Thursday , October 23 2014
Home / Isu Semasa / Super Kreatif: Cara orang Thailand mengharungi musim banjir (13 gambar)

Super Kreatif: Cara orang Thailand mengharungi musim banjir (13 gambar)

Ah sudah! asal banjir je post sedih-sedih, kali ni kami sajikan uols bagaimana orang Thailand yang hebak-hebak ni berfikiran kreatif dalam mengharungi malapetaka banjir yang timpa mereka. So kite jadikan ini sebagai inspirasi buat kite kelak bile mengharungi banjir kelak yo! Lagi gambar after the jump.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

28 comments

    • oke. aku masukkan.

      1st : aku kagum giler. kreatif siot
      2nd : aku suka tang anjing tuu (gmbr last)
      3rd : aku terfikir, klu tandas pun terapung, taik kua kat air tu aa? pastu dowg dok redah air tu? bersama taik taik? EEEEYARRRRRKKKKKK

  1. comelnya anjing 2….

  2. org thai mmg kreatif..nmpk mcm dioarg ni srnk plak kn…

  3. kreatifnyer

  4. Masukkan teks di sini!

  5. Makcik Jual Karipap

    Karipap Karipap Karipap..!!!

  6. ade plak mase dorg ni wat mende cm tu…

  7. yg last paling lawak..haha~!

  8. so kreatif…..

  9. Masukkan teks di sini!<3

  10. wau…nang kreatif… sbb slalu sgt kna bnjir …dha jdi cam amlan beysa mreka jak tu ..heheh pi nang mntap lha …

  11. Owh, baru sekarang aku faham, nilah hasilnya yang 5 juta malaysia donate untuk thailand.
    puiii

  12. Selamat anjing2 kat thailand tu kan kalau semua diaorg pakaikan 'pelampung' camtu .. Ahaksss

  13. kreatif giler diorang ni,,botol mineral n besin paling menarik hati

  14. wa..sangat bijak..anjing tue paling comei..haha..

  15. masa ni kitar semula.

  16. tu dia…abes troli tesco depa p buat jambatan…

  17. Flavia Nurfaihanah

    super kreatif

  18. 5juta tu utk dorg bersihkan bangunan2 utama kt bndr,bkn bg kt rakyat utk keperluan harian…

  19. Hahaha..doggy pun dipakaikan botol..ala2 safety jacket lah ni..(^.^)

  20. ye betul.. kreatif..

    byk benda dpt difikirkan dalam waktu terdesak..

    laluan atas troli depan TESCO.. kagum.. kagum.. ^_^

  21. agaknya sebab kali ni banjir yg paling teruk dan lama dlm sejarah, sampai terpaksa jadi kreatif..tang budak dalam plastik tu pun kelakar..anjing pun kelakar..harus nak buat kat kucing aku klu banjir..bagus gak idea2 ni.

  22. Di Malaysia kalau musim banjir semua orang cari projek,buat duit dan makan free………..serta cari pengaruh……memang itu dimahukan.Nantilah senanglah aku…….

counter statistics