Friday , November 28 2014
Home / Isu Semasa / Super WTF: Pelajar Malaysia hilang di Dublin, dijumpai dan berkahwin dengan gay! (6 gambar)

Super WTF: Pelajar Malaysia hilang di Dublin, dijumpai dan berkahwin dengan gay! (6 gambar)

Kecoh beberapa hari lepas apabila seorang pelajar Malaysia yang sedang belajar di Dublin dikatakan hilang selepas keluarganya membuat laporan polis. Pelajar lelaki tersebut dikenali sebagai Ariff Alfian Rosli, merupakan bekas penuntut University College Dublin dan lebih menarik seorang graduan tajaan Petronas.

Namun begitu, pihak Utusan telah menemui pelajar tersebut dan dia dalam keadaan sihat sekaligus mencantas laporan polis yang dibuat keluarganya yang mengatakan dia hilang. Lebih mengejutkan semua orang, pelajar tersebut bukan hilang tetapi telah berkahwin dengan SEORANG LELAKI bernama Jonathan di sana. Berikut disertakan gambar-gambar perkahwinan songsang sambil mengenakan pakaian kebangsaan.

Lagi gambar after the jump.

Sumber dipetik: forum unggul Cari
Tagged with:

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

116 comments

  1. Balik Malaysia, kita ramai2 kerat ko#* Arif, mmg dasar tak sedar diri..

  2. BKN SLH IBU MGANDUNG..dunia di akhir zaman..

    • ibu dah cukup banyak berkorban dari dalam perut sampaila dah lahir kt dunia ni…kita yang dah besar ni pandai-pandaila pilih jalan yang benar

  3. itu hak dia sbg manusia soal urusan dia dia buat dia tangung dosa n melyu haprak ni xyah la nk sibuk.yg pelik tu klu isu gay,pegang anjing smua nmpk mcm melayu ni btl marah,tp klu korang semua ni btl alim knp xmarah pula pompuan yg x pki tudung,islam yg ke disko dan mcm2 lg la..abis yg korang dok kutuk2 ni islam ade ajar ke wahai melayu bangsat sekalian oi???

    • Aku rasa fiza tu. Hukan pompuan…memang sama species…dia jeles sebab tak pandai macam dlm gambar tu…kalau ikotkan, dia pun nak…

    • KO TU BKN MELAYU KE ? JGN SUKE2 NK HINA BANGSA SENDIRI…..KESIAN MK BPK KO YG LAHIRKN KO DPT ANK PEEL MCM KO NI……

    • jgn penah sesekali menghalalkan yg sdh sedia terang2an da haram..

    • kau kena faham .
      org tukar jantina ke homoseksual ke kita tak boleh cakap TAKPE .
      tak boleh cakap LANTAK DIA . salah WOII
      kalau semua org tak ambik peduli , mati ah .

    • bodo nye fiza neh…yg ni dah terang2 dilaknat tuhan…ko ni xde otak kot…ataupun ko 1 spesis ngan die ni gak…suka kaum sejenis..ni mesti kawan ambiga…hahaha

    • sape ko nak ckp psl hak…ko sndiri pn hdup ats muka bumi ni ats kehendakNya..hak kita sebagai hambaNYa adalh beribadat dan taat keatsaNya,islam tu indah…ko je yg memutarbelitkan otak ko…jgn ckp psl hak klu ko sndiri xkenal sape ko d muka bumi ni…

    • dah jd tanggung jawab kita tuk mengingati sesama manusia, manusiakan tak sempurna, tang ko kutuk melayu bangsat tu kenapa? Ko tak bangsat ke?:@

  4. Aku tak rasa fiza tu pompuan…memang dia sejenis mcm dlm gambar tu jugak jugak…jgn rogol dia…tak sedap langsung…ada batang pulak tu…besar punyaaaa..

  5. meme celako la mamat sekoq nih…aku tengok macam tak tulen jer……..muka dah la macam hampeh….x selera nak wat tok laki weh………manusio lagu 2 x payah bg blk m’sia…biar dia mampos d sana jer………memalukan bangsa melayu n mencemarkan agama kite jah……..

    • APE YG ANDA TULIS NI X MEMALUKAN BANGSA DAN AGAMA KE?NI KE BANGSA MELAYU???BANGSA KE BANGSAT??

      • WOI MENATANG GAY… KO UBAH NAMA KO FIZA TU… TOKSAH NAK MENYAMARLAH DARI SEGI EMO KO ORG DAH BOLEH KESAN YG KO NI GAY JUGAK… YG KO NAK BELA SGT APASAL
        1) DAH TERANG2 HUBUNGAN SEJENIS X BOLEH. BETULAH YG DIORG KUTOK TU.
        2) YG KO LIBATKAN POMPUAN PEGI CLUB, PAKAI TUDUNG NAPER PLAK KO TGK TAJUK KAT ATAS TU PASAL TOPIK APE?
        3) DIA NI MMG LAYAK KENA KECAM COZ MENYUSAHKAN DAN MENGHAMPAKAN ORG TUA, X PASAL2 BAPAK DIE KENA SAMAN DGN PETRONAS SEDANGKAN DIA SEDAP MAIN BONTOT SAMALAH DGN KO. SEBAB KO EMO SGT PASAL GAY NI.
        -KO DGN DIA BANGSAT-

  6. Assalamualaikum, Tuan2 dan Puan2 jgnlah kite nk mengutuk org sesama islam…. kite x de hak nk mnghukum org…. bukan org kat sini setuju perangai perkahwinan gay tu… rasa marah mmg marah tp kena igt lagi kite marah lg setan suke…. dan org bernama fiza itu ad betul nyer cakap die org x pkai tudung, yg masuk disco, tunjuk aurat TERDEDAH sini TERDEDAH sane x nk lak tegur? asl malu?….. Pada sesiapa nk marah comment ak buat nie harap2 fikir la dahulu adakah anda x pernah buat dosa sebelum nie…. dlm dunia nie setiap umat ad melakukan dosa tanpa sedari lg2 kite tgh mencaci dan mngutuk org pon satu dosa…. org dunia akhir zaman cari pahala bukn buat dosa…. HARAP MAKLUM… Dr salah seorg saudara islam yg mybe anda tahu ^^

    • fiza da LORDofLOSER

      org bernama fiza itu ad betul nyer cakap die org x pkai tudung, yg masuk disco, tunjuk aurat TERDEDAH sini TERDEDAH sane x nk lak tegur? asl malu?…hmmm…btul tu..mmg aku malu…malu bace statement kurang cerdik dp kau ni..kes arif ni dah terang lg bersuluh terpesong dp ajaran islam,kenape nak kne bandingkan dgn xtegur org x pkai tudung, yg masuk disco, tunjuk aurat TERDEDAH sini TERDEDAH sane sini.btw,mmg slalu kne kutuk kaw2 pun klu ade kes2 pmpuan yg masuk disco, tunjuk aurat TERDEDAH sini TERDEDAH sane sini.kau ni x up to date la..such a loser..what a shame

    • saudara….myb mereka kt sni mnegur dgn cr yg slh…ayat yg slh…cr tegur tu ada byk,cr lembut atau cr kasar…pendekatan msing2.sy xkt bole tegur guna ayat yg menyakitkn hti…berdosa kt pnggil seseorg dgn pnggilan yg tidak disukainya..tp sy rs awk silap membela fiza..yg slh ttp slh,apa yg dia ckp tu jgn awak galakkan…tkt terpesong lg aggapan dia.sape kt xde sape tgur yg bkk aurat,g disco sume tu…ada…ramai yg tgur..semua islam tu bersaudara kan…mngkin fiza xtgur tp org lain tegur..sy tgur,awak tgur,dia tgur,mereka tgur…smpai kiamat pn akn ada org yg tgur…insyaallah…

    • iyake? ada ke yg tak kutuk bila gambar tak senonoh pamer kat web tuk semua liat, cakap biar berasaslah… perangai buruk kalau kita tak tegur kitapun akan dapat dosa, rasa2nyalah kan baik you masuk sekolah ugama dulu kalau pahala dosa belum tau lagi.. jgn mare

  7. hmmm dunia dunia

  8. berotak pintar, berpelajaran, tp tidak beragama, nabi tak mengaku umat, kesian2, kesian ke mak yang mengandung sembilan bulan….

  9. inilah yg dperjuangkn oleh puak seksualiti merdeka tmpoh ari..rosakla org melayu yg dh memang parah klo mcm ni..di arapkn bertaubatlah sblm trlambat..kembalilah ke jln yg benar..

  10. takkan hilang melayu di dunia.

  11. yg mana 1 pasangan dia?

  12. musykil plak aku..yg pakai gown & lelaki omputih pakai kot tu org yg sama ke?nampak lain beno mukanya….

  13. kalo ko nak menjadi ******* pon.. xpayah la pakai BAJU MELAYU, TANJAK segala bagai.. BANGANG sungguh… huhhhhh…

  14. yang pakai gaun tu laki ke pompuan?kompius2..tapi rasenye laki/bini mamat neh yang pki sut tu..siap sarung2 cincin bagai..dah abes pompuan kot kat dunie neh..mane la die dpt baju tu kat sane eh..ade org anta keh?

  15. nauzubillah…. astagfirullahalazimm… ya Allah, bukakanlah pintu hati insan ini utk kmbali bertaubat pada-Mu…jauhilah kami, anak2 kami dan kaum keluarga kami dari perbuatan begini… semoga Allah ampunkan dosanya…aminnn…

  16. itu pilihannya dan akhirat kelak itu urusannya dengan Allah.

    • jgn difikirkan begini adalah pilihannya…..tetapi fikirlah untuk mencegahnya….ini semua tanggungjawab kita sebagai khalifah dan umat Islam khususnya…..didunia juga perlu diselesaikan….

    • amboi cik lara…kalo masing2 ikut pilihan maknanye ko bersetuju lah dgn gajala songsang mcm ni…pastu kena laknat semua sekali kena walaupon yg tak songsang…

  17. isyh..isyh..isyh..sedihnye..

  18. nampaknya kaum" LUTH" ado lagi. hayyyaaaaa cunka punka,,,,,hau,,hauuuu.. beid,,beid,,,darrrr,,darrr,,,zangga,,,,zanggaaaaaa,,,,,

  19. Aper nak jadi laa dgg dunia skrg nih… geli aku

  20. giler..melayu bodo!!

    • Melayu campur cina

      Salah…sesetengah melayu yang bodo, bukan semua…aku rasa kalau kau cakap macam tu, ko lagi bodoh dari melayu…

  21. sian mak bapak dia dah la kn tanggung hutang beljar dia hampir 1 juta rm…lg kene tanggung malu anak lelaki kahwin gan laki…jadi gay…ape ke la sedapnye main bontot nie…mesti lubang bontot dah lobos…tah faham btl la…

  22. memalukan rakyat malaysia ,mak ayah ,saudara mara je .ishhh ! dahlah kawin pakai bju melayu .

  23. bior la dea dan cukup umur buat decisions. human right you.

  24. komen x guna akal minah kat atas ni…

  25. kepada fiza yang cerdik pandai. ini bukan soal bangsa ke pakai duit mak bapak sape ke . ko siapa nak menidakan hukum agama. cube ko google hukum seseorang mempersoalkan hukum agama ALLAH. apa hukum dia?

  26. inilah yang diperjuangkan oleh si Ambiga and the gang.. Rakyat malaysia sudahkah anda bersedia utk perubahan ini.

  27. fiza tu giler n bodo…xde otak! tah2 perangai mcm jamban!!

    • aku sokong kau dia pun sama dgn mamat ni kot.aku kalau jumpa mamat ni menang abis aku kerja kan.DAN FIZA KAT ATAS TU MEMANG BODOH DAN BANGANG.

        • fiza cube la ckp menggunakn otak.,jgn letak otak di lulut..anda bagai manusia bodo yg xde agama..sya rase lebih bek anda gi mati..aman sikit MEDIA MALAYA ni.!

          • AKU RASE ORG YG MENGUTUK NI LAGI BANGSAT DAN SIAL DARI SI ARIF AT LEAST SI ARIF TU BLJR LUAR NEGARA KORANG NTAH2 SEKOLAH PON XABIS TU PASAL PEMIKIRAN SEMUA BODOH MCM LEMBU LEMBU PON KLU PEGI SEKOLAH AGKNYA LG PANDAI DR KORANG SI MELAYU BANGSAT NI SEMUA.DAN PADA NGO @ KERAJAAN XYAH LAH NK SIBUK2 PERJUANGKAN “BANGSA DAN AGAMA” KONONNYA..DORANG TU CKP JE PANDAI TP MALAM2 G DANGDUT LANGGAN GRO MINUM ARAK LANGGAN PELACUR CHINA,SO KLU NGRA NI DAPAT BALA PON BKN PASAL ISU NI TU XTERMSUK LG RASUAH..ADAKAH SMUA YG JAHAT TU DTG DR BARAT???KLU MALAYSIA X SUKA OK FINE TP JGN SIBUK PASAL NGRA ORANG YG “MENGHALALKN” PERKAHWINAN INI N KLU XSUKA ORG MELAYU TERJEBAK JGN KASI BLJR LUAR NEGARA..PLEASE RESPECT PEOPLE

          • bia blaja xtinggi aslkn twu hukum haram..,bkn mcm kaw blaja da la bodo psl agama pown bodo gk..kaw xlyk idop la..seyez sembng la..skrng kita sume tgh ckp isu gay bkn isu pelacur cm mak kaw 2,so x pyh nak tjuk pndai tentang bnde2 cm 2 aq lebih bnyk garam dri kaw ..aq ase kaw ni bkn islam tp kafir laknat…org kafir cm kaw la kne dihapuskn cm barua gay kt ats ni…!

          • MEMANG KO SALAH SORANG YG LANGGAN PELACUR CHINA SBB TU LA KO MARAH SGT..BEGINI KE CARA ORANG ISLAM BERCAKAP,ISH SEDIH2.KE KO EX BF SI ARIF TU?

          • ai…pandai plak kau nk ckp "BEGINI KE CARA ORG ISLAM BERCAKAP"?? muhasabah diri please….semoga kau x di lakhnat ALLAH ye…amin…

          • fiza kami disini suma thu anda yahudi laknat,tidak perlu terang yg anda kafir laknat..kami disini thu anda ialah slh seorang dari gay i2 sbb anda memaki hamun tak tentu hala..berbuatan anda 2 slh jika di dalam hukum agama islam…anda jadi la laki yg sejati..dan anda msti ingat bahawa tuhan kami i2 MAHA BERKUASA DAN MAHA AGUNG,,,ALLAH akan menurunkan bala terhadap orang yg menghina NYA..TAUBAT LA ANDA SEBELUM TERLAMBAT…

  28. bodohlah kau ni fiza.ko ni faham x hukum dlm agama islam.lain kali fikir dulu nak komen.jgn nak marahkan lagi org lain yang dah semamangnya dah angin dgn kisah mamat ni.

  29. bodoh bangsat la FIZA ni..ni soal hukum, bkn pasal duit sapa, bangsa apa ker…ker FIZA ni LESBIAN gak?

  30. rasa nk rogol ramai2 jer FIZA ni…tu pun dia pompuan tulen…hahahah

    • Aku tak nak…aku x rasa dia ni tulen…dia palsu wei…nanti jadi macam kes "saiful dubur"…

    • bismillahialek,ente waheeda, eish hada maudhu` ente sahiya wala naima? shagalil agal,, gummii,,,, gummmmi… yallah gummmmmm . fazkurulllahhhh

  31. astagfirullah…moga dia di beri petujuk oleh Allah..

  32. hancus! mengabehkan minyak petronas jo mamat ni…. ponek den gali soh ekau belaja, ini yg ko baleh…

  33. INGATLAH…dunia dah di akhir zaman……….renung2 kn prbuatan si arif yg x brape nk arif dlm mmbuat pilihan……SUBHANALLAH.!!!!!!smoga diberi ptunjuk olehNya…..

  34. family dok risau ingat dia ilang..dia sesedap oren je kawen..kawen sejenis plak tu..melampau!

  35. cik fiza…harap dapat ambil iktibar……jgn berbangga dengan perlakuan sebegini….bersama kita mencegah dari sebarang kemungkaran……mmg dia tank kacau duit mak bapak kami…tapi cuba fikir kalau ditakdirkan die mati dalam keadaan yang tidak diingini dan sukar…. adakah dia tidak MENYUSAHKAN orang lain untuk menguruskannya? dan lain kali, cuba berfikir dahulu sebelum member komen yang tidak matang selepas ini…..

  36. pakat2lah berdoa supaya dia kembali ke jalan yang benar dan kita semua ada keluarga. marilah kita sama2 menjaga ahli keluarga kita jangan jadi seperti ini. harap keluarga beliau berusahalah membawa beliau kembali ke jalan yang benar

  37. Masya ALLAH…Apa nk jd la Manusia Ni..

  38. euuhh…so bad …pa la ngra tu…kwen sma jniz pn dbenarkn..apa khaa… mmg WTF …

  39. mmg bodo la xpyh masuk melayu la weii..mmg wt malu nama malaysia..

  40. Menghalalkan yang haram terang2an berdosa besar, inikan pula menidakkan hukum Allah dan Al-Quran. Sama-sama kita beristifar..usah berkongsi dosa mereka..kerana di padang msyar nanti dosa dihitung berseorangan.

  41. smoga Arif kembali k jln yg benar dan sempat memohon taubat sbelum menemui ajal nya….amin….

  42. Suzzyiana Md Salleh

    kesal dgn perangai, tp lg kesal dan malu bila tngok dia pakai baju melayu…

  43. mengapa die org senang ancot buit/pantat ,,,padahal memek jauh lbih ljit sperti kue bakwan
    sye tak abiz pikir ,,
    pzti die org mempunyai kelainan sex yg di sebabkn kerana die sudah di rogol semasa kcil oleh org gay
    sehingge die dh lupe rase manisnye bakwan awek comel
    coment by kucing serawak.mat rampit.rogol awek bohay.

  44. tanda akhir zaman… kureng ajaq betui mamat sekor ni… bikin malu 1 MALAYSIA. kalau laksana hukum hudud kan bagus.

  45. Ala… tak lama Mamat ni. Pengajaran di dunia daripada Allah SWT kepada manusia yang ingkar biasanya tak tunggu lama2. Tunggu masa, detik dan ketika – ajal-maut, sakit-sengsara, seksa akan datang juga. Inilah jadinya apabila manusia cuba mencabar hukum Allah menggunakan logik akal dan nafsu.

  46. dia kahwin 2 orang sekali ker? nampak mcm dua mat salleh yg berbez

  47. Semoga Allah berikan petunjuk dan hidayah kepada beliau…………..amin!

  48. kepada fiza ……….. berhati2 bila memperkata sesuatu, tak kirala species apa pun awak Agama jgn dibuat main-main……….nnt ALLAH turunkan BALA kite jugak yang kena!

  49. jangan poss gambar lucah macam ini lagi please bazir masa saja

  50. kesian kat mak ayah die..saye x kesian kat dia..malu beb anak jadi macam nie!!! dia sendiri cari penyakit dan masalah!!!

  51. ha..ikut la HUMAN RIGHT tu..tu smua ideologi bodoh org barat,yahudi laknatullah..dh tau org BARAT yg sedia KAFIR yg buat ideologi tu,kita yg org ISLAM ni lagi nk ikut ke? islam ada hak asasi kemanusiaan dia sndiri..ikut yg islam punya..tok sah duk ikut org putih celaka punya ideologi..depa tu freemason..

  52. yg ini ker semua org melayu beragama islam nk?..ini juga ker nk dijadikan ikutan semua?..dan ini adalah salah 1 mission yg diperjuangkan oleh si ambiga…tapi sedihnye, yg ramai jadi pengikut ambiga adalah kaum melayu yg beragam islam…so, fikir2xkanlah…HIDUP INI ADALAH UNTUK MATI…takde sebab lain ALLAH jdkan sekalian makhluknye..tat y ALLAH menurunkan Quran sebagai panduan hidup…saya sgt sedih skang, kerana terlalu ramai org tidak menghargai kehidupan di landasan yg betul…sgt sedih…:'(

    • knp nk salahkan ambiga pula?bodoh btl.yela org melayu xsuka gay,tp org melayu suka judi,zinA,minum arak,jadi perogol,mengumpat,mengutuk klu bab2 cam ni melsyu cukup sensitif tp bab2 lain xpe..dasar mmg melayu bangsat,klu keterunan dah bangsat xyah lah. k kutuk kaum2 lain yg terbuka lg bersopan..

  53. tapikan…sy terpikir…natah2x si FIZA tue bukan perempuan dan bukan juga berbangsa melayu & islam…ntah2x die senjaga nk tengok kete nie org islam dok bergaduh kat sini…fikir2xkan:)

  54. mamat arif ni musti xtgk filem anu dlm botol ni…tu yang tak insaf…cuma tau insap je….nak kena jumpa raja azmi nih….

  55. nih musti ex- student skolah agama nih….culture shock…

  56. Sabar semua…apa yang berlaku ni mungkin juga ujian Allah keatas kita semua sesama saudara di dalam islam. Hanya Allah yang tahu rahsia disebalik setiap kejadian. Senjata orang mukmin adalah doa, maka marilah kita ramai-ramai berdoa buat Arif serta semua individu islam yang serupa dan bertawakal kepada Allah S.w.t . ….buat taubat dia satu hari nanti diterima Allah dan perginya bersih, siapa lah kita untuk menghakim. Sesama kita perlu mengambil isu ini sebagai peringatan .

  57. ariff ni bekas ketua pengawas dan tokoh pelajar cemerlang Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seksyen 5 Wangsa Maju pada 2001.

  58. ntah ntah fiza ni yang pkai gaun pompuan kat atas tu kot….jeng..jeng…jeng….ko ni fiza…nama betul ko ni mesti kalau tak fizal, mesti fizam….insaflah nyah…bawak bawakla bertaubat….ingat azab Allah….mak tak sanggup nengok kau kena kutuk nyah…

  59. ntah ntah fiza ni yg pkai gaun kat gmbr atas tu kot…jeng…jeng…jeng…ko ni fiza…mesti nama betul ko ni fizal..klau xpun fizam…insafla ko nyah…bawak bawak bertaubat…ingat azab Allah…mak dah tak sanggup nengok ko kena kutuk kat cni nyah…sayu mak nengok….tapi ada jugak ghase kecik beso kat ko nyah..

  60. fiza kate dia nak buat pres statement esok..panggil sumer blogger, mangga, melodi…fuhhh…ptui… suma…….nak mintak maap…press stetment venue xkonpem lg…antara hotel bajet kt lorong haji taib atau rumah tumpangan petaling street

  61. WTF….FIZA BANGANG

  62. perasan tak yang ada dua org dia kahwin..first yang dia kiss tu org lain..2nd yang pakai bj pengantin ppuan tu org lain…

  63. Kesian kat mak ayah dia..takut bumi terbalik mcm zaman luth

  64. aku tgk mamat gilo babi 2 pon bknnya tulen sangat……….muke pon mcm hampeh jer…..tak selere nak wat tok laki weh…..manusia lagu 2 maunya jgn bg blk m’sia….biar dia mampos di sana jer……….memalukan bangsa melayu n mencemarkan agama kita jeh……….

  65. nauzubillah….astagfirullahalazimmm.. ya Allah bukakanlah pintu hati insan ini utk kembali sedar dgn perbuatannya yang salah ini dan kembali bertaubat kpd-Mu..jauhilah kami, anak2 kami, keluarga kami dan kawan2 kami dari perbuatan begini…semoga insan ini mendpt petunjuk dr-Mu…aminnn…

  66. sebagai hambaNya… bersama-samalah kita berdoa agar dia diberi petunjuk dan hidayah untuk kembali bertaubat… mengutuk dan menghina bukan jalan penyelesaiannya, sbg org islam, rakyat malaysia, dan berbangsa melayu pasti kita terasa marah yang amat sangat…ini satu penghinaan tapi sebagai manusia biasa kita kena akur iblis sentiasa membisikkan kesesatan itu perjanjiannya dgn anak2 adam… kasihanilah ibu yang mengandungkannya selama 9 bulan 10 hari… pasti dia berdoa utk anaknya kembali ke jalan yang benar, kita sama-sama berdoa agar ada diantara doa kita yg dimakbulkan allah…

    • iyelah, btol tue…kiter doakn jer lah dier dapat hidayah dan kembali bertaubat sebelum nafas terakhir…kiter yg ader nie jaga2 lah iman spy terhndar drp perkra2 yg tk elok akhir zaman nie…

  67. sian parents dia.. :(

  68. Hanya ALLAH yang Maha mengetahui..

  69. sama2 lah kita berdoa supaya dia kembali ke jalan yang benar… marah je pn x guna kan.. mungkin banyak doa yg ikhlas dapat membantu dia…..amin

  70. tanda akhir zaman…buang bayi, gay, arak, free sex, all those are jahiliyah fenomena n dah jadi biasa even in msia..bertaubatlah semua jgn tunggu sampai matahari terbit dr barat

  71. FIZA TU NAMA BETUL DIA FAIZAL AGAKNYE..ERM..dia nie bagi kat anuar je..biar anuar yg bsekolah kan dia..hahahaha…

  72. Masalah pemikiran yang dah sewel, pandai x beriman,bijak tapi x guna,bengong yang merendahkan martabat islam dan melayu. Masalahnya, masih islam ke dia?

  73. lagi googling nemu tulisan menarik dari forum , semoga tulisan ini bikin kita bangga jadi anak indonesia , berikut tulisan tentang pengakuan jujur anak malaysia terhadap indonesia :

    Saudara-saudaraku setanah air.Ini sekedar sharing jer. Tadak maksud apapun.. Kita mungkin sedikit perlu berempati kepada negara kita ni yang nyaris tak punya identitas.

    Setelah diteliti lebih jauh ternyata forumers Malaysiaku tidak pernah berfikir panjang apa yang akan dia orang tulis,seperti:

    Dia orang mengatakan bahwa Indonesia tidak kreatif dan mengambil budaya malaysia, nyatanya. semua budaya dan lagu Indonesia telah nyata2 kita claim (batik: kita bilang batik malaysia padahal batik hanya ada satu yaitu dari Indonesia dan kualitasnya jauh lebih baik;Reog: kita hanya mengubah nama saja menjadi barongan padahal semua itu sama saja dengan reog,dll). Tidakkah itu tindakan yang salah.
    Kita Orang kata lagu Indonesia jelek. Kenapa kita tak bisa terima kenyataan bahwa di malaysia ramai yang disukai adalah lagu2 Indonesia. Peringkat pertama Top hits di salah satu stesen radio malaysia adalah PETERPAN. Malahan lagu daerah di Indonesia kita claim. (Rasa Sayange).
    Kita orang kata bendera dan lambang garuda Indonesia menjiplak dari Polandia, Monaco, sedangkan kita orang pun tak tau sejarah bendera Indonesia, dan kita tak tau bahwa di dunia ini ramai negara yang memiliki lambang garuda. Sedangkan bendera kita persis sama dengan Amerika hanya beda di bulan dan mataharinya saja. Tidakkah seharusnya kita sedar diri.
    Ramai kita kata orang Indonesia bodoh2 hampir disetiap forum di negara kita ni, saya kerap melihat kata2 dr forumer yg berbunyi: indon bodoh blalala. Macam mana dengan kita..? Nama pelajar malaysia pun tidak pernah terdengar di peringkat pertama di olimpiade sains international. sedangkan indonesia, hampir setiap tahun putra-putri indonesia menang dalam olimpiade internasional bahkan sering mendapat medali emas. Dan tidakkah kita tau bahwa dokter2 Indonesia selalu menjadi guru besar dan mengajari dokter2 malaysia di negara kita ni.
    Ramai kita kata orang Indonesia bodoh2 hampir disetiap forum di negara kita ni, saya kerap melihat kata2 dr forumer yg berbunyi: indon bodoh blalala. Macam mana dengan kita..? Nama pelajar malaysia pun tidak pernah terdengar di peringkat pertama di olimpiade sains international. sedangkan indonesia, hampir setiap tahun putra-putri indonesia menang dalam olimpiade internasional bahkan sering mendapat medali emas. Dan tidakkah kita tau bahwa dokter2 Indonesia selalu menjadi guru besar dan mengajari dokter2 malaysia di negara kita ni.
    Kita orang kata Indonesia pencuri, padahal dalam kenyataanya bahwa kitalah yang pencuri (Ambalat,illegal-logging,dll).
    Ketergantungan kita Pada Indonesia.
    Ekonomi kita tergantung dengan Indonesia. Meskipun TKI cuma kuli kasar, ekonomi kita akan langsung jatoh kalau mereka tak ada.
    Kita tak sedar, tak tau bahwa di negara kita banyak tenaga pengajar yang dari Indonesia sedangkan tenaga pengajar malaysia tidak laku di Indonesia.
    Kita bangga dengan kekuatan militer kita karena kita tidak tahu apa2. Indonesia masuk 13 besar forces terkuat didunia sedangkan malaysia masih dibawah 60!Dan dia orang (Indonesia) selalu menjadi forces inti dari pasukan PBB International.++ sesungguhnya masih banyak lagi kelebihan Indonesia dari malaysia hanya saja kita selalu membantah dan tidak mau menerima kenyataan ini.
    (sumber: buku,internet,dll)

    Aku budak johor.. Dah lama tinggal di indonesia.. Maka tu bahasa dah campur pun..

    terlepas pengakuan itu benar atau tidak , namun point-point diatas fakta yang ada dan seharusnya kita bangga jadi anak indonesia……..love indonesia !!!

  74. SEMUGA DI BUKA PINTU TAUBAT, SAYA BERHARAP SGT SEMUGA SI ARIF DI BERI HIDAYAH DAN KEMBALI KEPANGKAL JALAN,, HARAP HARAP KELUARGA DIA AKAN MENGAMBIL BERAT TENTANG PERKARA INI, ALLAH SAYANG UMATNYA

  75. SAYA TENGOK RUPA DIA,,, MCM BUDAK BAIK JE, TAPI LALAH HDK BUAT MACAM MANA,, INSYALLAH ADA JALAN KITA DAPAT DIPERBETULKAN,,,, TAKUT NANTI TAK SEMPAT HDK BERTAUBAT…. HARAP HARAP ADALAH KERAJAAN MENGAMBIL BERAT PERKARA TERSEBUT, MUNGKIN DIA BUAT PERKARA TERSEBUT DALAM SEDAR TAK SEDAR AGARNYA

counter statistics