Wednesday , December 7 2016
Home / Pelik / Super Pelik: Gambar breastfeed dalam majalah tempatan (4 gambar)

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

2-safee-sali-meninggal-dunia-mediamalaya

Pemain JDT, Safee Sali meninggal dunia itu palsu

Tiada angin tiada ribut, tiba-tiba nama pemain JDT Safee Sali menjadi kabut apabila terdapat sebuah ...

77 comments

  1. majalah ape ni??aku nk beli

  2. xde ape yg pelik..rase tenang je tgk..fikir +ve..

  3. Ape masalahnye? Biar je la, xsuka..xyah tengok… Manusia kena la disusukan dengan susu manusia.. Tak de apa yg pelik pun.. Yg cam taboo sgt dengan org menyusukan anak tu kenapa?

    • xpelik. tp sgt tak bgus la ambil gambar seperti ini.apa salahnya taruk gmbar ilustrasishj dan memberi komen tanpe bergambar spt itu..think back!

    • bukan taboo tp fkirla dr segi culture dan adat.perlu ke ditunjuk sebegitu..sila bersifat sensitiviti sket..kalo kamu sendiri mahu ke bergambar spt itu?

  4. ok jer…xde yg pelik pun..ni pun ajalah pama..utk ibu bapa…ok sgt2….bukannyer majalah remaja,mangga @ komik upin ipin…kalo majalah cmtu,baruler leh pk pelik ke x….adoyai…bende2 cmni,yg di jd kan isu pun…

  5. lah bukan nmpak pon…sekurang2 ada gak cara nk galakkan ibu menyusu kan bayi mereka…sbb skrg rata2 semua lahir2 jer terus kasi susu LEMBU…tu yg bnyk jadi lembu…

    • ada byk cara untuk mnggalakkan ibu menyusu.dan perlula cr yang sesuai.

    • Sebenarnya yg dok tayang2 diri menyusu anak ni la yg taboo sebenarnya..aktiviti yg private..melibatkan bahagian badan yg private..jdi xpayah nak tunjuk sgt lah..adoi…

  6. mungkin yg pliknya kt cni, kenapa gmabr mcm tu diletakkan dlm majalh..lau gambar anak n ibu yg biasa2 ok la jugak..tp ni gmbar ngh menyusukan bayi, wlpn xnmpak, tp boleh mengaibkan….xelok la gmbar cmni jd tontonan ramai kan

  7. yup btol..sokong kelly =)

  8. saya tak setuju gambar mcm ni… sudahlah ramai yg bertudung. boleh mengundang fitnah ni.

  9. la.. tak ada yang tak senonoh pun. dah pikir negatif jadi negatif la. cuba tak letak heading nyusu kita ingat dukung anak je. …kalau gaya nyusu anak aib la, tak elok la, tak patut dimasukkan dalam majalah la. tapi kalau perempuan pakai skirt, baju sampai nampak lurah ok je.. tak rasa pelik pun masuk dalam majalah.

  10. nampak ke? nak fitnah ape? susukan suami org ke? fikir la positif.. ni utk ibu2 dan menggalakkan penyusuan susu ibu.. kalau dh nama susu ibu takkan nak letak gambar lembu menyusu kot.. benda cenggini pun nak jd isu ke?

  11. takde yang peliknya. skrg mmg org nak sarankan ibu- ibu ni bg susu kat anak.. jgn bagi susu formula. lgpun ni bukan majalah URTV yang tayang body tu. yang posing tepi kolam mandi. ni majalah pa&ma. so if siapa tak berkenaan, tak perlu beli majalah ni..

    cam pelik la admin mediamalaya ckp bende ni pelik..haram ker bende ni? siapa yg pelik skrg?

  12. mama pun menyusu jgk

    penyusuan tu tkde salah malah dgalakkan n bagus sgt utk para ibu..tp x bp sesuai n mkin mentality kita tgk benda cmni d khalayak ramai x bp elok terutama budak2 yg tgh mbesar..terus diorg pke -ve..

  13. aku rase admin ni yg PELIKKK ssgt…gambar tu kebanyakkan nye menutup aurat pon..majalah pama ni mmg bagus beri galakan penyususan ibu eksklusif…ko phm apa tu eksklusif??? maknanye hanya minum susu ibu sehingga 2 thn…so gambar2 ni sbg galakan kpd para ibu utk menyususkan anak walau dimana saje…

    so, jgn la kolot n pprt sgt pemikiran tu ye wahai si admin…

  14. apa yang peliknya. bukan nampak aurat pun. lagi pun bagus la kalau ibu susukan anak sendiri. daripada bagi SUSU LEMBU kan. aku bangga kalau ramai ibu yg dapat susukan anak mereka sendiri. sbb susu ibu tu anugerah Allah..takde 1 kilang kat dunia ni yang boleh cipta susu formula sama macam susu ibu..

  15. X NAMPAK PELIK PUN SEBAB PENYUSUAN ANAK DIGALAKKAN DALAM ISLAM . TERMAKTUB DALAM AL-QURAN. KALAU NAK JADI ISU, BANYAK LAGI PIC LAIN YG BOLEH DI CARI. WAHAI MEDIA MALAYA.. DAH KAHWIN KE BELUM?

  16. xde fitnah lah dol
    ko nak ckp fitnah bentuk ape
    mmg bgus nyusukan anak ni
    org patut lihat perkara ni di sudut positif
    menyampah aq dengan cikkiah memyself n si milah
    cam tolol je

  17. mediamalaya sebenarnye dikendalikan oleh budak budak bawah umur hingusan leleh pakai seluar pendek. Inilah akibat tidak disusukan ibunya. Tolong jangan ikut cara mediamalaya.

  18. MM ni pun satu
    jgn nak jadikan breastfeed ni satu isu la, mmg satu benda normal dlm kehidupan
    otak sempit

  19. agaknya yg wat artikel nie minum susu LEMBU kot.. tu yg dia tgk pelik………..

  20. apa motif gambar ni sebenarnya? ada pertandingan cara menyusu yg betul ke? bg saya tak patut la….walaupun tutup aurat tp menyusukan anak ni bukan tontonan umum pun…….apatah lg keluar majalah bagai. kalau nampak, nampak lah tp tak perlu masuk majalah.

  21. penulis MM, mmg dah sah2 minum susu lembu, sbb tu dia rasa semacam tgk gambar ni, kesiann.. Ini salah satu kempen supaya bayi disusukan dengam susu ibu, bukan susu lembu.

  22. Haisehhh… Ini mcm pon pelik ker… Xde satu pun pic yg nmpak bahagian 'tu'. Pada hemat saya lebih pelik kalo letak gambar baby manusia menyusu dgn lembu… Yg dok fikir negatif tu, rentikanlah.. Berbilion org kat dunia ni pernah menyusu dengan ibu.hampir semua pernah… N yg menariknya jumlah ini akan meningkat berkali ganda jika dicampur dengan bilangan sang bapa yang joint sama.Hihihihi

  23. ape yg nak jadik isu nye? x paham..breastfeeding is a natural thing, kelebihan yang Allah beri pada kaum ibu. Lagipun gamba2 ni ade kat MAJALAH KEIBUBAPAAN. Sah2 la yang bace tu kaum2 ibu & bapa. OOO kalo gambo artis xpompuan x cukup kain, artis lelaki x pakai baju shooting dalam pool xde pulak korang timbulkan jadik isu..nampak sangat admin MM otak sempit

  24. Pe yg pelik….da tanggungjawab ibu nyusu anak…kalau da terpksa, kt mane2 pn kena bg…xde yg tersembol pn…yg duk pk ngn nafsu knp….kaum ibu buat pn ada sebabnya….

  25. 2 pun nk kecoh ke?mmg digalakkan minum susu ibu spaya xjadi anak lembu mcm org yg sengal pertikai pic2 ni.huh..

  26. Salam. Sebagai sorang bapa dan suami, adalah tidak manis kalau sy membenarkan isteri utk memaparkan@berkongsi gambar menyusu anak utk tatapan umum. Cukuplah dgn firman Allah dlm Al-quran utk menggalakan penyusuan badan dan juga melalui hasil kajian sains tentang kebaikan menyusu badan. Dikhuatiri dgn gambar seperti ini akan menimbulkan perasaan riak dlm diri tanpa disedari, dikhuatiri mengundang rasa kecewa@hasad@sedih pada ibu2 yg gagal menyusukan anak atas sebab2 tertentu, dan dikhuatiri juga mampu mengundang nafsu syawat lelaki@bapa2 yg miang.

    Kalau think +ve, mmg tak salah. Tp bila dipikirkan balik menyusu badan merupakan hak ekslusif, bonding time dan saat privasi antara anak, ibu dan bapa. Maka hargailah saat itu, lebih baik daripada menunjuk2.

    Sekadar pendapat. Peace!

  27. Its a magazine on parenthood for god sake!
    Have u seen a medical magazine? They put a whole lot of breast images when they're talking about breast cancer. Is that 'super pelik' as well? Y dont u put it here n create n issue out of it? I bet d images r more 'sensational' than decently-covered mommies on breastfeeding.

  28. Org mediamalaya mmg x pnh jumpa susu ibu. Tu yg pelik bagai… Susu ibu dpt mengeratkan hubungan ibu anak. Ada rasa telepati etc…. Geng2 yg lain kasi bubuh betol2 MM yg jakun ni….

  29. Yang tak betul nyer adalah orng yang kirimkan gambar tu….so..maknanya ibu tu dah setujula picture dia akan kluar sambil nenen……..

  30. Agaknya admin media malaya n dulu minum susu direct dari tetek lembu kot , tu sbb dia rasa benda ni memalukan,bukannya nmpk pn tetek diorang.Ko ni xyah nak tayang gambar diorang kat sini , bnda nie x mengaibkan , jd jgn cuba jdkn bnda ni sesuatu yang mengaibkan.Ko ptt tahu apa perasaan diorang bila ko tayang gambar diorang kat sini.x sekolah punya admin

    • masalahnyer…..dah kluar kat majalah…….so….dah kira umum boleh tonton…..ko yg tak sekolah agaknya…..ko dah kurang ajar ckp admin minum susu dari tetek lembu…

  31. tak pelik..tapi LAWAK! menyusu anak memang elok. selain dari susu ibu tu berkhasiat, time menyusu anak pun kira bonding antara ibu and anak. tkyah la nak tunjuk orang. walaupun tk nmpk, tapi automatic aku imagine mulut baby tu kat mana.

  32. So apa yg peliknye?benda bese je.bangang

  33. sy sendiri adalah ibu yg menyusukan anak sy sampai umurnya 2 thn. pada pendapat sy, gambar2 tersebut adalah tidak manis utk tatapan umum walaupun mereka2 menutup aurat sekalipun. kalo niat nk bg semangat pd ibu2 lain, byk lagi cara yg lain yg boleh digunakan.
    kepada kamu2 yg menuduh org minum susu lembu tu perangai mcm lembu, kamu2 sendiri x minum susu lembu ke? susu pekat, susu utk ibu mengandung, keju dsb nya pun drpd susu lembu kan…jgn terus menghukum ye…pikir dulu sebelum bersuara…

  34. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4146672819… ni tgk gambar ni … nilaikan lah ye media malaya

  35. IKOWT PNDAPAT MSING2 LAA…TP ASE NY XPLIK KOWT KN? OK JER..LAW NK KTE NAIK NAFSU Y PKAI PURDAH PON LAKI LEYH BYANG KN MCM2…THING POSITIF LAA…HUHU =)

  36. Media malaya bangang!! Da abis idea ke???

  37. la…biase je…ibu nyusukan anak je kan…bukan wt aperpn…lgpun ibu2 skang nie lg suke bg ank mnum susu tin…skurangnyer bile tgk gamba nie semangat sket nk nyusukan ank…yg elok pelik…tp kalo gmba laki ppuan yg bukan muhrim bepeluk2…xplak pelik..pelik..pelik…

    • kawan kawan.xde slah kita nak melihat cara menyusu tp sila lihat gmbar2 di atas…bukan kah gmbar itu memperlihatkan bentuk tubuh kita.tak ada salahnya untuk belajar tp bkan cara ini.ada byak cara untuk belajar dan berkongsi…bkankah susuk tubuh kota itu adlj aurat juga..dan ketahuila bhw kita diberi plihan oleh Tuhan untuk sesuatu yg baik.jd pikir2 kanla ea..

  38. TAK PELIK LANGSUNG, MUNGKIN SAPE YG PELIK TU X DAPAT KHASIAT SUSU IBU.. KESIAN SGT2 KAT 'SAPE YG PELIK' TU..

  39. dah namenye pun majalah pama…da tentu la yg baca pun org2 yg da ade anak & bakal dpt anak….ape yg peliknye…ni nk tunjuk kelebihan breastfeed…mcm mperlekehkan ibu yg menyusukan anak plak…admin ni x kawen lg kot…

  40. Ape yg pelikknye? Mnyusukn ank oleh si ibu adalh 1 prkara yg baik.. Sgt2 mulia… En admin ni x pergi skolah ke? Ke still bwh umur n x abis blaja lg? Kesian btul.. Myusukn ank pn plik ke? En admin.. Sbnarnya awk yg pelik sbb x berada d alam nyata.. Byk sgt berangan hal2 yg karut n x masuk akal…
    Lain kali, klu umur bru stahun jgung jgn nk post pekara

  41. Lain org lain pendapatnye…rambut manusia sama hitam tp hati n pemikiran somenye lain x sama..ader pendapat yg boleh diterima.ader jg yg x blh terima.jgn tolak macam tu aje..pikir mana yg terbaik..klu sdh dapat keizinan dr suami tok tyg kan gambar tersebut so tidaklah ade masalah..ok..

  42. salah ke? ko tak minum susu ibu ke dulu? ptt la bengal…

  43. jalan2 cari makan nganga mulut luas2 makan sambil bercakap boleh masuk TV3..nie budak menyusu..kempen penyusuan susu ibu..makanan terbaik utk bayi bwh 2 tahun..apa yg hina sangat?
    kalo rasa hina..jgn makan kat restoran..sila makan menyorok dlm stor..

  44. Apa yang tak kena dengan gambar di atas? Tak nampak aurat pun. Yang gambar pompuan ikkan bra dengan spender tu tak lak kecoh kan… SENGAL. ..

  45. Laa. Gambar ibu menunaikan tuntutan dlm al-quran nak kecoh? Ada nampak aurat ke? Yg dlm majalah mangga tak nak snap pulak? Majalah lain yg dah serupa orang putih tu kenapa tak upkan? Tulis besar2 TANDA2 AKHIR ZAMAN. POMPUANMENGABAIKAN AURATNYA.

  46. apa yg super pelik sgt?
    upload/tengok gambar artis mesia bangga tunjuk cleavage tak pelik pulak ye?

  47. Majalah ni utk pa&ma. Gmbr2ni utk promote berastfeeding. Kalu xnk tgk, jgn beli. Sama juga dgn gmbr artis wanita yg berpakaian menjolok mata tepi kolam mandi dlm majalah M****A tu. Tak suka jgn tgk. Takyah la nk tunjuk anti sgt.takyah la negatif sgt.byk lg gmbr lain yg lbh negatif dan menjolok mata.yg real pn byk..

  48. Allahuakbar..selagi pndai mnjaga adab,mnutup aurat takde yg salah..aku pun seorang bapa bg 2 anak.. xrasa yg dorang ada niat nk mnunjuk @ riak.. yg pliknya apsal kblakangan ni mkin pkara ni digmbar gmburkan dan djadikan issue? btol aku sokong bg sstengah komentar nyatakan knapa artis2 yg terjojol buah-buahannya tak dihantam struk ni? klu laa salah satu ni ada gmb yg sbgitu rupa ..aku pun xstuju.. udah udahlaaa.. xyah nk besar2kan cerita yg xspttnya dbesarkan..

  49. Kalau gambar breastfeeding jer dandan super pelik, geli, tak senonoh, fitnah.. tapi kalau gambar kinky, terang2 naked, 3gp tak malu lak tgk..siap subscribe lagi..there's nothing wrong with those pictures. Yg salah ialah mentaliti org2 yg suka berfikiran negatif.

  50. Walaupun ianya murni, lebih baik jangan ditunjuk…di kompleks membeli belah pun disediakan bilik untuk menyusu.

  51. hihi,sabar semua..sy sokong breastfeed..hidup breastfeed!!

  52. Salam, suda tentu ini majalah lebih kepada keibubapaan, pada yg sudah ada anak ianya lebih dipelihatkan sebagai motivasi untuk usaha murni menggalakkan penyusuan anak. Saya tak tahu kenapa ianya dipandang serong, penah dulu kaum ibu komplain ade setengah shopping komplex, yg mana tiada lg bilik susuan mereka dihalau menyusu dalam bilik air, ALLAHUAKBAR, hinanya… Artis yg berbaju bikini, gambar peluk² bukan mahram, tiada langsung aibnya pula.. Mohon tukar dasar kepimpinan yg lebih kepada unsur² islam,

  53. aku rasa benda ni x pelik pun..dh tentu2 dia tunjuk bayi yg menyusu..BAYI TAU TAK BAYI….pk laki meransang nafsu la bagai xda nya dia nk baca buku PAMA….think positif la…..yg tgk kt tv live artis pkai xckup kain korang xnk plak kntrevsi lebih2….korg yg komen pelik2 ni baru baca buku PAMA…org yg dh langgan berthun2 rilex ja…KECOH….

  54. aku rase pic nabila yg nmpk perut tu laki kurg elok..masukkanla skali yer dlm super pelik ni…pstu amik pic artis2 yg pakai baju tp dh hmpir tersembul kuar sume aset tu,pstu masukkan kt super pelik cni yer…cnfrm lg meletopppp…berani ke MM???haha…

  55. kita seharusnya bersyukur sebab masih ada susu ibu kalu tak kena mintak bantuan kat Barisan Nasional utk supply susu..

  56. normal la menyusukan anak..MM tunjuk gambar artis skodeng tak memalukan ke??

  57. lelaki.. sampai ke tua mahu dapat breastfeed, tgok baby breastfeed pun miang naik. hahha

  58. dah x der KEMALUAN ker diaorg nie…???????

  59. Lagi pelik, media Malaya xmampu beli scanner ke? Snap gambar then upload. Sad~

  60. sakit hati tol sapa yg ckp sapa minum susu lembu jadi LEMBU.. agak2la nk bercakap.. MOGA KORANG YG CAKAP PON LEMBU!

  61. ape yg boleh mengundang fitnahnyer…..seorang Perempuan Allah kurniakan kelebihan itu…tujuannye boleh menyusukan anak dimana-mana sahaja asalkan tidak mendedahkannye…mgkn yg x setuju tu fikirannye sempit…perempuan dan ibu yg sebenar kuat nalurinye bile mane baby mereka menangis perkara pertama yg difikirkannya ialah menyusukan anaknya…wallahualam….

counter statistics