Sunday , October 26 2014
Home / Gossip Panas / Tiz Zaqyah Heroin Nurkasih Bersosial

Tiz Zaqyah Heroin Nurkasih Bersosial

Tagged with:

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

76 comments

  1. maybe hekes nk cepat.dia delete smua dan msukkan baru sblom blah.
    ada kemungkinan.
    bukan 17 je bro , banyak dah web blogspot kena hack.
    cuma x dihebohkan.

  2. terok betul suma xleh pakai artis ni

  3. MEMANG BETUL ARTIS CUMA GLAMER JER TETAPI PERANGAI HANCUR

  4. ya ampun…. syg tol.. masa blakon ala2 gadis bwh lindungan kaabah.. realiti..?

  5. melayu boleh……….tut!

  6. adoiii.. igt nk wat nuskasih ni calo bini.. hampeh btol laa kow nih.. aku tetipuuu warghhhh

  7. aku ngn tiz kat dalam nie bkn pasangan kekasih..aku berkawan..n tiz nie xla macam korang sangke buruk tu k…jgn sukati fitnah org..klu korang dah kenal baru korang tau..ni main nk hentam je…aku tau korang xdapat jadi artis..kesian…tapi xyhla jeles..

    • wei tu gambo ko ker/ toksahpasan..ko sndr pangei mcm jamban nk bekap konon!! Blah..dh sosial2 xyah nak berlakon lg ke..bleh jln!! hahaha

      • ksian org murahan nie..biarla kamu dgn fitnah yg bawak dosa ko tu…aku ape peduli..ko yg dosa..bukan aku yg fitnah..ye tu pic aku…aku hanye kawan baik dia je k..

        • skati la..dh tgkp gambo mcm tu lg mau ngaku baik ka?

          • hmmm…hebat bebenor ke jadi artis? nothing special bg aku… tatau aaa org lain yg kemaruk nk jadi artis..nk glamer, popular… wpu aku ni xde aaa sejelita Tiz tu, tp mase jadi ajk perwakilan pelajar kat U pun wase tensen doh.,, sbb org kenal kite, lecturer kenal kite, nk monteng kuliah pun susah…tu baru masyarakat kolej, tatau aa jadi public figure utk masyarakat mesia … huhuhu… ilang privacy.

          • cbuk jer ko nie kn…siap nk bg tau nah jd ajk la plk…cian dlm ati tue teringin tue…lau ko tue baik sgt xdenye ko bc blog or ade mase nk komen2 artis kt cnie…iyear da berckp or menulis da kira dose doh…hahahahah…..sblm nk ngata org tgk diri sndr tue dl da elok ker blm…buat malu jer…apela name jer pki tudung litup…ade ati nk komen org…ingat sembahyang cukup kepala tutup litup bj pn ok kira da perfect la…hahaha….nsb ade gak ko sedar diri..muka hang x secantik Tiz..bgs2..sedar pn..hahahha…..

    • aku bkak tenet pun sb nak tgk nur amina yg seksi..yg len aku tak amek peduli pun,
      ko sape?nak enterframe keeee??????

    • ko sama 2 kalli limaaaa ja…
      pooorah

  8. dh name nyer artis toksah ckp la..name pn berlakon sume watak baik ke deme lakon pdhl kt luo mcm jamban…sume artis hipokrit je..mn ade artis yg prangei elok..ade ke? hampeh je sume!

    • xsmua..ko bukan tuhan nk judge org..xpuas ati senang je..xyh jadi budak2 ckp blakang..jom jumpe..aku nk sgt2 jmpe org macam ko nie..k…

      • poyo gle..xde mase aku nk jmp org sosial mcm ko ni..blah je..hahahaa..buang mase aku je..skati aku la nk komen ape2..dh kantoi udah la..byk bunyik..buuuu

  9. org lain xde poyo2 mcm ko..siap ngaku lg tu gambo aku..tahpepe..hahahahaha..pdhl sape nk tau..ko bkn artis pn..cri publisiti ke yg ko kwn dgn artis?ceh

    • biar aku xartis..biar aku xape pon..aku klu artis pon aku low profile..pape pon,org mcm ko nie ar yg suke memburukkan name org..kantoi ape?..ape yg ko rase kitorang kantoi?..biasa je kot..myb sbb ko xbersosial sbb tu otak ko cetek…bodoh lak tu..penakut..hahahaha

  10. Rilek aaa bebrader… mana ade fitnah beb… org muda nk bersosial, bio le.. bknnye kite kate dia wak maksiat pun. Dia bersosial cara biasa org2 muda2 dan cuma caranye x bersopan sbgmana statusnye dia sbg gadis melayu yg beragama Islam dr segi berpakaian dan pergaulan… well terang lagi bersuluh beb… nmpk tu terang terangan……

  11. artis tak leh pakai…buang karan je minat kat depa ni..

    • btl tu..ape la yg taksub sgt kt artis n jd idola la..pdhl blajo x tggi mane..hahahaa

      • minatlah dgn "BAKAT" mereka..bukan mereka…. kalau u minat ngn bakat dia,insyaAllah…xlah membazir karan nye….haha..

  12. artis xder..korang pon xder la tgk tv..bodoh..cetek pemikiran..n xder pon aku ckp best jadi artis..bagi aku mmg biasa..tapi sbb artis la korang smpai kat sini kecoh2..hahaha..bodoh sndiri..last2 dosa pon free2 je..tq la kasi drg pahala je..korang kutuk2 drg bkn dapat pape..drg dapat pahal byk2,korang dosa besar lak tu…siap xleh minta ampun kat tuhan..kesian korrang..tobat jela dari jadi minah byk mulut.

  13. dah namanya artis..pelakon plak tu, memang pandai berlakon la..toksah hairan arr..klu dia btl2 jg diri, dia xkn jd artis ataupun pelakon.

  14. LANTAK KO LA..YG KO BANGGA SGT P CLUB N MINUM ARAK? TU YG KO KATE ORG LAIN BODO X WT MCM KO? KO SNDR YG BODO..CKP ORG DOSE..KO YG P CLUB2 YG TENTU TMPT MAKSIAT N MINUM2..BERPELUKKAN DENGAN POMPAN SEKSI2 YG XDE MARUAH TU X DOSE PLAK KE? BLAH LA KO..XYAH NK NASIHAT ORG..TGK DIRI SNDR GAMBO XDE MARUAH LG MAU CKP BANYAK!

  15. diorg nih bkn bodo,, agame tiz pon islam.. org dlm gmbr pon aku tgk islam jer kowt..klw diorg tuka agme tuh xtawu plk aku..mlayu msie setau aku islam…

    tiz tu plakon,,,dak2 kecik ske plaq ngn si tiz comel nih..plakon ptot jd idola msyrkt….xyh ler sebarkn mende dtg mksiat/fitnah nih..behave sket cik adek plakon2 kt luar tu…xprlu rsenye nk bangge tgkp gmba cexy mexy or btol arak….org tue tgk pon bley sakit jntung….

    korg nih xpaya gado…
    islam kan??? agame samer ke x??? jauhkn ler bende cani..sesame islam xpatot gado…da beso bley pk..

    • omg tiz!!!!!! xcye aku tgk!!!!!! ingt btol ko mcm nurkasih…. gmbr cani bley jatuhkn mrtabat ko….subhanallah….ingtlh mak bapa…pnas perut ibu mengandung tgk anak jd cmni…idop carer islam….menci tgk kte yg islam dilaknat allah… :'(

      • Betul la ira tiz berlakon cam baik je dlm drama tetapi ada juga adegan peluk terpeluk dengan jantan. Pegang tangan jantan. Walaupun berlakon laki bini tetapi tetap haram. Itu hanya lakonan jer tetapi tidak pada realiti. Realitinya pakai baju nampak lurah dendam, clubbing, minum arak berpoya poya. Bila ditegur mereka kata kita ni fitnah la kutuk la. Hanya tegur. Salah kah? Yg salah perbuatan kamu tu dlm gambar sah dan terang-terangan.

  16. ni apa citer nak bertekak tak tentu pasal ?
    banyak benda lain boleh pikir…h1n1 ke…
    yang korang dok bergaduh tak tentu pasal kenapa…
    asyik citer bodoh sana bodoh sini
    orang Melayu kerjanya nak bergaduh
    nak berdemonstrasi….susahkan orang tak tentu pasal
    pikirlah pasal nak naikkan ekonomi orang Melayu ke
    macam mana nak bantu orang yang papa kedana ke…
    nak selesaikan masalah orang Melayu…
    dahlah tak cerdik…asyik nak bergaduh aje
    LU PIKIRLAH SENDIRI !!!!!

  17. ea tu aslam kan..
    btw..
    watak is watak what..
    benda tu pun kate berlakon..
    so ape mslhnya nak ckap tu ni
    mcmler korang tu bek sesangat punya umat.

    • ye2 i agree,,nama pun blakon…pelakon..relax r bro…jgn emo k..
      kite ni pun bukan sebaik mn pun…dh watak tu yg di beri pd tiz..dan tggjwb dia lah utk melakonkan watak tu dgn sebaik mungkin..and now, cite tu mmg best kan??jgn la sebab watak tu jd kecoh cmni..

      yg penting sm2 la doa semoga tiz nanti jadi d real nur amina..sbb dia mmg lebih cuteeeeeee btudung,nmpak ayu…

    • Bukan nakckp kita di sni smua sebaik umat…..
      tp kami cba sedaya upaya x lakukan benda yg mndtgkn dosa…

  18. nak berparty ok whai artis2 melayu…tak payah lah tujuk air beer tu.
    Mat salih..bollywood dia berparty x mahu bergambar dgn air2 beer tu jadi pemabuk bila peminatnya melihat….tujukan air cocacala baru bagus.

  19. pe hal nk kecoh, tik dh umum dh kat FB die… xperlu nk kecoh. nurkasih adalah sebuah cerita..

  20. satu kriteria penting utk menjadi pelakon ialah mesti hipokrit, so………..

  21. Aduuuuiiii….berlakon bukan main sopan tutup aurat tapi sekali kat club soma buka atas bawah boleh tengok…ntah anak dara atau tak lagi a.k.a UNVIRG

    • Astaghfirullahalazim……………………………………………………………… jgn mengata org smpai ke tahap mcmtu..sbb kite xknl dia…kalau tiz bc comment ni,kalau dia tak redha dgn kata2 kamu..susah kamu nanti…

      dosa dgn tuhan kite boleh mintak ampun pdNya tetapi dosa sesama manusia..kne mintak ampun sesama kite…jgn kerana sedikit kata2 seperti ini akan menutup kamu ke pintu syurga…

      • a'ah… bg2 nasihat komen2 tu agak2 aaaa… aku pun kureng gemar tgk artis2 kite ngan gaye sosial diorg tu tp aku xde aaa tergamak kate camtu… sbb dah jatuh fitnah tu beb….
        komen membina apa! lain le klu org predict yg bkn2… x paham well tepuk dada tnye iman….
        aku wase aku xde aa kutuk2 dia nih, just sedey je tgk gadis ayu yg sedap mata memandang mmg ble wak calon menantu aaa tp x kena plak care dia bersosial… tu je….

  22. tak blh gak ckp watak is watak..kita kan org islam..dah mmg wajib memakai tudung..haram minum arak..kalo kita tak minum benda tuh, jgnle amik gmbr dgn benda2 haram mcm tuh..tp satu yg aku pelik, artis nih suka bergambar dpn arak..tp takde sorang pun artis2 nih yg suka bergambar dpn khinzir(babi) hehe!!gurau jerk..jgn mare..hehe

  23. bleh tahan gak minah ni..igt dia betul² mcm dlm cite nur kasih tu..smpi de bro tmpt kje aku pn leh jatuh cinta tgk dia. sbb comei sgt..hahaha. nama pn pelakon, so semua tu hny la lakonan, xde kne mengena dgn alam realiti…:p

  24. lahh.dia si tiz tu ok ape

    dia ngaku yang dia suka bersosial….

    tak macam sesetengah artis…..tuut—tuut..

    .tak ngaku lah . pergi sosial…..top….top…muka dia terjembol kat kelab malam….dah lah minum air haram….nanti karam baru tahu…

    ok lah nie……..dah namanya pelakon……….nak buat macam mana…….nasib badan…….

  25. ala.. nk kecoh watpe.. muke dier kat nur kasih bukan nmpk baik sgt pon..
    biase je.. da name pn pelakon kn..

  26. aku plik manusia skrgni..
    pmpn pkai seksi2..
    mnum arak pun..
    ade org bela..
    manusia akhir zaman btul la..

  27. Respek plak aku bile bace statement Tiz lama paper bebaru ni. See, xkisah aaa apa niat org yg sebar gambo2 ni sekurang-kurangnye dah menyedarkan si Tiz tu psl kehidupan dia dulu. Harap2 Tiz ikhlas dgn statement dia tu, dan jgn ulangi lai kesilapan dia…

  28. truk betul sume x leh pki artis nie..mmg btul artis cuma glammor je tp perangai hancur..ya ampun.syg btul.masa berlakon ala2 gadis bwh lindungan kaabah..klu aku jd artis pown aku x akan wat cam tu..menjijikkan..

  29. wahai si "CEH"….sejak bile la gambar aku tu ngn tiz kat club..awal2 ko dah fitnah..ko tau ke kitorang time tu pergi mane?..salah ke kitorang buat bbq..xsalah kan?..n nampak ke aku kat club tu?..x kan?..so?..skang ko kena minta maaf kat sape skang nie?..ko dah main sukati ckp je kan?..n ko igt aku nk maafkan ko sbb dah malukan aku sukati..??..tu aku ckp..biarla drg nk buat ape..jgn over2 ckp..tersalah ckp sndiri malu k?

  30. Rilek2.. jgn aa psl menda2 gini yg x pasti smpi nk benci membenci…
    Cam aku kate dlm komen yg lepas2… mmg berdosa org mmbuat fitnah dan org yg mengundang fitnah tu pun jugak berdosa…
    Ok aa klu nk berbbq sekalipun, tp dr segi dressing tu yg aku nmpk mengundang fitnah… prediction org yg melihat gambar tu akan berubah sekiranya masing2 pakai baju sopan, bknnye baju yg tayang dada, bahu dlm erti kate lain x cukup kain…

  31. tiz ni cantik sgt…
    pandai dia bwk watak dlm nur kasih…
    minat tgk dia blakon dlm citer tuh.. bkesan la…
    mmg xsgka la lau ni life tiz. tp apa nk buat itu life dia..
    lebay baik kita sama2 bdoa utk umat islam sume…
    kita jgn gado2… x harmoni la… huhu

  32. seeloknya, jgnla fitnah k. dun judge a book by its cover. mngkin dari segi berpakaian bliau mnimbulkan syak wasangka yg tdk baik. tp, bknlah hak kita utk menghakimi. mngkin bliau ada kebaikan yg kita sendiri tdk pernh lakukan. hak kita hanyalah menegur ke arah kebaikan. jika semua yg truk anda nk cantas, maka anda hnya membuang ank2 bgse kita jauh ke blkg. pimpin dorg, tnjukkn kebaikan yg anda kate anda miliki dan amalkan itu. artis ke, profesioanl ke, anda ttp makhluk Tuhan kn. smua ade peranan msg2. xperlu nk kate artis bodoh. saye sendiri meminati bdg seni wlaupun saye graduan profesional. tiz tlh berjaye menyampaikan wtk keagamaan dlm nur kasih, maka pujian harus diberi. cuma, jika dpt diubah sejjar dgn peribadi sbnr anda adalah lbh baik tiz. :)

  33. o.k2…aku kecewa betul tgok gambo..marah pon ader..arhhhh

  34. aslam…kirim salam sama tiz…cakap dia kalau dia kawen dgn aku…aku akan jadi sebaik aidil dlm nurkasih & jaga dia sebaik mgkn…bagi email aku kat dia…. mattzenden@hotmail.com

    p/s: aku suka tgk mulut & hidung dia yg comel

  35. besh2 gak komen kt cnie…
    Skg nie kiter sama2 sedarkan diri masing2…
    sebab skg nie dah dekat nk kiamat…
    artis dibanggakan,ulama' di tinggalkan…
    Bencana alam semakin hari semakin bnyak…
    Halal haram dah bercampur aduk…
    Mari lah kite berbuat kebaikan…
    tegur-tegurlah sahabat2 kite…
    dan mntak lah diri kite di tegur…

  36. ermmm…xpela,sume owg bley brubah kn..
    myb dlu die mcm tu,tp skunk da brubah..spe tau,

  37. name pun pelakon n berlakon… mesti la pandai berlakon… hehehhe hero nye dlm drama tu ape cite plak? wakakak

  38. hadis ada mengatakan bahawa 'janganlah kamu mendekati zina'. bersosial di kelab malam bergelumang dengan arak adalah mendekati zina. jadi, tiz telah mendekati zina. sesama umat islam,kita perlulah saling nasihat menasihati. selemah-lemah iman ialah menolak dengan hati. kita bukanlah jaga tepi kain orang. tuhan bukan hanya akan melaknat orang yang melakukan maksiat, tetapi akan melaknat seluruh kaumnya yang berdiam diri dengan kejadian maksiat

    • pembetulan en kille7, "bergelumang ngan arak adalah mendekati zina".
      bergelumang ngan arak adalah dosa besar yang lain. mendekati zina dosa yang lain.

  39. kepala hotak betul la…. orang rata2 komen "jagn pangdg luaran,
    mungkin die pakai seksi tapi hati baik. Masih adekebaikan. dan jagn kutuk, tgk je. Komen yng kbnykkan org bg ni menampakkan betapa ceteknya ilmu agama masyarakat hari ni. ada plak yang sokong komen tu.
    INGAT sikap die yang baik tetap baik, tapi perangai die yg membuka aurat tetap berdosa dan wajib ditegur bagi mengelakkan kemungkaran dan kemaksiatan. Kita yg tahu hukum agama wajib menegur kerana jika kita beranggapan itu semua hal dia dan dosa die je. Maka akan jadi lah nanti macm yang dah Allah tunjukkan di Acheh Tsunamai, di padang Sumatera gempa bumi. Kerana bila Allah nk turun kan BAL, org yg baik juga turut kena, krn tdk mencegah kemungkaran. Jgn kita smpai mcm tu plak. NAUZUBILLAH…………

  40. psoalannya orang filem mengambil perempuan yang x bertudung untuk melakonkan watak contohnya seperti Nur kasih nie. sedangkan ia sepatutnya menjadi contoh dan tauladan pada masyarakat… didalam maupun diluar penggambaran.

  41. artis2 kita skng ni,klau xminum arak,xsah! aku pon pelik. klau mati ms br blk dr clubbing mcm mn la ek?

  42. klu tiz dpt brubah mjadi spt wataknya dlm citer nur kasih..siapa kita utk menilai tiz?hny Dia yg bhak..

  43. erm…perlu kew b'sosial en.aslam??sy kuar umah pom x…tp bkn b'mksud sy nie xske b'gaul…tp biar la ada btasn…skunk bru sy phm knpa mak ayh xbg sy kuar ngn kwn2..sbb dye org xnk maruah ank dye t'cemar…seriously,sy mmg xpenah lnsg kuar ngn kwn2…kalo kuar pom mak yg teman..apa2 pon,,jdkn kisah tiz nih sbgai pngajarn..kita sbgai ppuan kena la hati2…n pndai jga diri..

    p/s:redha jew lah bnda yg b'laku pd tiz…xguna d bsr2 kn

  44. jgn ar gdo2….xbaik…tiz…………….apa nk jd ni????? sya doakn 1 day u akn brubah jd nur amina yg sbenr……….

  45. Aku nk fuck tiz.gram

  46. im new here…to laknat…fuck me 1st…
    hahaha….[[removed by author]]

  47. Aku support tiz..

  48. Tiz nampak lebih ayu bila pakai tudung

  49. salam…
    aku yakin tiz nie wanita yang baik…
    cume dia hanya terlupa seketika tentang adab…
    e2 jerw…
    so x pyh la nak bertekak…
    buat mcm fahrin…
    org kata mcm2 kat dia tapi dia amik keputusan untuk mendiamkan diri..
    k…
    salam…

  50. hai semua umat yg tgk blog ni…takyah lah gaduh2 sesama kita..kita semua ada kelemahan..cuma mmg benar apa yg diperkatakan anda semua, tidak perlu kita bersosial mcm ni…dan tidak perlulah kita bangga dengan hanya bersosial sebegini rupa…saya sedar saya suka tgk cerita2 artis tapi saya tak suka komen..memandangkan bila melihatkan anda semua gaduh2 disebabkan isu yg dah sememangnya salah di sisi agama kita,rasa terpanggil lak utk memberi komen..utk en. aslam amir, anda terlalu taksub dengan kehidupan sosial anda sekarang..mungkin belum sampai masanya anda melihat di mana diri anda sekarang..jangan terlalu emosional dan tidak professional..semoga anda dan rakan2 diberi perlindungan dan ditunjukkan jalan yang benar..amin..banyakkan baca yasin ye…

  51. lurah dada lawa .. hehe ,lah .. ni dah berthaun2 dulu punye gambo la ,die pon dah insaffp sekarang …. tizz chantek ' !

  52. muke cantik ad cm agnes monica tp sayang……………………….

  53. life must enjoy…hak msing2..crmin dri dlu…mnusia mna da yg smpurna…blakon ttp blakon n hnya stu wtak…real plak yaaaa tersrah,kburkn msing2 da…

counter statistics