Thursday , December 8 2016
Home / Gossip Panas / Sah! Khairul Fahmi @ Apek putuskan pertunangan

Sah! Khairul Fahmi @ Apek putuskan pertunangan

Khairul Fahmi yang tahu cerita mengenai kisahnya dengan Dahlia Teck yang tersebar meluas di internet telah mengambil tindakan memutuskan pertunangannya dengan bekas tunangnya, Elia.

Atas alasan tidak mahu kemelut ini berpanjangan, dia telah memutuskan pertunangan serta memberi kenyataan dia bukan ‘playboy’ dan Dahlia Teck itu sekadar kawan biasa.

Selain daripada itu, isu tidak hormat orang tua, memarahi dan menengking ibu Elia pula dia tidak menafikan ada bercakap dengan ibu Elia tetapi tidak pernah menengking atau meninggi suara. Dia juga menambah hubungannya dengan tunangnnya sudah lama tegang sejak dia mengenali tunangnya 2 tahun lepas.

Apek oi! Ingat karma ingat apa yang terjadi pada Mawi. Kalau dalam masa 6 bulan dah ada girlfriend baru, kami sumpah anda jadi batu. LOL!

p.s: Sedeynye, mereke baru je bertunang 2 bulan lepas.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

hp-ayda-jebat-dirampas-mediamalaya

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

51 comments

  1. putus plak dh..dlu beriye2 puji apek tu baik sgt..hahaha..dunia2

    • salah satu punca mungkin ialah tunang yg tergedik2 memblogkan dan mempamerkan hubungan dekat blog dna di kongsi dengan orang ramai. ingat lelaki suka ke cam2. walau x nampak tapi orang mesti dpt tahu.

  2. puiiihhh la apek…..

    • dulu ckp ln,skrng ln pula. DULU Elia lh sgla2 nya…tpi skrang sbliknya pla.kau kna bringt Apek karma tu akn blku pd kau jga.hrini kau skitkn hti Elia,hri Esok kau pla disakiti Prempua…hahaha bru padan dgn kau..hahaha..

  3. "saya memutuskan pertunangan ini kerana hendak menumpukan kelayakan olimpik di peringkat kumpulan selain ingin mencari WAG yg bertaraf 4 bintang seperti kembar Razak. Safee Sali juga dilaporkan bakal mendapat WAG bertaraf artis di Indonesia." – apek

    aku harap apek bg ulasan yg camni, baru terasa sedap telinga mendengar.

  4. sedihnya.. tak sangka kan? suka kapel ni.tp apakan daya jodoh mereka takat tu ajer.. kita doakan yg terbaik tuk mereka selepas ini.mungkin dpt pasangan yg lebih baik.

  5. apek,smpi hati ko.pe ko igt btunang ni mcm beli bju ke, dh xsuke cmpak ke tepi.igt apek, hidup ni umpama bola, ada kala ko d atas ada kala ko d bawah. msa ko kt bawah nti pompuan mne pun xpndang ko tau..puiii

  6. hrp2 apek cari la pompuan yg matang sikit,bkn yg jenis segala benda nk post dlm blog/fb..umo muda lg,fokus utk kerjaya.main bola bkn mcm artis,selagi kau perform baik kat tgh pdg selagi 2 ramai penyokong kau..yg mslh luar ni org x peduli..org bayar tiket utk tgk kemenangan kt tgh pdg bkn nk tgk sape awek/bini kau..

  7. Takde apa yang salahnye putus tunang tu. Bertunang itu bukan 1 ikatan yang sah. Hanya tempoh untuk kenal dengan lebih mendalam. Kalau dah takde keserasian, eloklah diputuskan.

    Tak semestinya bila kita dah bertunang dgn seseorang tu, kita kena jugak kahwin dgn orang itu. Itu pemikiran yg salah. Lebih baik putus tunang daripada bercerai.

    Percayalah dengan Qada' dan Qadar. Itu adalah rukun Iman ke-6. Jodoh itu ketentuan Allah. Kita ni siapa nak cakap itu ini. Kita ni boleh tentukan jodoh orang ke?

    Bila sesuatu perhubungan itu ada masalah sebelum kahwin, lebih baik diputuskan, sebab jika diteruskan juga, kelak masalah itu akan dibawa selepas kahwin. Nak bercerai berai, lagi bermasalah.

    • Norma Jean >Aq setuju dgn ko..

      ELIA ni aq tgk dia x der tapisan apa yg dia post kat publik, x terfikir ke post dia tu bleh guris hati n perasaan Apex.. Ermm..

    • Saya setuju sangat… Jodoh adalah Rahsia Allah.. Hanya dia yang tahu apa yang terbaik…

  8. lepas ni c elia muncul jadi artis.

    apex dah tak laku..

    jual rumah, harta segala..

    ahahahaha

  9. camtu je putus tunang..kalo taw xreti nk setia,better jgn tunang dulu..

    • Betul ,,, kalo KFCM x boleh setia.. masih nak cari keseronokan buat apa mo tunang…

      semoga jejari runcing sabar…. dugaan di bulan ramadan… pasti yang terbaik untuk elia…

      • mesti elia tgh sedey sgt kan..ingat kan ramadhan ni, ramdhan chaya buat mreka..tapi tak sangka, perit y harus die telan…

        • Sbb santan pulut binasa.. Sbb jari yg runcing hati dn jiwa merana.. Bkn setakat sedey tp rasa2 nye nangis sampai bengkak mata.. wakaka almaklum lah dia kn lebih sudu dari kuah. Mesti dia x dpt terima hakikat ni. Nasi sdh jd bubur tp bubur pun masih bleh dimakan lg.. =)

  10. ha ha ha, nak sokong sape yer?.. khairul fahmi kena la bersabar.. tp elia pun sama, terlebih2 expose,,

  11. masing2 belum matang..

  12. muka bekas tunang fahmi mcm muka tunang ashraf muslim eh?

  13. ELIA ni sume citer dia post kat publik sbb klu bleh dia nak bgtau kat sume org. Masaalah peribadi kena lah off air mana bleh on air, Klu aq jd Apex pun mmg le aq benggang bila hal private n confidential dah jd info umum.. Mmg patut pun Apex putuskan tunang sbb ELIA ni jenis yg x tau nk jaga maruah Apex. So x salah lah Apex transform cari org lain yg lbh baik.. Ahaks..!!

    • aku tgk skrg ni, mcm si apek ni plak yg lebih2. Jga la maruah ko tu. ko tu org kenal dh plak tunang org, masih nk kluar dgn ppuan lain. Tayang sana sini. Peminat kat fb pn ada ngaku nmpk dia "mesra" dgn ppuan kat karaoke dan shopping mall. Abis tu, bila dh kantoi – terus putuskan tunang dgn awek yg dh 2 tahun ko kenal? ..ko mmg teruk!!! wlupn ko goalie yg so so …!!

      • At least APEX x sorok2 dgn awek tu. Klu dia x rasa hepi dgn ELIA x kan dia nk proceed lak. Lg pun bru tunang je dn bertunang tu bkn bermakna dia mesti wajib kawen dgn ELIA. Selama 2 tahun mungkin sekarang bru dia dah nmpk semuanya psal ELIA ni. Soal hati dn perasaan kita x bleh salahkan org lain klu mereka berubah hati. Mesti ada yg x kena. Mesti ada kelemahan nya. Sape2 pun berhak utk memilih yg terbaik utk diri sendiri. Tepuk dada tanya selera.. ahaks..!!

      • Lawak la ko ni, org lain yg putus..ko plak emo semacam. tula namanye xde jodoh dek oi… Aku rs si Apex ni baru sekali kot buat kenyataan. Padahal si ex dia tu dah blog and fb mcm2 bg tau sume org psl masalah dgn Apex. Dua2 pun sama, blum matang lg. Please jd lelaki and wanita dulu seblm nk kawen…

  14. sbb 2 org2 tua kata zaman skrng klu nak nikah kahwin ni biarlah umo dah 30…time 2 sume dah ready…umo muda ni kbykan belum cukup matang n masih nak enjoy n bebas…buat keputusan,cara berfikir n selesaikan masalh byk dipengaruhi emosi..to elia – amik pengajaran..dlm agama sndiri kata jgn lebih2kan cinta sblm ijab n kabul dilafazkan..keburukanya lg byk..ko 2 pon study lg…kerjaya tetap pon xde…belum rasa pahit manis sepak terajang dunia sebenar..ada byk pengalaman kat luar 2 ko belum explore…jadi cool, bersederhana dan merendah diri dlm segala hal..jgn terlampau berlagak sgt coz kita xtau doa org yg dah terasa dgn kita mcm mane.. si KF ni pon 1 hal..umo baru 22 xyah la ckp ptskan tunang sbb nak tumpu pd olimpik…dah fitrah manusia atau lelaki bila berduit lebih, ada nama akan ada putik2 dihatinya utk cuba memiliki yg lain.. igt lelaki naik kerana wanita diblkngnya…dan sebaliknya.. boleh nk main perempuan tapi berani tggung risiko dikemudian hari..

  15. hurm..xkanla nk kawen umo 30..ade je yg kawen muda..bahagia je..soal jodoh..lau xde jodoh nk wat camne..redha la..n mase bertunang xperlu la nak show off sgt..xwajib pn..dh kawen nnt bru leh hebohkan..

  16. Lain kali buat lah lagi video percintaan-pra-pertunangan. Dalam budaya masyarakat Melayu tradisi, mana ada buat video pra2 ni, macam video pra-perkahwinan (percintaan), dll. Ada taboo atau pantang larangnya. Kalau bab bertunang, kita hanya bgtau keluarga atau jiran terdekat yang si polan dan si polan dan bertunang, sebagai tanda orang tu dah berpunya dan supaya tak menimbulkan fitnah. Bagi yang bertunang pulak, tak leh nak over2 expose. Zaman la, seolah-olah dah jadi trend majlis pertunagan macam majlis khawin. Atas alasan moden dan trendy lah konon. Tanda2 akhir zaman…

  17. Aku pelik kenapa la org dok bising2 and marah si Apex ni ble dh putus tunang. Lek la, kita x tau cerita sebnrnye kan… Aku x la kesian mana kt ex-tunang KF ni, psl aku tgk blog die beriya2 benar dok bg tau seantero dunia psl percintaan dorg ni. Tula org ckp kalau bercinta & bertunang ni senyap2 sudah. Ni kan kalo x jadi dah malu satu Msia. Dah kawen baru la nk heboh, baru la bagus. Awak tu anak dara, x manis la kalau awak yg terlebih2 dari yg lelakinya…Kpd Elia & Apex, silalah jadi matang dulu seblm pk nk berkahwen…korg ni muda sgt, byk benda kn belajar dulu. Apepun, aku x amik port sgt kisah putus ni. Aku sokong Harimau Malaya seadanya..personal matter, tolak tepi! 😀

  18. Elia tu over sgt dn gile glamour! Si KF yg popular pn tak kecoh2 mane, si Elia lak yg terlebih2 smpai nk satu dunia tahu ko tunang KF. Mane diri ko dan padan muka!! Padhal minah tu mngkin tul kawen atau peminat dia mcm beribu kat luar tu, tak terbit ke gosip atau gmabar konon gF KF, trus nk tuduh2 n tak hormat KF dah lngsung? Trus lepas geram dlm blog sndiri meraih ehsan dan simpati lak?? SERVE U RIGHT, ELIA! Dah lah tak cantik,tembum dan minah Over, berlagak dia lah diva..hahahaha..member2 U aku semua kutuk ko!

    • Haha.. Tu psl.. Blog sume puji..bakal laki kte laa..my incik apex la..skg ape sudaa jd?? Lain kli xyah kecoh2..skg diri sndr dh malu..laki bkn bleh cy sgt..mst cri yg lawo2 je..elia tu kn dh gemok n x cun mane pn..

    • Hahaha >Aq suke statement ko.. wakaka Paling x tahan bila ko kata dah lah x cantik (Mmg x cantik pun), tembum dn minah over. Berlagak diva. Bkn kwn2 U ko je yg x suka tp kwn2 aq pun 99% x suka dn suka dgn tindakan APEX putuskan tunang.. =)

  19. khairul fahmi che mat,

    saya gadis melayu (bukan kacukan) single n available. sesungguhnya saya tiada blog kejadah, atau ape2 yg mempromote diri sendiri. saya akui saya ade fb, tp guna utk skodeng pic mbr, like page artis (tmasuk la kfcm), status fb saya lgsung xpnah update, pic apetah lg, saye xpnah upload. twitter pn saye ade, tp follow artis je, xde org follow saye ok. saye tidak suka populariti dan saye lbh sng low profile saje. jd, terimala proposal saye ini. sekian.

  20. klu dh tau dr dulu ade maslah wt pe nk terskan brtung???buat malu kaum keluarga je..klu org x ikhls jd cm tu lak gamaknye..

  21. cepatnye apek ni lupa diri..betul2 spesis mawi..tgk jelh skrg ape dgn mawi..dh x laku lg org x pndng..nnti kite tgklh ape jd..

    • Salah ke klu APEK berubah hati dn mencari yg lbh baik utk diri dia. Bertunang tu cuma ikatan je dn bila2 pun bleh terlerai klu x pandai jaga mulut dan jari mcm si ex-tunang dia tu. Malang btul APEX tu sbb dpt awek mcm tu. Kesian APEX.. =)

  22. ramai yang akan hantar resume untuk jadi awek apek nanti….

    lalala… aku pun nak…. glamor gitu

  23. bila dah glamor…. macam2 boleh jadi….

    dulu mawi…. skarang apek pulak….

    dunia2….

  24. orang susah, bila da jumpe senang, memang lupe diri. tengok jela cth mawi dan nabil. tak slah kalau elia expose pasal tunang dia kat blog. banyak je blog yang berkisah tentang dunia percintaan cume situasi elia ni , tunang dia orang femes. tu je. so, tak perlu la nak kecoh2kan dia tulis pasal tunang dia kat blog. itu hak dia. dia kenal apek pon before apek naik lagi. before korang kenal apek pon. so, jangan nak bajet korang tu bagus sangat. tak selamat hidup orang yang gembira atas kesengsaraan orang lain. kalau apek nak cari yang lebih baik, kenapa tidak sebelum bertunang ? kenapa harus lepas bertunang ? takkan la dalam tempoh 2 bulan baru nampak keburukan elia ? tak logik la wehh.

  25. Yg kate pts sbb tunang heboh kat blog:

    – Yg dipilih baru tu plak jenis pakaian nk masuk neraka.

    Yg kate x-tunang die xpandai jg mulut:

    -Mulut awk byk baik??

    Yg kate x-tunang tu xlawa:

    – bertahun si apex tu pandang, lawa je kat mate die, dh mendapat la tu dari hmm hmmm, terus lupe daratan.

    Salah masing-masing ade dlm hal ni tp klu ade masalah ptt resolve bukan cr org ke3 utk menghibur hati.

    En. K-rol Fahmi:

    – Sepertimana perangai dan sikap awk, begitu jugalah pasangan awk nnt. Allah bayar cash.

    X-tunang die:

    -Bawak bersabar.lenkali jgn heboh2 psl hubungan, semacam menimbulkan riak..belajar dr kesilapan.

    Cik perampas:

    -U think he'll stay wit u??? *sumthin 2 think about.

  26. da hilang femes..da takda wet t..pikir lah..

counter statistics