Sunday , December 11 2016
Home / Isu Semasa / Super FFU: Ladang ganja seluas 300 ekar di Mexico (7 gambar)

Super FFU: Ladang ganja seluas 300 ekar di Mexico (7 gambar)

Giler FFUU! Ladang ganja seluas 300 ekar mat! Alang satu anak pokok pun kalau tanam belakang rumah sudah kantoi sama jiran-jiran inikan pula seluas 300 ekar!

Difahamkan tempat ni kantol apabila tentera Mexico membuat rondaan di padang pasir tersebut. Ladang ganja ini adalah yang terbesar di dunia setakat ini.

Fakta!

  • Mexico merupakan supplier terbesar marijuana (ganja) untuk Amerika Syarikat.
  • Ladang ini mampu mengeluarkan 120 tan metrik ganja setahun, yang mana memberi pendapatan pada negara sebanyak USD160 juta.
  • Seramai 40 ribu orang telah mati dengan tragis disebabkan bisnes ganja ini apabila kerajaan Mexico mengumumkan untuk banteras aktiviti ini.

Oh ya, ladang ini akan dihapuskan dengan cara dibakar tidak lama lagi. Selamat stim everybody. Lagi gambar after le lompat.

Sumber dipetik: The Vancouver Sun

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

Aplikasi Razak menerima serangan “1 Bintang” di Google Play

Aplikasi Najib Razak baru sahaja diumumkan pada hari ini namun ia mendapat reaksi yang berbeza ...

14 comments

  1. OMG! mmg giler kentang tul diaorg ni.. memang patut pun kite bako, bako jer yop!..menyusahkan orang.menyusahkan satu dunia.. mcm2 cara goment dia banteras masalah besar dunia ni..

  2. Gila! No wonder la kumpulan pengedar dadah kat sana bermaharajalela sampai boleh bunuh ramai ketua polis.

  3. shit. daun die lawa bhai. boleh wat hiasan ganti pokok bunga & pokok bonsai.

  4. interlok kau!! giler luas~~ kalah ladang semai sawit FELDA. bob marley kalo idup lg mesti mau offer diri jd pengurus ladang ni. bleh batu setiap jam.

    asap pokok yg kne bakar ni ada efek sama x dgn smoke on the water?? karang silap-silap 1 negara "batu". baru loco mexico!

  5. terer betul buat ladang tengah padang pasir..try tanam pokok lain jadi x kat situ

  6. menjana pendapatan negara yg masyuk giler2.. tapi???? dah nyata dan pasti benda tu salah disisi undang2.. kita tentang habis-habisan

  7. ape tokey dusun ni buat skrg ek ?

    a ) kire helaian daun ganja y d miliki?

    b ) membls segala tomahan y di terima?

    c ) goyang kaki sambil mnikmati teh dr ladang cameron?

  8. Rasta Heaven…kahkahkah..

  9. gile kentang..hidup plk kt padang pasir

  10. ganja…………jangan,jangan,jangasn,jangan……….mari kita hapuskan ganja…………….

counter statistics