Thursday , September 29 2016
Home / Dunia Artis / Salma Mentor 5 Power lah!

Salma Mentor 5 Power lah!

Bagi yang tak tengok Mentor 5 semalam macam Mak Bedah. Boleh lah layan video nie. Fuhhhh!! Mantops lah suare die. Okeh! Smalam Salma bawak lagu dari Jacklyn Victor – Bertamu Di Kalbu. Uolls bayang high note tu pun si Salma nie boleh tapau macam makan pisang goreng jek. Huhuu. Gaye die macam ade ala2 Ziana Zain lah. Perasan tak?? Tapi rasenye die tak jadi klon Ziana Zain lah kan?. Terbaik lah protege Erra Fazira nie. Sure kalau maintain sebaik nie. Title Juara Mentor 5 die bawak balik punye.

Lagi Gambar dan Biodata Salma Mentor 5 dibawah: –

Biodata Salma Mentor 5

Nama Penuh : Salmah Binti A. Asis
Nama Panggilan : Salma
Mentor : Erra Fazira
Bangsa / Agama : Melayu/Islam
Asal : Tawau, Sabah
Umur : 21
Jantina : Perempuan
Pekerjaan : Kerani

 

 

 

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

03-instagram-umie-aida-digodam-mediamalaya

Giliran Instagram Umie Aida Pula Digodam (4 Gambar)

Dah semacam trend pula selepas akaun Instagram seorang selebriti digodam, ia berturut kepada selebriti lain. ...

37 comments

  1. memang gempak pun…..kak pah punyer protege pun bole tahan…….

  2. Vote for You Salma…

  3. meremang bulu roma..mcm ZZ..

  4. xpuas dengar die nyanyi…mantoppp…

  5. menantu org kk

    pergh..mantap..semua bulu meremang..hehe..

    aramaite salmah…

  6. Masyaallah…power giler vocal dia!!!!!!!!!! silap2 dia kena jadi mentor kpd erra fajira ni…

    • Hahaa..Mak Bedah pun terpk bende yang same..

      Macam mane eh Erra nak ngajo Salma nie? Sebab rasenye vokal Salma hebat dari Erra..Mungkin Erra leh ajar dr pengalaman die lah kut. Tang vokal tu tak dapek nak nolong ahh..huhuhu

  7. Muga erra fazira dpt mendidik protege dia dgn berjaya.Memang vokal dia yg terbaik takat ni, tapi, tanpa polishing abes2an dari mentor, pun leh menjadikan protege ni ketinggalan.Sume mentor2 kali ini sgt hebat & mereka tentunya ada bnyk plan & kejutan utk protege msg2. Utk Erra, berusahalah berhabis2an utk gadis yg punyai bakat hebat ini.

  8. protge dia kre ok la….

    tp ak tgk protege rahim maarof cam poyo je….nympah lak ak tgk

    • dia memang poyo..konon2nya paling hensem laa tuu..nyanyi pon xsedap sangat..ape laa motifnya rahim maarof pilih mamat ni ek??

  9. besh sgt ke pn? bese je aku tgk…hahaha

    • ternyata ko memang pekak..wakakakakaka

      • takat jerit2 tu xyah la weh..poyos

        • gatei: at least dia lebih bagus dari protege2 lain..klu ko xsuka tgk org nyanyi terjerit2 ke..ape ke…ko tutup je tv senang cerita..aku rasa ko ni mesti suku sakat protege lain..yela.. ada org lain yg lebih hebat dr suku sakat(protege) ko tuh.. tu laa ko bengang..tak pun..ko ade pi audition utk try jadi protege erra tapi xdpt..coz salma yg dpt..tu laa ko frust menonggeng sampai kata suara tak best laa..terjerit2 laa.. padahal org lain kata suara dia superbbbbb…haha choiiii la ko.. booooooooo

          • bodo nye ko..ape dpt melalak mcm tu??? bengong!!xde kemane pn mentor ni..kalo msuk tb3 xde nye glemer..masuk astro br sng glemer..tgk la peserte2 mentor lain sume tah kemane,,wakakaka..hrpkan black jele..tu pn xde pemes mane..lg kalo org tu xde rupe..

          • sokong sharul…!!!

            gatei 2 xda suara kli 2 la pasal kutuk org sini sna…!!!

            xsedar diri la org gini nie

        • mmg ko seorg yg xpndai menilai suara…!!! ko ckp org pyh suara gitu…!!! ko pikir ko pyh suara 2 cntik ka? cermin dlu diri 2 ya!!! klu ko pyh suara 2 hebat sngt knpa ko xmsuk jak mentor nie? buat malu jak…!!! sedar2 la diri ko 2…!!! klu suara hebat sngt sdh tnjukkn la identiti sendiri…!!!

          aduiii

        • buta pekak telinga hang ni Jerit dgn high note tak sama la wei, Hang boleh ke nada tinggi?? hang jerit pun pancit. Gatei betul

      • ya betoiiiiiiiiiiiii……………..

        dier jelesss la tuh//kakakkakakakkak

  10. kan cik kiah kannnn…klu kate aku syok sendiri yg si salmah tu suara best takkan la sampai org lain puji dia..selain mediamalaya, beautifulnara.com,ohbulan.com pun ckp mcm tuu..tuh belum lagi blog2 lain…tgk kat youtube..berapa org pelayar2 yg view video salmah berbanding protege lain?? jauh beza bro…!!!tu namanya persembahan salmah mmg hebat…mmg sah2 laa dia tuh jeles..

  11. Sokong 100% hikhikhik…. Salmah is d best, yg lain tu…biasa2 je, klu pilih yg biasa2 ni, buat menyemak je dlm industri hiburan yg mmg dah banjir dgn artis2 yg x best…

  12. hish ta minat ah suara cmni…pape je ntah! hahaha..cmne la org ley minat..guwa pn tataw

    • ko jelous ka…?

      mgkin suara ko xbest kli kn 2 la ko ckp gitu…!!!

      kesian negara kta nie…!!!

      mcm mna mau maju dri industri seni…!!!

      klu segelintir msykt yg gini…!!!

      ssh la jdinya

      • ko mst sedare ngan suara jerit2 tu kan….takpela..suara i mmg x sdp.tp xde la nak masuk ptandingan2..wat sakitkan telinga org je..hak3..

  13. protege rahim maaruf x de bakat pun..setakat contol macho je…salma nyanyi lagi best dari jaclyn

  14. Salma..salma..vokal mu itu memang melatoooppp…eh korang perasan tak rambut salma ni potong macam ni rasa nya tak sesuai dengan dia..cuba style lain mesti nampak muda sesuai dengan umurnya yang bari 21 tahun..ramai orang cakap dia nampak tua tapi saya rasa di sebabkan style rambut niii

  15. Tak sangka ada juga org dalam dunia ni yg buta telinga…tak tau beza antara jerit dan menyanyi…memang nampak sgt takde bakat nak nyanyi…agak2 nya suara bak kata puru memanggil hujan…suara salma memang superb….fantastk…hebat…sampai aku tak terkata masa dia nyanyi lagu jac….percaya atau tidak…kalau dinilai dari aspek vokal dan persembahan…salma cnfrm juara mentor 5….

  16. salma sure champion mentor kali ni..superbb..setiap minggu markah trtinggi..aiman xtau la mcm mane leh trpilih (mcm donat)huhuhu

  17. go.go salma,,,, bg syha sypa2 jha yng juara mentor kali ni,,, tahniahhhh,,,,, tp yng pnting bg sya salma dan kak erra,, gud luck ha…….

  18. salma juara mentor 5..kompom !!! aku x boring2 dengar dia nyanyi lagu jac…

  19. cantekkk,meletopppp…..cayalh salma….i like u'r voice….barulah…bukan alang2…..apa2pun teda yg terbaek darimu salma…sabahan baitu….ope u'll b success more n more…4 erra fazira….trimas ssgt coz jadik sifu yg terbaekkk wat salma….luv u'olllssss…..suka sgt2222222…….muahhhh…

  20. org yg xtau menilai antra nyanyi dn jerit..e2 adalh org yg PEKAK..!! Dn org yg xtau nk bezakn antra suara p0weR dn tdk.,e2 org yg BUTA SENI SUARA..!! Xpn dia just tau tgk jer..ksian org yg mcm ni,xtau pape tntng seni suara..pape pn SaLma The BeSt..!!

counter statistics