Saturday , October 1 2016
Home / Gossip Panas / Puteri Sarah Liyana tak bayar hutang PTPTN?

Puteri Sarah Liyana tak bayar hutang PTPTN?

Alkisahnya dalam Mingguan Malaysia hari ini mengatakan yang Puteri Sarah Liyana ni bersama keluarganya hendak bercuti ke Krabi, Thailand kira-kira 2 minggu yang lepas. Dah sampai airport pun, tiba-tiba masa pemeriksaan pihak imigresen di dapati nama Puteri Sarah ni termasuklah dalam senarai peminjam PTPTN yang telah di senarai hitam.

Barang-barang  Puteri Sarah yang sudah dibawa masuk ke dalam kapal terbang terpaksalah dipunggah semula keluar. Kan menyusahkan penumpang lain yang hendak ke Krabi, Thailand.

Maka Puteri Sarah ni naik hangin lah, dia terkejut sebab dia masih lagi menjadi pelajar Kolej Taylors dalam bidang pelancongan dan hospitaliti masakan namanya dimasukkan dalam senarai hitam PTPTN. Bukan ke bayaran PTPTN hanya dibuat selepas  6 bulan pelajar tersebut tamat belajar? Ini lain pula, belum tamat belajar sudah kena blacklist.

Antara artis yang sebelum ini hendak ke luar negara tetapi ditahan kerana tidak membayar hutang PTPTN ialah Faizal Tahir. Kepada Puteri Sarah, lain kali sebelum membuat perancangan ke luar negara, pastikan nama tidak di senaraihitam oleh pihak PTPTN dulu.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

02-remy-ishak-pasang-bodyguard-mediamalaya

Remy Ishak kini dikawal pengawal peribadi selepas terima ugutan bunuh (7 Gambar)

Pada bulan lepas, kami ada memaparkan berita dimana pelakon, Remy Ishak menerima ugutan bunuh gara-gara ...

5 comments

  1. lantak die la xbayo ke ape..hahaha..artis tu la duit byk g club byk duit..bayo utang xlalu..hahaha

  2. hutang blajo aku (bkn PTPTN heehhe) pun lum setel2 lai waaa!!!!!

  3. dah dulu kau belajar kt uitm tak habis belajar dulu kau boleh lg kata tak ada hutang PTPTN?

    heh

  4. aiks,,
    artis pOwn nk hutang ptptn ker??
    lol.. beli baju.. make-up etc bole plak

  5. Aku ada gak pinjam PTPTN nih.Sampai abis blajo. Tapi yang hairannya bila nak bayor kat PTPTN nih diorang kata nama dan maklumat pinjaman tak ada. Bmakna, slama nih aku pinjam duit, PTPTN tercicir maklumat aku dalam database diorang.Dah report kat PTPTN. Sampai skarang takdo reply. 6 Tahun dah berlalu.Takut2, dah nak pencen nanti PTPTN tagih plak. Dengan interest skali, beratus ribu aku nak bayor.

counter statistics