Monday , December 5 2016
Home / Lain-Lain / Super Pelik: Roller coaster untuk pejalan kaki di Jerman (12 gambar)

Super Pelik: Roller coaster untuk pejalan kaki di Jerman (12 gambar)

Roller coaster untuk pejalan kaki ini diberi nama “Crouching Tiger and Turtle”, dibina oleh Ulrich Genth dan Heike Mutter setinggi 11 meter. Menurut penciptanya, nama itu diberi kerana Harimau melambangkan kelajuan rel roller coaster itu,manakala Kura-kura melambang pejalan kaki yang memerhati sekeliling langkah demi langkah.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

08-haiwan-tukar-mata-mediamalaya

Super Kelakar: Jika sesetengah binatang matanya tidak ditempat asal (13 Gambar)

Siapalah pedajal gambar-gambar haiwan ni. Haha!

10 comments

  1. buat letih je…zzzz…mcm2 hal la dorg ni..but nice one la..

  2. cemane nak berjalan pada puncak laluan yang bulat tu? berjalan dengan kaki di atas ke? tak de plak close up pic yang menunjukkan ada orang sedang berjalan di laluan puncak yang bulat tu….

  3. tgk gambar no 4.dia block lah .so takley lalu lah yg bulat tuh

    • kalau korang cicakman or spiderman bleh la naik.. aku dah penah pi tiger & turtle ni..kena bayar 1.50 euro. loop tu memang terbalik.. dorg tk block pun..bleh je nak lalu tapi impossible la kan bleh lepas.. patutnya dorg twist la tangga tu instead of terbalik..so that org bleh naik loop tu..dorang patut consult aku sebelum bina benda nih hehehehe

  4. bha…tiak pning mhe pala jln situ … cehh… haha

  5. Cara terbaik dan seronok tuk exercise.

counter statistics