Wednesday , December 7 2016
Home / Isu Semasa / Spesis ikan laut dalam ditemui selepas kejadian Tsunami Jepun

Spesis ikan laut dalam ditemui selepas kejadian Tsunami Jepun

Ini adalah koleksi (14 gambar) ikan-ikan dasar laut yang kita takkan jumpa melainkan kita selam ke dasar laut dalam macam cerita The Abyss dolu-dolu. Ikan-ikan ini ditemui apabila berlaku Tsunami di Jepun pada bulan Mac yang lalu. Ia dibawa arus kuat daripada tsunami dan terdampar di darat selepas tsunami di Jepun surut. Lagi gambar after the jump.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

cuimb_mviaikcka

Aplikasi Razak menerima serangan “1 Bintang” di Google Play

Aplikasi Najib Razak baru sahaja diumumkan pada hari ini namun ia mendapat reaksi yang berbeza ...

26 comments

  1. These look more like mutants from an overdose of radioactive ray species then normal species (but unknown-unseen 😉

  2. Tu kn sotong ape yg x bese.. Ade je yg pnh tgk..bese la tu..wakakakakka

  3. yaallah.tkutnye…

    dh mcm2 skunk bnd y plik2

    btowl2 dh akhir zman..

    astrafirullahalazim……

  4. wah… ngeri tngk.. gigi tajam2

  5. sume mnakutkan..apakah petandanye???

    • Memang daripada dulu lagi semua binatang yg hidup di laut dalam mempunyai rupa macam-macam ni. Petanda apa nye? Takkan tak penah tgk Discovery Channel or National Geographic.

  6. Subhanallah…sungguh hebat ciptaan Allah SWT. Macam-macam jenis dan rupa bentuk.

  7. Ya Allah…Allah Hu Akbar…Hebatnya cipataan-Nya SubahanAllah…ini bkn kes pernah tgk tv or thru memaner or tak ini sememangnye bukti kekuasaan Allah…disebalik setiap musibah pasti ade hikmah n teladan yg blh kiter tgk,rase n ikot…menunjukkan Allah S.W.T Maha Mengetahui

  8. Utk makluman semua termasuk dgn Admin, ikan laut dalam yang web ini siarkan adalah hasil dari kejadian Tsunami Acheh yang pernah berlaku pada 26 Disember 2004 dulu.. Bukan dari Tsunami Jepun baru-baru ini.. S

    Sekian..

  9. betapa beasr nya kuasa ALLAH…..SUBAHANALLAH…

  10. Insaf tgk makhluk2 Allah yg bermcm2 jenis..byk lg yg kita x pernah tgk..

  11. Bukti kekuasaan yang Maha Esa.

    🙂

    😀

    :0

  12. gambar hewan2 tu dh lama menerjah internet sblm tsunami jepun dan acheh lg. specially gambar 2 n 7. tu bkn hewan mutan, tp spesis2 yg duduk kt laut dalam (lbh 3km ke dasar laut). spesis ni hidup kt lautan pasifik berhampiran dgn jurang mariana dkt filipina. ada jugak yg bleh didapati kt kaw. laut papa new guinea.

    byk lg spesis yg belum dijumpai.. ada lg spesis yg pelik2. lg pelik dr ni pon ada. tolong jgn paranoid sgt.

  13. tu baru sket.. byk lg kot.. kebesaran Allah S.W.T

  14. ikang-ikang ni dah terkena radiasi nuklear, tu yg ghupe cenggitu, its DNA being altered because of radiation

  15. betul ke? cos some of the pictures sama je ngan gambar ikan lepas tsunami kat acheh.

  16. ada gambar2 yg dah byk kat internet sebelum tsunami jepun mac2011 lagi..

    jadi tak boleh nak kata ini ikan spesies laut dalam yg terdampar di darat selepas tsunami tu lah..

  17. tak kesahla tsunami yg mana satu pn…yg semstinye ciptaan Allah tu maha hebat

  18. afundi hazama hantar ke 32339

  19. prkara begini brlaku kerane Allah ingin menunjukkn manusia benda hidup yg x prnah dtemui manusia la…..
    dngn penemuan baru Allah tayangkn ini ….brula manusia buleh brfikiran maju …..

    • Allah menurunkn bala buat umat jahiliah yg menggunakn ilmu utk perkare negatif…… & menayangkn kpd kite ciptaan Allah yg x prnah dijumpai manusia …..kankankan

  20. ALLAH SWT MAHA MENGETAHUI D SEBALIK KEJADIAN ITU

counter statistics