhhhla ko ni,ko ni ddk dalam hutan ke?tak tgk tv @ baca paper ? dlm berita bila org minta komen pasal doa kehancuran BN/UMNO ,dia kata xsalah psal UMNO murtad.tulah lain kali amik tahu sikit pasal isu semasa.

          • Apa yang dalam TV dan paper tu semuanya sohih ke? Ada otak fikir. Opps… lupa kau memang tak guna otak betul2 terus buat kesimpulan.

          • sahih la…aku org negeri tu,aku taw n aku nmpak n aku dgr apa yg dorg doakan.Mana ada dlam islam diajar utk jatuhkan dan hancurkan manusia lain.cakap pakai otak deerrrr….apa pun keburukan dan kejahatan yg dilakukan,kita sebagai hamba Allah hanya perlu doakan agar ditunjukkan perkara yg benar,jalan yg benar.dan moga pihak yg "bersalah" diberi petunjuk.lain kali rajin2 kan la tengok berita.

          • dorang doa supaya kerajaan yg zalim dijatuhkan, klau umno tu x zalim x payahla terasa. dlm islam pn kite kne pilih pemimpin yg baik, yg blh bawak isam. ko tgk skang ni pemimpin kite islamik sgt ke? klau isteri dia pn dia x dpt bimbing ape lg rakyat. nk jd pemimpin ni ibarat satu kaki kt syurga,satu kaki lg kt neraka.

          • Ni satu lg manusia dok dlm hutan,dh terang lg bersuluh Nik Aziz ckp UMNO,diulangi UMNO BKn kerajaan yg zalim,klu dia ckp kerajaan yg zalim xde lah org jdkan isu,mgkn PKR,PAS,DAP,dsb..aduii bodoh2 betul la org kat page ni,korang ni rumah xde tv ke?internet xde?xpyhlh nk tegakkn benang yg basah,kan sng klu Nik Aziz tu mngaku dan minta maaf,xdelh org pon nk kecoh

          • diam ah ko. nk pertahankan sgt umno kauuu tu. ko ckp aku dok dlm utan? at least aku tgk satu isu tu amek kira sume source, local/international. sian tgk ko ni,mesti salu kne tipu ngan utusan ngan tv3 kan. sbb tula cm bangang! hahaha..

          • Patrick Star ni aku rase dia ni cimpanzi yg baru lepas dr zoo la,sbb tu dia tau prkmbngn terkini

          • MAHA NGOIKNYA ko Piza! Kasihannn… Kalau ko cakap chimpanzi kat zoo Malaysia, zoo Malaysia tak da chimpanzi ok. Zoo kat US ada la… BODOH tak tau fakta!!!

          • Mmg sedih lah ko ni,cimpanzi xde kat Malaysia?hahaha ko ni mst xprnh g Zookan? ke ko ni xtau cimpanzi tu apa.x pelik la kan mmg thp pemikiran ko ni thp pemikiran puak2 PAS.dungu.DUMB AND DUMBER.

          • Chimpanzi tu agak2nya macam rhoper kau lah kot. Sebab kau kenal sangat spesies ko tu… HAHAHAHAHA!!!

          • Mmg tul la ko ni BODOH,rupa cimpanzi pon xprnh tgk.Makbapak ko xde duit ye nak belikan tv,pasang internet smp rupa cimpanzi pon ko xtau.

          • Kalau macam tu tak payah tengok pun tak apa. Sebab dah boleh agak, rhoper kau macam rhoper Chimpanzi. Tapi, rasa2nya handsome lagi Chimpanzi daripada ko. Mungkin kejadiannya lebih baik daripada ko yang nama sahaja berakal tapi bermulut dan berhati busuk.

  7. yang murtad tu UMNO..bukan ahli UMNO..ada paham?

    • Sape org2 dlm UMNO tu?monyet,hantu?adoiiii bodohnya ko ni.klu org ckp PAS tu Parti Ajaran Sesat@Murtad xpelah ye,psl yg murtad PAS bkn ahli PAS.

  8. dah dah JANGAN GADOH2….. DAH SAMA2 BODOH pun nak GADOH

  9. org msia buta hati

    ssepatotnya dia kena tambah kt blkg tu "tgn dibahu mata ke atas" bru org paham itu adalah sindiran semata2 wpom nampak kejahilan penstatus disitu..org yg xpaham status ni je kurang cerdik termasukla si media malaya ni ha yg terang lagi bersuluh parti pembangkang. muahhhahaaa..

  10. memang media malaya ni media pembangkang ni…tak best la..orang nak baca gossip je.. ni dah main main politik lak..

  11. tak mahu komen byk cuma mahu share ini dari fb Nik Aziz sendiri "Tajuk muka hadapan Utusan Malaysia hari ini yang menulis 'NIK AZIZ DAKWA UMNO MURTAD' adalah satu pembohongan yang besar ke atas saya. Barangkali gaji mereka yang bertanggungjawab menabur fitnah ini cukup besar sehingga berbaloi utuk menebus dosa akibat fitnah. Insya-allah saya akan mengemukakan saman ke atas fitnah terbaru ini"..
    "Dalam isu tuduhan murtad, YAB Tuan Guru menafikan menuduh UMNO murtad, beliau sekadar menjelaskan bahawa menolak Islam boleh membawa kepada murtad. UMNO tolak Islam boleh jadi kerana jahil dan boleh jadi (jika sengaja) telah murtad." wallahualam..

    • Sape yg tolak ISLAM skrg ni?sbnrya PAS yg byk menolak ISLAM,jgn menuding jari kat org lain klu anda dh bersalah.

  12. Salam… sedih dan kecewa bila kita sesama islam bertelagah kerana parti…knp tidak kita parti Islam (PAS & UNMO) bergabung dan sama2 mentadbir negara…jgn satu hari nanti negara kita akan ditadbir oleh bangsa lain selain dr Islam… renung2kan lah…peace no war!!!!

  13. apela… kenapa politil dicampur aduk dengan agama.

  14. aku fhm apa yg azhar nk sampaikan…klu btl dia murtad (sbb ahli umno),mcmne dia nk balik ke pgkl jln…tu sbb dia mintak org yg kte umno tu murtad supaya ajr dia…bkn ckp dia dah murtad…cbe la faham ayt skit…

  15. media lah yg memperbesar-besarkn sesuatu isu…mengambil kenyataan org sekerat2 dan menyebabkn berlakunya fitnah yg besar….wahai pengamal media, amanah lah dlm tugas…sesungguhnya dosa memfitnah adlh sngt besar…lebih besar dari dosa membunuh

  16. org msia buta hati

    kalau dah bangang buta hati mmg xnampak.terang2 yg p tu dengar kot apa yg didoakan. terjerit2 bukan bisik2 ok sambil berdoa KO UMNO KO UMNO. jerit ok jerit. sekali dengar meremang aku.xtaula kalau xnampak lagi. doakan yg sesama bangsa sesame agama jahanam, sape jela yg tinggal nnti. baik ko doakan jahanam laknat israel lagi bagus. ni dah elok2 kumpul beribu2 org,ulama2, pengikut2 alim lengkap berkopiah serban segala tapi p doakan sedare sendiri jahanam. kalau tukar BUKAKANLAH HATI AHLI2 UMNO ITU LEMBUTKANLAH HATI MEREKE ke ape ke yg elok sikit bahasanya xpela jugak. haisyyyyy,,, apalah…cuba ko tenung pikir diam2 tanpa pikir parti mane2, betol ke apa yg dorg buat tu. salah ke xsalah doa cmtu. Masyaallah…semoga kita semua dilindungi dari pengaruh syaitan..

  17. Kena tanya budak lawyer ni, coz Azhar Sulaiman ni graduate law kan? macam baca akta la, 1 ayat tu leh maksud macam2…

  18. melayu ngan melayu bergaduh bangsa lain tepuk tangan……wahai bangsku melayu beragama islam marilah kita bersatu…….jgn sampai bangsa kita nie di tindas lagi…..masih tak sedar2 ke yg telah berlaku sekarang nie…..dari dok bergaduh pasal politik yg hanya org yg gila kuasa….baik bn ke pas ke pkr ke semua gila kuasa….

  19. alah..bnda senang je kalau ko dh xnk msk UMNO msk je la PAS.sbb bg ko UMNO ni bt ko jd murtad.kalau ko msk PAS ko akan jd tenang.sbb Pas ini Politik Islam.ko fkr la sdri mane baik n mane buruk utk ko en azhar sulaiman.

  20. time psl politik jer…bukn main pnjg sekor2 bls…zzz

  21. tok guru mendoakan agar Allah menghukum kezaliman yg dilakukan oleh UMNO…BN…kalo korg macaii2 BN…yg terase..maknenye korang la yg zalim…hancurla BN!!! hancurla UMNO yg merosakkan akidah umat islam…

  22. PAS x boleh bergabung ngn UMNO..sebb UMNO tolak hukum2 Allah…sekian…

  23. Sy x ksah sm da pas taupun amno naik yg pnting islam
    jngan jd singapura yg prsisikan org melayu hak melayu itu sja

  24. x baik burukkan sesama Islam, sedangkan nabi pown x memberi keizinan untuk kita mencerca sahabat dan umat yg berlaku zalim pada zamannya, ini pula kita golongan akhir zaman. Last skali semua masuk neraka, doakan semoga Allah kurniakan kita pemimpin yang adil dan soleh . Insyaallah negara akan aman, tidak semua manusia yang perfect, so sama-samalah kita muhasabah diri masing2..wallahualam

  25. kesimpulannye xde mne2 parti politik yg telus ye pengkomen2 sekalian…xpyh la nk dok telagah…kite sume diberi pilihan…so spe rse UMNO is the best pilih la…spe rse PAS yg terbaik pn pilih la…pilihan masing2…lbh bnyk kte kluarkn knytaan…lbh bnyk kebodohan yg akn nmpk…skitkn ht org lain…skitkn ht kte sndri…xpyh nk caci maki…xperlu….skli lg xperlu…UNDI ADALAH RAHSIA….shhhhhhh….hihihi…

  26. heheheheeee… admin dengan yang lain2 terasa ke dengan SINDIRAN SINIS PANAS dari wall azhar sulaiman tu… jangan nak mudah nak menghukum macam yang tokguru kita lafazkan tu jika tak cukup nas2 hukum dan bukti..akhirnya anda akan di SINIS sebegini ayat…

  27. akhir zaman mmg camnie…..

  28. ya allah, berikanlah petunjuk pada semua…

counter statistics