Saturday , December 3 2016
Home / Lain-Lain / Super Kool: Jejantas bulatan untuk pejalan kaki di Lujiazui, China (7 Gambar)

Super Kool: Jejantas bulatan untuk pejalan kaki di Lujiazui, China (7 Gambar)

Sekitar tahun lepas, jejantas bulatan buat pejalan kaki telah dibina di bandar Lujiazui, China. Jejantas ini dibina bagi mengelakkan kesesakan lalu lintas akibat dari pejalan kaki yang melintas sesuka hati. Jejantas ini mempunyai eskelator d isetiap penghubung dan ketinggian 20 meter menghubungkan pusat membeli-belah dan kafe, stesen transit dan bangunan pejabat. How owsem is dat? Gambar penuh selepas ini.

Sumber dipetik: KNSTRCT

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

08-haiwan-tukar-mata-mediamalaya

Super Kelakar: Jika sesetengah binatang matanya tidak ditempat asal (13 Gambar)

Siapalah pedajal gambar-gambar haiwan ni. Haha!

22 comments

  1. Malaysia patut ada kemudhan mcm ni..

  2. bersih dan cantik….n kat sna pon mmg bnyak bjln kaki bbnding naik kereta sbb tu ngra bersih n tiada pencemaran..

  3. metaliti rakyat n msyarakat ptt bersih jugak…klu kerajaan buat palinggggg bersih pn tp tak pandai nk jge….haram jadah jugak jadi akhir nye….tp klu kat malaysia kne wt ade bumbung la….basah wey klu ujn…itam wey klu pnas terik….

  4. napelaa negara aku xmcm tu….sadis

  5. Negara UMNO la katakana

  6. bersih nyee, siap leh berbasikal lg tuu…. unik idea tuu. tp rasanyee kalau wat kat negara kita sure penuh ngan peminta sedekah & org kita tetap melintas jln ikut suka ati diorang gak. alasan nyee kena jln jauh kalau naik jejantas, kitaorang nak cepat. itu cuma pandangan saya jew. maaf lee kalau saya silap tafsir.

    • china byk org homeless dan peminta sedekah. negara kita tk ada terok mcm tu. org china semua langgar traffic light dan suka main hon. kalo malaysia nk bwt kena ada cctv so spa2 langgar peraturan trus kena saman mcm singapore

  7. bkn ke jln utk kete tu MM penah upload gmbr nye…xigt tajuk tp yang round a board dlm round a board tu…jln mcm ni perlu ada kt BB sbb dia hubungkan byk shpg mall….nk lintas mmg susah…

  8. Photoshop semua ni

  9. haha negara UMNO kata nye…kalo negara PAS lg xde pembangunan oiiiiiiii…..

  10. ermm…di kelantan ade tesco, giant, parkson mydin… membangun bersama ISLAM!!

  11. PEMBANGUNAN PUN GUNA DUIT RAKYAT JUGAK………………….

  12. hei kengkorang…igt skit…kL tu bwh politik mne…klu UMNO da lame maju,tau..

  13. cakap Anuar ibrahim babi 10000000000000 kali

  14. nak buat kat Malaysia camni? boleh…tapi…nanti jd tmpt org gelandangan tidur ramai2.

    jejantas yg ada pun ramai boleh buat tak nampak, selamba lintas jalan jugak.

    tukar sikap kita dulu, baru la boleh berlaku perubahan. diri sendiri taknak berubah, apa pun tak boleh.

    tak payah nak gigih kutuk UMNO la wei. kau punya tulisan pun dah tunjuk otak kau camna. kau ubah jadi pemikiran positif, tengok mcm mana hidup kau berubah. Tuhan bagi akal kat kau, gunakan la sebaiknya. bukannya asyik fikir benda tak elok aje.

  15. org malaysia malas nak jalan jauh2 camni, senang2 lintas je jalan…

  16. pstu msuk berita kne langgar…mampos

counter statistics