Wednesday , September 3 2014
Home / Lain-Lain / Super Gempak: Rumah simple tapi dalaman yang happy go lucky (9 gambar)

Super Gempak: Rumah simple tapi dalaman yang happy go lucky (9 gambar)

Rumah ini dibangunkan oleh arkitek dari Jepun. Rumah tiga tingkat ini bukan sahaja dihubungkan menggunakan tangga, tapi peluncur untuk turun. Amat sesuai untuk kanak-kanak. Awsem! Lagi gambar after the jump.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

22 comments

  1. superb.. sapela arkitek die. hebat!

  2. best nyer….. klu lah ada rumah nih….

  3. ada mini library, ada tempat gelongsor, mmg sesuai utk kanak-kanak. bijak arkitek dia ni.

  4. ni kalo salah step tergolek berguling-guling nih..

  5. berapa kos agaknya nak wat rmh mcm ni? Nak wat sbijik.

  6. bro ko tau tak rancangan pasal rumah2 mcmni kat channel 706 (astro b.yond)

    rancangan interior jepun. stail2 rumah dia tunjuk lebih kurang mcmni.mmg best kot

    • hahaha…nyampah aku trend skg ni sket2 ade ayat kot kot..ape yg kot nyer tah..poyo jer

      • Tak pun ada "doh" "doh" kat belakang. Kalau aku panggil korang "bodoh" korang nak tak?

        "Memang best kot, BODOH!"

        Best kan kan kan?

        Rasa nak penyepak je bila orang kata, "Ko kencing doh!"… Susah sangat ke nak kata, "Eh, kau tipu lah!"

        Duk kencing kencing. Aku sepak kang terkencing-kencing.

      • gatei..yg komen cicak tu xnk plak ko kutuk. ayat kadok ok je kot…eh, terkena badi lak..huahuahua

  7. tangga kecik..cemana nk bwk perabot naik atas?? apa da

  8. kreatif btoL org jePun nie… nmPk cOOl lha bLik tu … wlaUpn Luar nmpk kuno..ahakzs!!

  9. wulamak,cnggh btl.ak pn nk bli gk bglo mcm 2.

  10. kt msia lum de g yg wat rmh mcm ni..tp interior dh de dh yg ikt design korea/jepun..mmg cntk,n dorg pandai main ruang yg sempit…aku rjn tgk ch 706 n ch 393…tgk rmh dorg cntk sgt…

  11. wahh . Untung lahh ,, nak jugak uma mcm neyh . senang sikit . xD

  12. Nak satei (satu)!

  13. best nyer klu dapat umah cm nie…msti anak2 hapy..

  14. BagaiSeriCahaya.....

    Hidup biar happy…jangan jadi sunyi sepi…hidup biar kretif…jangan sampai ada motif yang negatif lagi sensitif….khaakhaaakhaaaa khiikhiiikhiiii…ulat bulu naik kekaki…manusia makin menjadi-jadi..makin pelik makin unik makin hari makin ikut syok sendiri….asalkan jangan sampai lupa diri…dek kerana harga diri dan kehidupan makin melonjak tinggi…..ciptaannya boleh mempersona hati…asalkan biarlah ada seri……….tidaklah hidup dibayangi mimpi……..toleh kekanan toleh kekiri biar ada insan-insan yang disayangi disisi…..tanpa hidup seorang diri……agar hidup lebih harmoni…….

counter statistics