Sunday , September 25 2016
Home / Gossip Panas / Selepas perang twitter dengan adik ipar, Rita Rudaini dan suami tidak tinggal sebumbung

Selepas perang twitter dengan adik ipar, Rita Rudaini dan suami tidak tinggal sebumbung

Suami kepada Rita Rudaini, Aidil Zafuan Abdul Radzak difahamkan sudah tidak pulang ke pangkuan keluarga sejak minggu lepas menurut artis tersebut. Rita juga mendakwa, adik iparnya Zaquan Adha bersama isterinya, Ayu Raudhah bertindak sebagai batu api yang menjadi punca kepada masalah rumahtangganya.

Aidil telah mengangkut barang-barang serta motosikalnya keluar daripada rumah mereka. Rita mendapat tahu, suaminya ditemani Zaquan dan Ayu Raudhah ketika barang-barang tersebut diangkut keluar ketika dia dan anak-anaknya pulang ke kampung halaman.

Segalanya berpunca apabila Rita dan adik suaminya, Zaquan berperang di laman twitter apabila adik tidak dapat menerima kata-kata Rita yang tidak kisah jika ibu mentuanya sayang kepada ataupun tidak dengan membalas kata-kata yang berbaur pergaduhan.

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

04-fizie-hot-fm-mangsa-bogel-mediamalaya

Mangsa penyebaran gambar bogel seterusnya, Fizie Hot FM? (5 Gambar)

Bulan ni macam bulan viral gambar bogel artis pula. Selepas cerita gambar bogel Idris Khan ...

92 comments

  1. perlu ke bagitau satu dunia yang hubungan keluarga korang x ok.. biar la keluarga2 korang je tau . x payah nak involve orang luar. hadoi… salah guna twitter ..

    • rita menjawab solan peminat nya dengan jujur..nape tetiba zakuan mencelah masok ke twitter rita..
      sapa tak bengang,tetiba ja si zakuan tu wat kecoh.
      jaga diri sendiri dulu dan family sendiri dulu,before nk sibok hal rumahtangga orang,diri sendiri pon bengkok lagi..
      SABAR ada had nya jugak & jgn oVER sangat si zakuan dan raduah tu.
      ZAKUAN DAN RADUAH:-ingat !!! meruntuhkan rumah tangga orang,akan berbalik pada anda berdua kelak..ingat tau..:'(

      • TEMENGGONG SETAN

        muu.. klau x tahu apa crita dya jgn nyampok…. muu lihat ka apa yg jdi??? wat tambah dosa jer bro…. kita ni bkan tuhan,, kita tak tau sgalanya… mna muu tau kata zaqkuan n raudhah jdi punca???? muu saudara? shabat? saksi?? muu tngok apa yg jdi??? musuh?? klau lah raudhah n zakuan bkan punca nya,,,, kan HANG dh dpat dosa….. so…. kesimpulan nya,,,, komo jgn main blah ja tulis kat sini…. kalau 1 juta bca text nie,,, pdahal apa yg kau kta x btoi<<<HANG mau tanggung ke 1 juta dosa nie… FITNAH tuu…. yg tu biar depa selesai adik bradik depa dh la…. x psal2 ayu n zaqkuan dpat pahala… hang dpat apa???? DPAT DOSA….

    • temenggong setan

      dunia akhir zaman…….. yg dok komen x tahwan hala tuu, bek jgn komen wat tambah dosa jerr…. kita x tau spa btoi spa salah….. kita bukan tuhan… silap2 yg mna dok komen tak tahwan hala nie jenuh dok wat surat rayuan kat tuhan kot… sendiri mau ingat la

  2. sebagai isteri.. keutamannye wajib menjaga maruah… 1. suami.. 2. keluarga suami… 3. keluarga isteri.. 4. baru diri sendiri… rita xnak belajar dan mengaku kesalahan sendiri… bukan kali pertama bergaduh dgn suami sbb rita burukkan suami dan keluarganya… asyik menyalah suami n keluarga suami… xde sikti pon nk rendah diri ngaku salah rita.. hal yang lepas.. jgn la dikenang… kate nk bukak buku baru.. nampak gaya mcm tak… ini org kate… kerana mulut badan binasa… rita x tahu bersyukur dan suke amik kesempatan die atas umur muda suami… walaupun die muda… rita kene ingat… die lelaki… anak lelaki kene utamakn ibu bapa… kalo nk di ikutkn,… aidil kire baik.. x pukul bantai… x main ppuan… x kawen lain… keluarga ipar teruk… org lain lagi teruk2 kene dari rita… ramai para isteri sabar demi sayangkn suami… bile kene tinggalkan.. asyik dok ckp.. suami pelindung isteri… ugut x bagi anak… cube cermin diri… ape salah rita,… sekali dua kali buat kesalahan.. mungkin boleh sabar… kalo asyik ulang kesalahan yg same… x abes2 nk aibkan keluarga suami… mmg la minta kene tinggal… esok.. aidil kawen lain.. jgn ckp aidil x tanggungjawab !!! kalo mak ayah adil dah xde… belom tentu aidil akan terus bersama dgn rita dan anak… muhasabah diri.. bini boleh tukar tapi pasal anak… sampai mati dieorg itu anak aidil… silap aribulan.. hak anak pon rita boleh hilang…. fikir la2 sebelum berkata2 !!!

    • sebagai istri rita pun ada maruah nak dijaga.. kalau asyik nak jaga maruah org lain tapi maruah sendiri di pijak2.. rita pon manusia jgk… kalau org malukan dia xkan la dia nak diam diri je.. lpas tu peminat semua kata dia salah… kira ok la rita msh boleh sabar and msh tunggu penjelasan suami… kagum dgn RITA RUDAINI MOKHTAR

      • Ha betul..kite sebagai manusia ade maruah masing2 yang perlu dijaga.Tapi bila ada orang yang memperlekehkan maruah kita..sapa yang nak diam diri ade.PANAS SAPAI ke KIAMAT laa

        • sebenarnya dalam rumahtangga apa masallah kita suami isteri perlu berbincang…tak perlu minta pendapat org ke3…baru lah aman..pengalaman akk yg dah berkahwin 25 tahun..dh kawin beri perhatian kat family kita..
          😉

    • aku suka kamu ckp..ya walau pun suami salah rita xblh ckp tu

    • Amboi OtayTown…aku xsetujula ngan ka0.berhujah macam pandai.kO tau ke kenapa jadi macam tu dalam rumahtangga deorang? Ha,jadi jangan nak buat2 reti nak nasihat rita plak..Ko tau ke kenapa Rita melenting macam tu?? Bak katanye dalam Paper..Sape yang jolok sarang tebuan. Kalu xde sape yang ganggu die hidup baik2 je sebelum ni..xdela die sampai terkeluar isu sebenar adik Ipar die tu..Bongok! Kalu ko terkena lentingan orang tanpa sebab pon Ko akan Naik Hantuu..betol??

      Xpayah la nak berlakon baik sebagai penasihat terbaik..padahl ko pon bukan reti bersabar nye orang.Nak nasihat baik2 skit.Xpayah nak pakai tanda seru ko tu. SENGOI…tu menunjukkan ko seorang PE-MA-RAH !!! STUPID !!

  3. kita doakan yg terbaik utk mereka… aku x berpihak kpd sapa2… kta x tahu sapa salah sebenarnya… hanya Tuhan yg tahu samada rita atau pun keluarga suaminya yg salah… kta tengok la nanti…

  4. yg ayu tu jadi penyebuk asal??? awk tu ayu xde lah bagus sgt,husband awk tu xde la baik sgt.so jgnlah lancang dalam berkata2,

    • AYU RAUDHAH adalah pencetus segalanya. padan ngan muka ko keguguran! sial punye pompuan… mulut longkang

      • ishhh x baik u cakap gitu….itu kuasa Tuhan…kang pahala awak dapat kat die…peace no war

      • heheheh..sokong..sokong..
        kerana mulut..badan binasa nanti kan..
        tuhan bagi cash je beb ..wait N SEE..Raudah OOOiiii…takut lah pada tuhan didunia hanya sementara..awak tu,baru didunia baru,so jaga lah rumah yg baru dibina nie..
        klu banyak yg benci pada anda berdua…itu nama nya doa lah .

      • temenggong setan

        hang x tau spa salah spa benar…. yg hang bagi ayat mcam tuu apa pasalll….. hang x tau spa btoi…. bangang punya markonah….. hang dpat sumber dri melodi je kan…. klau rita pangkas ang cya lanoo…. wei,, ayat tuu jga sikit… HANG BUAT TAKDIR MENGALAHKAN TUHAN…..NERAKA JAHANAM CEK DOK MAIN2 BENDA NI…. AKU SYOR KAN HANG MARKONAH BUKA YOUTIUB TNGOK CERAMAH USTZ KAZIM ILIAS TAJUK HUKUM MENGATA TANPA FAKTA YANG KUKUH,,, TANPA DISAKSI APA YG JADI…TENGOK USTZ KAZIM NK KATA APA??? SYURGA KAH TEMPAT HANG???? KALAU TAK JUMPA TAJUK TUU GTAW AKUU… NATI AKU UPLOAD UNTUK HANG.. KALAU MUU RSA MUU SALAH ,,, MUU MOHON MAAF LA KAT AYU N ZAQKUAN

    • yUp btol sangat.. saye setuju dengan awak, AYU RAUDHAH Tu jgn laa over sangat husband die menang bukannye baik sangat besok kalau dah kena batang hidung sendiri baru tau.. dah jadi janda mcm kakak die rozita che wan!!!! sibuk sangat hal diorang.. kalau i jadik u laa AYU raudah i x campur… gasak laa… hmm dunnia nie berputar tak mustahil akan kena kat you.!!! lagi satu sekurang-kurang nye rita ngan aidil tu cume masalah keluarga jek.. kalau you AYU Raudah hmm masalah laki you tu kaki pompuan…!!!!!! lain kali jgn nak menyebuk hal orang… ishh aku paling benci orang penyibuk macam AYU RAUDAH!!!!!!!!!!!!

      • temenggong seta

        untuk pengomen yang tak tau kpala ekor…. taubat lah…. dunia dah tua… hampa tak tau SPA btoi spa salah…. SYURGAKAH TEMPAT HAMPA???? NAUUZUBILLAHH….

    • Ha itulah kan..RAUDAH tu penyebok betol.Patutnye die ngan laki dia tu diam2 udah le jaga kuarga sendiri..Balik umah buat anak sendiri sudahla.sebok nak tolong ambik anak orang plak.GILA punya Keturunan.Jenis Ape Pon xtau la Puak deorang ni..xpikir hati dan perasaan orang. Depan Media punyalah Hipokrit.'No Comment' kejadah deorang gitu..tapi last2 ade komen jugak. Jenis X cerdik nye Orang gitu

    • temenggong setan

      muu tau mna AYU RAUDHAH lancang dalam berkata???? muu saudara??? muu saksi?? muu shabat??? muu musuh??? wei klau tak tau kita jgn menyampok…. hang saksi ke?…. ohh tngok melodi je apa yg rita kata,,,, kalau rita pangkas hampa cya la noo…. orang mulut mcam rita tuu,,, syurga kah tempat dya. orang yang x tahwan kpala ekor dok komen sna sini,,, dok kta kwan nii slah kawan nuu salahh…. mudah2 syurga lah tempat… aminn… mna tau ayu n zaqkuan x tau apa2,,, tiba2 fitnah mai…… ayu n zaqkuan dpat pahala,,,, hampa dpat apa??? kita tak tau spa btoi spa slah…. so kita diam sudah la… yang x brkenaan jgn nyampok… ingat komen2 nie yahudi yang cipta,,, depa nk menyesat kat umat islam..

  5. AS SUAMI,AIDIL PERLULAH MEMPERTAHANKAN KELUARGA DIA…..NI X SESUKA HATI JE NK KUAR MASUK RUMAH… BE PROFESIONAL LA… AWK TU BKN BUJANG,,,, DH ADA ANAK….. NI X IKUT SANGAT KATA HARI… INGAT PEREMPUAN NI APA… RASA NK DATANG,, BILA XNK BLAH… AMBOI….. SENANG NYA HIDUP

    • Laki yg tak de egg langsung..sampai nak lari rumah pun tunggu bini kat kampung dulu. Sah chiken, childiss, ego dan LOSER!!! As husband, ni ke tindakan jantan anda????? Dgn bertindak begini, maka cite2 buruk sal anda dan adik anda dapat disimpan…hahahaha..sejahat2 ko org, sorok camne pun kan terdedah jua. Ita, kumpul bukti2 yg kukuh, fight in court and reveal everything..baru padan muka player sgt lah ni! Get a better life after that…we support u all the way.

    • YEAHHH !! setuju setuju !! Jantan 2 ekor yang xcerdik. takat player gitu boleh r..tapi mental macam LEMBU…MoooOOOooo MoooooOOOooo ..Otak deorang ni lembab n xpandai berfikir.sebab tu deorang boleh bertindak tanpa rasional..Mak bapak deorang lagi MOOoooO..Tu BINGAI teroz sampai sanggup Guna ubat guna guna tuk anak2 dia.bagi makan benda2 kotor.sebab tula keluarga deorang ni Xmaju dari segi tingkah laku..Pikiran cetek.Kolot..tapi nak berdamping dengan Artiss..WoHhooo..Xsedar diri nak jadi glamourr..tapi kolot nak mampos

      • temenggong setan

        untuk pengomen yang tak tau kpala ekor…. taubat lah…. dunia dah tua… hampa tak tau SPA btoi spa salah…. SYURGAKAH TEMPAT HAMPA???? NAUUZUBILLAHH….

  6. aku pon x pihak sape2.. dedua pihak ade salah masih2… aku sendiri seronok and sejuk hati bile dgr dieorg dah berbaik… tahun baru.. bukak buku baru… mmg nk lihat dieorg bahagia… nk ckp byk pon x gune… kiteorg luar xde dlm 'kasut' dieorg dan dieorg dah kawen n beranak pinak pon… tapi bile hal ni timbul… aku geleng kepala… dah tau hal mertua sensitive.. jgn bagi statement mcm tuh w/pn org tanye2… x syg rumah tangga ke.. x kesian kat anak2 ke… nk salah zafuan pon x boleh… "luka bukan boleh terus sembuh"… dah tuh pegi ckp bukan2 pasal gugur anak semua… hmmm.. rugi2… buat xtahu sudah la… SABAR x rugi… sedih tgk pergaduhan ni.. rumah tangga dan anak2 jadi mangsa ego seorg wanita… dan isteri… buka pekong keluarga and diri sendiri… org luar buat cover cite ni dpt UNTUNG RIBU2… rita and family + in law.. dpt MALU !!!

  7. Tak habis-habis… Yang sorang tua, yang sorang muda. Nak letakkan pemikiran hampir ke tahap sama dengan umur bukannya senang…

  8. setuju sangat dgn pendapat otaytown…apa2pun hurmat suami dan keluarga mertua. bukankah ini perkahwinan kedua rita dan rita lebih tua dari zafuan? patutnya rita lebih pandai menjaga mulut dan diri…di sini peminat jgn lah salahkan ayu. ayu hanya menjawab soalan wartawan dr melodi..dan pd pendapat saya, tak ada pun memburukkan rita. sebagai adikberadik kembar mereka lebih rapat dan telah membesar bersama-sama, susah-senang, bersama, tentulah merekadapat merasakan kepedihan yg dirasakan oleh kembar mereka. mereka tentu telah meluah perasaan masing2,mungkin zafuan dah tak tertanggung lagi perasaan lalu menyuruh zafuan menjemputnya. suami saya sendiripun kata beliau akan mengambil tindakan yg sama, jika dapat isteri macam rita. suami saya 10 tahun lebih tua dari saya pun boleh kata begitu..

    • ala rita sebagai wanita pon perlu mempertahankan diri dia.. klau rita xbersuara konfem semua org akn salah kan rita… waktu pergolakkan rumah tangga mereka yg first pon rita berdiam diri tp pihak lelaki pulak semakin melebih2 so salah kah rita nak pertahankan maruah dia? dah ok la rita xlebih2, yg zaquan and wife tu sebok tolong aidil kenapa, sepatutnya mereka nasihatkanlah aidil klau xnak fikir pasal rita pon fikirkanlah pasal ryan and arjuna.. xkesian ke kat mereka.. xbaik la runtuhkan masjid org, thn laknat tau..

      • betul 2. sepatutnya AZ ni berfikir semasak-masaknya sebelum buat keputusan meninggalkan rumah. kaji balik, semua masalah ni berpunca drpd siapa. bila kau dah sanggup menikah di luar negara semata2 untuk hidup bersama RR maksudnya kau dah terima sebarang risiko di sebalik pernikahan 2. ini tidak, setiap kali ada masalah, tinggalkan anak isteri. dah tu, tinggalkan rumah time anak isteri balik kg. mana tanggungjawab kau sebagai seorang suami? kalaupun RR ni bersalah kerana mengaibkan si ZA 2, kau patut fikir kau nak pertahankan isteri kau yg selalu dihina, yg selalu diperkecil2kan oleh ipar kau atau nak pertahankan perangai ZA ni yg tidak bermaruah? (itupun kalau betul lah dakwaan si RR yg si ZA ni sdh mengandungkan anak org then suruh gugurkan) kalau kau nak pertahankan si ZA atas perbuatan dia, maksudnya kau pun turut bersubahat dgn si ZA ni. dah tahu kesilapan ZA tapi masih pertahankannya lg. jgn sampai perempuan yg dimaksudkan itu menampilkan diri dan bercerita hal sebenar, sudahlah…

        • YEss.Memang kenyataan RIta benar tentang adik Ipar nye .aku rakan Perempuan M yang dimaksudkan. Perempuan tu sendiri pergi jumpa rita bagitau pasal hal tu.tapi Rita Bagus..simpan sekian Lama tuk jaga nama baik suami..Tapi tengok la apa yang jadi?

          Aidil Tu Bingai xreti berfikir..memang die Tau perkara ni tapi xnak dipanjangkan.sebab tu adik kembar dia.Tapi berkenanan pergaduhan Twitter ni..Aidil patut fikir logik kenapa Rita sampai marah gitu.slama ni die simpan aje. Aidil Tu BoDoo..Xpandai pikir rasional nk buat tindakan.Die ni jenis bendul.xmacam Zaquan.

          Kembar ni sangat sangat berbeza parangai.macam langit n bumi yerr..kalu nak tau..So xde masalah aidil dipergunakan adik die slamani. Zaquan n keluarganya memang batu api kepada Aidil supaya bercerai. "KENYATAAN RITA MEMANG BENAR" AIDIL TU DAYUSS !!!

    • apa masaklahnya .. apa yg rita buat , jahat sangat ke dia tau laki dia yg tak matured nak menangani masalah rumah tangga sendiri sampai kena libatkan kemabrnya? tak boleh idup tanpa kembar?.

      lak iapa main tinggal 2x umah macam tu. podah lah…

    • temenggong setan

      aku sokong apa yang rrrr kata….. rita kena jga mulut,,, baru ati suami dapat d pikat seperti tangan yg telekat pulut… jgn dok aibb kan suami…. x bau syurga tauu…

  9. Mcm2…sok cerai berai…artis! Kawen x restu salu dpt mslh

  10. hal rumahtangga simpan dlm je ada masalah ke pergi kauseling bukan berlaga sesama sendiri…berdiam diri adalah lebih baik dari berkata2 …

  11. pasal ayu 2 ske mnybk rmh tngga diaorang pn tk trurus

  12. tak habis2 nak gado2 la dorang ni…

    Layan http://www.diskaun.my lagi bagus la…

  13. Awal tahun bila RR berbaik dengan aidil memang seronak sagt tgk aanak2 diorang yg comel2.

    apa pun nasi dah jadi bubur…aidil tentu sebelah kembarnya. pada rita lain kali jangan layan solana pemiant nie..kdg2 org dengki tgk kita bahagia.

    aidil ni tersepit tengah2…. apa pun kalau susah2 sgt..berppisah je RR.. insyaallah kat luar sana ada yang menunggu ..mana tau jumpa lelaki yg beriman dan bertanggjungjawab… apa pun buat masa ni RR perlu diamkan diri jagnan bagi aidil tertekan..biar aidil tenang dulu..

  14. Apa jg yg berlaku sbg suami n isteri Rita n Aidi perlu sama2 muhasabah diri.Dan yg pntg jg keluarga jgn sesekali msk cmpr urusan diaorg laki bini xkira keluarga aidil mahupun rita.Kadang2 masalah antara keduanya cuma sebesar kuman tapi dek krn masuk cmpr keluarga n org luar bnd yg kecik pn blh jd besar.Akhirnya menyesal x sudah. Apa2 pun sama2 la kita doakan agar masjid yg indah ini x runtuh @ diruntuhkn oleh sape2 pun. Buat Rita bnyk2 kan bsabar n sudah2 la m,beri komen di media.Aidil pl tenangkan fikiran,fikir secara rasional,yg pntg apa jg keputusan @ tindakan dahulukan anak2 n isteri krn kebahagiaan anak2 lbh pntg drpd org lain.Jgn dgr ckp2 org n yakinlah yg aidil sndr lbh mengenali Rita drpd org lain.Org blh ckp apa pun tapi hanya Rita n Aidil yg mengetahui tentang diri masing,korang yg tdr sebantal mkn sepinggan.Ingat jg kesusahan ms nk kawin dl..Apa2 pun semoga Rita n Aidil kembali bersama….

  15. xsblhkn sape2 pon.. bg sy, aidil & rita sama2 salah.. mgkn masing2 ego.. & the most worst thing is ad plak org ke3 yg bzbody.. mgkn la xde niat nk rnthkn @ lagakn diorg tp tindakan yg diorg ber2 ( ayu & zaquan) buat tu akn tymbhkn lg mslh pd rmhtangga diorg… hal umh tangga xyah nk cite kt org luar.. bile org luar dh tau, inilah jd nye.. bkn nk membaiki keadaan, tp memburukkan lg.. hrp diorg dpt settle kn mslh ni bebaik.. xnk tgk rmhtangga diorg tu runtuh.. sian kt ank2 yg semakin membesar tu…

  16. adik ipar pon satu…hal mcm ni x payah lah masuk campur…..masalah nya hanya kata2 mcm ni je…. tidak kisah jika ibu mentuanya sayang kepada ataupun tidak…salah ke ayat .2.ape yg rita kata 2 ade betul nya..kalu sayang alhamdulillah kalu mertua nya x sayang x kan lah nak d paksa2 sayang lak…adik ipar x sepatut nya cepat melenting bawak berbincang..kalu asik nak berperang bila nak seattle masalah…..memde 2 mcm ni jgn d ambil reneh ade satu hari nanti perkara mcm ni akan berbalik pada kita..pikir lah n renung2 kan lah…

  17. sy memahami apa yg RR rasa.. slalunya bnda ni makin jadik sbb ada campur tgn ipar duai yg suka sgt bz body hal org n RR plak sorg diri… bygkan RR sorg kena attack ngan famili laki dia..

  18. Ingat jadi isteri ni senang ke?? kalo Rita bersabar.. percaya la… byk hikmah yang Rita dapat.. Antaranya hidup bahagia bersama suami… org luar.. kite takkan boleh kawal.. x hari ni… esok lusa mmg akan sentiasa ade yang mengganggu bagai.. Berhenti la menunding jari pada org lain.. cermin diri sendiri kalo hendak terus di sayang suami… ade isteri kene teruk2 dari Rita tapi still hormat dan patuh suami… bukan hukum org perempuan tapi rujukla pakar agama… besar ganjaran utk para isteri menghormati suami serta keluarga w/pn suami dan keluarga membuat onar pada isteri.. lain kalo suami or keluarga suami suruh melacur diri.. meliwat or pukul bantai teruk hingga cedera.. patut la melawan… hal Rita terase x besar mane sampai Rita nak buka aib kembar suami sendiri (kalo btol la ape yg rita dakwa tuh)… Syurga utk para isteri kalo bersabar dengan suami dan keluarga suami… sekarang sapa yg rugi??? bukan ke rita sendiri… kesian anak2 yg masih kecil2…

  19. kenapa mesti ada ayu raudah dlm cerita ni.. sori to say aku benci giler pompuan tu.

  20. otaytown ko ni dh kenape komen mcm gud2 jer. muak la aku baca!

  21. seorang ibu tua..

    kerana mulut badan binasa….kata2 yg dah terkeluar tak boleh tarik balik, kata tak kisah mertua tak sayang, tak kisah jika zafuan berpihak pd kembarnya (di twitter)…rita tulis ini macam provoke keluarga si kembar tu..saya yg ada anak bujang ini pun terasa kalau dapat menantu yg mcm ini…umur dah tua (36 tahun), suami baru 25 tahun.patutnya jadi role model pd suami. ini guna bahasa caci maki pd kembar suami…buka keburukan adik ipar sendiri menunjukkan sikap buruk diri sendiri.patut berdiam diri, adik ipar tu tentu nak mempertahankan ibu dan keluarga sendiri. yg dikait-kaitkan sejarah buruk (kalau benarpun)adik ipar tu, buat apa? jangan salahkan suami jika suami lari…tentu suami tersepit dlm hal ini. zaquan dan ayu tentu tak datang menolong aidil keluar dari rumah rita, jika tidak diminta aidil..jangan salahkan mereka. rita telah menjatuhkan maruah suami sendiri dengan mengaibkan adik ipar..tak kira sapa mula dulu, patut rita tahu bila nak berhenti komen-mengomen tu..suami atau isteri boleh tukar ganti, tapi air yg dicincang tak akan putus…

    • alaaaa macik, org laki bole kawen ramai, macik tak pueh ati anak macik kawen ponpuan tua naper? sok dia kawen la ngan yg muda, kuota ada 3 lagi macik, sedangkan bini muda dari laki pong org laki tetap menikah lain, nak heran apo da jodoh dia, sama mcm nabi menikah ngan ct katijah..ponpuan tua jugak…

      • jangan samakan siti khadijah dgn rita rudaini…… siti khadijah jaga maruah suami dan keluarga …tua muda tak jadi hal, mulut dan perangai kena jaga

    • menantu terpinggir

      pada saya wanita tuo ke wanita muda ke sama saje makcik….saya rasa makcik sepatunya jd rolemodel kepada anak menantu amkcik…sb makcik sbg ibu dapat membuangkan persaan suka dan x suka kpd menantu makcik…sepatutnya makcik membantu menantu makcik untuk sama2 masuk dlm kelauarga makcik….org baru makcik…

    • Haii Makcik..Memang la air dicincang xkan Putus Makcik Oi..Tapi Kalu cincang Orang yang macam Kuarga Zaquan tuu Bolehh sangat sangat PUTUuuss>..Makcik xpcaya cuba la Potong adik Ipar Makcik..Hahah..Makcik Tau ke adil yang mintak tolong adik n ipar die tu??

      Ke makcik Buat2 tau? Suami tu xpatut la lari macam tu.seharusnya tunggu la rita balik dari kampung dulu n bersemuka..Ni lari Macam HanSAPPp..Itu nama nya DaYUSS…berbicara pakai msg ja..apala DAYUS..Macam Makcik jugak kot

  22. Muak… kalo muak x yah bace bongok !! bukan mcm gud2… sekadar kongsi pendapat dan itu la hakikat yg org cube nafikn… both of them unique in their way even their love story.. rugi sgt kalo hal remeh jadi punca segala pergaduhan… lagi satu kesian anak2.. semoga ade sinar dlm perhubungan dieorg.

    • hahah kelako ko ni otaytown…..ayat2 kau kat atas nasihat kemain teratur mcm gud2.. tapi kene komen sikit dah hangin… hahaha.. kat situ kau dh npk failed bro!!

      • brader 'muak'… xde pasal la aku hangin.. mmg cara ckp aku mcm ni laa.. bukannye aku emo… adoiiiiii… ko ni brader ke sis ??? wakakakkakaka

        • Aku pn muak kalau org cuba tunjuk alim sangat. Sbbnya dia tak letakkan situasi tu kat diri dia. Secara jujurnya berapa kerat sangat yang boleh tahan kalau selalu di pulau keluarga mertua. Baik lelaki atau prmpn. Hubby sy pn kekadang merajuk dgn family sy yg suka membanding2 menantu. Sampai kekadang sy yg kn pujuk baru blh blk kg sy. Sbb tu sy x slhkn rita ikalau dia x nk blk. Pd yg suka bg nasihat tu, bglah nasihat yg seimbang. Sbb nk sejukkan hati yg panas dgn nasihat yg over alim akn buat org makin panas..

          • utk muak and momo… korg… ko kalo "sis".. aku paham knape ko emo… kalo ko brader… aku rase heran plak knape ko nk emo… aku bukan tunjuk alim or baik.. aku pon manusia.. korg pandai plak ckp.. aku bukan ade kat tempat rita or aidil… "so senang la ckp and konon tunjuk gud2 and so eva… "… Yg korg komen mcm2 sampai emo x tentu pasal.. knape?? ko kat tempat rita and adil ker??? aku sekadar berkongsi pendapat…. itu saje… yg korg nk emo knape.. x suke dgn pendapat aku… diam2 sudah.. gi la post pendapat sendiri… ape masalahnye.. name pon blog… adoiiiiiii

          • suke part ade wanita yang lebih teruk dari rita masih boleh bertahan..hahhaha,..hey otaytown..u ingat ni sinetron bawang putih bawang merah? hahahhahahha..plawokplawok..kalau rasa kita di aniaya..mari kita serangggggg.muahahaha..
            sabar bermaksud kita menempuh segala dugaan dan ujian yang mendatang..
            tetapi benci pada kemungkaran dan kezalimaN… 🙂
            jgn menggambarkan orang yang sabar itu sebagai seorang yang bodOh

        • hello brader otaytown..cuba ko baca balik komen aku.tak engko tak aku kita semua sama manusia biasa macam rita juga..bukan malaikat.. lumrah manusia melenting bila org hentam..so 2×5..and for ur information aku mg bra bukan bro. nak berkenalan?..drop ur num..kihkih

      • Hatu pasal aku cakap Die ni PE-MA-RAH !! kalootaytown kat tempat Rita pon die jadi Hangin Puting DIA !!! Hahaha..nak nasihat macam bagus je.cube kene kat batang idung dia benda2 macam ni..Laki hang Bingai macam Aidil tu..lembu kena cucuk idung..aku rasa dia jadi incridible HULK kot..HAHHA.Lawak Lawakk""

  23. Kepada RR….byk2 bersabar…serahkan semuanya pd Allah…buat la solat istikharah, minta petunjuk padaNya…katakan pd Dia, kalau mmg benar Aidil Zafuan adalah yg terbaik utk Rita di dunia & di akhirat, mintalah Allah tunjukkan jalan agar rumahtangga korang boleh diselamatkan…namun jika dia bukan yg terbaik utk Rita, mohonlah spy Allah beri kekuatan utk Rita menempuh hidup tanpa Aidil Zafuan…Mungkin ada yg lebih baik yg Allah telah tetapkan utk Rita di kemudian hari….Hanya Allah yg mengetahui perkara2 yg tidak kita ketahui…Amin…

  24. hidup bolasepak nogori sembilan…walaupun dah msk atm..takpolah…

  25. saya xsuke ayu raudah tu.. kenapa dia masuk cmpur lebih2 plak.. anti ayu raudah yg bajet cun tu..

  26. Gelilah pulak dengarnya sikit2 keluar rumah..sikit2 keluar rumah….kalau I boleh belahlah suami macam tu……..satu pergi sepuluh marilah……tak usah takutlah kehilangan suami…sebab suami yang macam tu bukan suami yang bijak, dia lebih mementingkan diri, sewajarnya dia lebih matang sebagai ketua keluarga ,umur muda dari isteri bukan tiket untuk asik di belai je,…so untuk Rita yang penting jagalah anak2 tu dengan sebaik mungkin…untuk Aidil kalau dah tak suka kata jelah tak suka, carilahlah yang lain dah tu tak ya sebok2 rebut anak , buatlah anak dengan bini baru bnyak2……..

    • sebagai isteri.. keutamannye wajib menjaga maruah… 1. suami.. 2. keluarga suami… 3. keluarga isteri.. 4. baru diri sendiri.kalu kau xada banda ni msti bercerai la alamat nya..aku jamin kau msti ingat kata2 aku ni.

    • betul cakap Mila' Blah la Jantan Lembab Macam tu kan? Tahap Otak yang belum matang macam aidil n zaquan ni xkan kemana mana. Sebab deorang hanya tau main bola jek.Bukan Jenis anusia yang terpelajar dan berfikiran bijak.
      Jadi Rita xusahla takut if u lost that kind of husband. Anggap jela kalini dugaan yang u boleh membuka lembaran baru tanpa keluarga dan insan yang xcerdik n xmatang macam deorang.Let it Go Je la kalu u dah x larat lagi..Lepas ni hidup dengan tenang je dengan anak anak.Lupakan mereka yang jadi batu api tu

  27. artis yg sOrg nie xabs2 mslh dr sblm kwen smpai da brnk pinak..xtawlh pOblm brpunce dr phak mne..

  28. x abis2 dua org kembar ni ngn masalah keluarga..mcm bdk2…klu dh macam ni baik x yah kawin muda…cuba la matang sikit

  29. aiihhh..dulu mak mertua tak suka..tut..tut..tut..alhamdullilah..mak mertua ngan family dah boleh restu dah..
    alih-alih 2 ekor tu,wat kes pulak..naper ya! tak bagi kebahagian pada diorang ya.
    don wori la..berani gerenti punya la..perkara yg mereka buat jahat nie mesti akan berbalik pada 2 ekoq tu nanti punya..kuasa tuhan:@

  30. pada aku mentua die pun salah juga kalau menantu tu bukan menantu pilihan jgn lah sama2 buat perangai..sepatutnya mentua rita nie menjernihkan lagi perhubungan yang keruh sebelum ini…sbg mentua suka sgt ke tengok rumahtangga anak tu bercerai berai…..x kesian kat cucu yang masih kecil tu membesar tanpa bapa….macm suami rita nie..memang lah ko tu muda tp ko yang pilih jalan untuk berkahwin dengan rita…jd ko kenalah mempertahankan maruah isteri dan hak isteri ko tu..suami ape ko nie…mrh betul aku ngan ko nie…lhahahah..lagi satu si adik die tu pun x payah lah nak jaga hal rumahtangga org…ko kan dah berbini jaga bini ko tu yang seksi dah berambut karat tu…ko kena ingat hukum karma dalam kehidupan….skrg ko bahagia esok lusa nnti hdup ko x th..agak2 lagi teruk dari si rita nie…kepada rita aku cuma nak ko hadapi dugaan ini dengan sebaik2nya…ko leh dapat laki lg baik dar die….ko lagi popular dari die…die tu tunggu masa je bila dah x boleh main bola nnti tgk lah khdupan die macm ape….ada laki ngan x der laki sama je..baik x der laki lg bgs jg je anak tu sebaik2nya…

  31. suami rita tak matured sebenarnya….bebudak lg katakan….tak reti buat keputusan walhal sudah menjadi suami dan ayah…..bergantung pada keputusan org lain…semata2 mata nak menjaga hati org lain..anak dan isteri ditinggalkan…amanah Allah yang diberikan kepadanya ditinggalkan begitu sahaja…kalau dah tak sanggup hadapi krisis rumahtangga macam gini, lepas kan lah isteri tu drpd menyeksa jiwa dia ngan anak2 dia….dah lah tak ambik peduli…blah mcm tu jer…nampak sgt tak matang…

    • sebagai isteri.. keutamannye wajib menjaga maruah… 1. suami.. 2. keluarga suami… 3. keluarga isteri.. 4. baru diri sendiri.kalu kau xada banda ni msti bercerai la alamat nya..aku jamin kau msti ingat kata2 aku ni.

      • laki aku pun muda dari aku, n aku pun pada mulanya tak d sukai oleh ipar duai tp aku kuat macam RR. setiap tohmahan n cacian aku balas n buktikan kebenaran. klu aku ni artis agaknya lagi havov citer aku ni kat paper. Tp aku mungkin bernasib baik sbb laki aku tak lah buat keputusan cam budak2 ,sikit2 lari dari umah. Dia biasanya akan berdepan dgn aku n tanya abis2an smpai dia puas ati. AIDIL be matured dik. kalau dulu berani pulak ko bwak lari anak org khwin kat obersea, boleh pulak ko blkangkan keluarga ko tp bila anak dah berderet ko biarkan org luar mengkotak katik kan rmahtagga ko. bawak muhasabah ok.

  32. alaa…mcm2 lha kau urg niey … ish2

  33. BAGUSLAH TU RITA..SEMUA HAL KELUARGA KAU CERITA KAT ORANG…TUJUAN KAU TU SEBENARNYA NAK KAITKAN SI ZAKUAN DGN AYU..I CAN READ BETWEEN THE LINES LAH..PATUT KAU MALU LAKI KAU TINGGALKAN KAU…LAKI MANA TAK SAYANG BINI…KALAU LAKI DAH TINGGALKAN KAU TU MESTI SEBAB DAH TAK TAHAN DENGAN MULUT DAN PERANGAI KAU….DIA YG TINGGAL SERUMAH DGN KAU, TAU PERANGAI KAU SEBENAR…SUAMI KAU DAH HILANG PUNCA, SAPA YG TAK MARAH JIKA BINI BOLEH HEBOH AIB ADIK SENDIRI DI MEDIA…KATA TAK KISAH MERTUA TAK SAYANG, TAK KISAH AIDIL BERPIHAK PD ADIK DIA…SEMUA ORANG BACA TWITTER BAHASA KURANG SOPAN KAU.. ADIK IPAR TU BUDAK2 LAGI, KAU JANGANLAH LAYAN DIA…INI NAK START 'GAME' DGN IPAR SENDIRI…AKU RASA AIDIL FED UP TENTULAH MINTA TOLONG ADIK DIA AMBIK DIA….KALAU NAIK TEKSI LAGI HEBOH NANTI…PATUT KAU DIAM,JGN CERITA KAT MEDIA..BILA HATI DAH SEJUK NANTI DIA BALIKLAH….DAH JADI MACAMNI SUSAHLAH….

    • RITA BAGI KENYATAAN SEBENAR LATUU..DIE DAH SAKIT HATI SANGAT LA TU WOI SAMPAI SANGGUP BWK KELUAR KENYATAAN SEBENAR ADIK IPAR DIA! BUKAN NAK AIB KAN LA TU..KO XPAHAM. RITA PON DIAIBKAN SELAMA MANA SEBELOM NI?? KO PIKIR LAA..DEORANG BARU KENE SIKIT…DAH GELABAH..AHHAAA PADAN LA MUKAA..DAH BETUL APA YANG RITA CAKAP..

      ZAQUAN SEKOR TU MEMANG LIARRRRR..xmacam aidil yang jauh lebih jujur dari adiknye..

    • ni lagi satu nk salahkan rita je.
      si zaquan tu budak lagi ke nak ? dah jadi laki orang.. pasal dia nyebok campur rita nye Tweet… kalau aku jadi rita, mentua tak suak nak cakap macamana.. terima ajalah.hidup mesti diteruskan . aku rasa itu maksud dia tak kisah..

      lgpun, nk balik camana kalau ada hantu dalam rumah mentua, nanti balik kena aibkan dpn mentua. aku tak ras AIdil boleh pertahankan bini dai lah kalau kena hentam..diam .. nak kawen kemain, dah dapat, buat macam bola…

  34. Jgn kawin dgn lelaki yg kurang matang walaupun memiliki muka jambu mcm aidil kembar ni…

  35. salam..
    apabila kita tidak tahu hujung pangkal cerita sebanar, jangan sesekali membuat tuduhan berat malahan telahan atau kata2 yg merendahkan seseorg kpd sesiapapun baik rita,aidil atau ahli keluarga mreka. kalau tuduhan itu dusta(batu api,xmatang dsbg),boleh jatuh fitnah dan semestinya berdosa. kita tidak berada di situasi mereka, hanya mereka dan Allah sahaja yang tahu setiap duduk cerita dan rasional tindakan mereka. sebagai pemerhati, kita patut doakan yg terbaik utk semua. jgn buat tuduhan padahal kita org luar yg xakan pernah faham cerita sebenar.igt pepatah melayu>>budi itu melambangkan bangsa.jaga adab dan kata2…
    wallahualam.

  36. ..if Rita ade wat slh…aidil pun kene muhasabah n didik wife die bkn dgr ckp mak bapak die je tgk mmg Dr awl g x suke rita…I wish rita Dan suami berbaik n muhasabah diri n cari balik syg antara satu sama lain demi anak2…sgt x setuju caramel aidil keluar rumah tanpa pengetahuan Rita…kalau suami saya wat cmtu sy akan rase terkilan sgt n mslh akan jd LG keruh tu menampakkan x matured nyew si aidil ni..n for ayu audhah…dosabesar dgn niat atau perbuatan Cuba meruntuhkan rumahtangga orang lain n kalau Tuhan nak balas kt dunia pun boleh sekejap je..pls la jg rmahtgga sndr dl…awk tu org kua jugak…blm tntu boleh jd fav menantu pun n blm tentu boleh kekal rumahtgga kalau Tuhan takdirkn smpai bile pun xdeanak….Dr dulu lagi bfore die kawen dgn zakuan die dh jd batu api dlm runahtgga Rita…so stop it la bfore awk tgk terkene…Rita pls la pujuk its husband back n gunekan kelebihan sbg isteri untuk lemb akan always side dieutkan ati aidil balik supaya aidil sedar tentang isteri dan anak die yang lebey memerlukan die…I believe kalau Rita buat cmni smpai bile pun aidil

  37. Dahla xboleh branak lagi.sebok dgn rumahtangga orang. yang Zaquan tu pon sama. Jaga wife ko sudah la diam2" Balik buat anak ramai ramai. xpayah nak amik anak orang plakk! Pastu bagi cucu kat mak bapak ko yang bendul tuu..Hati Anjing punya Puak;

    • TEMENGGONG SETAN

      lailahaillallah…. wei naga hitam…. hang tau apa yang hang kata tuu….. yg dok ungkit psai anak tuu psai pa??? tak kena kat btang idung hang lagi naga hitam… hang dah lagak mcam tuhan naga hitam…. maksud nya hang dh pertikai takdir tuhan…. dah takdir tuhan tetap dya tak da anak,, yang tu lah takdir bangang woii… wei naga hitam… tuhan nak tarik nikmat anggota badan hang skelip mta bleh hilang…. mna tau hang dok tngah caci ayu ,,, tiba2 pang aksiden ptah kaki,,, pompuan hang plak rahim rosak… lpas tuu org glar hang naga hitam kaki kodong bini mandol…. APA PRASAAN HANG… BANGANG TLONG JGA KATA2…untuk pengomen yang tak tau kpala ekor…. taubat lah…. dunia dah tua… hampa tak tau SPA btoi spa salah…. SYURGAKAH TEMPAT HAMPA???? NAUUZUBILLAHH….

  38. tak habis habis kisah mat poyo kembar ni… mcm la bagus sgt… padahal kalau mereka tak wujud malaysia lebih cemerlang…

  39. fear ALLAH whatever you are and follow up a evil deed with a good action wich will wipe it out, TREAT PEOPLE WELL

  40. kita xtau ape mslh dorg,..jadi doakan yg yg terbaik utk mereka..
    lebih baik mendoakan kebahagiaan org lain dr menyumpah seranah,ati
    sakit dosa pun dapat..wat pe

  41. kita tak boleh menetapkan siapa betul siapa salah…sepatutnya mereka2 ni berhati2 sikit supaya citer2 negatif tak sampai ke pengetahuan org luar yg tak ada kaitan…semoga mereka semua akan mencari jalan penyelesaian yang terbaik…sama2 lah kita doakan…

  42. sbb tu la aku xtgk drama dia kat TV3…benci sgt2 ngan perangai AYU bajet ayu la tu, perangai PLASTIK…uwek!!!!!
    hrp2 ada sinar bahagia utk RR & Aidil…all fans xyah la nak gaduh2, kita doakan utk kebhgiaan mereka dah la.

  43. RITA DAH CUKUP SABAR..LAKI DIA MCM HANTU..PENGECUT…

  44. JGN NAK SALAHKAN PEREMPUAN MCM RITA..DAH TERLALU BYK PENGORBANAN DIA SLAMA NI..TAPI SUAMI DIA TAK PANDAI BUKAK MATA N TENGOK..SUAMI AKU PUN MUDA 5TAHUN TAPI LAGI PANDAI PIKIR..KELUARGA ADALAH KEUTAMAAN DIA…

  45. Rita: wlu awak rasa truk dkata n dhina tp sbg isteri jln bijak utk org hormat pd awak adalah brjumpa dgn saluran yg betul spt pakar agama d pej agama, sbb mereka jd org tengah yg paling terbaik tanpa brpihak mn2..krn hal rumahtangga mmg org suka mnyibuk sbb x smua org suka Rita..

    Aidil: sbg ketua keluarga jgn slalu mnta tlg dgn org luar wlu kaum keluarga sbb smua keluarga akan brpihak pd anak mereka. jadilah ketua keluarga yg ada pndirian,jg maruah suami isteri, saluran yg betul adlah brjumpa dgnn pakar agama kerana mereka tidak akan brpihak kpd ssiapa.mntalah nasihat dan pandangan sbb smua rumahtangga ada maslah..kebijaksanaan kita shj akan menyelamatkan rumahtangga sndiri…

  46. Perkara dalam selimut kita tidak perlu kita dedahkan kepada orang ramai. Nabi Muhammad SWT pernah bersabda, sesungguhnya wanita yang paling ramai dibakar dalam api neraka adalah para isteri. Wanita yang digantung lidahnya dalam api neraka adalah para isteri yang menderhaka kepada suami, mengaibkan suami,dan membuat sang suami berasa kecil hati. Sang suami pula apabila sudah bergelar seorang suami kepada seorang wanita, janganlah diabaikan wanita tersebut. Dia telah menjadi tangungjawab kamu. Dosanya adalah dosa kamu juga. Jadi bentuklah dia sepertimana yang kamu inginkan dan bertepatan dengan ajaran islam. Seorang yang bijak tidak akan melarikan diri daripada masalah tetapi berani berdepan dengan masalah. Isteri adalah tanggungjawab dan ahli keluarga adalah keutamaan. Kedua-duanya penting.

    Disamping itu, perbuatan meruntuhkan masjid yang dibina diatas ketentuan Allah SWT adalah satu kesalahan yang sangat besar. Walaupun perkahwinan mereka tidak mendapat restu daripada ibubapa, namun setelah mereka bergelar suami dan isteri, ianya adalah jodoh daripada Allah SWT. Sesungguhnya salah satu rukun islam adalah percaya kepada Qada dan Qadar tuhan.

  47. Sabarlah rita dan aidil menghadapi dugaan masalah rumahtangga. Tingkatkan pengetahuan ilmu agama terutama alam rumahtangga. Masalah itu mengajar kita menjadi insan lebih baik. Ingatlah Allah swt sayang pada kita untuk kita berfikir dan bertindak ke arah kebaikan.

  48. sabarlah banyak2…doa bnyk2..apa yg belaku sudah suratan takdir yg maha esa…siapa yg bsabar pasti mdapat kemenangan didunia dan diakhirat…amin…

  49. hanya ALLAH shj yg maha mengetahui…akan segala2nya…kita manusia bnyk2lh berdoa utk kebaikan didunia dan diakhirat…dunia hanya sementara…

counter statistics