Thursday , September 29 2016
Home / Dunia Artis / Rumah Mawi dirompak lagi

Rumah Mawi dirompak lagi

Ape la nasib Mawi kali ini, buat kali kedua dia telah dirompak. Sebagai nota, rompakan pertama ke atasnya berlaku di rumah ibunya di Felda Taib Andak, Kulaijaya. Pada ketika itu, rumahnya dimasuki percuri dipercayai warga Indonesia sekitar jam 4 pagi. Kali ini, tragedi yang sama berlaku ke atas keluarganya apabila rumahnya di Bandar Baru Bangi, Selangor pula yang dirompak.

Pada ketika kejadian, Mawi bersama isteri, Ekin dan ibu mertua serta neneknya telah diikat sebelum mereka dirompak. Walaubagaimanapun, orang gaji serta anak pertama mereka, Cahaya Malaikha tidak di apa-apakan. Selain telefon bimbit, perompak telah melarikan barangan berharga dan angka kerugian dianggarkan sekitar RM10 ribu. Semoga Mawi dan keluarga tabah menghadapi perkara ini.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Bakal lahir anak pertama, Nad Zainal tayang baby bump (14 Gambar)

Nad Zainal akan menyambut kelahiran anaknya sekitar bulan Oktober. Berikut antara gambar-gambar baby bump Nad ...

25 comments

  1. Nasib baik x diapa2kan..hilang duit n harta boleh diganti

  2. nk tarik undi simpati abpbh ke bang oii???kelakar umah besar2 kat kwsn elit xde security,next year pny abpbh plan rumah mane pula kena rompak?

  3. awk fiza mulut blh thn la…xkn dirmpk sb nk raih undi dr peminat kuk…agak2 la ble nk bckp…klu terkena kt awk cmne…?renung2kn yea….;)

    • Mmg nk raih undi simpati peminat pon..mklomlah name dh jauh dipinggirkan..ni smua taktik kotor yg dirancang sbb stiap kali nk abpbh ade sje cite si mawi ni,putus tunanglah,nk kahwinlah mmg nmpk sgt smua ni plan.so nxt year tungu pula plan ape dia nk buat..

  4. kesian fiza yang belum akil baligh.. hanya aku jer yang tahu.. hu.. hu..

  5. oit fiza…ape la ko nih ckp camtu..buat malu jek..cube jga basa ko sket ye dik..malu ak ada adik cam ko nih

  6. pd fikiran aku lar duk umah besar gabak kawasan elite lg tak psg alarm…tak psg grill kat tingkat belakang…naper lar…pttnye umah besar mcm nie psg lar berbagai2 tuk keselamatan kat umah….nsb baik ilang 10k jer kalo kn bunuh or anak kn culik n di mintak duit tebusan…lg trk…10k tu tuk standard mawi skt sgt2…kalo ada gelang tangan pun ilang 3 utas jer…

    • Bukan ke Mawi kata dia pandai silat?? Leh silat orang kawen kat pentas je kot! Ni kan kawasan elit, saudara mara nak ziarah tuan rumah kat sini pun kena interview panjang lebar dan tinggal IC bru leh masuk, ini kan pulak perompak Indon…hehehe keje guard ke ni?????

    • taktik nk raih undi abpbh..xpon dah xde cite wat lah cite kena rompak..cb tgk pagar rumah dia aje klu xbtl2 mane blh org nk panjat..rumah besar x pasang gril?? logik ke?kepada mawi baik ko dh xyah nyanyi lg dok umah je gentel nenen ekin.next year pny abpbh dah plan ke nk wat cite apa pula?mawi-ekin bercerai?hahaha

  7. tabahlah mawi..

  8. bodo punya fiza, malu nek ada cucu mcm fiza, cakap tak pakai otak….suruh perompak gi rompak fiza baru tau…

  9. Simpatinasibmawi

    Macamane dia nk silat kalau parang dah letak kt leher nenek dia…takkan dia nk perjudikan nyawa nenek dia kalaupun dia pandai silat..nyawa lagi penting..Cuba baca statement dia betul2 dalam paper..nie kadang2 keje2 pak2 guard…ada yang makan suap..tengok kes kt Kajang Height, Damansara Height etc ada yng kena masuk pencuri…Tapi sebabkan mawi selebriti dia masuk paper..Canggih macamane, perompak nie kalau nak merompak dia akan cari jalan sampai berjaya..

  10. semoga mawi tabah dalam menghadapi ujian nie.. ada hikmah setiap yang berlaku…..tapi yang heran orang gaji dia tak diapa-apa kan.. sebab apa yer musykil nie huhuhuhu….

  11. mawi pasang la cctv! bukan mahal pun…jadikan sbgai pengajaran.

  12. daripada suruh mawi gentel nenen ekin.. baik ko suruh aku gentel nenen ko wahai fiza.. lagi best…

    • meh la gentel nenen aku..

      • malunya mak ade anak mcm kau ni fiza.buat2la bertaubat nak oii…dunia dh akhir zaman.jagan nak tabur fitnah cakap yang bukan2.malula skit,awak tu dahla perempuan (ke fonen,mak pun x pasti),jagelah maruah org perempuan anak oiii!!!!!!

      • kat sini boleh la dik fiza…. ader bran? u nak email no contact u kat I ? I boleh bagi email add kalau nak ?

      • babi bertuah punya anak!!

  13. ksian …mawi……….

  14. aduhai tsumawi…dirompak lagi, di mana konklusi?

  15. woi fiza, jaga sikit molot ko tu…nak kene cili ke? apa yg kau jeles sgt dgn mawi ni…org dlm kesusahan tak baik ckp mcm tu… aku doakan ko pulak kene mcm mawi ni…ameen…baru ko tau langit tinggi rendah taik ayam bau busukkkk!

  16. si fiza tu dendam kt mawi sbb dulu mawi tk layan kt die….cmtu la org klu hati busuk…..

  17. ape pasal kena rompak sj yep ? bayar zakat dop ?

counter statistics