Thursday , September 29 2016
Home / Isu Semasa / Peringatan balik kampung

Peringatan balik kampung

Bagi yang balik kampung naik motosikal tu, hati-hati ye. Walaupun motosikal uols tu mahal macam harga Toyota Vios pun, baju safety satu suit pun, kalau bawa laju ataupun mengganggu pengguna jalan raya lain, kemalangan tu tetap kemalangan. Jangan sampai jadi macam bawah ni, kesian mereka yang menunggu di kampung.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

03-rakaman-kemalangan-maut-gokart-mediamalaya

Rakaman & Gambar Kemalangan Maut Go Kart EIMARACE 2016

Kejadian kemalangan maut ketika perlumbaan EIMARACE 2016 di Sukpa, Indera Mahkota, Kuantan.

6 comments

  1. Na'uzubillahiminzalik… Ya Allah, lindungilah & jauhkanlh diri ku, ahli keluarga ku, sanak saudara ku & keturunan2 ku dari bala bencana yg tidak di ingini.. Amin3X…

  2. Yang menunggang laju mengganggu ke?
    ataupun yang memandu perlahan di lorong kanan yang menyusahkan?
    Mcmana pulak dengan yang menukar lorong sesuka hati?
    Tak RETI beratur (queue)?
    Tak pandai nak bagi signal masa masuk simpang?
    kurang bijak menggunakan telefon sambil memandu?
    Bercinta (bermadu asmara / ber*men) dlm kereta tengah memandu?
    tak bagi laluan ketika kita hendak memotong (di lane kanan)?
    Sila terangkan sedikit. TQ.

  3. Hartini Mohd Saleh

    Saya tak faham kenapa boleh jadi macam ni? Kalau setakat memandu laju paling tak pun terbanglah. Ini mesti dilanggar oleh kenderaan berat yang lain. Subhanallah… Kadang2 yang memandu pelahan pun tidak bertimbang rasa dengan kenderaan yang lain… Berjaga2 lah… Sikap lebih sabar adalah lebih terpuji dari menunding jari menyalahkan yang lain… Wal'lahualam…

  4. ni kena seret dan digilis kalau jatuh takde mende.. apapun.. mati ni dah memang ketentuan Ilahi lagi bukan sendiri..

counter statistics