Friday , October 24 2014
Home / Isu Semasa / Super Kejam: Kanak-kanak di bawah penjagaan pengasuh taska (1 video)

Super Kejam: Kanak-kanak di bawah penjagaan pengasuh taska (1 video)

Wahai ibu-ibu. Sila pastikan anak-anak anda yang di hantar ke pusat penjagaan taska di jaga dengan betul. Kite bayar pakai hasil titik peluh kite dan mengamanahkan mereka untuk menjaga, bukan untuk dijadikan mangsa dera oleh pengasuh yang sakit mental seperti ini. Di fahamkan kejadian ini berlaku di pusat task Permata, Masai, Johor Bahru.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

20 comments

  1. cilak@! seketat2nya diikat…
    siap tampal dgn plaster pun ada..

    sia*!!

  2. kejam sungguh manusia ni…

  3. sial la diorg ni..bikin ht panas jer…boleh lak main ikat2…siap plaster lg!!!!nk sgt buka pusat asuhan pastu wat mcm tu!!!!

  4. klu ank aku jd mngsa cmni, mmg nahas aku kerja kan pngasuh taska tu. owner dia mmg aku saman!! kuang hajo btul. ingt ank patung kee!! menyirap btul aku nengok video ni.. mmg tkde otak pngasuh nye. ingt bayar duit kat diorg pakai daun ke!!!! pihak berkuasa, SILA AMBIL TINDAKAN!! Ni yg bru kte thu, yg kte tk thu agknye cmne la. kesian budak2 tu..

  5. Sakit mental betul pengasuh ni.. cian kat tomei2 tu…

  6. sgt2 tak berhati perut lah pengasuh2 nie…ingat dorang jaga free ke anak2 nie….n naper dorang nak sangat buka pusat penjagaan kanak2 kalau tak reti nak jaga budak2 tu baik2…da kalau tengok kejam dari haiwan…memang laknat la orang2 tu…….

  7. ya allah….engat ank ayam ker buat mcm nih??mmg ptt kena saman taska nih….xberotak pny manusia

  8. xpayah dok maki2 cam gini..maki kat dlm ni, pengasuh tu x rasa apa…sapa2 yg kenal JKM, polis, tolong lah buat laporan…..gambar ni diambil Dec 2011, baru lagi..tolong…tolong…selagi xkena tangkap…x tenteram wwoooo…

  9. CELAKA!!!!SIAL!!!!! AKU pantang betul kalau kes2 melibatkan budak2 ….Kejam sungguh !! Risau btl dgn org yg mental mcm ni..

  10. Pelik, nape sorang je atas kaki orang yang amik video ni (which aku saspek is salah satu "pembantu") and tak diikat. The rest cam prisoner.

  11. yooooo…. ikat cam2 ampe xleh gerak…
    bagi duit suruh jaga sdp2 dorang buat cam ikat mayat
    memang sial punya orang………………………….

  12. tapi mmg org yg jaga budak kat taska nie x leh harap….kat belakang umah aku, ader budak pompuan kerja kat situ suka marah2x budak…ader sekali aku dengar die cakap budak tue sial!..padahal budak tue mintak die bacakan buku cete mak bapak die baru beli…cian kan?..lau anak aku budak pompuan tue buat gitu, siaplah…bukan takat cakap x elok..dimarahnye kadang2x budak kat situ…siap smpi nangis2x…cian mak bapak g keje, ngan harapan anak2x dijaga baik2x kat taska…padahal, hanya Allah saja yg tahu….

  13. Pada pandangan saya bukan pengasuh sahaja perlu di salahkan..mana pergi owner yang makan duit.
    tak payah cakap orang sabotaj..lah. Dia sebagai orang bertanggunjwab mesti pantau pekerja dia setiap masa bukan tinggal dengan pekerja buat kerja lain.
    Mesti owner dia keluar masa tu…ambik duit buat dengan ikhlas BUKAN lepas tangan dan buat report sekarang lepas benda tu dah berlaku…Memang rasa nak sepak2 je pengasuh dia dan owner dia..BUKAN anak saya pun tapi sebagai ibu saya memang sedih..

  14. pada sy perbuatan pengasuh tu sangat kejam tiada perikemanusian,meraka patut di beri pengajaran yang sewajarnya…..tak terfikrkah mereka jika owg lain melakukn kepda anak mereka…..

  15. kalaula anak aku.. smpai lobang cacing aku carik pengasuh tu. melampau ni..

  16. elok plk sume bdk2 nie tido serentk.. mcm bagi somthing je. pil tido mybe ?

    • ntah2 diorang campur susu ngan ubat batuk tu….aku kalau dapat depa ni terajang berdas2..kalau nak, ikat n bungkus depa then campak dalam kuboq bg depa rasa..jgn lupa plaster mulut tu, takpon stapler aje..geram…

  17. seksa pengasuh tu, ikat dia mcm tu selama 10 tahun…tgk apa jadi…ni bukan manusia, tapi babi

counter statistics