Wednesday , October 1 2014
Home / Gossip Panas / RM2 Ribu atau Penjara 3 Bulan

RM2 Ribu atau Penjara 3 Bulan

450309834e5a772f4ffef5 Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur membenarkan permohonan pelakon, Ako Mustapha untuk menangguhkan hukuman penjara tiga bulan yang dijatuhkan ke atasnya dengan syarat beliau perlu membayar bon jaminan sebanyak RM2,000 dengan seorang penjamin kakitangan awam.

Ako bagaimanapun masih perlu membayar denda sebanyak RM3,000 yang dikenakan pagi tadi. Bon jaminan itu perlu dijelaskan pada hari ini juga sebelum pejabat mahkamah ditutup.

Ako atau nama sebenarnya, Muhaizad Ahmad Mustapha kelihatan terpinga-pinga dan terdiam semasa Hakim Syarie, Wan Mahyuddin Wan Muhammad menjatuhkan hukuman tersebut selepas mempertimbangkan rayuan tertuduh dan hujah pendakwaan.

Wan Mahyuddin bagaimanapun membenarkan permohonan Ako untuk menangguhkan pelaksanaan hukuman penjara tersebut sehingga selesai rayuan di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

5 comments

  1. nak perbetulkan bkn rm2000 atau penjara..tp rm3 ribu dan penjara 3 bulan….entah apa2 aje internet dan forum2 kalau tk tahu tk yah tulis…..mcm gambar norman hakim dan memey dikata happy birthday..kepala hotaknya..tengok le betul2…tengok gambar tu super impose ke tak..yg buat tu pun tak profesional..mmg nampakkan kelemahan…tp semua org kt m'sia buta tuli sy tk menyokong mereka tp pelayar internet yg lagak pandai yg tak betul dibesar2 yg betul senyap aje…jgn aibkan org…

  2. TU LA..WT LAGI JAHAT..BIOR RASA KAN..AKO NI GAYE MCM BKN ORG ISLAM JER..PANGEI TEROK!!

  3. adess,slalu sgt salah tuleh info ye.cik temah bace paper smlm pon ckp RM3000 DAN penjara 3bulan..harap betolkan ape yg salah ye..si ako ni mmg patot kene penjara nmpak sgt die main2 dgn mahkamah dan hukum hakam.norman hakim ngn memey ni bile plak nk kene sumbat lam penjara..

  4. dunia baru bayar duit dan penjara saja, klu di NERAKA, ntah apa yg kita terima .. WALLAHUALAM..

  5. buat pengajaran dan peringatan utk yg lain

counter statistics