Saturday , October 1 2016
Home / Gossip Panas / Siti Saida mohon cerai, suami tak hormat arwah bapa dan mengongkong kerjaya

Siti Saida mohon cerai, suami tak hormat arwah bapa dan mengongkong kerjaya

Off topic sekejap. Ada satu ketika, kami baca mengenai keluhan seorang isteri di ruangan Tanya Ustaz dalam akhbar mengatakan suaminya menghalang dan berkeras untuk melawat keluarga belah isterinya diwaktu kelapangan. Namun ustaz yang menjawab keluhan tersebut mengatakan, tak kire apa jua keputusan suami, uols yang sebagai isteri perkara paling mudah dan paling penting ialah taat dan setia kepada suami kerana syurga seorang isteri adalah dibawah tapak kaki suaminya selepas dia berkahwin.

Keh keh! Dalam kursus kahwin dah berapa kali tekankan benda ni kan. Tapi jadik jugak kes isteri mohon cerai ni. Namun begitu, kita tak tahu secara langsung apakah permasalahan antara suami dan Saida ni dalam rumahtangga mereka, ye dok? Cuma yang kita dengar antara alasannya ialah suami tidak menghormati arwah bapanya dan tidak menjaga hatinya iaitu Saida, dan dan yang kami tak tahan nak tergelak, TERLALU MENGONGKONG KERJAYA ISTERI.

Kami tak mahulah cerita bab-bab hukum hakam agama ni sebab kami pun tidak semahir yang disangka. Tapi, memohon cerai kerana sikap suami yang terlalu mengongkong kerjaya si isteri?? Double WTF dude. Jom recap pasal AF, sang suami memberi kebenaran untuk sang isteri mahu popular seketika satu masa dulu, dan menjadi tanggungjawab sang suami juga untuk memperbaiki keadaan kerana kinja-kinja’an sang isteri yang menjadi tatapan umum dulu dan pada masa akan datang hanya mengundang dosa buat sang suami kerana dosa sang isteri juga adalah tanggungjawab sang suami, kan?

Tapi apabila berkeras juga untuk bercerai walaupun sang suami tak mahu, sudah pasti ada sesuatu tak kena di situ, bukan? Gosip sudah diintai Datuk, rakan niaga adik ipar?

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

02-remy-ishak-pasang-bodyguard-mediamalaya

Remy Ishak kini dikawal pengawal peribadi selepas terima ugutan bunuh (7 Gambar)

Pada bulan lepas, kami ada memaparkan berita dimana pelakon, Remy Ishak menerima ugutan bunuh gara-gara ...

9 comments

  1. aku setuju bangat stetment nih..nak bercerai sebab berrrsebab,,,,,nk kawen jantan kaya…tp mmg arr skang x ckp xde sape2…malahan datuk..jauh sekali…TAPI MARI KITA TGGU DAN LIHAT..pas menjanda..pastu dgr lak citer SAIDA BAKAL KAHWIN DATOK!!!.tetttttt….psatu saida bg lak pulak komen….'DH JODOH….INI SUME TAKDIR..KETENTUAN ALLAH SWT"..ERMMMM STEMENT BASI SUDAA…….pooooorahhhhhh chaiittt…

  2. artis2 MSIA…PLSLAH..BG STTMENT BASI…..mual lah woiiiiiii….tp nk wat cane kan….nk meraih simpati…muahahahaa…….

  3. syurga skarang entah dimana pun ada kot…

    dunia artis nie xyah la sorok2x esok lusa tau la kebenaran…apa nak dihairankan artis…

    so tengok jer la…

  4. xkemana pun kalau nyanyi…xder aura la saida….just dpt datok kaya ok la … jaminan anak masa depan kot

  5. suami mengongkong kerjaya isteri???

    kalau dh kerjaya tue x bagus, tentu la suami x bagi!

  6. Alahai Siti Saida, baru nak naik sket nak nak besar kepala. Siti tu dah berjaya pun takda nak show off macam si kakaknya ini.

    Come on la, popular tu takkan sampai bila2….tak payah la nak sibuk2kan diri nak jadi popular. Jaga rumah tangga udah la…

    Nota tangan : kalau suara best macam siti takpe gak nak buat perangai..ni kontroversi sbb kes mahkamah bukan sebab dapat award ke hapa….psttt dengar cerita Siti Saida ada orang lain dalam hidupnya….Dato K juga dengar nya….Dato K. Karawalingam a/l putusamy…muakakakak

  7. Tak cium bau syurga

  8. dulu pon dah kantoi dgn jantan staff tok ti.Dah kene buang dengarnya staff tu.Tu lah klu dah glamer.Lupa asal usul,lupa laki yg bersusah payah.Klu aku lakinya, aku dah lama buang bini camni.Laki dia orait lagi sbb masih sayangkan family.Udah2 lah tu kakak CT.

  9. apa2 pon..semoga berbahagia la dengan haluan hidup masing2..

counter statistics