Friday , September 30 2016
Home / Lain-Lain / Super Howto: Jadikan kamera DSLR kepada mikroskop (7 gambar)

Super Howto: Jadikan kamera DSLR kepada mikroskop (7 gambar)

Kalau uols ada lensa 400mm dan lensa 17mm. Gabungkan kedua-dua lensa tersebut dengan menterbalikkan lensa 17mmdan pancarkan lampu suluh ke arah lensa tersebut. Walla! Maka terhasillah mikroskop versi DSLR noob yang kaya tapi tak reti gune. Keputusannye after the jump.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

08-haiwan-tukar-mata-mediamalaya

Super Kelakar: Jika sesetengah binatang matanya tidak ditempat asal (13 Gambar)

Siapalah pedajal gambar-gambar haiwan ni. Haha!

7 comments

  1. reverse lense untuk macro phorography..~

  2. banyak amik dari reddit and imgurl..

  3. tak kiralah rembat dari mana pun yang penting semuanya interesting…

  4. camner hang boleh pastikan yang gambar2 nih benar2 dari reddit? musykil betul..

  5. komen deleted sbb malas nak layan org bijak menulis tp kurang bijak membaca apa yg dibalas. kami lebih rela hilang seekor beruk seperti IknowAplagiarizer yg merosakkan minda pembaca lain. thank you & good bye.

  6. takyah komen gune nick lain la berok. kesian kene delete gak. balik rumah mengadu dengan mak.

  7. heh, begedil musalman, anda memang seorang melayu yang perasan bagus dan betul. Hujah tanpa bukti sama macam beruk menanam padi.

    Kononnya hujah sebenarnya mencaci adalah sebenar-benarnya manusia tiada kredibiliti.

    Berani kerana bukti bukan berani sebab pandai mendelete. Jangan berkompang dengan orang lain mendabik dada kononnya diri yang betul. Tunjuk bukti jadi lelaki jadi seorang netizens yang berkredibiliti, biar users sendiri bandingkan.
    Bak kata Dr Mahathir “Melayu mudah lupa”, tersangatlah sesuai untuk mung.

    ps: tak mengadu dengan mak bapak ah, aku ada bukti sendiri bukan cakap berapi tapi proof cepat² delete.

    Anyway, have fun plagiarizing begedil! Hope you will get a PHD in plagiarizing!

counter statistics