Sunday , December 4 2016
Home / Gossip Panas / Tunang Serina Chef Wan minum arak?

Tags

About Musalman

Seorang jejaka yang dahagakan berita artis. Kacak bergaya dan disegani ramai. Lagak menghisap rokok sahaja membuktikan dia seorang yang optimis.

Check Also

hp-ayda-jebat-dirampas-mediamalaya

Video Telefon Bimbit Ayda Jebat Dirampas Penganjur Ketika Selfie Lee Kwang Soo

Video telefon bimbit Ayda Jebat dirampas pengawal pengajur ketika beliau dalam cubaan berselfie dengan artis ...

36 comments

  1. kenapa ba kau nampak macam sundel bolong…….. baik ko ingat tuhan tu i
    gat kiamat sdh nak dekat

  2. kalo dh name nye mat saleh tu sume minum punye..xde nye xminum..mcmni nk wt laki..ish

  3. kawin ngan org melayu islam kan bagus….

  4. kalo nak kawen pon kawen dgn mat saleh yg mngamalkan gaya hidop straight edge…

  5. assalammualaikum,
    mana tau dia minum sebelum dia kenal serina, korang pasti ke dia buat time dgn serina? and bukan ke baik jika ramai lagi orang convert ke agama kita? bulan puasa pun korang nak menfitnah, and ceh kau cakap semua mat saleh, i known a mat saleh guy who converts, and is happily married to malay girl and mengikut ajaran Islam, so anda dah berdosa kerana kata semua mat saleh begitu, selamat berpuasa

  6. Tunang dia dah masuk islam ke?

    kalau dah mungkin ni gambar lama.
    Kalau belum mungkin dia perlukan bimbingan yg tepat dan betol.
    So hope Chef Wan dapat mendidik dengan betol anak dan menantunya nanti.

    Just doakan kebahagian depa je ok.

    • aku pun harap2 gambo lelama… bab2 ni cam rokok gak, dah dia biasa so kena aa tinggalkan slow2, insyaallah lelama kang brenti aa tuh… kite just doakan dia jadi muslim sejati, insyaallah…

      • entah lah gambo lama ke baru. Macam gambo baru je. setahu aku mamat ni dah masuk islam sebelum jumpa serina ni… walau apapun lah… harap serina dapat suruh mamat ni berenti minum arak dan tinggalkan budaya orang bukan islam…

  7. Apa Punya Badigol So

    Kaki fitnah, kaki ngata semua bg kt korang la..
    klu ada anugerah, korangla yg gondol semua award..

    mgkin pic tu pic lama.. dia omputih, np nk heran bila dia teguk arak..
    knp kita tak alert camni bila kita nmpk anak2 muda kita beli arak di kedai 7e? takde plak nk kecoh2 plak ek? mgkin budaya kita lebih exp minum arak berbanding omputih ni kot? Korang ingat bila da msk Islam tu, Agensi Kerajaan yg berkaitan tak amik peduli ke? da tntu Perkim akn bagi dorang ilmu agama.. takkan terus bg 2 Kalimah Syahadah kot? Apa pnya cetek akal la korang nie..

  8. huhuhu… hubby aku pun lu mmg budaya dia, dia penah cite time gawai ngan xmas sure kaw2 mabuk2 🙁 . Jenuh gak nk didik beb. Alhamdulillah aaa dia sanggup dok kat Terengganu ni, xde geng2 seangkatan… kat cni pun strict gile bab2 ni. As korang bace lam paper, even kat Cherating tu dah ade yg kena tangkap muslim yg minum arak dan dah dijatuhkan hukuman.. alhamdulillah she already insaf dan sanggup trima hukuman sebatan tuh wpun she entitled to buat rayuan…

  9. Diorang memang badio

    Apa Punya Badigol So'ot La! aku sokong ko..ini lah 1malaysia yer, belum tahu ape punca dah kasi setetmen paneh gitu, 1malaysia cuba la selidik dolu..tah2 pic lama ke?klu pic lama lantak pi la dia nk melantak ape minum ape dah nama pon kapir…
    tp…klu time ni dia dah islam, masyaAllah kena la taubat ye mat salleh..

    • Siapa Yang Cetek Pem

      Aku pun setuju dgn statement ko nih..
      Lantak dia la nk mkn khinzir ke kan.. Dah tentu2 dia kapir wktu tu.. Ingat, kita ni yang sejak azali da Islam, blom tentu lg kita msk dlm Syurga.. Tapi dia, selesai je ucap 2 kalimah syahadah, Allah akan hapuskan dosa2 silamnya dan diri dia ibarat seorang bayi yang baru dilahirkan tanpa dosa2nya.. Wallahualam..

  10. ni pics before masuk islam ke selepas masuk islam? nak tau gak..

  11. tgk pakaian serina pun dah tau tiada sape nak guide siapa. hidup mereka untuk terus bersuka ria di dunia ini.

    • Siapa Yang Cetek Pem

      Bukan dia je.. ramai lagi wanita di Malaysia camtu.. Jgn tuding jari pada dia sorang.. Belum tentu anak kita nanti bertudung labuh, mendirikan 5x solat sehari.. Ingat, IMAN seorang ayah takkan diwarisi kepada anak2nya..

      Sepatutnya doakan dia agar dapat hidayah dari Allah.. Aminnn..

  12. chef wan ni nk glemer je dpt menantu omputih la katekan..tgk aje die sket2 asik ckp omputih je..dh rope x reti ckp malay lg dh..ceh

  13. fuyoo…adik membayangkan malam pertama mereka…mamat saleh tu dapat barang baik, ketat…mau 4 round kena belasah…jilat habis beb…serina lak?…mau nak lagi…nak lagi…pasal?…barang power..mantap…mau tepat kena dinding rahim….fuhhhh…kena lak doggie style…fuyooooo…

  14. Siapa Yang Cetek Pem

    Hmm.. gila..

  15. alhamdulilah………

  16. chef wan sndri pn minum arak apa nak kisah menantu minum arak ke x…

  17. dunia sekarang bukan mat saleh ja minum arak orang kita pun sekarang ni pun minum mengalakan mat saleh lgi mmmmm cuba tengok kat club2 tul yang ramai adalah oarang kita sendri yang tidak segan2 minum arak mmmmm

  18. sepatutnya Serina umum perkahwinan dia tu dekat2 nak kahwin jangan umum terlalu awal sangat…sebabnya dah ramai orang buat fitnah macam-macam…lelaki mat saleh tak baguslah,minum arak la, jangan kahwin dgn mat saleh la macam2..satu lagi daripada mengelakkan lelaki Melayu cemburu sebab ramai lelaki Melayu tak suka perempuan melayu kawin dengan mat saleh.Bila lelaki melayu ni cemburu diorang suka memburukkan bangsa sendiri.

  19. eemm diorg dh mmg leh minum arak tu…if kita ni terang2 tk leh minum…so pk la sndiri..masuk mulut masing2 sblum masuk pk la dulu…

  20. bese kawin dgn mat salleh ni tak lama… mat salleh umur 50 lebih still hensem lagi.. kene tinggal la serina lepas muka berkedut..

  21. saya x rse die minum..cuba korang tgk gmba yg last..kn air dari botol..Lg pun colour airnya berbeza dgn kawan-kawan die laa..

  22. I am a muslimah recently converted to Islam. It is really sad to say that many Malay women lured to our men, caucasian, whitemen, so to speak.

    You malaysian women are very fortunate to have Islam since your birth, but however do not know how to practice it perfectly, and many malay do not even put a hijab in the correct way, it is so sad to me, i couldnt understand it. I am wearing a full hijab, loose clothcings now, as per Islamic fundamental techings. But malay women can wear a small tudung (if wearing any), tight jeans and sleeveless. So sad…

    I can speak a little bit Malay nowadays by the way.

    Are you marrying our men for wealth? for glam? for sex?

    Plese dont, because wealth and glam and sex in jannah is even better.

    As salam alay kum.

  23. Kalau yepun jeles, janganlah fitnah orang. Nampak macam gambar super impose je. Orang yg masuk islam, dosa sebelumnya diampun.

  24. eh… xperlu nak mengate org lain.. kite yg melayu and beragama islam ni pun byk yg minum arak. ape lagi die yg dulu smemangnya bkn dilahirkan beragama islam .. itu semua perkara yang lepas2.. tu hak individu n jangan pertikaikan.. tu aib mereka sendiri.. kita jaga aib kite udah… semua boleh berubah..

counter statistics