Thursday , December 8 2016
Home / Isu Semasa / Preve versi hatchback diberi nama Proton Suprima S (14 Gambar)

Preve versi hatchback diberi nama Proton Suprima S (14 Gambar)

suprimas01

Selepas DRB-HICOM mengambil alih Proton, ini merupakan model pertama keluarannya iaitu Proton Suprima S. Model ini didatangani dengan dua versi, Excutive dan Premium. Antara fungsi terbaru yang ada pada model ini ialah Daytime Running Lamp (DRL), Android-based Operating System, LED rear lamp, Hill-hold Assit dan Park Assist (varian Premium).

suprimas02

suprimas03

suprimas04

suprimas05

suprimas06

suprimas07

suprimas08

suprimas09

suprimas10

suprimas11

suprimas12

suprimas13

suprimas14

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

cuimb_mviaikcka

Aplikasi Razak menerima serangan “1 Bintang” di Google Play

Aplikasi Najib Razak baru sahaja diumumkan pada hari ini namun ia mendapat reaksi yang berbeza ...

17 comments

  1. brape ke regenye..nk beli bmw mmg xmampu la..kete malaysia gak yg sy mampu

  2. kereta proton la…..

  3. skali nmpk mcm sport car

  4. terbaek..!!
    tapi kalau rege bawah 60k lagi terbaekkkkk…..!!!

  5. Kereta proton untuk 3tahun ok lagi, bila dah masuk 4tahun mula la macam-macam irama yang dapat anda dengar. ini berpanduka pada blm saya. Mampu beli blm aja nk beli yg lebih mahal tekde duit

  6. bukan proton je… mana2 kete pun sama. tak banyak sikit problem mesti ada. kita manusia pun bukan selalu sihat, kadang2 sakit gak

  7. haah…cume yg salu jadik mangsa proton..aku punye persona da 4 taon mantop lagi..takat bunyi sket2 tu standardla..tpi pemanduan maseh lancar.pe2 pon bagi aku tgok cra jga kete gak..pkai kete luar pon kalu x pndai jga bunyik gak………………..;)

  8. anak melayu.sebagai rakyat malaysia kita patut sokong produk negara kita…:D

  9. elehhh..aku pkai wira..dri taun 95..ok lgikkk….stakat nih…x pnah trsadai kt tepi jln smpai kna towingg……stakat bunyik tu biasek laaa….jnji kna pndai jga….klau keta bole larik 140km..tp ko bwk mcm jet pjuang….2-3 ari pon bole rosak bhaiiii….

  10. termurah dlm kelasnya.. bersaing dgn mazda 3,VW yg harga lebih dr 100K.. mkn nk sedap, tp beli nasik ngn garam je, pas tu gaul then makan.. sdp x? tp murah kan?

counter statistics