Tuesday , September 27 2016
Home / Isu Semasa / Perempuan Tomboy bunuh anak kucing denda RM400 sahaja?

Perempuan Tomboy bunuh anak kucing denda RM400 sahaja?

Perempuan yang berwatakan Tomboy yang menerima kritikan hebat di blog kami pada bulan Mac 2011 akibat dari perbuatannya membunuh dan menyeksa dua ekor anak kucing hanya menerima hukuman denda RM400.

Nama penuhnya Chow Xiao Wei, dia telah menyeksa anak kucing dengan memukul mamakai payung dan memijak dua ekor anak kucing pada sekitar Februari 2011. wajarkah dia hanya didenda RM400 selepas melakukan perbuatan kurang siumannya itu? Dan jika didapati gagal membayar, dia mungkin dikenakan penjara 7 hari.

Apa pun, ini harus dijadikan pengajaran buat kita. Jangan jadi gile dan menyeksa binatang walaupun diri tu sudah songsang.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

haron-din

Dr Haron Din meninggal dunia, dikebumikan di Amerika Syarikat

Salah takziah kami ucapkan buat keluarga Dr Haron Din di atas pemergian arwah akibat komplikasi ...

34 comments

  1. Gila pempuan cina ni…patut penjara sebulan!!!!!!!!!!!!!

  2. takbaikseksabinatang

    yaAllah….setakat rm400 tu apa lah sangat..binatang pon ada perasaan macam kita..mereka pon nak dimanja, diurus, dan disayang..bukan untuk di seksa…Allah jadikan binatang untuk dijadikan makanan, haiwan ternakan, bukan untuk dibuat alat mainan…semoga Allah memberi hidayah kepada tomboi ni…

    • hidayah ?? not muslim ok.

      • takbaikseksabinatang

        hidayah ialah petunjuk…mana lar tau kan, kot2 terbuka ati dia dpt hidayah, jadi seorang yg berperikemanusiaan sket. lagi bagus kalo jadi muslim sejati…

    • memang RM400 tu tak banyak, tapi saya rasa budak ni dah insaf kot. dia pun dah keluarkan kenyataan maaf kat media. n tgk gayanya memang dia betul2 dah menyesal n malu. klu berita dia didenda rm400 ni tak keluar, korang pun mungkin dah lupa pasal kes ni kan? kite umat islam tak baik judge org. saya pasti budak ni takkan seksa binatang lagi, and berita yg tersebar pasal dia sebelum ni mesti dah cukup bagi amaran kat orang lain untuk tak lakukan perkara yang sama.

  3. patot die yang kene hukum pijak ,godok dgn pyung y same die gune tok tibai kucing tu sampai mampos !! bia die raser same ca kucing tu rase !! bangsat !!

  4. ak dpt BETINA ni, ak terajang cukup3.. bodoh!!

  5. kucinghitamkakipanja

    makan babi bnyk sgt agaknye……. sial punya olang…

  6. Ya allah ,kau turunkanlah bala kepada perempuan yang tak berhati perut macam ni.Sesungguh hukum dunia memang TIDAK ADIL .Hanya rm400 je ???

    • insaf ke minah tomboi ni dengan setakat cuma denda 4rat tu ?? renung2 kan lah…………………

  7. Lau nk tau smua org,tomboi tu dlu prnh kje kt kdi jam tgn lam jusco tmn equine kt sri kmbangn…and girlfrnd die pon kje kt jsco gak..sy sllu nmpk die kt cni..rse mcm nk bnuh je tgok muke die tp pk ngra kta ada undag2 je….mmg otak mereng bab mkn bab1 bnyk sgt

  8. Di akhirat nanti, nantikan pembalasannya!

  9. kucinghitamkakipanja

    pengkid cina ni kata dia tensen so die buat mcm tu, ok skrg blh x aku yg tengah tensen ngn hukuman x setimpal ni g buat mcm ape yg ko buat kt kucing tu kat ko? aku tau, x sedikit pun dlm hati pengkid ni menyesal ngn perbuatan die.. die ckp je menyesal sebb nak lari dr hukuman.. damn u muka mcm babi!

  10. kucinghitamkakipanja

    dia kata die tensen ngn penceraian mak pak dia…. alasan plg bodoh di dunia…. padahal gilaaa… sialan

    • miss hollow girl

      tensen ngan mak bapak pg pukul mak bapak la mcm dia pukul kucing tu..ape kes pukul kucing lak,bukan kucing tu kacau dia..bodoh!mmg xwajar langsung kena denda rm400 je..senang2 je dia leh byr,lain kali buat lg..patutnya dia ni kena penjara pastu kena sebatan bru dia rasa sakit klu kena sebat mcm mana..

  11. bagilah hukuman setimpal! kesian pada kucing yg tak berdosa.. 🙁

  12. Kurung je dia ni di dalam sebuah bilik, kemudian lepaskan beribu-ribu ekor kucing hutan yang garang yang gigi,kukunya tajam dan suka gigit orang untuk settlekan dia. Tapi kalau nak cepat, lepas je seekor singa atau harimau yang dah lama tak jumpa daging.

  13. patut bunuh die balik.bru fair ma..

  14. okla tu 400..kene 4 juta, tkangkang.nk bayar dgn air liur pn xmampu..

  15. rm 400 je??? celah gigi je bg dorg ni.. kalu rm 4k xpe gak…penjara 4 bulan ke… tu pn xmemadai pe yg dia dh buat..

  16. dwet tu plak bg kat ibu kucing sbg ganti rugi nyawa ank die ke..ke ape ke…??sadis n tak adil langsung…huhuhuhuhu

  17. walaupn aku ni tak suka kucing,..tak jgk aku dera haiwan.binatang pn ada perasaan,tuhan menciptakan sesuatu tu ada tujuannya…bodoh btol la prmpuan nie..

  18. kucing tu mati …die mesti mati juga …setuju @ tidak ??

counter statistics