Thursday , September 29 2016
Home / Gossip Panas / Perang twitter Rita Rudaini dan Zaquan Adha (4 gambar)

Perang twitter Rita Rudaini dan Zaquan Adha (4 gambar)

Baru-baru ini, Rita Rudaini telah bergaduh dengan adik iparnya, Zaquan Adha melalui laman twitter. Pergaduhan bermula apabila Zaquan Adha membalas tweet Rita Rudaini dengan menerangkan motif ibu mertuanya tidak menyayangi artis itu. Ia menjadi hangat apabila masing-masing membalas tweet menegakkan menuding jari kesalahan silam yang dilakukan mereka. Ikuti tweet mereka after the jump.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

02-remy-ishak-pasang-bodyguard-mediamalaya

Remy Ishak kini dikawal pengawal peribadi selepas terima ugutan bunuh (7 Gambar)

Pada bulan lepas, kami ada memaparkan berita dimana pelakon, Remy Ishak menerima ugutan bunuh gara-gara ...

67 comments

  1. peace no warrr kasi hantok je pale depa ni dedua,yg p gado dlm twiter wat paaa… maruah hang nii singgit dua kaa nilaiii, cer bincang lek lokkk… astaga… dunia dunia… salammm…

  2. alahai.. gini ler klau masing2 bersuamikan dan beristerikan orang glamor.. hal dalam kain pun bole kecoh satu malaya, makin canggih teknologi makin banyak dapat dosanya bile disalah gunakan.. ape nak jadi oiii dunia skrg

  3. Jangan lah terbuka sangat nak gaduh, kesian dengan isteri dan suami masing-masing, kan satu family, tepuk air didulang terpercik muka sendiri… paling senang nak selesai kan masalah ialah duduk bersama dan bincang bukan lepas kan kat twitter…

  4. aku sian kat rita coz asyik kn maki hamun gan family suami dia coz kawin kat siam n psl dia janda n umur dia lbh tua dr suami dia…aku rs lar kan sebagai mak n bapak nie kita kn restu perkahwinan anak2 kita coz semua tu dah ditentuka oleh allah…sape yg tahan kene maki hamun sentiasa lg pulak org n9…faham2 jer la dia org tu mcm mn mltnye

  5. tah,klu hari2 tensyen je boleh gila rita..yg eloknya dulu takyah kawin dgn aidil tu..rita pun bkn desperate sgt..mcmtu ke prangai org tua..pttnye support la anak2..bkn dia buat bnda xbaik…lainla mgandung anak luar nikah ke…ni tak..buat cara elok pa

  6. la..kalo yer pun gaduh..tak yah la nak menjaja crita family kat public..bikin malu family sndiri…cam xde maruah je

  7. Hai.. mcm2 hal… x yah le nak gaduh2.. korg pun pernah bercouple dulu kan… so simpan dah lah rahsia2 tu… Zaquan Adha pun mcm p'puan gak mulut tu.. cuba jadi laki yg gentelmen skit.. dgn p'puan pun nak gaduh. Ko x yah le nak perang mulut dgn p'puan.. dah sah2 ko kalah… haha..

  8. baru aku tau zaquan tu penah mempegnenkan anak dara org.. cer gado lagi heheheheh

  9. zakuan neh jantan ker ponpuan.. molot mcm ponpuan ntah2 yg bawah pong mcm ponpuan

    • eh mcm sial ko ni..jge adab tu skit..jgn pkat cakap je..sbaiknye kite xyah nk sokong rita ke,zakuan ke,zafuan or ayu…tetapi doakanlah yg terbaik untuk depa..

  10. Dua-dua krek!

  11. kalau zakuan tak dapat anak dengan ayu raudhah padan muka hukum karma dah dapat anak tak tau nak tanggungjawab

  12. tak payah lah padankan muka orang……rita tu pun bukan innocent sangat masa bercouple tu …..orang tak mau cerita saja..rumahtangga dia bergoyang sebab sikap rita sendiri….puas hati rita dapat memalukan adik ipar sendiri ya. tahniah…

  13. confirm ke pemilik twitter ni betul2 rita dan zaquan? Atau ada org menyamar jadi mereka?

  14. tngk muke mamat ni mcm baik je…tp mulut mengalahkn kiah propa…

    • mulut mengalahkan kiah propa pastu dihasut oleh bini yg bermulut puaka lak tu! nyampah aku ngan anak2 Che Wan. murahan punye pompuan

  15. ngko ni byak2 pic rita yg lawa…pic ni yg ko tepek…dia skrang mana ad seksi2 mcm ni….

    • ntah la..sy sokong…sy sokong purple..eeiisssh xbaik org sume tengok..sian kt kak rita…dye kn dh pkai tudong!!

  16. zaquan ni…emm…mulottt…emm…dulu bkn ke die pnh suke rita..rita pilih abg die..trus xsuke rita lak..kate rita kejam lak…salah tu salah ni lak…rita mmg bnyk ngt dugaan dr pihak lelaki…sabar je la…kak rita snyap a ea…sbr…biarlahhhhhh dorg tu..yg ptg jga suami elok2 ea…

  17. ape la deme ni xtau malu lgsg..lantak kome la..ade aku kisah..wakakak

  18. ni sume berpunca dari mulut longkang Ayu Raudhah! Mulut macam cibai! i luv kak Rita!

  19. Amboi..bukan main lagi sorg2

  20. suka ati koranglah….

  21. rita pd mula nya jwb twitter pminat dgn pnuh keredhaan… tetiba zakuan mncelah pdn muka ko zakuan cari psl sgt hahahaha go rita…

  22. huh….actually malas nak komen hal kmu ne,,but anyway harap2 korang bleh baik smula la yer…x baik gduh2 tau,smua org pun prnah buat silap jgak.lgipun x baik gduh pnjang2,xda faedahnya pun korang dapat ok…..PEACE,,
    ^_^

  23. allah telah berfirman..antara punca kemusnahan hidup ialah wanita..maka berhati2 dgn wanita..

  24. bebudak bola mmg cam haram (xsume)…aku pnh kje kat 1 hotel dlu which pasukan n9 ni stay.. mamat ni mmg gatal dan ngorat2 staff hotel, mintak no fon dan macam2..so xterkejut la dgn statement rita ni kata ade gurl pnh preggy anak si gatal ni…
    budak bola team n9 mmg kaki pompuan..sbb beberapa jam after dorg c/out dari hotel, ade 1 gurl call kata tertinggal baju…bile check dalam system, rupe2nya salah sebuah bilik budak2 bola nie..perhhh..
    si zaquan adha ni, pnh fu**ing dgn staff hotel tempat penginapan budak bola n9(bukan hotel aku kje), kata sumber yg boleh dipercayai

  25. x sangka zaquan perangai macam ni.si raudhah pun x sangka ada perangai hati bbbbuuuusssuukk muka cantik mulut ngan hati macam llloonnkaaaanng…….sesuai tuhan jodohkan perangai x elok ngan perangai busuk!!!

    • si rodhoh tu mmg perangai macam sial. sama je ngan kakak dia si RCW, tua nak mam*** tapi tak sedar diri. malu la sikit…

  26. Rita,.jgnlah mlampau sgt, sikap u yg buat org ckp u mcmtu..nmpk sgt u ni mmg keras kpala, dahlah u n family u larikan anak teruna org,,nk tnjuk lagak sgt…u ingt u cntik sgt ke…ahh ingtlah hukum KARMA, u ada 2 org anak lelaki…u akan tau n berlipat ganda ksakitan dr mkbpk aidil….sedar diri sikitlh…org tua dia yg besarkn dia dgn titik peluh n ksih syg…u rampas n larikan…lepastu kurng ajar lak ngn mkbpk dia..essshhhhhhh muhasabah diri……

  27. ehhmmm..sy x suka msuk cmpur hal org, tpi kena jg bg tguran biar c rita ni sedar diri n jgn ssuka ati buat skrip sndiri wlupun sy tau dia mmg plkon yg hebat..buat2 innocent dpn skrin…dr awal sy dh prasan yg c rita ni suka sgt nk salahkn org espcylly fmily suami dia..dia blame smua org porakkn rmahtngga dia…sdgkn dia yg x tau nk hndle..lgpun sape suruh nnk sgt kawin gan org muda, anak manja lak tu.so, kena faham2 je lah…sabar n telan je….jgn asyik nk muntahkn org je…..

  28. Umur dah tua perangai cam Remaja. Grow up la weyh… sengal x abis2 artis malaysia .

  29. sbnarnya xde silap pun bila RR kata dia x kisah mertua syg ke x. maybe dia maksudkan dia x kisah kalau mertua dia lebih sygkan AR berbanding dgn dia (merujuk kpd kenyataan AR dalam galaksi ttg dia ni menantu ksygnn). Tp mmg ada silapnya kalau RR ni kata dia x kisah mertua terima dia ke x… mgkn bgi RR x penting sama ada mertua lebih sygkan AR drpd dia, yg penting mertua dia sudah terima dia. mgkn dia pun x nak rebut gelaran menantu kesayangan sal 2 dia kata x kisah mertua sayang ke x.. tp ZA pula yg terasa, mgkn sbb salah tafsir maksud sebenar si RR ni. dah tu siap kata RR ni kejam. siapa yg x kecil ati bila dikata kejam walhal org yg berkata 2 yg lbh kejam sebenarnya? yg AR ni pun, x perlu lah nak hebohkan satu Malaysia yg dia ni menantu kesygn. hidup ni kan umpama roda, skrg kita di atas patutnya bersyukur dan bukannya riak. AR kena juga memahami yg RR ni pernah ada krisis dgn keluarga mertua, jd apa lah salahnya jika x memperbesarkan isu dia ni menantu kesygn.kalaupun mertua sygkan dia, cukuplah dia dan suami je yg tahu. kalau saya di tempat AR ni, saya akan gunakan status saya sebagai menantu kesygn untuk memujuk keluarga mertua agar menerima dan menyayangi RR sama seperti AR ni. bukannya menjadi batu api memburukkan lagi hubungan RR dgn mertua.

    • sokong!!! patutnya Ayu tolong perbaiki isu kak Rita bukan burukkan lagi…bangga ke jd menantu kesayangan??

  30. a ah btul la zaquan 2 mulut cam pempuan… org jadi llki nasihatkan kkak ipar, ni bleh bantai bergaduh plk.. ape pn xleh si zaquan ni.. bwt malu kaum llki je.. ishh ishhh

  31. Emmm…sebaek nya kita2 semua ni doakan kesejahteraan dan kebahgiaan pada keluarga "MEREKA"..

  32. woi hehehe…den org nogori sembilan..kenapo plak dgn org ns..org nogori lain tak ponah maki org ko?

  33. kenape mcm ni?
    da la k..
    hrap2 kak rita dpt bersabar dgn dugaan yg mnimpa..
    yg laen jgn maen ckp je..
    kte x tau spe yg btol n spe yg slh skg ni..
    astafirullahalazim..

  34. Kenape Aidil macam tak kisah aje adik n isteri berperang twitter, kalau aku rita tau lah apa nak buat dengan suami si ayu tu

  35. kisah mat poyo yg tak berkesudahan… baghal mcm sial…

  36. ape bende nieh…tak tau sape yang betol sape yang salah…macam ape jer gadoh dekat twitter..kalau tak puas hati face 2 face la…ape susah…itu pun nak kene ajar ke…

  37. sepatut nya dlm hal rumah tangga, keluarga xbole nak campur tangan..kalu nak juga,ni la jadi nya.
    harap rita bersabar..dan si Zaquan tu xpatut nak masuk campur,dia xada hak.semua ni memalu kan .

  38. dah sah2 la dlm cctv nmpak AR b'subahat ngn lakinye dok angkut brg dr rmh RR.RR pn just mention tak kisah je pn jd menantu kesayangan ke tak,takde plak mcm cari psl.tweet ngn peminat,ape ade hal..ape yg panas sgt smpai kate kejam?nmpak sgt tak puas hati,tu la kena pk pjg sblm nk buat sesuatu.lg2 la ko tu jahat.mengandungkn anak n suruh plak gugurkn,sape yg kejam?aku rase RR tu takde niat nk bocorkn rahsia pn tp ye la p'puan ni takat mane pn sabarnye.sume dok blame die,pttnye selaku adik ipar m'jernihkn keadaan ni jd batu api lg plak.nk tutup kes konon kata la mak ayah tak sihat.time ko dok buat p'puan tu bunting tak pk plak mak ayah ko tu akan sakit bile dpt tau..?

  39. dah kahwin ngn orang handsome pun nak cari gaduh ..bersyukur lah

  40. kite xtau criter sbeno…bio la…aku x phk mana2…artis ni biase la kan….kite dok perang2 krane artis no good la…sok2 dorg bbaik semula….kite pe dpt? yg tbaik tgok n 4low je laa….pape yg blaku antare mreka ada hkmahnyer….

  41. ooiii aiii rita ni lawa orgnya syg aidil xtau jaga dia….
    klu dorang bercerai aku sanggup pinang dia sweet btul lah dia…

  42. pinang la mana tau ada jodoh hang sapa tau…..hu3……

    • berita terbaru AZ dah hntr sms ceraikan RR. emm sbr yer kak rita bkn nk doakan tp semoga dia dpt balasan setimpal dgn pbuatan nya.

  43. semoga cepat selesai.

  44. saba ajr le k.rita..layan org mcm setan xsudah wt bdoh jeee..jnji hati kite senang….ok..xpyh le ambik pot xske pn xksh bkn pg mntk duit pun……….klu sy dpt mcm tu pg jahanaam le…..aku blik ke xblik ke..dri pd aku tgk muke hmmmmm ntah

counter statistics