Sunday , September 25 2016
Home / Pelik / Sayang binatang? boleh lawan orang ni?

Sayang binatang? boleh lawan orang ni?

Kalau uols rase uols ni seorang yang sayangkan binatang, uol mungkin tak boleh celen Ha Wenjin! Kenapa? Sebab Ha Wenjin telah berhenti kerja, jual rumahnya, jual kenderaan dan segala barang-kemas pemberian suami untuk menjaga kebajikan 1500 anjing dan 200 kucing! Walaupun kosnya sangat tinggi namun Ha Wenjin tidak pernah terfikir untuk menghentikan kebajikan ini. Makanan-makanan untuk binatang ini juga telah diderma oleh orang-orang yang baik hati. Believe it!

Yeah we believe, sebab mak bedah kami pun pernah beritau kami, kalau dia jadi jutawan suatu hari nanti, die nak buat bende yang sama! Dia tak boleh tengok kucing-kucing terbiar kat kaki lima. So kepada yang sanggup habiskan beribu-ribu ringgit hanya untuk seekor kucing, better buat amal macam ni lebih bagus, bukan? Haha!

Lagi gambar after the jump

Kredit gambar M. Scott Brauer

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

07-kaum-tarojan-gali-kubur-mediamalaya

Festival Ma’nene, penghormatan buat si mati dengan cara yang pelik dan menakutkan

Suku kaum Toraja di Indonesia dengan bangganya menunjukkan ahli keluarga mereka yang telah mati selepas mereka ...

11 comments

  1. wah manyaknye….aku bela kucing 4 ekor pon dah berpuluh-puluh ringgit sebulan..ni ribu2…waaaaaa O.o'

  2. ramainya adik beradik die….!
    tentu seronok dpt jumpa ..

  3. faridsukenyotnyot

    bukan diorang ni suke makan anjing ker?

  4. khairil faizi bppp

    dulu je dorg suke mkn hanjing..now dorg da xmkn da..hanjing yg mkn dorg blk..hahaha

  5. Biarla dia….bukan kacau orang pun..bagus jg ada org mcm ni, sayang binatang…bukan mcm sesetengah orang tu…tau mengkritik je….huh…

  6. bagus la orang ni…ni nak bele kucing kat rumah
    perumahan …dah kene bambu dengan jiran2 yang x mesra haiwan
    belaan…dia mane lah ade otak..kalau bleh g sekolah i hantar kucing i g sekolah..biar berakal skit..x berak bersepah2.

  7. gemuk dan gebu2 la kucing2 dia..comey..

  8. aku pon kalo ada byk duit nk wat tempat lindungan kucing2 tersayang…tp anjing takmo sbb anjing telah membunuh kucing kesayangan aku…kini aku merindui kucing2 aku semua yg telah tiada di sisi…

  9. bagusnya..masih ada yg sayang..

  10. jangan sampai diri sendiri terabai

  11. tudiaa , dasyatnya makcik nieee !

counter statistics