Thursday , September 29 2016
Home / Lawak Jenaka / Super Lawak: Tolak tawaran berlakon kerana enggan buka tudung

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

1-Artis-Sama-Tapi-MEDIAMALAYA

Super Lawak: Artis Sama Tapi Tak Serupa (7 Gambar)

Macam-macam idea peminat Malaysia ni apabila mencari pelanduk dua serupa artis kesayangan mereka. Tapi macam ...

89 comments

  1. Enggan buka tudung tu dikatekan SUPER LAWAK KE…?fikir dulu sebelum kluarkan statement macam tu…

    • Ye laaa..x rase lawak pon

    • Loooo..isu tudung agi??? Isu ni dah kuno lah…tak lah kecoh2! Sape nk pakai, pakailah, sape yg yg tak pakai bior je..dah terlebih dari cukup komen selama ni..so hak mrk nak pakai atau tak! SO JGN BUZI BODI SGT…KO ORG PUN BUKANNYE HEBAT SEKADAR PAKAI TUDUNG..ORG PKAI TUDUNG LUAR DALAM CANTIK DGN RAMBUT MENGURAI..LU ORG DE???! TUTUP DILUAR TAK SEMESTINYE HEBAT DIDALAM..

    • dia nak pakai ok laa… dari org yang tak mau pakai langsung… satu penghijrahan

    • mungkin apa yg dimaksudkan ialah, pelakon ni kata tolak tawaran berlakon sebab kena buka tudung, tapi dia pakai tudung pun tak tutup aurat. Mungkin pada pelakon ni, pakai tudung tu hanya tutup rambut saja. tapi leher dan aurat lain nampak. so, tu yg jadi lawak tu. ;p

    • la xkan xnmpk dy pakai tdung mcm mana kat gmbar ni .. xpayah nak butakan mata korg dengan statement khiriah ni

  2. entahnya admin ni…lawak ke?mmg patut pon dia tolak…

  3. admin ni super bodoh ke tak tau hukum hakam agama islam?pikir dulu sblm buang!

  4. kenape ramai yg bodoh kat atas ni? admin merujuk text dgn gambar… kan die kate taknak buka tudung tapi leher die kat gambar tu nampak…. kalau korang bodo korang leh gi mati ler.

  5. Lawak..lawak…hahahaha…

  6. bodohnye admin ni….bodoh sgt2 ke? ape yg lawaknye ni?

  7. Dia baru nak berjinak2 nak tutup aurat kan.. Slow2 lah.. Dakwah elok2,dgn buat entri ni usaha dia mcm tak di support.. Sama2 lah kita.. Tak da manusia sempurna kan? 🙂 Tp dia,kita boleh berusaha ke arah sempurna..

    • apekejadah nyer tutup aurat boleh slow slow. Dalam cakap macam tu dalam Quran ke? sama ada ko tutup aurat atau ko tak tutup. takde tengah tengah. Islam tu mudah.

    • lorr..ada lak slow2..klu nk mati ada ke slow2..xyah la nak ckp nak ttp aurat slow2,nampak sgt kita ni cetek ilmu agama..tp hope dia berubah lah guna tdg yg btl.jgn ibarat guna topi hny sekadar nk ttp rmbt..

    • Betul tu…klu kita asik merendah2kan setiap orang yang nak merubah ke arah positif…ade kemungkinan orang yang nak berubah tu xmampu menghadapi dan kembali kepada yang negatif. agak2 mase tu siapa yang bersalah…:(

  8. tarik balik…….maaf…..mmg lawak!!!! sorry admin…..maaf x menilai dgn baik….

  9. klu die accept lak offer ni, bkn lg lawak ke. ape lak yg admin akn post."NORKHIRIAH TERPAKSA TOLAK SURUHAN AGAMA BUKA TUDUNG KERANA PRODUKSI MAHUKANYA BERLAKON".hahaha…. beliau bru dpt hidayah nk tutup aurat die…. kite kne le saport.. tahniah Norkhiriah….. lantak le ape org blum berhidayah ni nk kate…..

  10. agree dgn statement admin.mmg btol lawak.kalo dia pakai tudung properly.aku rasa takde isu tawaran berlakon kena buka tudung.so,nak bertudung biar proper.tak faham aku retis malaysia ni.nak bertudung biar la betul2 jgn skit2 mcm dato ct.

    • pki tudung pun kene slow2 ke..??? tu kn suruhan & perintah Allah..nnti nyawe kite x ditarik slow2 tau..bukannye hari ni tarik dr kaki..esok tarik smpi betis…xkn pki tudung pun nk slow2..klu nk pki..pkila ikut guideline yg betol. jgn pki mcm lepas tekak je…nnti org pk pki tudung setakat tutup rambut je…skrg pun dh ramai yg salah konsep psl tutup aurat..mostly ramai kate tutup rambut je dh same mcm tutup aurat..adoyai….

  11. x baik cakap 'super lawak'…..snbrnyer bagi support kat khairiah,,,,dh nak tutup aurat scara p'lahan2…..

  12. ntah le.. org nk b’ubah ke arah kbaikkn pttnye kite doakn. ni len plak.

  13. Lawak dengan tudung tu…yang leher dok terdedah lagu tu…ape dia…klo nk tutup aurat tutup betoi2…t peminat tgk pun wat pesen tdg lagu nie…jgn jdi mcm datok S tu…

    • betol2…jgn persendakan istilah pki tudung ok…style mcm khiriah tu x layak mdigelar bertudung..tolonglah!!!!

  14. itu bukan tutup aurat tu separuh aurat.ni pengaruh tokti.la ni.kan sama org pahang sepesen la dgn fida

  15. deme ni lawok… pahtu marah pulak

    sentap pulak, kan ke semedang ha nampak lehernya. apa yang tudungnya?

  16. aku heran btl la bila ada yg komen kta ttup aurat secara prlahan2/slow2… statement xleh blah la wei…

    • betol2..ade ke istilah tutup aurat slow2..klu org kafir nk dpt hidayah tu mgkin la kot..tp ini org islam…dh tau kewajipan menutup aurat…lg nk menafikan..bile tergerak nk tutup..tutup sikit2 plak…agaknye nyawe kite nnti ditarik sikit2 kot…sebulan sekali malaikat tarik sikit2 kot…hmmmm

      • doakan yg terbaek utk die n umat islam sejagat…n hope xde lg org salah konsep psl pki tudung ni…

      • clapss 4 you..cara cakap mcm mmg kompem lu ahli syurga..taniah2..

        • setiap org islam yg beriman mmg komfem msk syurge…nape u tanye cmtu..u tu ahli nerake ke tauhulemah????

        • huhu, awat nak backup sgt pakai tudung separuh ni? hang pun tuduh separuh ka? rasanye sama je dosa pakai tudung separuh dgn x pakai tudung, sbb kedua2nya membuka aurat… slow2 nak berubah bagus, tp dosa tetap dosa… mcm pakai legging punye isu la… yg buruk ditegah, yg elok dipupuk… nak pakai tudung mmg bagus, tp penuh la, bkn susah pun… nak seribu daya, x nak seribu dalih…

      • apa la ko nie..memg tutup aurat itu wajib bg owg islam..tapi ko jangan lupa sebb tu dalam agama
        ada istilah jahil, taubat, hijrah..dia memg islam tapi sekarang dia sedg berhijrah dari zaman jahil dia untuk kehidupan islam yg lebih baik..paham x istilah SEDANG….kalo suma islam baik apa guna ada dosa pahala..syurga neraka…

        • statement hambanya ni macam dah salah je kt hujung2 tu.. silap paham boleh terpesong akidah.. "kalo sume islam baik, apa guna ada dosa pahala.. syurga neraka". Sy ni bukanlah org yg kuat beriman, beribadah semua.. apa yg sy tau.. Islam tu cara hidup manusia, Allah turunkan agama Islam tu dah cukup indah dah.. sebagai pedoman utk manusia sejagat.. Islam tu takde timbang tara.. Islam is Islam.. Dalam Islam, dah dtunjukkan apa yg baik, apa yang tidak baik.. Janganlah disebabkan kite diberi peluang utk bertaubat bermakna kite boleh buat dosa sesuka hati..

  17. pada khiriah aurat tu tang rambut je kot…pakai la tudung elok2 dik.

    • sebenarnya bkn khiriah aje yg tak tahu tang mana aurat pompuan nie, malah belambak lagi kat luar sana,
      RAMBUT = TUTUP
      BAJU LENGAN PENDEK
      SELUAR KETAT
      inilah fesyen sekarang yg dikatakan TUTUP AURAT
      pikir2kan lah

  18. ish awak ni, baiknye bahase panggil orang bebal pulak.

  19. wadefak!!! statement xley blah. tolak tawaran sbb produksi suh bukak tudung? ce ko tgk sket tang mana kain tutup kepala ko tu layak dikategorikan sbg TUDUNG? ni la dia retis melayu. kuar statement xguna hotak.,, last2 bila dh kena bantai cmni, baru nk sedar kowt. & utk korang2 yg marah sgt kt admin ni pesal sentap lebih? musti korg pon letak kain yg beso dia lebih kurang cam lampin baby cmni kat atas pala n then assume it as TUDUNG, rite?… LU ORANG FIKIR LAH SENDIRI. A.P.T.B.

  20. alahai… korang ni,,, bisingkan yang sedang mencuba untuk kearah kebaikan .. cube bagi nasihat tu elok2.. korang yang pakai tudung tu pun tapi mulut ternganga caci maki orang, mengata bagai mengata tu perbuatan tak berdosa pulak… orang buat tu salah .. orang buat ni salah… ko tu elok sangat ke pekerti? tau la niat baik nak menegur khiriah ni.. tapi cara tegur tu yang membuat korang dapat dosa kering plak.. untung dia cakap dia tolak.. kalu dia terima lagi la laju mulut2 korang ni ngata dia.. dia tengah berubah ke arah yang +Ve tu… cube bising kat mereka2 yang bukan leher je terdedah .. sampai peha2 terdedah tu,,, mari kita doakan mereka2 ni berubah skit demi sikit .. biar sikit janji ada kemajuan dari terus tutup pastu bukak balik… lagi haru

  21. hope khiriah terus tutup aurat betol2…same2 doakn yg baik utk die n utk umat islam umumnye…. 😉

    • ye.hrp dia ttp lah aurat dgn betul..jgn sekadar ibarat mcm guna topi,ttp bhgn rmbt jer,sama lah dgn x ttp aurat..

  22. Allah lihat usaha dan niat kita, hasil akhir itu sebagai bonus. Maka, sokonglah dia yang ada keinginan nak berubah. Kadang-kadang trolling ni kurang ajar jugak. Bukan budaya kita. Melayu kan sopan santun. Cubalah admin buat ayat huraian dia macam ni; "tahniah kepada Noor sebab sedang determined and berusaha memperbaiki penutupan auratnya. Kami semua mendoakan Noor cepat berjaya menutup aurat dengan sempurna". Kalau dia baca pun, sejuk hati, lembut hati Noor. Dia tahu admin sedang berdakwah dan menasihati dia.

  23. alah, org nk berubah jgn la nk persendakan…ok ibaratkan mcm ni, org lelaki yg nk berenti merokok, bole ke terus berenti!!!!!!!!!!! asal hati n niat tu penting..kiter bkn sape2 nk judge org….hanya Allah s.w.t yg layak judge org ok…..

    • btl2..Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-37 yang bersidang pada 23 Mac 1995 telah membincangkan Hukum Merokok Dari Pandangan Islam. Muzakarah telah memutuskan bahawa merokok adalah haram dari pandangan Islam kerana padanya terdapat kemudharatan…tapi masih ada yang merokok tanpa segan silunya…

  24. Tapi kalau betul nak berubah pon, kenape care die pakai tudung menyerupai Sister kt gereje? Tapi dalam column nie pn patut tego elok2. peace.

    • tidak salah pakai tudung menyerupai sesiapa pun asalkan menutup aurat…tapi sygnye Khairiah masih dalam tempoh belajar…kita sokong dia. (maaf cakap, sister gereja xtunjuk leher pun)

  25. cuba kete fikir sejenak yee…daripada kete nk marah die pakai tudung mcm tue, lebih baik marahkan diri kete…kete tak pernah fikir yg mulut dan hati kete nie dok nk mengata org…sape kete nk judge die…lgpon itu antara die & Allah Yang Maha Mengetahui saja…sebagi manusia yg beragama islam, sepatutnye kete menyokong mereka yg berubah ke arah kebaikan..x kisah lah die nk tutup aurat die macamane..kete nie tak reti nk tutup mulut?…tegur sesame manusia nie perlu berlapik…dlm dakwah nabi pon, Baginda berdakwah secara baik, menjaga keaiban org yg mendengar kata2x teguran…

  26. sama macam opah pakai anak tudung tapi nmpak leher…btoi x??

  27. ape yg super lawaknye???? memang patut la dia tolak… bodoh la admin ni… biar nampak leher dari langsung tak pakai tudung… aduhai…. ok la tu tutup semua rambut dari yg nampak jambul?

  28. Haha..sume bengong abeh cte..ni lg satu statement bodo..ape?? Slow2 nk b’jinak tutup aurat? Otak ko…dh mmg dilahirkan islam n melayu..ape kes plak nk jinak2?? Dh mmg tu suruhan ALLAH sjk azali lg..lainla die ni mualaf ke br la bleh ckp mule nk jinnak2 n slow2 tutup aurat..eran aku sape yg ske ckp cmtu..cm ape je..kalo jahil pn xyh tnjukkn sgt diri tu jahill smp mende cmtu pn xtau nk pk..mmg lawak pn..ni bkn b’tudung..takat tutup rmbut je.. Leher n dada t’dedah ape kes?? B’tudung la sgt..cehh!!

    • ni sowang ag ahli syurga..=)

    • Iman tu xdiwarisi walaupun si ayah imam si ibu hafizah…Dia hendak berubah ke arah kebaikan..kita waja beri sokongan.Kita dilahirkan sebagai Islam…tapi mati kita belum tentu Islam.Ada yang lahir sebagai bukan Islam tetapi mati sebagai Islam. Tetapi ada juga yang dilahirkan Islam, hidup bukan cara Islam, tetapi di akhir2 kehidupannya Allah berikan hidayah dan izin untuk mereka berubah… InsyaAllah, dengan izin-Nya, Saudara baru/mualaf memeluk Islam kerana mendapat hidayah Allah (dengan izin-Nya) …Allah mahukan mereka bersama Islam…

  29. hopefully dia tutup dgn complete lepas ni. leher pun aurat jugak. cuma muka dgn tangan (dr pergelangan tangan ke hujung jari) je yg boleh didedahkan.

  30. topik tudung punyer la hangat.. wakaka

  31. Rasanya korang ni salah faham kot..hehe..setahu saya 'SUPER LAWAK' tu drama di Astro kn…mungkin maksud story ni (khiriah tolak offer berlakon drama Super Lawak)..admin BUKAN kata 'lawak' utk statement khiriah ni..

  32. Korang ni yang menghina ni bodoh belaka. Cakap pasal Islam…macam tahu bebenor halal haram. Tapi bodoh dungu macam aku jugak. Kalau macam tu jangan baca blog hiburan gosip macam ni. dah tentu banyak gosip dan fitnah. Memandai asyik nak judge orang. Kalau bijak sangat pi cari info agama, jangan baca blog mcm ni. TOLOL! Ludah jatuh kat muka sendiri. Nasib baik aku sedar aku baca blog hiburan…so takyah nak menjatuhkan hukum kat org sesuka hati. Plak tu guna bahasa yang jijik.

  33. Byk artis yg nak brubah tp xp blajar agama. Masih bgantung pd pengetahuan agama yg diajar d skolah dulu. Itula sbb ramai yg ingat mnutup aurat tu cuma perlu tutup rambut. Mreka ni xphm maksud aurat. beramal tanpa ilmu =jahil

  34. Kena faham elok-elok apa yang haram apa yang halal, apa yang mudah apa yang susah. aurat dalam istilah Islam melambangkan sesuatu anggota badan yang haram dibuka atau dipamerkan kepada yang bukan mahram. Bila haram menjadi hukum wajib bagi umat Islam menutup auratnya dengan baik. "Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka (terjemahan langsung adalah: 'dan hendaklah mereka menutup dada mereka dengan penutup'); dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada yang empunyai hubungan mahram dengan mereka. So mudahnya kena tutup leher dan bahagian dada. Fesyen tutup rambut patutnya tak boleh diterima dalam Islam. Seseorang tu bila dah buat keputusan untuk berhijrah dari tidak bertudung kepada bertudung maka dia perlu laksanakan dengan betul. Tutup aurat bukan kerja main-main. Renung2 kan lah..

    • aku setuju dgn komen ko…yg aku x paham..ade org tlg back up baek punye…die plak memandai menghalalkn usahe tutup aurat slow2 ni….aku x marah khiriah tu..mmg die kene di tarbiyah betol2..die sendiri pun mgkin misconcpt tentang tutup aurat( andaian aku la)..tp yg bestnye ade org tlg back up…sokong plak care tutup aurat slow2 ni…pastu ade plak yg ckp..x sume islam baik..sbb tu ade dose pahale…syurge nerake…ade plak persoal kn ahli syurge…aku x paham bile ade org bleh komen…tutup aurat slow2…

  35. bgOslh..wlaupOwn xttp spnuhnyer,sekurangnyer dye blaja ttp cket2 xmcm stgh arts skali pkai skali x ntah ppe lak ak tgk..

  36. biasa la..bab agama semua tunjuk terer..mcm pandai sgt..kaw2 hentam…mulut longkang.

  37. Manusia itu tidak sempurna, tapi Islam itu SEMPURNA..sebagai umat Islam adalah wajib ke atas kita untuk menyempurnakannya berdasarkan keupayaan kita untuk melaksanakan apa yang wajib/sunat/harus dan meninggalkan apa yang haram dan untuk sempurna perlu melalui pembelajaran, pemahaman dan amalan. Dalam konsep aurat itu sendiri, dah ternyata bahawa perempuan perlu menutup kepala/rambut dan leher serta dada. Kan sempurna tu kalau perempuan pakai tudung dengan baik. Bagi sesetengah yang pakai fesyen tudung nampak leher tu, mereka ini terikutkan fesyen ciptaan manusia dan mungkin tak faham konsep menutup aurat. Kita doakan moga mereka ini akan melaksanakan tuntutan Islam dengan sempurna sebab kita sebagai manusia sentiasa melakukan kesilapan termasuk aku.

  38. yang dah tutup aurat pon nak pertikai.. tak kisah la dia nak pakai tudung mcm mana pon.. janji dia menuju kearah menutup aurat seperti yang di minta islam.. yang kita perlu bincangkan pasal2 org yang tak nak pakai tudung tu… pe la admin ni.. tak kisah dia nk pakai tudung nmpk leher ke apa ke… cuma doakan dia akan improve dr segi pemakaian tudung la bro…

    • aku setuju dengan ko khai.. dia artis.. ramai peminat, ramai yang ikut dia.. memang bagus dia nak bertudung.. tapi sebagai artis yang ada ramai peminat sudah tentu peminat akan follow dia.. dia icon.. kalo nak berhijrah.. terus berhijrah.. tak de istilah slow2 dalam islam.. lagipun kalo pakai tudung tutup semua aurat pun aku rasa lagi cantik dari pakai separuh2.. aku rasa pakai tudung betul2 lebih manis dan cantik daripada fesyen yang ntah apa2 skang ni.. sekali pandang dah macam sister plak.. terutama si Yuna nye pesyen.. dah macam sister… (aku nasihatkan/peringatan untuk diri sendiri juga)

  39. pe yang lawak nye? x paham aku =_+'

  40. memang lawak..nk komen lebih2 pon xleh, sebab saye ni jahil bab agama..saye hnye nk komen utk gmbr artis ni SAHAJA..kalau mcm ni, lbih baik artis ni xpyh pakai tudung..sebab tindakan dia leh mnyesatkan wanita yg cetek agama..dia artis, ada peminat sendiri..dikhuatiri cara artis ni bertudung, jadi ikutan peminat2 yang fikir aurat wanita tu hnye rmbut..jadi sblum berhijrah tu, kaji la betul2 hukum agama..tiada istilah pemodenan dlm hukum agama…

  41. tp yg dia pakai ni bukan tudung mmg super lawak la..

  42. apa yg lawak saya x faham lah …

  43. banyak komen

counter statistics