Sunday , December 4 2016
Home / Lawak Jenaka / Super Tiru: Rahsia besar pendrive buatan China (5 gambar)

Super Tiru: Rahsia besar pendrive buatan China (5 gambar)

Mase tahun 2005, ada kawan kami bangga giler beli pendrive kat China 8GB. Mase tu, paling besar ialah 512MB. Kawan kami tersangat bangga sehinggalah 2 bulan lepas itu, pendrivenya rosak. Bwahaha! Lupe pulak nak suruh die operate pendrive die yang rosak tu. Agaknye macam ni la isi pendrivenye. Gambar penuh after the jump.

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

1-Artis-Sama-Tapi-MEDIAMALAYA

Super Lawak: Artis Sama Tapi Tak Serupa (7 Gambar)

Macam-macam idea peminat Malaysia ni apabila mencari pelanduk dua serupa artis kesayangan mereka. Tapi macam ...

22 comments

  1. aku rabun i.t.. so, x paham.. apa maksudnyer? leh terangkan??

  2. maksudnya dia masukkan memory card je la..
    klu camtu baik beli memory card je..
    pandai btul china ni ye… hahaha..

  3. camtu meh la kita buka kilang pendrive. ceh tipah tertipu bang:D

  4. mengong tul la…memory card je….
    nak operate pndrive la pas nie….

  5. bagi aku. ianya suatu yang kreatif.

  6. KREATIF……TAPI KURANG AJAR

  7. mmc lgi mahal dri pndrive kn?
    so die yg rugi la?

    • ko aser kalau die leh wat pendrive, die xleh wat ker mmc tu??? maybe sekadar menghabiskan stock yg xterjual…

  8. ye ke kawan ko? bukan ke gambo2 nie ambik dari acidcow.com

  9. cuke getoh:iskkk kome ni idak fhm ke ape????ce bace betul3…

  10. die tak tipu… die cuma inovasikan memory card tu… so xsalah…
    kiter leh tukar2 saiz kalau nak… kira dieorg terrer ar sebenarnya…

  11. erm… beysa jx .

  12. bagus, sbb x smua ada port utk micro sd, tp utk port usb smua device ada

  13. die tak tipu… die cuma inovasikan memory card tu… so xsalah…

  14. Apa nak kecoh, yang penting saiz yang dijanjikan tak berubah. Kalau kita pandai buatlah sendiri, lagi jimat lagi untung dan boleh jual kat kawan2. Tapi rasanya tak mampu kita buat pen drive sendiri.

  15. Pen drive punya transfer speed lagi laju dari microSD…So dlm kes ni mmg slh…Harap maklum

  16. laju pun taklah beza sangat. yg penting boleh guna utk simpan data, komputer skrg pun dah semakin canggih

  17. sebagai pendrive pn nk jadi gaduh apala korang ni

counter statistics