Monday , September 26 2016
Home / Isu Semasa / Super Untung: Pakaian jenama Victoria Beckham (3 gambar)

Super Untung: Pakaian jenama Victoria Beckham (3 gambar)

Laporan dari Daily Mail telah membuat siasatan di mana pakaian berjenama Victoria Beckham yang sedang berlangsungnya harga promosi daripada harga asal setinggi 1.5K pound turun kepada 1,425 pound sehelai sempena perayaan Krismas dan Tahun Baru itu hanya melibatkan harga kos setinggi 60 pound sahaja. Siasatan bermula apabila laporan penjualan jenama tersebut mencecah 15 juta pound hanya pada suku tahun pertama sahaja!

Siapa sangka dengan keuntungan sebegitu, kos pembuatannya tidak melebihi 60 pound untuk sehelai pakaian dimana ia dibayar 8 pound sejam untuk 30 orang pekerja Bangla dan Benggali. Psst, ok lah tu, pekerja fast food di Malaysia nak cecah RM5 sejam pun tak dapat. Jom berhijrah ke Eropah! Lagi gambar after teh jump.

Sumber dipetik: Daily Mail

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

haron-din

Dr Haron Din meninggal dunia, dikebumikan di Amerika Syarikat

Salah takziah kami ucapkan buat keluarga Dr Haron Din di atas pemergian arwah akibat komplikasi ...

5 comments

  1. 60 pound jual sampai 1.5k, melampau…patut la cpt kaya! sama gak la cam jenama2 lain. bodo la sape yg obses sgt ngn brg2 branded ni. n aku tk jeles pun kt org yg dpt bli brg branded, aku rasa aku lagi untung bleh beli lebih byk brg dari dorg dgn duit yg lebih sikit dari dorg.

  2. ini yg membezakan orang kaya bodoh dengan orang kaya pandai. orang kaya bodoh (mostly kat Malaysia) yang kalau tengok orang kebanyakan dari hujung rambut sampai hujung kaki sambil mendengus last-last beli produk orang kaya pandai yang kos tak sampai pun 60 pound dengan harga 3 hingga 4 ribu… kah kah!

  3. ceh …apa yg hbat sgt bju tu … sma jk tu mcm bju yg len .. apa kha. hahah

  4. Sbb tu pembeli kena bijak. Compare baju atau seluar yg tak berapa branded dgn yg sgt branded, sama je fabrik dia apa sumer. Malahan, ada yang branded tu, fabrik mcm murahan giler. Jarang giler. So, kalo pembeli tu bijak, dia tahu bagaimana untuk memilih. DAN, kalau pembeli tu bijak menggayakan baju, baju murah pun nampak mahal. Benda camni subjektif. Tak semestinya benda mahal tu nampak elok bila kita pakai. Patung pakai mmg la nampak cantik.

  5. pd aku lar kan kalo kita nie pandai menilai duit tak payh la nak bl baju or brg yg branded2 sgt…kalo bl bj yg branded pun ikut musim…lps abis satu musim bj tu pun dah tak up to date…dr beli baju branded2 baik beli emas…skt2 jiwa tgk ems atau pakai emas…kan tenang tu…lgpun ems makin lama makin naik harga tapi baju tak ramai yg nak beli bila dah jd second hand…

counter statistics