Sunday , December 4 2016
Home / Lain-Lain / Super Gempak: Iceberg yang terpisah dari Antartica (9 gambar)

Super Gempak: Iceberg yang terpisah dari Antartica (9 gambar)

Ketulan-ketulan iceberg ini telah terpisah dari gugusan ais di Antartica. Kelajuan angin telah membentuk iceberg ini menjadi suatu sculpture yang cantik. Lagi gambar after the jump.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

08-haiwan-tukar-mata-mediamalaya

Super Kelakar: Jika sesetengah binatang matanya tidak ditempat asal (13 Gambar)

Siapalah pedajal gambar-gambar haiwan ni. Haha!

12 comments

  1. cantiknyer…

  2. wow kebesaran tuhan yg mencipta alam so awesome

  3. subhanallah…sungguh awesome…cantik ciptaan illahi

  4. Menangis aku tengok ciptaan Allah ni…SubhanAllah cantik sgt.

  5. cantiknye. subhanallah

  6. pernah mendengar ceramah dr Datuk Maznah yg menyertai xpdc menjelajah kutub secara solo dulu.Beliau bercrita ttg kecairan iceberg yg begitu menjadi2 masa tu.Katanya lg sekiranya iceberg itu berterusan cair paras air laut akan meningkat dan mampu memenggelamkan dunia satu hari nanti….masa tu mungkin dunia akan …………….. kiamat????!!!!! btul @ x walahuallam…………. tp bla tgk gmbr ni tringat kata2nya dulu…………apapun tu smua adalah kuasa Yg Maha Esa,kita sebagai hamba yg naif lg kerdil xkan mampu brbuat apa2

  7. Chantik… tapi kalau kene air panas sure hanchur

  8. wwwwwwwwwwwwwowwwwwwwwww super sangat

  9. yobihh ..nang antap …

  10. gmbar ke8 tu cam bentuk kepala orang laaa……….sedar tak sedr tak taulaa……

  11. SUBHANALLAH……..

counter statistics