Friday , September 30 2016
Home / Isu Semasa / Super Ganas: Pencuri motosikal dibelasah pengawal keselamatan

Super Ganas: Pencuri motosikal dibelasah pengawal keselamatan

Kejadian kecurian motosikal ini berlaku di Giant, Kelana Jaya pada 7 Februari 2012. Padan muke. Mencuri lagi. Tapi tuan punye motor tu pun macam over la kan maki hamun & siap mention nama adik dia yang difahamkan komentar sebagai ahli Pekida.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

03-rakaman-kemalangan-maut-gokart-mediamalaya

Rakaman & Gambar Kemalangan Maut Go Kart EIMARACE 2016

Kejadian kemalangan maut ketika perlumbaan EIMARACE 2016 di Sukpa, Indera Mahkota, Kuantan.

52 comments

  1. itulah jangan suka mencuri

    • Sikit je tu kena tibai bkn teruk mana pun.. Sepatut nyer kena bg muka dia pecah, patahkan kaki tangan dia ke.. Paling x pun tggl kan parut kat muke dia biar dia ingat sampai dia mati tu akibat mencuri hak org lain.. Nasib baik bkn hukum hudud lg.. Klu x dah tentu kena potong tangan lah ko pencuri.. Padan muka ko

    • tak baik pukul2..hantar je ke balai..budak kena belasah tu boleh buat report yg dia kena belasah tu. bukti pun dah ada..jgn letak undang2 di tgn sendiri..

  2. nk pukul pon agak2 la… mmg la die mncuri tp die ada jugak hati perasaan cm kite…cuba fmly kite lak buat cm tu org pukul ape kite rasa…tak berperikemanusiaan betul…klo da betul die salah ambik bg kat polis tau la dieorg nk buat ape x yah awk nk jd cm polis pukul tendang bagai…

    • haha..lantak la kalu family pn.sape suh wat jahat.wat malu family ja..Keja xmau tau nak nyusahkan org ja.Mati lagi bagus la.wat semak kat muka bumi ja.

    • Kalau family aku yg kena pukul sbb mencuri bkn setakat aku x simpati tp aku pun tumpang pukul sama. Siapa suruh dia jadi pencuri dan bleh susahkan org lain.. Bantai je sampai lembik

      • Kete aku pun baru kena kibai kat Tesco Curve..siap parking dalam dan de tiket pun kena kibai sebab Tesco dan D'sara Uptown Parking cuai. Dah lah kete kena kibai, Management buat bodoh dan cakap tanggung sendiri..mereka dah letak sign board "Park at your own risk". Langsung tak nak bertanggungjawab pada org yg guna parking mereka dan bayar lak tu, asyik mengelak untuk berbincang. Kalau aku lah, pencuri ni pun aku bantai sampai lembik, Management Tesco dan D'sara Uptown pun aku belasar sampai pecah kepala!!! Kurang ajar punye company tak de hati perasaan pada pelanggan..aku tengah nak saman mereka kat mahkamah. Pohon sokongan dari anda semue..demi kepentingan pengguna..jgn kerana signboard, mereka dah leh lepas tangan!

        • Saya sokong..motor saya kena curi pun kat parking Tesco Curve. Dah setahun tak sekali pun mereka hubungi saya tentang hal ni. Belum pun habis nak isi borang kehilangan, masing-masing orang parking dan Tesco dah cakap tolak tanggungjawab mentah-mentah kehilangan. Dengan alasan yg sama "risiko ditanggung sendiri" konon dah terpampang dibeberapa tempat di tempat parking . Bodoh punye alasan! Dah lah security pun tak pernah nampak buat rondaan. Kalau bro guard ni keje kat parking Tesco, dapat lah gak seekor dua pencuri kereta atau motor dilayak sampai mati. Dapat gak turun kes curi ni..BRAVO BRO GUARD!

    • esok lusa kalau kenderaan awak kene curi depan mata mesti awak akan rasa ape yang dia rasa.

  3. Siap mention datang dari kelantan tu. Bodo la budak ni mencuri moto org bekerja cari rezeki lak tu. Salah tempat la kau awe kelate bodo! Kat kg kau nak jadi kutu haprak org kg tak tegur kau punye pasal la. Ni tempat org. Dtg tempat org buat taik. Org mcm ni menyusahkn masyarakt je. Hantar ke penjara pun mengabiskn duit rakyat plak tanggung makan minum dia. Kalau family aku, mampos dah kene pijak dgn bapak aku. Ni la sampah dlm bangsa melayu.

  4. nak ckp padan muka tapi nyampah plak tgk guard ni pukul lebih2. dah dpt tangkap panggil polis sudah la.

    • betul tu.saya setuju..pak guard tu over giler nak mampus…..sebenarnya pencuri tu boleh saman balik pak guard tu kalau dia ade duit…sebab pukul dia mcm tu….senang2 jer nak pukul orang lain mcm tu…memang lah pencuri tu salah…panggil polis jer lah habis cerita…tak yah nak pukul2 bagai…saya rasa pak guard tu over sebab ada orang rakam video dia pukul orang lain…sebab tu dia over giler….

    • pak guard tu konon2 brangan nk jd polis la tu…pnggel polis sudah..bia polis setelkan…over nye pak guard…

  5. kesiannya,over la sec guard ni,pukul sikit2 dh le…

  6. padanla pakgad tu mrh sgt… dia curi moto pakgad tu…

  7. xde la ganas sgt…bole duduk lg mamat tu..klu aku la..haishh..nk bg bukak mata pon ssh..

  8. huhuhu…aku pon nak join pak guard tu

  9. memang menyusahkan orang. ko curi motor orang, orang hilang motor. pak gad kena jawab. polis kena datang. polis kena siasat. kes kecurian motor meningkat rodblok sana sini. menyusahkan oranggg!!

  10. NANG ANTAPPPPPPP

  11. matt_triplesempoi

    biar mampus pun tak apa pencuri ni..buat menyemak kat dunia ni je.. dah lah sekarang semua mahal..kumpul duit bagai nak rak, nak beli moto, senang2 je nak curi..sikit pun aku tak kesian..tu kira okey la tu sebab tak sampai berdarah ke apa..lau kat tempat lain, memang mati la budak ni kene pukul ramai2..

  12. org yg x hilang moto bolelah ckp pak guard nie kejam..tp aku sokong pak guard pukul mamat nie..bmenyusahkan org jer..mamat nie xtau pak guard nie keje siang mlm cr duit beli moto nie..yg aku x berkenan satu jer ayt pak guard 'kau kenal x adik aku'duduk kat gombaak..ada aku kesah…lawak2..kalau aku lah aku abik besi aku hempok jer..sekurangnya bg memori hitam kat bro yg curi moto nie..sb aku dulu jd mangsa kecurian jgk..

  13. bagi tangan patah baru beringat.ape la.hidup nk senang je.org cari rezeki die buat taik.memang patot die kene belasah.

  14. apa ke bangang curi moto pak guard? kenapa ko tak pegi je curi moto polis trafik tu terus?..apa2 hal pun aku tak salahkan pak guard tu bertindak camtu.orang dah marah, macam2 boleh jadi.so, moral of the story is…jangan bagi orang marah and cari le rezeki yang halal!

  15. Teman sokong Pak Guard tu… tahniah… cukup tu 4 orang saksi.. dah mengaku pun budak tu mencuri…. leh jatuh hudud kut.. potong tangan kanan dia dulu…. tapi betul la.. dia akan menyusahkan orang… bayangkan selalu pegi keje ade kenderaan.. penat la beli kenderaan tu bayor muka pastu bayor utang tiap2 bulan.. pegi keje nak bagi anak isteri makan… nak beli barang2 dapor pun naik motor tu jugak.. tibe2 motor kita hilang kena curi.. tak ke semua keadaan akan jadi susah… uuuuuuuuu…. pencuri tetap pencuri…

  16. teman setuju sape yang sokong pak guard tu… hentam dulu baru anto kat polis… ingat kalau tanye baik2 bagi makan mane2 penjenayah pun takkan mengaku kesalahan dia…

  17. tapi jgn la hentam sampai mati… bagi parut sikit pun ok dah…
    sampai patah tgn kaki pun jgn la… sebab nanti dia akan kena potong tangan jugak.. hehehe…

    • mula2 geram kt pencuri 2, lame2 tgk naik meluat plak kt pakgad 2..over la plak…watlek suda…bg polis setel jela..

  18. orang yang tak kena curi memang le bagi komen kesian3. menyampah aku! barang korang tak kena boleh la cakap banyak..

  19. Saya sokong sangat, kalau barang sendiri tak kena curi memang lah cakap kasihan kat pencuri tu. Tak kisahlah pak guard tu nak over react. Dah tentu dia marah sangat sampai nak belasah pencuri tu, sebab motor tu dia beli dari hasil titik peluh dia dan sebahagian dari gaji bulanan dia bayar motor tapi si pencuri pula curi motor dia. Siapa tak marah. Inilah orang zaman sekarang, cukup sifat dan sihat tak mau cari kerja halal. Apabila dah pokai, mulalah nak mencuri…..

  20. Yang paling kasihan ialah mak kepada pengawal tu. Dekat berpuluh kali dia memalukan mak dia dengan menyebut perkataan xxxxmak.

  21. PADAN MUKO… KLU KT ARAB SAUDI DA KONO POTONG TANGAN DA BUDAK NIH.. GUARD NI PON OVER GAK.. BWK NGUCAP BANG…

  22. KATA ADE AHLI KELUARGA PEKIDA!!MALULA MULUT CAM LUBANG JAMBAN A.K.A LONGKANG!!MALULAH ORG MELAYU KO PON SAME!!MALEH AKU NAK KOMEN BANYAK2..DASAR
    PENUMPANG NAME..SEBENAR MOTOR SAPE YG KENE CURI?ADE PULAK PENYEMAK TOLONG BANTAI..MENGONG AMIK KUASA ATAS TGN SENDRI..ORG MELAYU MMG MCM NI..SAME LA KORANG 2 KALI 5 =

  23. apa ra punya pak guard… pukul one by one tak melawan pun tak larat… lagi mau eksen konon adik ahli perkida. Kalau pencuri tu lawan ko one by one, dah tentu melambung pak guard tu… ha ha. Konon nak tunjuk samseng la tu

  24. bayangkan kalau budak tu mati cam ne..pak guard siap bagi kaki atas batang tengkok tuuu..

  25. Ade Otak Pakai La

    bodoooooooooooooooooooooo punya pakgad..hero taik kucing la konon..jgn lebih2 bole tak pakgad bodooooooooooo

  26. bro, yg korang ckap pak gad ni lebih2 tu korang penah tangkap orang pecah umah??? TAK PENAH KAN?? NI BETUL2 JD KAT KG AKU.. KAMI DPT KEPUNG SORANG HAPRAK NI, PUKUL DIA.. LPAS TU SERAH KAT POLIS.. MEMBER AKU YG BUAT REPOT TU PLAK YG KENA TAHAN ATAS ALASAN MENGGUNAKAN SENJATA.. KORANG BAYANGKAN, KAMI JAGA KG DAN TANGKAP ORG PECAH UMAH TAPI KAMI PLAK YG DITAHAN.. ORG KAMPUNG XPUAS ATI, KAMI KUMPUL SEMUA ORG KAMPUNG DAN PAKAT RAMAI2 KE BALAI POLIS, OCS BALAI KATA KAT KAMI YG MEMBER KAMI SALAH.. KORANG BAYANGKAN, APA RASA BRO??? PENAH BAYANGKAN APA ORG YG KENA PECAH UMAH RASA??? PENAH BAYANG ORG YG ILANG MOTOR?? LAST, POLIS KELUARKAN MEMBER AKU TP HAPRAK NI BLEH RILEK KAT HOSPITAL.. DLM 5, 6 HARI TGK DIA NAIK MOTOR RILEK MCM XDA PA YG BERLAKU SBBNYA KES DIGUGURKAN DAH BAPAK HAPRAK NI ADA ORG DALAM KAT BUKIT AMAN.. PA KORANG RASA??? BUKAN BUAT CITA, MMG KAMI TANGKAP DIA.. ABIH NAK TGGU DIA CURI, BG ADA BARANG BUKTI BR TANGKAP?? KALO DIA CURI PASTU DAPAT BLAH??? DAN KAMI TANGKAP DIA DI DLM RUMAH ORG YG KENA PECAH TU.. DAN POLIS MARAH KAMI SBB GUNA SENJATA IAITU KAYU.. POLIS KATA KALO UTK PERTAHANKAN DIRI BLEH GUNA SENJATA.. ABIH KALO DIA DA PISAU??? KALO X DAPAT PERTAHANKAN DIRI?? NAK TUNGGU KENA RODOK DULU BARU NAK GUNAKAN SENJATA UTK PTAHANKAN DIRI?? SBB NI ORG SUKA BELASAH DULU KAW2 SBBNYA KALO POLIS TANGKAP, TAK LAMA LEPAS TU KELUAR LA.. DAN MMG DIORANG AKAN LAKUKAN SEMULA KEJA HAPRAK NI.. AKU DAH ALAMI DAN PAHAM SBB APA SITUASI MCM NI.. KORANG YG KATA PAK GAD NI XSABAR SBB XPENAH JD PUN KAT KORANG, KALO JD BARU TAHU CMNA RASA..

  27. pak guard tu pon over sgt…mmg la bdk tu salah mcuri motor.tp bia la polis dan makamah ada.nti kne la hukum bdk tu.jgn la pulul kaw2.bia la ada hati perut skit..

    • mau pak guard tu x marah……motor dia kot yg nak kena curi tu..kalo aku mau aku sekeh jugak pencuri tu sampai koma..

  28. pencuri cam tu patut kene ajar……tapi guard tu pun yg dok sibuk sebut2 pekida tu pehal

  29. mmg la die salah sbb mencuri.tp x yah la nk pukul kaw2.polis kan ada.tggu je la hukum utk budak tu.motor pak guard pun dpt blk kn?so bersyukur je la.x yah la nk over sgt

  30. Masalahnya kalau ditakdirkan Allah budak pencuri tu mati… kan tak pasal2 Pak Guard yang mempunyai adik Pekida (tapi tak call2 pun adik dia) masuk penjara. Paling kurangpun mahu 3 tahun kerana menyebabkan kematian tanpa niat. So… anak bini dia sapa nak bagi makan? Kan dalam Islam dah kata, sabar itu separuh dari iman? Tak yah la nak over acting macam dalam filem pulak… Pukul orang tak melawan boleh la nak tunjuk samseng… bukan sokong orang buat jenayah, tapi jangan buat benda bodoh sampai maruah jatuh kat tapak kaki…

    • ye setuju sangat..
      biar polis yg settlekan… dh mcm style jet li dah pukul pakai kaki kat kepala..
      ish ish ish..

  31. bodoh tah paper jer guard tu…over sangat…memang la dak tu salah…tp x yah lah smpai cm tu sekli….myampah aq tgk!!!! dak tu pon der perasaan jugak la sengal!!!!

  32. pengawal – kawan kau mana??
    pencuri – dia da lari..
    pengawal – kawan kau mana???
    pencuri – tu bukan kawan saya..
    pengawal – tipu!!pang!!
    pencuri – btol la.. klo kawan saya dia xlari.. kami da janji sehidup smati..

    benda yg lg lawak bile abg guard kuo masuk try col adik dia xangkat2.. dem!;-p

  33. buat pengetahuan semua,sebenarnye mamat yang curi motor ni dah banyak kali curi motor kat giant.kebetulan hari tu tuan punye motor parking tak sampai lima minit,alih2nampak ade orang lain pulak dah start motor jalan.member apalagi terus cekupla tu yang sampai tersungkur moto dekat ngan kete. terus terang cakap la kalau orang lain mesti dah lunyai budak tu.komen memang senang tapi di sebabkan mamat yang upload video ni kat utube semua yang kat dalam video tu kene gantung keja dan mungkin kene buang.benda ni bukan la sengaja nak dipertontonkan dan bukan nak tunjuk kuat.diaorang ni hari2 bergadai nyawa kerja berisiko.kadang2 tangkap sindiket yang datang berkumpulan,berdepan dengan pencuri yang bawak senjata pun ade.dapat beli moto orang pulak nak curik.kita hidup jangan suka membuat andaian tampa mengetahui perkara sebenar.satu soalan nak tanye,kalau anak bini diarong tak makan,kamu semua ke yang akan menyuapkan makanan kat diaorang?tak kan.salah memang salah.kalau nak kira hari2 semua manusia buat salah.mamt yang upload video ni pun bersalah sebab secara tak langsung dia menyebabkan diaorang ni hilang mata pencarian.sape nak bagi ank bini diaorang ni makan.kalau nak membetulkan orang sepatutnye dia serahkan video ni dan buat laporan polis.tapi nak bgi tau mamat yang ambik video ni pun tengah dicari dan video dari cctv telah merakam gambar mamat ni semasa dia membuat rakaman.lagi satu minta maaf benda ni takde pembabitan PEKIDA seperti yang digembar gemburkan.

  34. korang smua pye komen, ganas2 r buat aku kecut prut… xsuka tgk orng gaduh,, klu dpan muka aku gadoh boleh pitam r,, vedio 2 pon aku xnak tgk. ihiihih

  35. Patutla jd guard..bodoh..dpt tgkap anta jela g balai..lebeyh2 sgt..dgn dia punya borak tuh nmpk sgt pak guard ni org yg cetek ilmu pengetahuannya…selalu nya org yg byk bunyk cmne habuk pun xde..ak pun pernah jd mangsa samun jgk,tp ak just bhrp polis setlekn kes tuh..halal haram pndaila dorg jwb kt sane nnt. 🙂

    • suka statement awak Anis… kita bkan nak menyokong pencuri tpi berpada2 menghukum org.. undang2 bkan kat tngan kita… bak kata bebudak skrang ni Pak Guard tu PEDON je lebey…

  36. next time tak payah nak upload sangat…. baru pengawal… pengawal jer beb!!!!

  37. Ramai gak yang sokong penyangak tu, mesti betina2 ni ada balak yg memang keje mencuri dan menyamun jer.. tu sebab kesian.

  38. ni sah2 keluarga pakguard samseng..apesal dah bantai org takut rakyat malaysia komen ka?dah buat sendri tanggung..sama gak ngan yg curi moto tu..korang tibai dia,pun dia tanggung!!bukan nak sebelah kat curi moto tu!!hukuman korang keterlaluan..lets the polis do they work..!!lagipun korang tak gentleman..bukan sorang je yg tibaikan??

counter statistics