Saturday , October 1 2016
Home / Dunia Artis / Reunion kumpulan Res2 dan Feminin

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Bakal lahir anak pertama, Nad Zainal tayang baby bump (14 Gambar)

Nad Zainal akan menyambut kelahiran anaknya sekitar bulan Oktober. Berikut antara gambar-gambar baby bump Nad ...

30 comments

  1. so what's the point? that they still exist and re- launching their career by doing a re-unite album..kiss my ass and call me charlie..get a life la u has-beens…two thumbs down!!

  2. watie elite????

  3. tumpang simpati………

  4. terok nye manusia2 skg ni..ape la nk jd..

  5. Macam2.. Tetek nak keluau..
    Lidah tindik

  6. ish ish..bodo nye artis malaysia ni..sume pangei mcm setan

  7. pengaruh dari hollywood la tu.. orang bukan artis pon ada jugak..hu hu

  8. kesian kat diaorang ek…cepat2 la bertaubat sebelum terlambat.

  9. harmony maxwell

    bertaubat ke tau buat?

  10. baby erin memang daring betul laa…

  11. Tak silap kumpulan Res2 pada 1995, depa ada seorang anggota nama Dida.

  12. SEMUA CARI KOTE NI

  13. KAH..KOH..KEH… MEMANG SUKA PAKAI MACAM TU… KASI ANGIN MASUK…

  14. hahaha, dah expired la weiii, hahaha seksi ke? u all leh wat yg lg baik, good luck to u all, hope u all can strip next time, keep it up. But to reborn, reform or sometng like tat shit, forget it, almost imposible. but to be porn star, u got all my support. hahahahahahahahahaha

  15. heheheh…agak2 aaa nk pkai baju seksi tuh…. klu wase badan tu x seksi, lupe kan aje…

  16. lau nak tayang sangat buah dada tu, tarik jer biar terkeluar dari baju………….nampak puting tu, hahahaha

  17. boleh tahan juga kalau dapat isap nie…..perghhhhh best tol

  18. sedap kalo dpt nyonyot ni
    tp bukan teteks2 laki tu la..wakakakaka

  19. dah tak popular kan……
    so kenalah pakai macam nie nak bagi popular semula

  20. lanun satu mata

    inilah caranya untuk kembali popular…….

  21. wow artis2 skrg ni dah kurang maruah dia dahhhhhhh,pk2 kan dan renung2 kan

  22. abg zid kilim kedah

    salam along feminin,abg zid harap along jangan jadi mcm baby res2 dan adik dia erin res2 tu,along jadilah gadis yg baik .abg sgt sukakan along dari tahun 1993 lagi

  23. assaiiamualaikum along feminin,….,abgyazid gembira dan juga sedih setelah melihat wajah alongfeminin yg terbaru dalam perjumpaan reunion along feminin dgn res 2 ni!dah lama sgt bertahun tahun abg yazid tunggu nak iumpa along feminin dari tahun 1993,dah hampir 18tahun .tapi abgyazid sedih sebab abg yazid takut along jadi mcm baby res2 dan erin res2 yg terlalu seksi dan terlalu bebas sosial sangat dgn lelaki.sekarang siang dan malam lepas solat dan juga solatsolat hajat tgh tgh malam abg yazid doa doa selalu tiaptiaphari agar along benci pada maksiat,benci pada arak,benci pada zina,benci pada pergaulan bebas lelaki perempuan,benci pada disko,benci pada pub,benci seksi,benci buka sana buka sini,selamat dunia sampai akhirat,bertaubat,jadi gadis yg bersih,murah rezeki yg halal,dipertemukan dgn abg yazid,dibukakan pintu hati alongfeminin, diberikan Allah tubuh,warna kulit dan wajah yg muda dan menawanygberseri seri seperti masa along dengan feminin tahun 1993 dulu dan kalau boleh lebih jelita dari siti nurhaliza dan lebih cantik dan lebih jelita menawan dari tahun1993 dulu,amiiiinn!Allah mampu melakukanjadi kenyataaan.insyaAllah.tetapi along mesti berubah ,abg yazid kat sini tunggu along,dan setiaphari tanpa jemu doakan along dan kedua ibubapa along yg melahirkan along.along,tolonglah ya,jaga dirimu baikbaik,kalau abg yazid ada disana dan selalu berada dgn along dapatlah abg ingatkan along ,tetapi…. kita berdua jauh,jadi hanyadoa setiaphari saja untuk along.Harap kita dapat jumpa.Dah hampir 20tahun abg tunggu alongsetiaphari,taktahu mcana nak call along,nombo hpon along abgyazid tak ada.harap along sihat sentiasa.Along,jangan buat kerja yg Allah marah dan turunkan bala,biarkan kwnkwn yg lain bergelumang dgn maksiat,arak,anjing dan sebagainya,kalau itu yg mereka pilih tetapi janganlah alongfeminin.Dekatkan lah dirimu along dgn sembahyang ya,along cantik,malah along paling cantik sekali dari semua anggota feminin yg lain.along palingmanis dan paling jelita sekali dalam kumpulan feminin dari tahun 1992-1993 dulu.oleh itu sayangi diri along, tolonglah ya.lepas tengok gambargambar tebaru along dlm reunion kat atas ni hati abg yazid jadi tesangat risau dansedih serta bimbang sgtsgt,tolonglah,hati hati,tolonglah jaga diri along baikbaik,tolonglah!sayang kalau jadi apa apa.hatihati dan beringat selau along ,ingat pada Allah dan mak dan ayah along.harap kesemua doa abg yazid untuk along setiaphari dan kedua mak ayah along Allah makbulkan dan diangkat kelangit,amiiiin!tolonglah balas ya along?,abgyazid akan terus sabar dantunggu dan tunggu,…(012-5042976)kulim,kedah.mcmana abg yazid nak bercakap dgn along atau bjumpa dgn along?along,kembalilah kesolat dan kembalilah pada feminin.tolonglahhhhh,jaga dirimu baikbaik dan sentiasa ingat Allah setiap hari,doa abg yazid sentiasa untuk along setiap hari,jadi usahlah risau.

  24. mana ada kumpulan feminin….yang ada along tu pun bukan original punya feminin awal2 lagi dia dah keluar….watie elite dengan baby res 2 aje yang seksi ….beside diaorg dr dulu dah konteroversi dua minah nie….ahli lain tak terlibat pun…janganle semua sekali nak hentam…kesian feminin tu…kira wonder girl zaman 90 an tu..

  25. Memang ada.tapi seorg saja iaitu along yg dtg lain2 anggota tak mai. Along feminin ni anggota asal kumpulan feminin yang asalnya 5 org. Along ni anggota feminin yg original masa feminin baru2 ditubuhkan pada tahun 1992,masatu mereka takda album lagi dan album pertama mereka hanya keluar setahun lepastu iaitu tahun 1993. mereka berlima ditubuhkan masa umur mereka berlima 14 dan 15, album pertama mereka yg pertama bertajuk"untukmu" tulah yg benar2 kali pertama buat mereka sgt2 popular dan digilai ramai seluruh malaysia masatu sbb mereka berlima dgn album pertama tu telah cetus fenomena sbgai kumpulan perempuan pertama menari &rap ,beserta dengan wajah yg menarik ditambah imej,rambut ,pakaian dan tarian yg memukau dan pakaian yang bewarna warni. Along menyanyi semua lagu2 feminin masa dalam album pertama tu,sebabtu semua videoklip lagu2 feminin dari album pertama tu seperti untukmu, rentak disko 1..2..3, irama hip hop,dan kamilah feminin, semuanya ada alongmenyanyi dan menari didalam videoklip2 album untukmu itu. Saya masih ada pita video video klip untukmu dan lagu2 lain yg ada along dalam album pertama mereka tahun 1993tu. masatu umursaya 16,17mcmtu dan kumpulan feminin berlima ni pun umur dlm 16,17 mcmtu,kami semua dlm tingkatan 4,5 masa album pertama untukmu keluar tahun 1993tu. .dan mereka masih berlima. Along anggota original asal feminin seperti 4 anggota feminin yang lain,sbb along kawan rapat sekolah dgn as,&wati dan mereka bertiga suka sgt nyanyi rap dan menari!.kemudian mereka bertiga as,along dan wati kenal pula deknor dan yati pd thn 1991,1992 mcmtu. mereka berlima jadi makin kwn rapat apabila mereka dpt tahu deknor dan yati juga suka rap dan menari! semua suka sgt menari kat sekolah thn 1991,1992tu.kemudian mereka berlima yg dah terlalu suka menari ni masuk pertandingan menari MALAYSIA FEST yg dianjurkan oleh edd(bakal pengurus mereka) thn 1992.Dan mereka berlima menang tempat pertama dan jadi juara kalahkan semua peserta lain dalam pertandingan tu.Cuba tengok,walaupun belum jadi kumpulan feminin masatu tapi mereka 5 org yg masih dlm tingkatan 2 dan 3 ni dah pandai sangat menari &menang pertandingan tarian masatu.,sbbtu mereka menari nampak mudah dan cantik bila mereka berlima menari dlm videoklip2 album pertama untukmu thn 1993 tu,tapi bila mereka dah ditubuhkan sebagai kumpulan feminin pada thn 1992 tu jugak ,edd pengurus mereka mengajar tarian dan sebagainya bagi mantapkan lagi tarian mereka dalam lagu,videoklip dan persembahan depan khalayakramai. Edd yg berikan nama feminin kepada mereka berlima.kalau nak diikutkan feminin takkan tertubuh tetapi as ,along watie dan lain lain mendesak dan memujuk edd tubuhkan mereka berlima sbgai kumpulan pop & rap wanita pertama di malaysia pada masatu kerana di malaysia masatu tak da grup pompuan macamtu.tapi edd bagi syarat mereka kena buat betul2 dan jangan main2 kalau nak jadi kumpulan nyanyian wanita pertama di malaysia waktu itu.tapi lepas album pertama untukmu mereka keluar pd thn 1993 ia jadi sgt meletup dan sgt2 hit diseluruh malaysia,edd pun terkejut!

  26. Edd setuju dengan desakan dan cadangan mereka berlima nak tubuh kumpulan menyanyi yg menari kerana mereka berlima edd lihat sgt bersungguhsunggub berlatih dan mereka berlima sgt2 pandai menari sebelum mejadi anak didik edd lagi.Edd sendiri mengaku masa mula mula jumpa dan kenal mereka berlima budak2 sekolah ni,edd kata waktu kenal mula2 tu,"Abang edd nak penari penari yang tinggi tinggi sbb tu dianjurkan pertandingan menari malaysia fest 1991/1992,tetapi yg menang dan datang pada abang edd adalah pendek pendek belaka sekali gus mereka berlima tak cukup syarat walaupun menang tetapi edd kata " tetapi budak budak ni sgt2 pandai menari, dan mereka berlima cepat tangkap setiap tarian yg abg edd ajar. disebabkan sgt2 pandai menari dari org2 lain lalu edd setuju cadangan mereka tubuh grup feminin.Masa depa berlima diterima jadi anak didik edd tahun 1992 dan edd pun bertungkus lumus nak bawa feminin jadi penyanyi sungguh berliku sukar bila byk syarikat rakaman reject mereka dan reject demo tape kumpulan mereka kerana byk syarikat rakaman tak yakin dgn mereka berlima sbb takut tak laku dan tak yakin dgn kebolehan mereka berlima sbb tak ada grup pompuan seperti mereka masatu,(tapi semua syarikat rakaman tu tak tahu yg mereka 5 org sgt2 hebat menari & unik serta menarik)! tapi mereka tak putus asa dan edd terus mencuba lagi.Last2 usaha as,along,wati,yati dan deqnor serta edd berhasil juga apabila demo tape mereka akhirnya diterima oleh satu satunya syarikat rakaman yg tinggal yg mereka telah pergi ,iaitu syarikat rakaman NSR-New Southern Records sdn bhd. Nasib baik NSR percaya kepada mereka berlima dan nampak bakat budak2 sekolah berlima ni.Edd benar2 bersungguh sungguh dgn kumpulan feminin yg baru ditubuhkan masatu dengan sanggup berhenti jadi juru tari dan lain2 kerjanya sebelum itu dan menjadi pengurus sepenuh masa feminin serta edd sanggup mengeluarkan wang simpanannya berpuluh ribu & wang keluarganya demi membentuk imej,, fesyen, stail, dan pakaian agar feminin berlima ni kelihatan sgt2 menarik, sgt2 menawan ,unik dan hebat dari hujung kepala hingga ke hujung kaki., dan akhirnya gabungan imej pakaian2 yg menawan dan hebat tersebut benar2 buat feminin sgt2 meletup dan lain dari yg lain apabila mereka dan album pertama untukmu mereka di pasarkan dan mereka berlima diperkenalkan di khalayak ramai.Ditambah pula kumpulan KRU(yg baru 2thn jadi artis) bersetuju jadi penerbit mereka dan setuju mencipta hampir semua lagu2 dalam album pertama mereka" untukmu " tahun 1993 tu.Dengan tarian yang hebat hasil tunjuk ajar edd dan mereka berlima pula sgt pandai menari ,dan dengan stail rambut yg sekejap panjang kemudian dipendekkan serta dengan imej, tarian, gaya, pakaian, lagu2 yg sedap dan menarik serta dengan wajah2 mereka berlima yg kebanyakkanya cantik dan manis itu akhirnya membuatkan mereka sgt2 meletup, menjadi daya ikutan trendsetter muda mudi masa zaman tu dan sgt2 popular & cetus fenomena seluruh malaysia! Sebelum itu belum pernah terjadi di malaysia ada grup yg sgt2 menarik dari segi rupa, imej dan pakaian, serta tarian boleh memberi impak sebegitu rupa di malaysia dan hebat apatah lagi grup pompuan! Mereka grup pompuan pertama dlm sejarah industri muzik nyanyian di malaysia yg mampu buat begitu dan ia telah mencelikkan mata ramai org pada masatu!!!!!!!! dan ditambah pula dengan byk lagu yg sedap2 dari album pertama "untukmu" mereka dan tarian2 mereka berlima yg tersusun,menarik &memukau,. mereka berjaya melakukannya dgn mudah dan cemerlang dan jadi penyanyi grup no.1paling sgt popular pada waktu itu! Penyanyi lelaki & pompuan solo pada masa itu pun tak dpt menandingi populariti feminin berlima pada tahun 1993 itu, sbb mereka berlima pada tahun itu datang dalam bentuk pakej yg lengkap iaitu tarian hebat memukau,lagu2 dance music yg sedap2, personalti menarik yg sedap mata memandang, imej, rupa,pakaian ,dan wajah yg manis kelima lima anggota feminin! Sayangnya,pada pertengahan thn 1993, Along keluar dari kumpulan feminin setelah sekian lamanya along bersama dengan kumpulan tersebut sebelum feminin ditubuhkan lagi sehinggalah feminin meletup dengan album pertama untukmu thn 1993 itu. Along keluar atas masalah kesihatan atau penyakit dan juga masalah peribadi, hanya along sendiri yang tahu. Kalau dpt jumpa along ,Abg yazid nak tanya dia kenapa, sbb sayang, feminin tengah memukau masa tu!.Sebenarnya kehadiran along dalam feminin pada sebelum awal penubuhannya dan selepas feminin ada video klip lagu dan album pertama untukmu yg sedap tu sebenarnya menambahkan lagi "seri" dalam kumpulan feminin pada tahun 1993 tu! Bila along keluar dari kumpulan feminin semasa album lagu "untukmu" tengah top seluruh malaysia,brunei,singapura dan indonesia, kumpulan feminin hilang seri sedikit dan terasa seakan cacat dengan ketiadaan along! Ibarat seperti 5 jari ditangan yang telah terputus salah satu jarinya. Kalau satu jari ditangan putus ,apa anda rasa, tentu susah dan janggal, dan tentu hilang seri tangan kita kan!? Mcm tulah rasanya bila Along(anggota yang paling tinggi dalam kumpulan feminin tahun 1992/1993 tu) keluar dari kumpulan feminin selepas beberapa bulan album pertama"UNTUKMU" berada dipasaran di dan terkenal diseluruh negara!!!!!!!!!!!!!!!

  27. "Along Askiella,. bilakah kita dapat bertemu dan bersua?sudah 20 thn abg tunggu dan nanti." Memang benar kata org tua-tua, penantian itu sgt2 menyeksakan. Along askiella, tolonglah berikan alamat facebook along, emel along, dan kalau sudi harap tolonglah sudi berikan nombor telefon along,supaya abg dapat hubungi along. Tolonglahsudi call dan talifon abg zid(012-5042976). Dah terlalu lama sgt abg zid nak berbual dengan along dan bertentang mata dengan along sejak tahun 1993 lagi.Selama hampir 20 tahun abg zid buat solat hajat pada Allah agar kita dapat bersua dan bertentang mata. Banyak benar benda dan perkara yang abg nak cakap dan tanyakan pada Along sejak hampir 20 tahun lalu. Tolonglah pertimbangkan ye. tolonglah pertimbangkan.Abgzid sentiasa menyokong along askiella sama ada baik atau buruk. Abg nak juga jumpa as,wati,yati dan deknor untuk tanya pasal diri along tetapi mereka pun abg tak pernah jumpa, habis macamana?Harap Allah makbulkan doa hajat abg zid tentang along selama 20thn ni.Banyak sgt benda yang ingin abgzid bualkan dengan Along sejak 1993,pertimbangkanlah……….. Along keja apa dan di mana skrg ni? along tinggal dimana skrg? skrg along buat apa, kenapa diam membisu terlalu lama?Kenapa lama sgt senyap?Along menghilang ke mana selama ni? Apa yg dah berlaku pada diri along selama ni? abg tumpang simpati pada along. Abang sebenarnya ambil berat pasal diri along,sejak dulu lagi , tapi tak tahu macamana nak bersua dengan along, jauh di sudut hati takut along ni sombong orangnya. tapi mungkin along tak sombong harapharap. abg ambil berat tentang diri along tetapi tak tahu nak bercakap dengan along macamana… Along masih sakit lagi ke?harap along sihat dan senantiasa dilindungi Allah.Abang menanti jawapan dari along dengan penuh sabar. Harap ia jawapan yg tidak menghampakan dan menggembirakan. "Along, kau bagaikan permata dan "bidadari" dalam kumpulan feminin sehingga ke hari ini." Along jagalh diri along baik baik…. along sihat ke…….?

  28. Apa apapun izinkan lah abg zid dpt kenal dan dpt berbual dan dapat kontek dan dapat kenal dengan along terlebih dahulu, tolonglah ya bantu,… sbb banyak perkara yang abgzid nak bual dgn dia.Sampaikan salam abgzid pada along ya, dan katakan pada along yang abgzid sgt ikhlas dan benarbenar jujur ingin mengenali dirinya dan ia sudah lama dari dulu lagi,tolonglah beritahu along yang abgzid nak kenal dengan dia sudah lama sejak dia dalam kumpulan feminin lagi. tolonglah pertimbangkan ya deqnor,abgzid harap sgt pada deqnor,bantulah abg zid dalam hal ini.Inilah satu satunya impian abg zid, harap deqnor dapat pertimbangkan dan sudi.Saya doakan pada Allah , moga pintu hati along terbuka untuk mengenali abg zid. Dan abg zid menanti dengan penuh sabar balasan drp along.Harapharap ia adalah jawapan yang positif. Abgzid doakan along akan sudi utk mengenali diri ini

counter statistics