Sunday , September 25 2016
Home / Isu Semasa / Super Malaysian: Polis bantuan vs. pemandu lori bangsa India?

Super Malaysian: Polis bantuan vs. pemandu lori bangsa India?

Video ini tersebar sejak minggu lepas dan hangat diperkatakan di laman sesawang Facebook. Tidak pasti apa sebabnya, ada antara komentar mengatakan pergaduhan bermula apabila polis bantuan tersebut memaki pemandu lori tersebut “pukimak” kerana tidak endah arahan yang diberi. Ada pula mengatakan pemandu India tersebut dalam keadaan mabuk sengaja menimbulkan kekecohan dan tunjuk besar kepala kerana tidak mengaku memaki polis tersebut sebagai “pukimak”. Apa pun, jika tidak tahu asal usul cerita ini baik kita diam sahaja dan usah panaskan isu perkauman ini.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

haron-din

Dr Haron Din meninggal dunia, dikebumikan di Amerika Syarikat

Salah takziah kami ucapkan buat keluarga Dr Haron Din di atas pemergian arwah akibat komplikasi ...

39 comments

  1. so kenapa post kt cni? klu xnk cetuskan apa2? THINK..???

  2. mcm polis jew start dlu,kasi bukak itu baju mari kasi sy hentam..jadilah polis bermaruah,jgn tau maki je

  3. xmcm mabuk pn india tu..em…polis pun hati2 la ckp….jgn sembarangan jak…

  4. Keling memang cm tu..mcm taik..die yg lebih2 memekak tak tentu psal..dh la suara bingit..

  5. Setakat hari ni.. saya belum ada pengalaman yang memuaskan dengan polis..
    kebanyakan kes yang melibatkan saya, semuanya tidak memuaskan..
    tak tahulah di mana silapnya..saya.. atau pihak polis..atau memang sikap individu polis tersebut..
    wallahua'alam..
    kita berlembut, orang pijak atas kepala..
    kita berkeras, orang kata kita tak hormat..
    kita diam, orang menunjukkan kuasa veto..
    kita bercakap, orang kata kita biadap..
    tak nampak 'give and take'nya..
    tak ada toleransi..
    semua nak menang.. ada ke orang nak kalah e?
    walaupun mengalah tu tak bererti kalah..
    whateva la kan..
    hanya Allah Yang Maha Mengetahui setiap kejadian..

    • mungkin nasib awak asik ada pengalaman tak baik dgn polis.

      saya banyak kali berurusan dgn polis, takde pengalaman buruk pun.

      maybe we need to change ourselves first.

    • RHEA selalu ada buat salah ker.. ade kes.. wu.. saya pulak semua memuaskan apabila berkomunikasi dgn Polis.. tak buat salah buat apa nak takut.. hehehe..

    • it's all about majority of the government servant way of thinking.nk gaji beribu riban tapi hasil yg diorg buat x langsung memuaskn.MAJORITI ok bukan sume.

    • sbenarnye kn salah masing2 nk menang kn. ? harap je 1 malaysia. . sedih tegok. . 🙁

  6. killafairy mulut nak hisap kote je.

  7. yg kesian apex tua tue.. dia yg accident x de saper tolg.. blh plak yg lain bergduh..

  8. rasenye polis tu yg start dulu…polis mesia mmg suke menyalahgunekan kuase..klu ngn ppuan..,blehje tolak ansur..xsemue polis mesia teruk..tp yg oknye skit,,sbbtu keadaan camni selalu jadi..

  9. tgk laki india tu asyik tnye.."lu ade cakap pukimak ke x" polis tu trus TERdiam..n xjawab soklan tu..laki india tu xnampak mabuk pun..mmg polis tu yg salah..,n die boleh cabar laki tu pukul die sbb die lam uniform..mmg teruk polis tu..

  10. steady la macha

  11. x payah nak backup polis bantuan tue sbb dia melayu… polis muda mmg mcm tue la… ska tunjuk kuat…. kalu dia mabuk dah lama dia tumbuk la… nie geng polis bantuan tue pn mcm x maw bela kawan dia… padan muka

  12. MEMANG PADAN MUKA POLIS TU KALO DIA BUKAK BAJU KENA AJAR!
    SUKA2 AJE NAK MAKI MAK ORANG PUNYA KELAMIN!
    TAK KIRA BANGSA LAH… KALO DAH MAKI MAK ORANG MEMANG PATUT KASI AJAR SIKIT!
    TAK KIRA LAH BANGSA ATAU AGAMA…
    YG PENTING HORMAT MENGHORMATI ADA LAH PENTING! :-))

  13. POLIS MELAYU YG SESUKA HATI MAKI TU WAJIB DI KENA KAN TINDAKKAN DISPLIN DAN WAJIB MINTA MAAF PADA LELAKI INDIA ITU..
    SEKIRANYER TINDAKAN DISIPLIN TIDAK DI JALANKAN…
    ALAMATNYER… KETUA YG IN CHARGE…
    MAKAN GAJI BUTA !!! 🙂

  14. Berani kerana benar…tp nape polis tu terkedu n nmpk takot x berani nk jawab ya atau tidak bila ditanya.. tak kira apa jawatan dan apa bangsa….hormat menghormati mesti ade antara satu sama lain. byk cara lagi boleh dilakukan kalo benar india tu tak dengar arahan…tp jgn la sebut perkara yg menjatuhkan maruah lebih2 lagi melibatkan insan yg melahirkan kita. hurm….jgn salahguna kuasa tapi guna budi bahasa=) kita kan satu malaysia.

  15. Keling je selalu OVER TAK TNTU PASAL!! Bawak lori macam jalan tu mrk yg punyeee….setakat bawak lori je standard mrk…tapi berlagak mcm haram jadah! Polis tu mngkin terkurang ajar tapi tnpa bersebab tak kan dia kan cakap mcm tu, kan?? Mesti dh kena cabar smpai dia naik angin bru terkeluar ayat tu!

    • macam mane tercabar pun..polis tu kene igt die masih lam uniform die xboleh nak cakap sesuke ati..dah tu mmg tugas dan etika kerja seorg polis..lagpun dah name pun polis xkanla sampai nak sebut pukimak klu marah..agak2la..gile cetek pemikiran…drpd org hormat terus jd x hormat..

  16. biasalah..kadg2 deme ni amik kesempatan pada org awam sebenarnya, lebih2 lg warga asing….bila dah ada kuasa, dipergunakan sehabis baik lah tu kot….hilang semangat 1 malaysia kalu dan cam gini ropernyer…

  17. alaa..taktik xnak kena denda sbb da langgar pkcik tua tuuu…

  18. Kpg Medan United

    Dah sah spesis PARIA..jenis anjing suka menyalak..hitam mcm sial!!! Drive lori atau bas kat jalanraya konon2 Uncle Samy dah bagi mak bapak mereka!!

  19. kalau aku lah…lebih dari pukimak aku bagi. Sape x geram kalau org kurg ajar. Polis hy jalankan tugas.

  20. cuba korang semua lihat durasi ke 1:29 apa dia cakap…..

  21. baharom: pe yg sy dgr on duration 1:29 is bodo pny melayu..ahh keling haram jadah ni byk bunyik plak…da lggar kete apek tu sengah hancur nk myalak2 lg..bg aku, aku xslhkan polis…sbb ape die nk ckp kasar ngan keling tu? sbb keling mmg dasar yenna yenni myalak kuat xnk mgaku slh..polis tu plak mcm gud2 gak la..pdahal die cuak gak klu keling tu tombok muke die..keling oh keling xyh nk ckp psl hormat la eh…driver lori mostly byk keling sgt rude on jln raya..me myself pnh face dis kind of things, ble lori yg sgt bsar bwk ape tah potong cm haram…ble kte hon die, die tjuk jari tengah..pehhhhh…haram jadah keling…mmg aku sumpah keling tu eksiden kpala putus!

    • agak2 skit cite tu….. hang sendiri xbtol nak komen sal org laen… sedar diri tu skit… cite mcm malaikat plak…. cam melayu btol sume nye… agak2 la de…. lu banyak sembang serupa tu anjing……

  22. kah kah dis indian guy manyak kepala besar…dia pikir telo dia besar dia boleh pijak sama tu polis..Even the toughest criminal dalam malaysia ni akan tewas kalau hand to hand combat dengan polis..Polis dilatih secara keras dan kasar sama seperti latihan asas pertempuran atm..So jangan cuba main api!!..Ini keling keco aja lebih,dia yang salah langgar itu kereta tapi dia mahu alihkan perhatian umum ke polis tu..

  23. ala bese la gaduh2..indian tu anak buah tiger kot.

  24. mmg biasa perkara camnie…polis kalo bangsa sendri tu maki pukul punya teruk..bangsa lain guyeng…pirah polis..

  25. saya pijak luuu… wakakaa…

    dua dua bacul… abik india tu sama aje ngan polis bantuan tu…

  26. kdg2 polis mmg suka ckp main lps je, mentang2 ada kuasa.. tp xsume cmtu, ada gak polis yg berhati baik.. ni sume bergantung pd individu sendiri.. klu dia xjd polis pun, mulut mmg cam puaka 😉

counter statistics