Tuesday , September 27 2016
Home / Dunia Artis / Sekitar majlis pertunangan Pija Mentor (6 gambar)

Sekitar majlis pertunangan Pija Mentor (6 gambar)

Berikut merupakan gambar-gambar di sekitar majlis pertunangan Pija Mentor nun di kampung halamannye di Sabah. Namenye yang kian menurun walaupun die merupakan juara program Mentor musim 2007. Jangan pelik dengan hantaran sekaton rokok kerana itu merupakan salah satu adat orang di sana. Lagi gambar after the jump.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

zila-seeron-khairul-smule-bersama-mediamalaya

Zila Seeron kembali karaoke Smule dengan skandal dalam kereta?

Baru-baru ini, Zila Seeron baru sahaja muncul dalam satu rancangan A.M Live. Di dalam video ...

26 comments

  1. muka tunang dia mcm KJ protege si Adam tu.

  2. rasenye mmg betul kj la sbb ade tgk kt blog lain katenye tunang pija kj ank didik adam

  3. ha ah, kj la tu..

  4. bkn mcm kj tpi dh mmg kj pon .huhhh

  5. yela tu KJ protege si Adam tu…. patut le amik KJ tu /..geng2 die je

  6. Mungkin gak KJ..tapi yg lawaknye, hantaran bagi rokokkkkk…hahaha…sempoi!

  7. patut la time kj nyanyi, ada fokus muka pija .

  8. ada makna bagi rokok tu.

    • Yang tak leh blahhh siap susun kotak rokok belah Warning : Merokok membahayakan kesihatan tu, mungkin gambar2 akibat merokok tu SOOOOO colourful..so nampaklah lebih menarik hantaran bila org ambik gambar nanti..HUAHAHAHA…save budget tak yah nak beli dah render2 bunga2 berbagai sebagai hiasan! Kalau dah de rokok, lighternye mane bahhhh????

      • bukan pendatang

        real local sabahan x bg rokok pun..klu yg mak bapak die baru migrate p sabah spt segelintir kaum tu memang la….

  9. correction about hantaran rokok (cigar) tu… itu bukan smue adat org sabah ye…itu depends suku kaum jg aa…..org cine n brunei d sabah x bg pown hantaran cigar tu…

  10. Macam marah aje bila cakap hantaran rokok. Bukan nak hina kami faham itu kan adat. Serupalah macam sireh , tak makan pun sireh tapi kan unique gitu. Lagi bagus saudara2 muda dpt rokok free. Tol tak.duduk tepi laut sap okok.

    • halimah jonggang

      sabah pun ada hantar sireh jaga la….bkn uols ja pn yg bsireh-sireh ni….o.0

      • kalau adat bajau sama… memang ada bgi sireh.."sireh junjung".. tu memang adat.. sbb tiap kali ada majlis kahwin barang hantaran mesti ada sireh junjung…

  11. lorr..sah mmg KJ, hmm patut konsert aritu kamera fokus dekat pija kejap.

  12. <3<3<3<3

  13. Patut nmpk Pija dtg tgk mentor..

  14. ohh ptt lah mentor mggu lps, diorg view muka farhan. rupenye dia tng KJ..
    papepn suke tgk diorg tunang. xketerlaluan sgt cam artis lain. tunang dh rupe nk nikah..
    sederhana kn lbh baik.. mnis wlupn xb'tudung penuh, atleast dia pkai slendang gtu, nmpak manis..

    • cik zaza oi… farhan mano pulak nie???

      • bukan farhan la…pija juara mentor pertama…aduyai..salah lg.

        • hahhahhahaha, cannot go lahh. Pija dikatenye Farhan. Farhan tu AF lah Misz ZAZA xD

          • haah lah.. slh org lak! hehe.. ok2 sy betolkn balik..
            " ohh ptt lah mentor mggu lps, diorg view muka pija. rupenye dia tng KJ..
            papepn suke tgk diorg tunang. xketerlaluan sgt cam artis lain. tunang dh rupe nk nikah..
            sederhana kn lbh baik.. mnis wlupn xb'tudung penuh, atleast dia pkai slendang gtu, nmpak manis.. "

            heheee

counter statistics